BiH - Estonija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#576 Re: BiH - Estonija

Post by LSD »

Ubacili petardu u mrežu estonaca, a braća bosanci i dalje nezadovoljni, igra loša, nepovezana, raspad sistema, ovo ono :mrgreen: šta bi onda pisali da smo izgubili :mrgreen:

Koliko cemo tek trpati kad budemo dobro igrali :P :-)
stakasa

#577 Re: BiH - Estonija

Post by stakasa »

Mahalac wrote:Nemamo nikakve pas igre a lopta se ne cuva kombinatorikom u svom sesnestercu.
Trcati i boriti se svi moraju i to nije nikakva posebna zasluga sto zelim reci, pogreske u dodavanju koje su radili i rade Ibisevic a Lulic posebno su cisti golovi u nasoj mrezi protiv bilo koje druge ekipe.
Malom Visci treba treba reci da smije uputiti loptu bilo gdje i kome osim Dzeke.
Transformacija u igri nula. Kolasinac i Dzeko jedina dvojica psihcki spremna igraca.
Duljevic mora imati svoje mjesto u onoj ekipi.
Mesa se vec ufurao pa mu se ne da ni postaviti nezeljeno pitanje a po meni realno...ne valja mu to nikako

Cestitke na pobjedi.
Kljucni pas igrac, Miralem Pjanic je asistirao kod svih pet golova. Malo li je
Dr. Kuca

#578 Re: BiH - Estonija

Post by Dr. Kuca »

Dok nedodju irci i ucinete smijesnim.
stakasa

#579 Re: BiH - Estonija

Post by stakasa »

Dr. Kuca wrote:Dok nedodju irci i ucinete smijesnim.
Vala nas nisu ucinili smjesnim. Dali bi im go u Zenici da nije bilo magle, imali smo totalnu kontrolu u prvom. U uzvratu dobijemo neregularan gol...
Dr. Kuca

#580 Re: BiH - Estonija

Post by Dr. Kuca »

stakasa wrote:
Vala nas nisu ucinili smjesnim. Dali bi im go u Zenici da nije bilo magle, imali smo totalnu kontrolu u prvom. U uzvratu dobijemo neregularan gol...

100%
LSD

#581 Re: BiH - Estonija

Post by LSD »

Irska se bolje snalazi po magli, to im moramo priznati :mrgreen:

Uzgred receno, Irska je bolja selekcija od nas - ko god misli drugacije teška je neznalica i falsifikator realnosti :nargila: ....stoga, molimo Svevišnjeg da nas ne zapadnu u baražu ponovo.
Juliuscezar

#582 Re: BiH - Estonija

Post by Juliuscezar »

Dr. Kuca wrote:
stakasa wrote:

100%
Ma sudije nas mrze, a Irska morala ici na Europsko zbog onog gola Francuske. :lol: :lol: :lol:
incognito071

#583 Re: BiH - Estonija

Post by incognito071 »

Protiv Irske (posebno tamo) smo najvise izgubili od samih sebe (po obicaju) a najmanje od njih...
euforija i nas mentalitet su jebene stvari
Dr. Kuca

#584 Re: BiH - Estonija

Post by Dr. Kuca »

LSD wrote:
Irska se bolje snalazi po magli, to im moramo priznati :mrgreen:

Uzgred receno, Irska je bolja selekcija od nas - ko god misli drugacije teška je neznalica i falsifikator realnosti :nargila: ....stoga, molimo Svevišnjeg da nas ne zapadnu u baražu ponovo.

Irska
BiH

Argentina
Spanija
Francuska itd.
Mahalac

#585 Re: BiH - Estonija

Post by Mahalac »

:roll:
Kljucni pass igrac Miralem Pjanic je samo sinoc to mogao biti protiv ozbiljnijih ekipa nije ga ni na mapi bilo... hladno zatvoren. Pojavljivao se samo u prekidima.
Pokusajte gledati utakmicu realno a ne navijacki.
Gledao sam highlights grupe... svi su tarabari pa i Grci samo hladne i pametne glave mozemo se nekako matematicki protiv onakve BElgije provuci. Imamo sansu ali nemojte suplje i fisekospica mudrologije.
LSD

#586 Re: BiH - Estonija

Post by LSD »

Mahalac wrote::roll:
Kljucni pass igrac Miralem Pjanic je samo sinoc to mogao biti protiv ozbiljnijih ekipa nije ga ni na mapi bilo... hladno zatvoren. Pojavljivao se samo u prekidima.
Gledao sam highlights grupe... svi su tarabari pa i Grci samo hladne i pametne glave mozemo se nekako matematicki protiv onakve BElgije provuci. Imamo sansu ali nemojte suplje i fisekospica mudrologije.
Buraz, necemo mi moci prnuti protiv Belgije, ekipa domaćina ce se tu pitati na terenu, da se ne lažemo ;-) - ali pusti nas da se furamo kako možemo i da samo zayebani :mrgreen:

Remi bi bio ko Fahdova džamija :thumbup:
condy

#587 Re: BiH - Estonija

Post by condy »

Uživanje je gledati nas kako dominiramo.

Estonija jeste puno slabija reprezentacija. Mi smo mala zemlja a imamo solidnu reprezentaciju, i to nije mala stvar. Sinoćna golijada, je prava stvar za samopouzdanje pred utakmicu sa Belgijom i Kiprom u Zenici.

Po meni, očekujem borbu za baraž sa Grčkom u ovim kvalifikacijama. Mislim da su to realni dometi ove reprezentacije.
zg1911

#588 Re: BiH - Estonija

Post by zg1911 »

stakasa wrote:
cyprus wrote:
stakasa wrote: Euforijom se moze nadoknaditi nedostatak kvaliteta. Vidi pod Hrvatska. Ali to rjetki znaju dozirat u pravoj mjeri. Vjerovatno je Ciro medu najboljima na svjetu
Hm, možda u nekim drugim podnebljima... Na bosanskohercegovačkom - euforija je samo da ti noge odreže...

I ne bih se složio za navođenje primjera Hrvatske... Ni u kontekstu nedostatka kvalitete, ni po pitanju koristi od euforije...
Po meni je Hrvatska po prvi put podbacila sada na evropskom. Dosad su igrali debelo iznad svojih mogucnosti i ostvarivali rezultate prije svega zahvaljujuci euforiji, oni sada to zovu nabrijanost. Primjer primjera je trece mjesto u Francuskoj
to nije istina. sad smo cak i odigrali iznad svojih mogucnosti. pobjedili spanjolsku i tursku, remizirali s ceskom i ispali u produzetku od kasnijeg prvaka. rezultat los zbog zdrijeba ali predstave na nivou

kiks je bio npr ne proci grupu u brazilu jer koliko god meksiko bio nezgodan hrvatska je igracki kvalitetnija. isto se moze reci i za svjetsko prvenstvo 2006. u njemackoj jer je hrvatska igracki bila iznad australije i japana. mozda cak i 2002.

cestitke bih na demoliranju estonije. bilo kome uvalit petardu je uspjeh
rime80

#589 Re: BiH - Estonija

Post by rime80 »

Nije mi jasno zasto se nebi smjelo kritizirati iako smo pobjedili 5:0 ?
Pa i jeste stos u tome da pokusamo izvuci maksimum iz ove ekipe i jedino ako spoznamo svoje greske i priznamo iste mozemo unaprijediti nasu igru i ocekivati vise protiv jacih.

Ispade sad kao da smo dobili belgiju ili nemam pojma koju repku. To je jos uvijek estonija – ipak poluamaterska ekipa - tako da se ne smijemo ni sekundu zavaravati i ovoj pobjedi pridavati veliku vaznost. Nasi igraci a i sama sinocnja postavka je penicilin za ovakve ekipe marke estonija, litva, letonija, malta, lux itd. koje mi sa pola gasa dobijamo a nasi igraci pjanic/medo/dzeko/vedo/spaha izvode finte i njihov kvalitet dolazi do punog izrazaja.

Problem je cim jaca ekipa dodje nasi se isti ti glavni igraci doslovice ukake i skine gace - izuzev dzeke. Kad je pjanic protiv jaceg protivnika iz prvog ili drugog sesira dosao do izrazaja ili pak cinio neku prevagu? A medunjanina pretrcavaju i zaobilaze sa svih strana? E upravo je u tome problem i to je pored fizickog (kod nekih) jos i neka psihicka barijera. To je i taj nas luzerski mentalitet i strah od protivnickih velikih imena a i klubova u kojim igraju. Taj mentalni sklop je cak i misimovic godinama gajio tako da smo u startu (portugal, francuska itd.) znali predati utakmicu.
Moramo mjenjati mentalitet i vjerovati vise u sebe pa da i mi budemo u stanju da kao hrvati prije par godina mlatnemo npr. englesku u pola londona ili islandjani koji bez pardona muski se pobiju u svakom okrsaju..
Laertes

#590 Re: BiH - Estonija

Post by Laertes »

Jebiga, meni ono sinoć nije loše izgledalo. Nije Estonija toliko losa, ali mislim da im je trener fulao sa taktikom. Pjanic je imao mnogo prostora, razmahao se,... Nemojte ni sanjati da će mu Martinez to dopustiti. Ima da mu Witsel i Radja pušu za vrat cijelo vrijeme (a ko ga bolje poznaje od Naingollana). I onda je pravo pitanje ima li Meša plan B. Osim, naravno, nabi na Džeku. Da je bogdom sinoć probao Cimirota umjesto Medunjanina zadnjih pola sata, a Milicevica ispred, ili nešto slično.
supercali

#591 Re: BiH - Estonija

Post by supercali »

Mi smo ovoj estoniji nocna mora
Ne znam da su nas ikad pobijedili a mi smo njih cesto po 2-3 i vise razlike cini mi se

Ps sad sam gledao prva protiv njih 1:1 onda pobjedili 4:1 prijateljska izgubili 1:0 onda ide 7:0 i 2:0 i sad 5:0
stakasa

#592 Re: BiH - Estonija

Post by stakasa »

Mahalac wrote::roll:
Pa evo hladne glave - pet asistencija. Da je na turneji po Sjevernoj Americi puno je
stakasa

#593 Re: BiH - Estonija

Post by stakasa »

rime80 wrote:Nije mi jasno zasto se nebi smjelo kritizirati iako smo pobjedili 5:0 ?
Pa i jeste stos u tome da pokusamo izvuci maksimum iz ove ekipe i jedino ako spoznamo svoje greske i priznamo iste mozemo unaprijediti nasu igru i ocekivati vise protiv jacih.

Ispade sad kao da smo dobili belgiju ili nemam pojma koju repku. To je jos uvijek estonija – ipak poluamaterska ekipa - tako da se ne smijemo ni sekundu zavaravati i ovoj pobjedi pridavati veliku vaznost. Nasi igraci a i sama sinocnja postavka je penicilin za ovakve ekipe marke estonija, litva, letonija, malta, lux itd. koje mi sa pola gasa dobijamo a nasi igraci pjanic/medo/dzeko/vedo/spaha izvode finte i njihov kvalitet dolazi do punog izrazaja.

Problem je cim jaca ekipa dodje nasi se isti ti glavni igraci doslovice ukake i skine gace - izuzev dzeke. Kad je pjanic protiv jaceg protivnika iz prvog ili drugog sesira dosao do izrazaja ili pak cinio neku prevagu? A medunjanina pretrcavaju i zaobilaze sa svih strana? E upravo je u tome problem i to je pored fizickog (kod nekih) jos i neka psihicka barijera. To je i taj nas luzerski mentalitet i strah od protivnickih velikih imena a i klubova u kojim igraju. Taj mentalni sklop je cak i misimovic godinama gajio tako da smo u startu (portugal, francuska itd.) znali predati utakmicu.
Moramo mjenjati mentalitet i vjerovati vise u sebe pa da i mi budemo u stanju da kao hrvati prije par godina mlatnemo npr. englesku u pola londona ili islandjani koji bez pardona muski se pobiju u svakom okrsaju..
Valja nekad i pohvalit. Hej, pet nula
cyprus

#594 Re: BiH - Estonija

Post by cyprus »

rime80 wrote:Nije mi jasno zasto se nebi smjelo kritizirati iako smo pobjedili 5:0 ?

Ovo jeste maksimum... Teško da se ova utakmica mogla odigrat bolje...
jeza u ledja

#595 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Sto se tice ove price koji je selektor najzasluzniji za dizanje reprezentacije na jedan visi nivo....pa, reklo bi se da je to bio Ciro.
Medjutim, ja ipak mislim da su za to najzasluzniji sami igraci, od kojih prvenstveno Dzeko. Bojim se da cemo s njegovim odlaskom i mi pasti u kvalitetu drasticno. Nije tu samo on naravno, tu su i Spahic i Ibisevic i prije Misimovic, a sada Pjanic, te i ostali igraci, tj. generalno kvalitet igrackog kadra, no mi smo sa rastom Dzeke porasli i ja bih rekao da je on mozda najzasluzniji za ovaj, kakav-takav uspjeh.
Onda tu jos treba dodati i stanje u Savezu naravno, sto je onda dovelo do malo smislenijih poziva za reprezentaciju, itd. I prije smo mi imali vrhunskih igraca, ali nismo imali dovoljno ovih "pratecih", a i situacija u savezu je bila takva da su ti prateci znali biti Jakirevici, Mikeliniji i slicni.

Mi sad imamo 15 igraca koji igraju u ligama Petice. Prije se jedva moglo nakupiti 6-7.
Romanista 101%

#596 Re: BiH - Estonija

Post by Romanista 101% »

mene najvise brine sto ova generacija polako stari, a ne vidim neke nove mlade igrace koji bi ih zamjenili
jeza u ledja

#597 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Ma da. Uzivajte dok mozete, jer ove igrace tesko da mozemo zamjeniti, pogotovo u napadu.

Gledam nesto, mislim da je nasa ekipa od sinoc bila najstarija od svih u ovom kolu kvalifikacija. :roll:
and

#598 Re: BiH - Estonija

Post by and »

luckylaka wrote:Na miru sam pogledao utakmicu posto sam znao rezultat i vidio da je to opet utakmica bez igre,bez povezanosti.Jednostavno ne mozemo odigrati 3-4 pasa u kontinuitetu.U pravu je Lulic kada kaze da je bio imalo jaci protivnik dobro bi se namucili.Skoro svi golovi iz prekida je samo dokaz da tu nema puno taktike.Ok pobjedi se ne gleda u zube ali protiv Belgije ovo mora puno.puno bolje
francuzi su protiv bjelorusa,a i mađari protiv farskih ostrva odlično kombinovali, a i prekida su imali :lol:
BHF_Manijak

#599 Re: BiH - Estonija

Post by BHF_Manijak »

Ovi koji fantaziraju kao da smo u rangu Njemacke, Francuske, nakon pobjede nad slabasnom Estonijom, nazalost su obicno i prvi u redu kada treba hrak baciti nakon nekog poraza ili remija protiv neke druge selekcije.

Dosta ljudi ovdje veze s fudbalom nemaju, klasicni reprezentacija navijaci i posmatraci, dodju na temu kad repka igra i sole pamet, a u biti pogledaju 5 utakmica godisnje. Cast ovima koji su tu stalno i komentarisu.

Niko ne sere na pobjedu od 5:0 protiv Estonije, ali raja skrece paznju da ovo ne treba da nas zavara kako smo prvaci svijeta. Takodjer sta je problem reci da su neki drugi igraci trebali dobiti sansu ili da neki koji su bili u prvih 11 su jednostavno jako losi bili?!

I zalosno je procitati komentare za Medunjanina, sad ga kao mnogi dizu u nebesa, doktor, genije, pravi veznjak, a protiv Belgije i slicnih repki su mu jebali od do, kada su ga pretrcavali i kada je pogubljen bio u veznom redu. Nece ni ovaj put biti drugacije i sto se njegovih igara tice i komentara. Imajte ba mjeru i u pljuvanju i u hvaljenju.
veella

#600 Re: BiH - Estonija

Post by veella »

jeza u ledja wrote:Sto se tice ove price koji je selektor najzasluzniji za dizanje reprezentacije na jedan visi nivo....pa, reklo bi se da je to bio Ciro.
Medjutim, ja ipak mislim da su za to najzasluzniji sami igraci, od kojih prvenstveno Dzeko. Bojim se da cemo s njegovim odlaskom i mi pasti u kvalitetu drasticno. Nije tu samo on naravno, tu su i Spahic i Ibisevic i prije Misimovic, a sada Pjanic, te i ostali igraci, tj. generalno kvalitet igrackog kadra, no mi smo sa rastom Dzeke porasli i ja bih rekao da je on mozda najzasluzniji za ovaj, kakav-takav uspjeh.
Onda tu jos treba dodati i stanje u Savezu naravno, sto je onda dovelo do malo smislenijih poziva za reprezentaciju, itd. I prije smo mi imali vrhunskih igraca, ali nismo imali dovoljno ovih "pratecih", a i situacija u savezu je bila takva da su ti prateci znali biti Jakirevici, Mikeliniji i slicni.

Mi sad imamo 15 igraca koji igraju u ligama Petice. Prije se jedva moglo nakupiti 6-7.
Sve ove sto si nabrojao ja ne bi nikad pozvao da igraju. Dosta mi je vise njihovih fudbalskih sranja. Oni momci sto su igrali u Japanu prije par mjeseci su mojih 11, a ove levate mrs u 3 lijepe Pm.
Locked