Kako meni izgleda, sa bossom i alternativom bi mogli imati 17 glasova, što znači da im treba i df.nightvision wrote:Vecinu nisu imali ni na proslim izborima vec su se tijesno provukli sa boss-om i alternativom, ako se dobro sjecam. Za sada imaju potpuno isto u vijecu, sda i alternativa su malo popravili rezultat, sbb je malo izgubio, hdz je otprilike isti, nema nsrzb ali tu je sada df, boss ne znam da je presao izborni prag... Cini se da ce na kraju biti ista meta isto odstojanje. Opomena im svakako jeste, ako misle zadrzati tuzlu i iduce izbore, i ako misle zadrzati svoje fotelje morace se dobro potruditi. Ne samo jasmin, cak ne on toliko koliko nehljebari u vijecu.costacurta wrote:Ako im ovo nije opomena onda ne znam šta je, mislim na SDP...Izgubili su većinu u vijeću, zadržali gradonačelnika što je pat pozicija za građane.
Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
- Laertes
#576 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
-
nightvision
#577 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Nasa stranka takodje bi mogla biti u vijecu, fali im jos vrlo malo do 3%. Pitanje je kojem bloku ce se prikloniti alternativa s obzirom da su se pri kraju mandata sjaranili sa opozicijom sda i sbb, ali nema razloga da ne idu skupa sa boss-om i df-om. Na kraju ce to biti skoro isto kao i prosli izbori i ako ne ucine neki drasticni zaokret sigurno gube tuzlu.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#578 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
ja sam glasala za alternativunightvision wrote:Nasa stranka takodje bi mogla biti u vijecu, fali im jos vrlo malo do 3%. Pitanje je kojem bloku ce se prikloniti alternativa s obzirom da su se pri kraju mandata sjaranili sa opozicijom sda i sbb, ali nema razloga da ne idu skupa sa boss-om i df-om. Na kraju ce to biti skoro isto kao i prosli izbori i ako ne ucine neki drasticni zaokret sigurno gube tuzlu.
ako pozelene, to im je posljednji moj glas
-
costacurta
#579 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Džaba ti je to govriti. Ako kažeš nešto protiv Jasmina vidiš odmah te poklope, ono nemoj tako da pričaš, pa mi smo grad! Svi nas hvale, u Tuzli je suživot......Alo ba jebe mi se za ti glupostima!Velkoski wrote:Jebo SDA, samo mi je smiješno da isti lik vlada godinama, a da vidljivog napretka nema, štaviše, s obzirom na to da sport najviše pratim, vidim da su ugašeni KK, RK je na jako niskim granama, a i FK ide prema gašenju.
U posljednjih godinu dana sam imao priliku biti desetak puta u Tuzli - Tušanj je obična ruševina, a ni Mejdan nije daleko od toga. Ali hajde, šta ja znam
Jel to u Sarajevu nema suživota? Jesam li nešto propustio? Gje je Sarajevo a gdje smo mi?
E i za to je kriva SDA! Pa jbmu mater, pola Tuzle radi u Sarajevu, zar niko sposoban nije bio u zadnjih 20 godina da namakne koju marku iz tog mrskog Sarajeva u Tuzlu?! Jest ali boljela rinaka za Tuzlom, samo svoj interes gledali, isto ko i ovaj pjesnik.
I glavna furka u predizbornoj kampanji im je bila Banovići i svi drugi izvan Tuzle su domorodci a Bato je fašista, oni su nacionalisti! Volio bih da mi neko od ovih Jasminovih podrepnih muha objasni pojam "nacionalista"? Poistvjećivati bošnjački nacionalizam sa četništvom, a to je u ovoj kampanji bila paralela Bato=fašista, čisti bezobrazluk.
Mene interesuju investicije, ulaganja, radna mjesta, zapošljavanje, sport, SLoboda, KK, Rukomet, bazeni, sadržaji za djecu, mlade........ jebe mi se za multikulturom.
AL hajd, zaiskali ste, eto vam ga.
-
nightvision
#580 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ja sumnjam da se alternativa zabrinula da bi ove izbore mogla dobiti koalicija pa su joj se priklonili na vrijeme ocekujuci nesto zauzvrat ali se racunica pokazala pogresnom. U svakom slucaju njihovi delegati bi mogli prevagnuti.plain vanilla wrote:ja sam glasala za alternativunightvision wrote:Nasa stranka takodje bi mogla biti u vijecu, fali im jos vrlo malo do 3%. Pitanje je kojem bloku ce se prikloniti alternativa s obzirom da su se pri kraju mandata sjaranili sa opozicijom sda i sbb, ali nema razloga da ne idu skupa sa boss-om i df-om. Na kraju ce to biti skoro isto kao i prosli izbori i ako ne ucine neki drasticni zaokret sigurno gube tuzlu.
-
costacurta
#581 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Računica jednostavna, meso, aerodrom, Turska.nightvision wrote:Ja sumnjam da se alternativa zabrinula da bi ove izbore mogla dobiti koalicija pa su joj se priklonili na vrijeme ocekujuci nesto zauzvrat ali se racunica pokazala pogresnom. U svakom slucaju njihovi delegati bi mogli prevagnuti.plain vanilla wrote:ja sam glasala za alternativunightvision wrote:Nasa stranka takodje bi mogla biti u vijecu, fali im jos vrlo malo do 3%. Pitanje je kojem bloku ce se prikloniti alternativa s obzirom da su se pri kraju mandata sjaranili sa opozicijom sda i sbb, ali nema razloga da ne idu skupa sa boss-om i df-om. Na kraju ce to biti skoro isto kao i prosli izbori i ako ne ucine neki drasticni zaokret sigurno gube tuzlu.
Ostaju u koaliciji samo je pitanje koliko će mandata dobiti SDA. 7 ili 8. Sa 4 mandata SBBa, 3 TA, i 3 HDZa SDP je down.
- General War
#582 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
costacurta wrote:Ako im ovo nije opomena onda ne znam šta je, mislim na SDP.
Izgubili su većinu u vijeću, zadržali gradonačelnika što je pat pozicija za građane.
Moram se zahvaliti Jasminu na jednoj stvari a to je da je u meni probudio, pomalo uspavanog patriotu. Bazirao je svoju izbornu kampanju na mržnji prema svemu što ima veze sa muslimanima a sve iz razloga da Nada, Sladjan i Stjepan kažu kako je on multikuluran.
Koliko forsira zvijezdu i antifašizam niti jednom nije spomenuo ljiljane i borbu protiv četnika, nije jer će se Nada naljutiti.
Izvini Jasmine ali zbog svih onih izrečenih bljuvotina protiv "zelenih fašista i nacionalista" ja ti se ponjamke u stau. Po čemu je to Bato nacionalista?
Od danas me živo zaboli za probleme penzionera i ostalih djuturuma koje su donosili na trogama na biračko mjesto kako bi dali Jasminu glas, on je kae meni dao vodu!!!
Navijam protiv Slobode do kraja šampionata, skime god da igra. ŽELJO ŠAMPION!!![]()
Apsolutno me rinaka zaboli za sve što se dešava u ovom gradu.
Osim ovo za slobodu..to je simbol ovog grada.
-
costacurta
#583 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ti ko da si pratila izbore za Roterdam a ja za Šangaj. Imaš na SDPovoj FB stranici govore sa prediizbornog skupa u BKCu. Ako ono nije širenje mržnje onda ne znam šta je.plain vanilla wrote:joj de bacostacurta wrote:Ako im ovo nije opomena onda ne znam šta je, mislim na SDP.
Izgubili su većinu u vijeću, zadržali gradonačelnika što je pat pozicija za građane.
Moram se zahvaliti Jasminu na jednoj stvari a to je da je u meni probudio, pomalo uspavanog patriotu. Bazirao je svoju izbornu kampanju na mržnji prema svemu što ima veze sa muslimanima a sve iz razloga da Nada, Sladjan i Stjepan kažu kako je on multikuluran.
Koliko forsira zvijezdu i antifašizam niti jednom nije spomenuo ljiljane i borbu protiv četnika, nije jer će se Nada naljutiti.
Izvini Jasmine ali zbog svih onih izrečenih bljuvotina protiv "zelenih fašista i nacionalista" ja ti se ponjamke u stau. Po čemu je to Bato nacionalista?
Od danas me živo zaboli za probleme penzionera i ostalih djuturuma koje su donosili na trogama na biračko mjesto kako bi dali Jasminu glas, on je kae meni dao vodu!!!
Navijam protiv Slobode do kraja šampionata, skime god da igra. ŽELJO ŠAMPION!!![]()
kakva mrznja prema muslimanima? a Bato voli muslimane jer ...?
da je Jasmin kakav lik, nije, to se slazem
ali ovo sto pricas nema veze sa stvarnosti
Sad je već druga priča, posipaju se pepelom.
- plain vanilla
#584 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
da ti onda cestitam pobjedu?costacurta wrote:
Računica jednostavna, meso, aerodrom, Turska.
Ostaju u koaliciji samo je pitanje koliko će mandata dobiti SDA. 7 ili 8. Sa 4 mandata SBBa, 3 TA, i 3 HDZa SDP je down.
nemoj se ba nervirati
-
nightvision
#585 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Nije iskljuceno ni da delegat otkaze poslusnost stranci.costacurta wrote:Računica jednostavna, meso, aerodrom, Turska.
- General War
#586 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
SkyLimit wrote:Tuzla nikad neće biti zamotana u crno poput Sarajeva
-
nightvision
#587 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Nisu ni sda i sbb vodili nista manje pljuvacku kampanju protiv mrskih crvenih. Cak sta vise...costacurta wrote:Ti ko da si pratila izbore za Roterdam a ja za Šangaj. Imaš na SDPovoj FB stranici govore sa prediizbornog skupa u BKCu. Ako ono nije širenje mržnje onda ne znam šta je.
-
costacurta
#588 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Bolan skreneš od livnice uz mosnik treba ti offroad vehicle od vikalja uz Kalebiće, Mušinac, Brdo, Krojčicu, kad dodješ u B. Nušića ili Gine Herman ko da si u Kabulu. Možeš sad misliti kako je ovima u prigradskim naseljima: Kiseljaku, Husinu, Ljubače, Dokanj, Par selu?plain vanilla wrote:da ti onda cestitam pobjedu?costacurta wrote:
Računica jednostavna, meso, aerodrom, Turska.
Ostaju u koaliciji samo je pitanje koliko će mandata dobiti SDA. 7 ili 8. Sa 4 mandata SBBa, 3 TA, i 3 HDZa SDP je down.![]()
nemoj se ba nervirati
Kako da se ne nerviram? Pa sao kad se sjetim onih poplava i traljavosti, ne zna se ko pije ko plaća, pa skontam šta i od koga pomoć tražiti opet da se desi takvo šta?! Jbte jel znaš da vatrogasci nemaju ljestava da se popnu na 8. sprat?
Ako živiš iznad onda računaj na to da ćeš da najebeš ako ne daj bože počne da gori. Zar nije bilo preče uzeti vatrogasno vozilo nego praviti mostove do nigdje? Možda čeka da se negdje neko smisluje i pošalje nam vozilo kao donaciju, sadaku.
A znaš li šta je ironija? Ironija je to što je Jasmin dobio najviše glasova u naseljima u kojima se nalaze najviši soliteri (Slatina, Brčanska, Irac), dali su povjerenje liku kojem puca qrac za stanarima na višim spratovima, a da ne spominjem što niti jedan hidrant ne radi. Ne znam, ja to ne razumijem.
-
costacurta
#589 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Naprimjer?nightvision wrote:Nisu ni sda i sbb vodili nista manje pljuvacku kampanju protiv mrskih crvenih. Cak sta vise...costacurta wrote:Ti ko da si pratila izbore za Roterdam a ja za Šangaj. Imaš na SDPovoj FB stranici govore sa prediizbornog skupa u BKCu. Ako ono nije širenje mržnje onda ne znam šta je.
-
nightvision
#590 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ako ti treba posebno navoditi primjerE ja ne bih dalje nastavljao diskusiju, nema svrhe.costacurta wrote:Naprimjer?
-
costacurta
#591 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Kako meni nije bio problem obrazložiti, rekao sam sve što mi je smetalo kod SDPa i zbog čega sam glasao protiv njih. Tvoj odgovor je irnoičan.nightvision wrote:Ako ti treba posebno navoditi primjerE ja ne bih dalje nastavljao diskusiju, nema svrhe.costacurta wrote:Naprimjer?
Bati se spočitavao nacionalizam i fašizam a žena mu Danijela.
"Komunjare" prije svakog skupa puštale rusku verziju Internacionale, omalovažavali, podcjenjivali narod iz drugih opština TK, prozivali Arape, crno Sarajevo, NDH, prijetili narodu nekim napadima na Tuzlu, zombijima koji jurišaju na grad, spominjali izdaju, zloupotrebljavali čak i djecu ometenu u razvoju, otvarali objekte sa kojima nikakve veze nemaju, digli sav grad da rade 20 dana pred izbore. itd.
Pogledaj kandidate i zelene i plave, niti jedna žena ne nosi maramu niti je ijedan muškarac vehabija ili ISILovac. Pročitaj platformu i plan razvoja SBB/SDA i uporedi ga sa SDPovim..... uh kako ćeš ga uporiditi kad ga u SDPu niti nemaju
-
nightvision
#592 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Nije ironican nego bas takav kakav jeste. Iza bate su stojali bakir izetbegovic, fahrudin radoncic i dragan covic, trojica najvecih mafijasa u drzavi. Ja nisam nikako mogao biti retardiran toliko da glasam za njih. A ocigledno nije ni vecina gradjana. A platformu sda o razvoju tuzle okaci macku o rep. Imala je sda dvadeset godina vremena da pokloni vise paznje tuzli i pozabavi se razvojem ove regije. Ali nije. Mogli su davno zapoceti graditi makar brzu cestu prema koridoru. Ali nisu. Kao sto bakir rece, bitnija je opstina centar od deset drugih. Pametnome dosta, a u tu platformu moze samo retardiran covjek povjerovati. Komunjare nisu obecale kule i gradove jer znaju dobro koliko je (ne)moguce uraditi u ovakvom okruzenju u kojem na svakom koraku imas prisutne instalirane sda uhljebe. Kantonalnu vlast ne treba posebno nahvaliti, banovici su preuzeli citav kanton, zakljucno sa univerzitetom i samo retadiran covjek ih moze podrzavati. To sto ti mrzis komunjare jer si nacionalista s dna kace samo je dokaz vise da grad treba cuvati od tako iskompleksiranih ogranicenih likova. Uostalom sda je porazena i u lukavcu, zivinicama, kalesiji, gdje je cak i sdp kandidat kotirao bolje od sda. Jesu li oni sada komunjare?costacurta wrote:Kako meni nije bio problem obrazložiti, rekao sam sve što mi je smetalo kod SDPa i zbog čega sam glasao protiv njih. Tvoj odgovor je irnoičan.nightvision wrote:Ako ti treba posebno navoditi primjerE ja ne bih dalje nastavljao diskusiju, nema svrhe.costacurta wrote:Naprimjer?
"Komunjare" prije svakog skupa puštale rusku verziju Internacionale, omalovažavali, podcjenjivali narod iz drugih opština TK, prozivali Arape, crno Sarajevo, NDH, prijetili narodu nekim napadima na Tuzlu, zombijima koji jurišaju na grad, spominjali izdaju, zloupotrebljavali čak i djecu ometenu u razvoju, otvarali objekte sa kojima nikakve veze nemaju, digli sav grad da rade 20 dana pred izbore. itd.
Pogledaj kandidate i zelene i plave, niti jedna žena ne nosi maramu niti je ijedan muškarac vehabija ili ISILovac. Pročitaj platformu i plan razvoja SBB/SDA i uporedi ga sa SDPovim..... uh kako ćeš ga uporiditi kad ga u SDPu niti nemaju
- plain vanilla
#593 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
costacurta
de nam malo pricaj o zdravstvu na podrucju TK
Bato je aktuelni ministar, a TK je jedini kanton gdje ljudi moraju placati markice koje kostaju 20 km!
znas li ti koliko je to para? gdje su te pare?
da ne pricam o tome kako su progurali onu Zadu i njene lijekove
i ti pricas o vatrogasnom vozilu?
uozbilji se
de nam malo pricaj o zdravstvu na podrucju TK
Bato je aktuelni ministar, a TK je jedini kanton gdje ljudi moraju placati markice koje kostaju 20 km!
znas li ti koliko je to para? gdje su te pare?
da ne pricam o tome kako su progurali onu Zadu i njene lijekove
i ti pricas o vatrogasnom vozilu?
uozbilji se
- MikroBelaj
#594 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Nista mi nece pokvarit radost,izbori prosli,gledamo naprijed,
Tuzla ispred svih,u pravom smislu rijeci
Tuzla ispred svih,u pravom smislu rijeci
-
sumirprimus
#595 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
auh brate gdje ces ovo?costacurta wrote:Ako im ovo nije opomena onda ne znam šta je, mislim na SDP.
-
sumirprimus
#596 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
ima druze napretka itekako.Velkoski wrote:Jebo SDA, samo mi je smiješno da isti lik vlada godinama, a da vidljivog napretka nema, štaviše, s obzirom na to da sport najviše pratim, vidim da su ugašeni KK, RK je na jako niskim granama, a i FK ide prema gašenju.
U posljednjih godinu dana sam imao priliku biti desetak puta u Tuzli - Tušanj je obična ruševina, a ni Mejdan nije daleko od toga. Ali hajde, šta ja znam
s tim da mu ovaj dio za sport i ja ..zna se sta..
ali tuzla je imala puno vecih i vaznijih zivotnih problema od sporta.
to sto raja ne vidi ili nece da vidi je drugi par opanaka.
-
sumirprimus
#597 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
cisto sumnjam.seln wrote:Jasmin bi trebao iskoristiti ovaj mandat da izgradi nasljednika, inace cemo imati nekog novog Salku kao nacelnika.
Ne bih imao nista protiv ni ako nasljednik bude iz neke iole normalne partije... samo ne iz zlocinacke organizacije ili nekog derivata.
davno je trebo to uradit.
al eto...
ako ne vidi nikog ko bi ga mogo zamijenit, evo ja cu
al da mi ne seru onda a dje bit centar,voda put struja grijanje,ciscenje snjega kad pukne mercedes arena
-
Mohamad Sissoko
#598 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Eh, tebi nema kupanja u fontani.costacurta wrote:Džaba ti je to govriti. Ako kažeš nešto protiv Jasmina vidiš odmah te poklope, ono nemoj tako da pričaš, pa mi smo grad! Svi nas hvale, u Tuzli je suživot......Alo ba jebe mi se za ti glupostima!Velkoski wrote:Jebo SDA, samo mi je smiješno da isti lik vlada godinama, a da vidljivog napretka nema, štaviše, s obzirom na to da sport najviše pratim, vidim da su ugašeni KK, RK je na jako niskim granama, a i FK ide prema gašenju.
Jel to u Sarajevu nema suživota? Jesam li nešto propustio? Gje je Sarajevo a gdje smo mi?
E i za to je kriva SDA! Pa jbmu mater, pola Tuzle radi u Sarajevu, zar niko sposoban nije bio u zadnjih 20 godina da namakne koju marku iz tog mrskog Sarajeva u Tuzlu?! Jest ali boljela rinaka za Tuzlom, samo svoj interes gledali, isto ko i ovaj pjesnik.
I glavna furka u predizbornoj kampanji im je bila Banovići i svi drugi izvan Tuzle su domorodci a Bato je fašista, oni su nacionalisti! Volio bih da mi neko od ovih Jasminovih podrepnih muha objasni pojam "nacionalista"? Poistvjećivati bošnjački nacionalizam sa četništvom, a to je u ovoj kampanji bila paralela Bato=fašista, čisti bezobrazluk.
Mene interesuju investicije, ulaganja, radna mjesta, zapošljavanje, sport, SLoboda, KK, Rukomet, bazeni, sadržaji za djecu, mlade........ jebe mi se za multikulturom.
AL hajd, zaiskali ste, eto vam ga.
-
Heller
#599 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Jel ozbiljno tvrdiš da bi SDA bio bolji izbor za Tuzlu?costacurta wrote:Kako meni nije bio problem obrazložiti, rekao sam sve što mi je smetalo kod SDPa i zbog čega sam glasao protiv njih. Tvoj odgovor je irnoičan.nightvision wrote:Ako ti treba posebno navoditi primjerE ja ne bih dalje nastavljao diskusiju, nema svrhe.costacurta wrote:Naprimjer?
- plain vanilla
#600 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
ma ja, zlatne kasike i to
nego, imal cevapa kod Zlaje
nego, imal cevapa kod Zlaje