Lejla Colak uzvraca udarac!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
seln

#576 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by seln »

fakat wrote:Ne brane nju borci za ljudska prava nego desnicarski ksenofobi. Na jednom mjestu u video uratku kaze "mene su ljudi tamo osudili na lincovanje".
Upravo to. Mala je usrala sefa i stanicu... i umjesto da prijetnje prijavi policiji, ona jos dosipa i vrijedja sve one koji joj NISU prijetili.
I onda, kao biber po pilavu, sakrije se u smrdljivo krilo desnicara koji mrze islam jer, o tempora o mores, vole krscanstvo!
Mogu se kladiti da srednjorocno mozemo ocekivati medijski dobro pokriveno krstenje Lejle Colak, koja ce "shvatiti" sve ono sto je "shvatio" Nemanja Muratov.
Ni prvi ni zadnji kurton koji bude upotrebljen, pa odbacen.
kolegione

#577 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by kolegione »

Sta je sad problem, ovo je drustvo u kojem ne smijes biti glup, a komparacije su gradirane od onih kojih smijes koristiti do onih koje ne bi trebao hahahah

Kazete stiti je desnica, who cares sve je bolje nego da se okreces po rodnom gradu :)

Jer jebiga u ovom drustvu postoje tabu teme.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#578 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Velkoski »

Jah... Da si je prije deset dana postavio kod Vječne vatre i stavio ispred nje natpis 'LEJLA ČOLAK', 99% ljudi bi se pitalo 'hu d fak iz dis?'.
kolegione

#579 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by kolegione »

Velkoski wrote:Jah... Da si je prije deset dana postavio kod Vječne vatre i stavio ispred nje natpis 'LEJLA ČOLAK', 99% ljudi bi se pitalo 'hu d fak iz dis?'.
problem je u 1%
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#580 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Velkoski »

Ma ja, taj 1% boko harama bi je silovao ispred BBI-ja, velikomuslimanske utvrde.
Nadzorna_ploca

#581 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Nadzorna_ploca »

:run:
KB9

#582 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by KB9 »

ona je tek sad dobro skenjala sve
spreca

#583 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by spreca »

MyTao wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
To je hipotetičko pitanje, šta bi bilo kad bi bilo. Hipotetički odgovor, DA, vjerovatno bih, ako se ta grupa ljudi odluči da vjeruju da je dildo Bog i ako dobiju uvjerenje od zvanične medicine da su pshiho-fizički zdrave osobe i ako ih država BiH prizna kao religijsku zajednicu.
Jeli to svaki musliman ima uvjerenje od zvanicne medicine da je psiko-pizicki zdrav?
a imas li ti?
supercali

#584 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by supercali »

Sto ce njemu ako ne zeli da ga drzava priznaje kao religijsku zajednicu
Sto ustvari i jeste bit ateiste da ne bude stavljen u grupu vjernika ili sl
Korisničkoime

#585 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Korisničkoime »

Hakiz wrote:
costacurta wrote: Mlada je polupala lončiće ali eto Škoti su popušili fol, samo ja znam ljude koji su deportovani iz US zbog lažnog iskaza na osnovu kojeg su došli u Ameriku prije 15 godina i dobili papire. :)
Pa, ne bih rekao da je to isto. Mlada može pokazati facebook statuse i druga pisanja kojima joj se direktno prijeti silovanjem i ubijanjem. Dakle, ne laže da joj je sigurnost ugrožena. I to od grupe, ne samo od pojedinaca. Koji, usput, još nisu procesuirani u sudskom procesu, dakle argument i da je ugrožena nečinjenjem države i njenih institucija bi joj mogao proći.

To što je isprovocirala ta pisanja nije bitno.

Bitno je da joj se od pripadnika jedne religije (može potegnuti i argument da joj prijeti grupa, da li je islamska zajednica u BiH osudila one njene pripadnike koji su joj prijetili?) i nekih drugih ugrožava život zbog iznošenja stava. A za to ima pisane dokaze.

Njen slučaj nije slučaj svađe oko metra zemlje, njen slučaj spada u one koji se moraju prioritetno rješavati policijom, tužilaštvom i sudom. A do sada nema informacija da se to rješava. Tako da ima pravo tvrditi da se osjeća ugroženom time što država svojim nečinjenjem doprinosi ugrožavanju njenog života. Brzina (to jeste sporost) institucija samo joj ide u prilog.

Žena naprosto stvara situaciju koja joj ide u prilog. A to što ljudi u napadu bijesa joj to omogućavaju, to je do njih. Ona samo igra igru u kojoj joj, za sada, ide dobro.
Laze da joj je sigurnost ugrozena. Kada bi policija na osnovu FB statusa, telefonskih poziva ili u afektima izrecenih prijetnji u lice izlazila i pritvarala ljude trebalo bi nam 10 puta vise pritvorskog smjestaja i 200% vise policajaca, sudija, tuzilaca. Postoji prijetnja i osnovana prijetnja, znaci ljudi u lice jedni drugim prijete da ce ga ubiti, zapaliti, kucu mu minirati, djecu ubiti slomiti polomiti pa ne zavrsavaju u pritvoru i policija ne skace kao i sudovi i tuziteljstva ali eto radi FB statusa Lejle Colak trebe uvesti vanredno stanje u drzavi. Znaci postoji nesto sto se zove procjena opasnosti od strane policijskih sluzbenika, postoji nesto sto se zove prijava po kojoj isti postupaju ne znam da li je ista uopste podnesena, zvuci sokantno ali nadlezna PU ne prati Lejlu Colak na FB kao ni njezine statuse.
Ja znam slucajeve gdje je na medji ili zbog medje pala mrtva glava ali zbog FB statusa ili izjave na FB jos mi nije poznato barem u BiH.
Znam slucajeve gdje su zene i djeca hitno sklonjeni van kuce jer prijeti opasnost od nasilnog muza, znam slucajeve gdje je policija docekala kamatare ispred kuce zrtve, znam 101 slucaj gdje je policija intervenisala preventivno na osnovu njihove procjene da bi situacija mogla biti opasna po neciji zivot ili sigurnost.
Priglupa prepiska na FB se uzdize kao da selefije marsiraju na Sarajevo.
Eto neka joj se zagarantuje policijska zastita 24 sata, blind vozilo, sigurna kuca sta god zeli nema te sanse da se vrati osim ako je ne deportuju sto ce i uraditi ako nisu totalne budale i naivcine. Doduse kad se sjetim da je onaj lik sto je pokrenuo proteste u Tz.dobio negdje azil kao ugrozen onda je sve moguce.
uglavnomja

#586 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by uglavnomja »

mrsko mi citat sve

samo jedno pitanje, vezano za azil ili tacnije za "azil" :D

odaklle ta info? zato sto se javila tamo odnekle? :lol: :lol:

azila nema za ljude koji imaju bezvizni rezim.
azil nije dobio lik sto je prijavio da neki idoti drze curu svabicu kao robinju, koji su zavrsili u zatvoru valjda ...

kad bi se azil dobijao za verbalne prijetnje - na balkanu bi bilo sve skupa par ljudi ...

ili za glupost :lol: :lol: :lol: eno ga berac zeljeza sa medjedom ... sutnut iz njemacke

dalje, nigdje na planeti se azil ne rjesava za 15 dana (ne pricam o VIP likovima, nego anonimusima. a ova kokos (ako je ovo bio performans za dobijanja azila - onda je kokos) je bila anononimus i na klixu, a kamoli sire :-)
supercali

#587 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by supercali »

Ma ovo sada je vec neka ogra gdje lejla igra samo glavnu ulogu
Onim postom na fb je sigurno prosla audiciju a sada se ponasa kako drugi konce pomjeraju
Korisničkoime

#588 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Korisničkoime »

kolegione wrote:Sta je sad problem, ovo je drustvo u kojem ne smijes biti glup, a komparacije su gradirane od onih kojih smijes koristiti do onih koje ne bi trebao hahahah

Kazete stiti je desnica, who cares sve je bolje nego da se okreces po rodnom gradu :)

Koje su to tabu teme.
Krokodajl

#589 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Krokodajl »

A čekaj ova radila na Klixu ? :lol: :lol: :lol:
supercali

#590 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by supercali »

uglavnomja wrote:mrsko mi citat sve

samo jedno pitanje, vezano za azil ili tacnije za "azil" :D

odaklle ta info? zato sto se javila tamo odnekle? :lol: :lol:

azila nema za ljude koji imaju bezvizni rezim.
azil nije dobio lik sto je prijavio da neki idoti drze curu svabicu kao robinju, koji su zavrsili u zatvoru valjda ...

kad bi se azil dobijao za verbalne prijetnje - na balkanu bi bilo sve skupa par ljudi ...

ili za glupost :lol: :lol: :lol: eno ga berac zeljeza sa medjedom ... sutnut iz njemacke

dalje, nigdje na planeti se azil ne rjesava za 15 dana (ne pricam o VIP likovima, nego anonimusima. a ova kokos (ako je ovo bio performans za dobijanja azila - onda je kokos) je bila anononimus i na klixu, a kamoli sire :-)
A sta ti hoces da kazes da smo mi na klixu bezveze
Tek kad na klixu bude poznata onda je poznata u citavoj drzavi
Nemoj vrijedjati forumase
kolegione

#591 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by kolegione »

Korisničkoime wrote:
kolegione wrote:Sta je sad problem, ovo je drustvo u kojem ne smijes biti glup, a komparacije su gradirane od onih kojih smijes koristiti do onih koje ne bi trebao hahahah

Koje su to tabu teme.
Mnogi ih je, od politickih nacionalnih do vjerskih :)
tlr

#592 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by tlr »

Da je otišla na sud, ganjala pravdu i te sirovine koje su joj prijetili poslala na hlađenje - podržavao bih je 100% od početka do kraja...
Međutim, ovo javno izmotavanje, organizacija neke 'akcije izvlačenja' Lejle, glumljenje neznamtikakve žrtve :lol: - pa malo je reći da je pretjerala.

More biti da su krivi živci, a možda je u pitanju nedostatak para...
Očito žena treba pomoć.
Last edited by tlr on 24/09/2016 16:31, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#593 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Korisničkoime »

kolegione wrote:
Korisničkoime wrote:

Koje su to tabu teme.
Daj top 3.
PeppermintSA

#594 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by PeppermintSA »

Zamišljam da se kod nas pojavi neki voditelj tipa Bill Mahera koji bi istim žarom kritikovao islam kojim Bill kritikuje kršćanstvo.
uglavnomja

#595 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by uglavnomja »

supercali wrote: A sta ti hoces da kazes da smo mi na klixu bezveze
Tek kad na klixu bude poznata onda je poznata u citavoj drzavi
Nemoj vrijedjati forumase

gluho bilo :oops:

ne mislim na forum, nego na portal, fol novinarka na portalu koji nema svoje vijesti osim saobracajnih nesreca :lol: :lol:
kolegione

#596 Re: RE: Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by kolegione »

Korisničkoime wrote:
kolegione wrote:
Korisničkoime wrote: Koje su to tabu teme.
Daj top 3.
da je alija bio kurcev politicar (pokiticka)
da smo u ratu igrali dosta puta na zrtvu i ulagali kosti sto civila sto vojnika za bolju pregovaracku opciju a da smo Boga mi i mi pravili zlocine (nacionalna)
Da islamska zajednica ima preveliki uticaj i da hidzab ne treba u institucijama pogitovo pravosudja.

Sve ove teme izgovorene i analizirane van okvira anonimnosti izazivaju ogroman bijes odredjenih skupina da ih skoro nikadaci rijetko ce se neko usuditi da ih analizira.

U istocnom dijelu BiH je i gore tamo ne smijes nista reci :)
A za bracu Hrvate ne znam stvarno...
Korisničkoime

#597 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Korisničkoime »

PeppermintSA wrote:Zamišljam da se kod nas pojavi neki voditelj tipa Bill Mahera koji bi istim žarom kritikovao islam kojim Bill kritikuje kršćanstvo.
Bill Maher kritikuje sve religije njemu je Islam kao i Krscanstvo redovne mete.
Neko takav bi vjerovatno imao kad tad problema ali nadam se da ne usporedjujes Bill Mahera i nasu Lejlicu.
PeppermintSA

#598 Re: RE: Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by PeppermintSA »

kolegione wrote: da je alija bio kurcev politicar (pokiticka)
da smo u ratu igrali dosta puta na zrtvu i ulagali kosti sto civila sto vojnika za bolju pregovaracku opciju a da smo Boga mi i mi pravili zlocine (nacionalna)
Da islamska zajednica ima preveliki uticaj i da hidzab ne treba u institucijama pogitovo pravosudja.

Sve ove teme izgovorene i analizirane van okvira anonimnosti izazivaju ogroman bijes odredjenih skupina da ih skoro nikadaci rijetko ce se neko usuditi da ih analizira.

U istocnom dijelu BiH je i gore tamo ne smijes nista reci :)
A za bracu Hrvate ne znam stvarno...

Nažalost, živa istina. Čak si tabu stavke upakovao da zvuče ljepše. Može se konciznije precizirati.
PeppermintSA

#599 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by PeppermintSA »

Korisničkoime wrote:
PeppermintSA wrote:Zamišljam da se kod nas pojavi neki voditelj tipa Bill Mahera koji bi istim žarom kritikovao islam kojim Bill kritikuje kršćanstvo.
Bill Maher kritikuje sve religije njemu je Islam kao i Krscanstvo redovne mete.
Neko takav bi vjerovatno imao kad tad problema ali nadam se da ne usporedjujes Bill Mahera i nasu Lejlicu.
Znam da kritikuje sve religije, veliki sam poštivalac njegovog rada, međutim ja ovdje ciljam na nešto konkretno:

Da se pojavi Bošnjak u Sarajevu koji dobije emisiju na Federalnoj i u toj emisiji faktički ismijava islam, organizuje šprdanje sa džumom gdje se obuće kao hodža i psuje Allaha (ne znam ako si gledao njegov skeč sa mormonskim egzorcizmom?), organizuje burka fashion show itd. kako misliš da bi se reagovalo?
red evil

#600 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by red evil »

Sloboda govora prestaje ondje gdje se vrijeđa neko drugi, sviđalo se to kome ili ne. Direktna ili indirektna uvreda, nebitno, isto ga dođe. A plus Lejla nema pojma po islamu a govori nešto o tome. Prije nego što kreneš govorit o bilo ćemu ne bi bilo zgoreg da se inforimišeš ali da saznaš pravu informaciju a ne da misliš da znaš, tek onako reda radi.

Lejla je izvršila indirektnu uvredu prema ženama, muslimankama, jer hidžab nije simbol islama već propis dok nikad nije propis već kulturoški način oblačenja.
Locked