Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
freeme1

#576 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Tomahawk11 wrote:
freeme1 wrote:
Novembra 1991 i ako to ne znas hapicu u ruke pa na spavanje , ovdje je za odrasle osobe.
Sta je bila tema referenduma?

Hapica, pa zna se koji referendum je tad doveo do belaja.

Mani se te djecje price o hapici, spavanju i odraslim osobama.
Ako ne znas normalno komunicirati, lahko cemo :wink:
Ostanak u zajedinici sa Jugoslavijom " tj Srbijom i C.Gorom i teritorija definisanih kao :
1) gdje su srbi u vecini
2) gdje bi bili u vecini da nad njima nisu izvrseni zlocini iz prijasnjih ratova
3) teritorija koja im je potrebna za teritorijalnu povezanost

I na osnovu tog referenduma su poduzeli sve one ostale korake,krizne stabove, SAO,proglasenje srpske republike Bosne i Hercegovine i na kraju i samu agresiju a referendum o samostalnosti BiH iz 1992 je bio samo izgovor za agresiju a ne sami razlog, to je vec dokazano na sudu pa ako ne znas osnovne stvari , hapica , dekica pa u kravet, lahko cemo.
Last edited by freeme1 on 31/08/2016 08:28, edited 1 time in total.
freeme1

#577 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Toto wrote:
freeme1 wrote:
Toto wrote:
Drzava i drzavnost je drugi par vojnih cizama.
Referendum gdje se krsi Ustav iz 1991 i ovaj iz 2016 gdje se krsi Ustav je krsenej Ustava.A krsenje Ustava i samim time ulazak u nezakonje bilo kakvim povodom je isti par vojnih cizama.
ne postoji nikakav ustav iz 1991
Jugoslavija nije imala Ustav iz 1974 koji je bio validan na teritoriji BiH te 1991 i na osnovu koje su republike imale pravo da se odvoje iz zajedinice ?? Ili nije bilo Ustava koji je srbima dao pravo da se ponasaju kako zele ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#578 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Tomahawk11 »

freeme1 wrote:
Ostanak u zajedinici sa Jugoslavijom " tj Srbijom i C.Gorom i teritorija definisanih kao :
1) gdje su srbi u vecini
2) gdje bi bili u vecini da nad njima nisu izvrseni zlocini iz prijasnjih ratova

I na osnovu tog referenduma su poduzeli sve one ostale korake,krizne stabove, SAO,proglasenje srpske republike Bosne i Hercegovine i na kraju i samu agresiju a referendum o samostalnosti BiH iz 1992 je bio samo izgovor za agresiju a ne sami razlog, to je vec dokazano na sudu pa ako ne znas osnovne stvari , hapica , dekica pa u kravet, lahko cemo.
I tebi to isto kao i referendum o danu RS? :-)

Kakva ba hapica, dekica, krevet...sta pricas ti?! Vidis li koliko je sati? Hoces kompas? Uozbilji se.
HomeSweetHome

#579 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

freeme1 wrote:
HomeSweetHome wrote:Ne sjecam se te price, moguce je, ali ipak mislim da je ovo nesto drugacije, jer tek smo sada vidjeli kako lose moze biti ma koliko da smo bili ubijedjeni da nam onda nije valjalo.
Ne sjecas se referenduma iz 1991 i u sta je sve uveo ???? Oni koji ne znaju svoju istoriju su je primorani ponavljati, ne samo u skoli vec i u zivotu, kao pojedinci i kao narodi.
Ne, mislim da si pogresno razumio, mislila sam na price o tome kako ce svako svoje u zatvore strpati i tako dalje...

Samo da hoce proci izbori...
freeme1

#580 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Tomahawk11 wrote:
freeme1 wrote:
1) gdje su srbi u vecini

I tebi to isto kao i referendum o danu RS? :-)

Kakva ba hapica, dekica, krevet...sta pricas ti?! Vidis li koliko je sati? Hoces kompas? Uozbilji se.
Ako je tebi krsenje Ustava iz jednog razloga bolje nego krsenje Ustava iz drugo razloga onda sam pogodio, hapica, dekica i spavanje.
freeme1

#581 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

HomeSweetHome wrote:
Ne, mislim da si pogresno razumio, mislila sam na price o tome kako ce svako svoje u zatvore strpati i tako dalje...

Samo da hoce proci izbori...
Ok, razumijem.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#582 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Toto »

freeme1 wrote:
Toto wrote:
freeme1 wrote:
Referendum gdje se krsi Ustav iz 1991 i ovaj iz 2016 gdje se krsi Ustav je krsenej Ustava.A krsenje Ustava i samim time ulazak u nezakonje bilo kakvim povodom je isti par vojnih cizama.
Jugoslavija nije imala Ustav iz 1974 koji je bio validan na teritoriji BiH te 1991 i na osnovu koje su republike imale pravo da se odvoje iz zajedinice ?? Ili nije bilo Ustava koji je srbima dao pravo da se ponasaju kako zele ?
Ustav iz 1974 nije prekrsen referendumom 1991.
Ne treba ti se truditi da mi ista obajsnjavas. Necu citat.
Taj ustav sam morao tri puta u zivotu nauciti napamet, iako nemam nista sa pravom .
Isao sam u srednju tehnicku kad je ustav donesen. naredne godni smo ga ucili u dva premeta: marksizam, opstnarodna odbrane . isto se ponovilo par godina kasnija na masinskom falultetu.. tad je bilo zajebanije poloziti marksizam vec statiku .. treci put sam ga morao uciti kad sam sluzio JNA ...
YU je bila federacija drzva koje su imal pravo na ocjepljenje .. na osnovu toga je i napravlje referendum i na osnovu toga su sve zemlje ex YU priznatete u UN,
Tacka! Nema dalje!
Last edited by Toto on 31/08/2016 08:42, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#583 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Tomahawk11 »

Pogodio si ti da ne kazem sta.
Toto, lik ima fix ideje i ne trebaju mu sagovornici.
Nek otvori temu za sebe i nek drzi monolog.
freeme1

#584 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Toto wrote:
freeme1 wrote:
Toto wrote:
Ustav iz 1974 nije prekrsen referendumom 1991.
Ne treba ti se truditi da mi ista obajsnjavas. Necu citat.
Taj ustav sam morao tri puta u zivotu nauciti napamet, iako nemam nista sa pravom .
Isao sam u srednju tehnicku kad je ustav donesen. naredne godni smo ga ucili u dva premeta: marksizam, opstnarodna odbrane . isto se ponovilo par godina kasnija na masinskom falultetu.. tad je bilo zajebanije poloziti marksizam vec statiku .. treci put sam ga morao uciti kad sam sluzio JNA ...
YU je bila federacija drzva koje su imal pravo na ocjepljenje .. na osnovu toga je i napravlje referendum i na osnovu toga su sve zemlje e YU prinzte u UN,
Tacka! Nema dalje!
Srpski referendum iz 1991 nije postivao tadasnji vazeci Ustav i takav stav je imala i Baendeterova komisija, UN i svi ostala relevantna pravna tijela. Ako mislis da imas vece znanje jer si imao kurs marksizma i ONO i DSZ slobodno se javi na Harvard ili Oxford, takvo slabo obrazovanog a da zna bolje od svih tih strucnjaka je grehota na zaposliti.
Toto

#585 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Toto »

poseri se ti na Badintera
ja ne polemie sa njim vec sa tobom i tvoji interpretacijama
meni je dosta i kurs iz ustavnog prava da bi skonto da valjas gluopti
Imas semafor u UN i tamo sve pise.
daddy-kool

#586 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by daddy-kool »

hAZNADAR wrote:

Ne upali li dreka i drama ovaj put - nece nikada. Sljedeci put su u RS jos samouvjereniji i osokoljeniji.

Bojim se da pucamo jedine adute koje imamo nizasta.

Sve sto mozemo su protesti koji imaju odjeka do entitetske granice i zalbe svijetu.
Protesti u Sarajevu su u Banjaluci kao protesti u Gvatemali.
Kakvi protesti, koji aduti?
Ako je adut dizanje tenzija i eskalacija - sada ih je pravo vrijeme za upotrijebiti kako bi i ocijenili reakciju MZ dok su ulozi relativno mali. Naravno da neće niko u rat zbog ovog referenduma, onaj o otcjepljenju je možda jedini pravi razlog. Ali upravo zato je bolje praviti frku i dramu sada, nego mirno čekati taj drugi referendum i pomiriti se sa neizbježnom sudbinom i ratom. Ne zato što se plašimo rata ili sumnjamo u njegov ishod, nego zato što nismo pshihopate pa da nam ljudski životi ništa ne znače.
hAZNADAR wrote:
A svijetu se zivo hebe za jednu pokrajinu jedne zemlje treceg svijeta sto ne slusa jednu odluku Suda. U najgorem slucaju racunaju da ce doci do krize i prestanka djelovanja tog suda na neodredjeno vrijeme - dok se buntovna pokrajina jednog dana malo primiri i vrati na prijasnej stanje us odredjene ustupke. A hebeni dan i hebena proslava zabetonirana sto ih isto tako ne sikira.
Svijet ima vecih problema danas da bi talasao po Balkanu. Bolje im je mirna nefunkcionalna drzava puna nepravde negoli skupa i opasna pravda. A sve zarad jednog dana u godini.

Tako da su nam aduti vrlo slabi i ispucamo li ih sada - samo mozemo pokazati sta mozemo ubuduce i pokazati svoju stvarnu slabost. I mi i svijet smo nemocni protiv RS, ne mozes je sad ni ukinuti da i ima volje. Stekli su saveznike, lobirali, vrlo odlucni u svome, i kao Banjalucanin mogu garantovati da im je vise stalo do RS negoli nama do BiH. Slozniji su, manje spremni na komromise i ustupke, nikada ne psuju RS i nazivaju je crnom rupom,.. i znaju jako dobro da im niko ne moze nista. Kao sto znaju da je granica do koje mogu ici nezavisnost- ali to im i ne treba jer mogu povremeno malo capiti autonomije kao sada i kao da i imaju nezavisnost.

Problem sa RS je sto ima previse Srba. Dokle god mogu legalno birati vlast poput Dodika - mogu legalno i zahebavati.

Nas izlaz, spas, rjesenje,.. je samo na duze staze u daljoj buducnosti ako naseljavanjem i natalitetom pocnemo uticati na izbore. Uzdati se u svijet, MZ, PIK, UN, Brisel,... moze samo naivan ili neko slabog pamcenja.
Ovo ne bi puno komentarisao, osim da se ne slažem sa snagom i monolitnošću RS.
Čak šta više, ako dođe do toga mišljenja sa da će se vrlo brzo raspasti.
freeme1

#587 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Toto wrote:poseri se ti na Badintera
Jer koje su tvoje interpretacije kada tvrdis da Ustava u 1991 nije bilo ?? To je valjanje gluposti pa se ja poserem ne na Baendetera vec na tvoj kurs iz ONO i DSZ i jos pride i na marksizam.
hAZNADAR

#588 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

Skijaš wrote:
hAZNADAR wrote:Tako da su nam aduti vrlo slabi i ispucamo li ih sada - samo mozemo pokazati sta mozemo ubuduce i pokazati svoju stvarnu slabost
Ako Dodikova ekipa krene u otcjepljenje, od tebe se očekuje samo da ostaneš kod kuće i griješ ženi guzicu. Onima koji bi branili državu nisi prijeko potreban a ne bi bilo u redu ni da se priključiš Dodikovoj rezervi policije. Slabost je bila zima sa devedeset treće na devedeset četvrtu, nema više slabosti.
Da sam napisao sta drugacije - i ti i ekipa bi se pozvali na moj dijasporski status i osuli paljbu. :roll: Prilicno je nepopularno prizivati reakcije i sukob izvana. Da ne spominjem patriotizam kojeg si vise puta ismijavao i naziva nacionalizmom.

A nazalost svi nabrijani, naostreni, odlucni,.. poput tebe imaju odjeka do Vraca. To znate i sami, ali eto. Sumnjam da cete osnovati gerilu oko Sipova.
Last edited by hAZNADAR on 31/08/2016 10:44, edited 1 time in total.
Toto

#589 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Toto »

freeme1 wrote:
Jer koje su tvoje interpretacije kada tvrdis da Ustava u 1991 nije bilo ?? To je valjanje gluposti pa se ja poserem ne na Baendetera vec na tvoj kurs iz ONO i DSZ i jos pride i na marksizam.
1991 godine je vazio ustav iz 1974.
Nikakvog ustava iz 1991 nije bilo.
freeme1

#590 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Toto wrote:
freeme1 wrote:
1991 godine je vazio ustav iz 1974.
Nikakvog ustava iz 1991 nije bilo.
Jbg, nisam ni mislio da je Ustav napisan 1991, vec da je Ustav koji je vazio 1991 :-) I taj je prekrsen srpskim referendumom na kojeg su se pozivali kada su vukli sve one poteze koji su vodili na putu u agresiju
Toto

#591 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Toto »

freeme1 wrote: Jbg, nisam ni mislio da je Ustav napisan 1991, vec da je Ustav koji je vazio 1991 :-) I taj je prekrsen srpskim referendumom na kojeg su se pozivali kada su vukli sve one poteze koji su vodili na putu u agresiju

vrati se par postova unazad pa's vidjet da si napisao
"ustav iz 1991"
a onda si poco valjat gluopsti da 1991 nije postojao validan utav itd

pika se sta pises
freeme1

#592 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Toto wrote:
freeme1 wrote: Jbg, nisam ni mislio da je Ustav napisan 1991, vec da je Ustav koji je vazio 1991 :-) I taj je prekrsen srpskim referendumom na kojeg su se pozivali kada su vukli sve one poteze koji su vodili na putu u agresiju

vrati se par postova unazad pa's vidjet da si napisao
"ustav iz 1991"
a onda si poco valjat gluopsti da 1991 nije postojao validan utav itd

pika se sta pises
PA Ustav koji je bio validan 1991, zar se mora tako svaki put napisati da bi se shvatilo da se ne misli da je napisan 1991 :lol: jbg, ti na temi o prijetnji ratu trazis dlaku u jajetu, nije polaganje ispita na Pravnom fakultetu, forum je, opusti se. Ili barem pitaj sta sam mislio a ne da uletis klizeci.

I nisam nikada tvrdio da 1991 nije postojao validan Ustav, tvrdio sam da su ga srbi prekrsili svojim referendumom i da taj referendum nije bio prema tome validan.
dječak sa šibicama

#593 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dječak sa šibicama »

Kod nas rat pocinje svakog avgusta izborne godine. Juli, avgust, tako negdje.

A zavrsava sredinom oktobra.

Meni je samo fascinantno citati ove komentare, napaljene dijaspore, djecurlije, ko da jedva cekaju. Koji su to mozgovi, umjesto da teze ka nekakvom napretku, usavrsavanju, sebe, kao covjeka, profesionalca u svom poslu, da zavrse tu skolu koju ne vole, da pocnu raditi ako ne rade... ono bi ratovalo.

Jer "Dodik prijeti". A sta ce drugo Dodik nego prijetiti, propada mu "republika", idu izbori a vec na proslim je zamalo zijanio, na sljedecim ga opozicija moze pomesti. Ista prica na drugoj strani, onaj sto je obecavao 100.000 radnih mjesta danas mora paznju skrenuti sa tog obecanja, a gdje ce nego dramaticnim press konferencijama na kojima imitira babu sa onim pauzama u govoru, i sa jeftinom retorikom.

U to se jos umijesa Milanovic, jer i njemu idu izbori, i imas dernek.

A nista oni to nebi radili, da je ovaj narod normalan, nego stoka politicarska vidi koja prica pali kod ovaca. Jebo PDV, jebo cijene, jebo to sto gradjani zive na rubu egzistencije vecinom, jebo to sto te handri svaki jebeni trgovac, uzima ti crno ispod nokta, sto ti je u drzavi sve korumpirano. Dijaspora je pametna za ove nase ovce, oni se ispalili, zive dobro, dobre plate ili socijala, njima bi novi rat bio ko nama ovaj u Siriji, interesantan za pratiti. Nece po njihovoj glavi, ali sta je sa ovim ovcama, pozeljelo pljacke valjda.
neko_sa_strane

#594 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by neko_sa_strane »

Nemojte ratovati, imam kredit za otplatiti u narednih 15 godina!
Dozer

#595 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

freeme1 wrote:
Dozer wrote:
freeme1 wrote: Gdje se ne bi sikirao, tako sposoban a poceo bi bijezati tek kada padne prvi metak, sta bi onda oni koji su manje sposobni radili, drzali glavu na panju ??

Ma kakvo bosnjastvo, ko bi se za to borio, samo svoja guzica , familije i mojih najlizih. Braniti bosnjastvo je ono ko fol kada su se sarajlije borile za Bosnu tek kada su ih cetnici hermeticki zatvorili a do tada se pravili da ih se sve to ne tice.
Ne znam odakle ti ova prica za sarajlije... Mislim, gdje su se to bosnjaci poceli braniti prije nego su bili napadnuti...?
Ali, bar si nam rekao odakle nisi. Kao i o cemu nemas pojma.

A ti bi se sutra borio upravo za to, tacnije ratovao bi pod plastom toga kao sto smo i mi ratovali pod plastom borbe za Bosnu. Ispostavilo se da smo ratovali za bosnjastvo, a ti bi sad ratovao za bosnjacke dinastije. Samo sto to, ocito, ne kontas.
Iz toga da su se se pravilid a ih se nista ne tice ono sto se desava izvan Miran Dvora-Kozije Cuprije sve dok ih cetnici nisu hermeticki zatvorili poceli da granatiraju, eto odakle. " nermine, ko nas to granatira", " pucaju i jedni i drugi" , dok Driina krvava tece u Sarajevu pricaju viceve " Kod nas ne moze biti gradjanski rat, to se tamo samo seljaci bore he-he ".

Pa nigdje se nisu poceli braniti kao ni Bosanci , znaci nikakve razlike izmedju Bosanaca i Bosnjaka barem sto se toga tice ali koliko vidim ovdje se prosipa teza da su Bosanci sa foruma samo oni koji su pametni, obrazovani, koji znaju da razmisljaju svojom glavom i mogu da unaprijed prepoznaju neke stvari a da su Bosnjaci , da citiram bajne demokrate " malozubna stoka iz tora" i uz to priloze sliku ovaca. Ali vidim da nista od pameti i unaprijed gledanju stvari tzv Bosanaca sa foruma, isti ko i oni koje ismijavaju :lol:

Ne bi se sutra borio za neku bosnjacku dinastiju, bilo bi isto kao i 1992: " ne borim se za Kljujica i Aliju vec da mi cetnik ne uleti u avliju", takvi kao ti tvrdite da ste se borili za neki Ustav i sl iako u ratu ja nikada nisam nikoga upoznao da se za to borio, ali forum vidim pun takvih :-)
Prvo, nije "Miran Dvora", nego Marijinog dvora :roll:
Drugo, Alija i SDA su pricali do pocetka aprila '92 da rata nece biti. Istovremeno su "svojim" Muslimanima i Bosancima (Bosnjaci tada jos nisu bili aktuelna kategorija. To ti se uvelo tek '93, kada je dotadasnji naziv "Muslimani" zamijenjen sa "Bosnjaci"), uredno prodavali oruzje po paprenim cijenama, zaobilazili magacine TO i CZ i prepustali cetaljima da sve to pokupe, a danas se busaju kako su upravo oni bili "organizatori otpora" :roll:
Trece, nije "malozubna stoka iz tora", nego "stoka sitnog zuba" ili "sitnozuba stoka". Tor se podrazumijeva. I ne tice se to samo Bosnjaka, nego i Srba i Hrvata koji slijepo slijede ove hajvane na vlasti ne paleci vlastiti mozak ni na sekundu. Kako bi ti takve nazvao ako ne - stoka?
Cetvrto, za ovakvu konstrukciju ja nikad nisam cuo: "Kod nas ne moze biti gradjanski rat, to se tamo samo seljaci bore he-he".

Savjet: Nikad ne prepricavaj nesto sto si cuo ili nacuo od nekoga ili preko nekoga, a cemu nisi licno prisustvovao, ili ako 100% nisi siguran da je taj neko od koga slusas pouzdan i da on jeste bio prisutan. U 99,9% takvih slucajeva ces se zajebat, i usput ispasti neinformisan, da ne kazem nesto teze... :roll:
Jer, kako mi u Sarajevu nismo znali sta se u tim danima tacno desavalo u IB, tako isto ni vi u IB niste imali pojma sta se desavalo u Sarajevu.
Imam i pitanje za tebe - kad ti je vec Sarajevo toliki trn u oku, sta radis u njemu (ako si uopste u njemu)?
Dozer

#596 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

freeme1 wrote: Referendum gdje se krsi Ustav iz 1991 i ovaj iz 2016 gdje se krsi Ustav je krsenej Ustava.A krsenje Ustava i samim time ulazak u nezakonje bilo kakvim povodom je isti par vojnih cizama.
Covjece...al' ti lupetas... '91 prekrsen referendumom Ustav SFRJ? Na koji to tacno nacin? Hajde, kad vec ispaljujes nebuloze, onda ih i obrazlozi - kako je to prekrsen Ustav SFRJ referendumom '91? I, koji je to tada bio "srpski referendum"...?
Last edited by Dozer on 31/08/2016 10:23, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#597 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Truba »

referendumom nije prekršen ustav jer su republike faktički imale to pravo za osamostaljenjem
a i banditerova komisija je rekla da se država raspada po republičkim granicama
ALi :D

situacija nije nimalo ružičasta... ipak je jedan komplet narod bio protiv... vjerojatno o tome nisu razmišljali tvroci ustava :? :? :? :?
Ductus Holedocus

#598 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Ductus Holedocus »

PeppermintSA wrote:Jel' jedino mene zaboli kurac za referendume, treće entitete, Er-Es-ove isl. gluposti?

Čak da se svi odcijepe od Sarajeva ja se puške ne bih hvatao. Gonite se svi u tri lijepe.
:thumbup:
reufaga

#599 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by reufaga »

Priče o referendumu i otcjepljenju su standardna predizborna retorika SNSD-a i prilika za srbijansku vladu da prikupi poene kod zapada tako što će smiriti pomahnitalog dodika.

Pa BiH ovakva kakva jeste najviše odgovara RS-u koji opstaje na ime kredita koje ne može dobiti bez državnog nivoa i na ime PDV-a koji se skuplja po Federaciji i u Sarajevu prvenstveno.

.
freeme1

#600 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Dozer wrote: Prvo, nije "Miran Dvora", nego Marijinog dvora :roll:
Drugo, Alija i SDA su pricali do pocetka aprila '92 da rata nece biti. Istovremeno su "svojim" Muslimanima i Bosancima (Bosnjaci tada jos nisu bili aktuelna kategorija. To ti se uvelo tek '93, kada je dotadasnji naziv "Muslimani" zamijenjen sa "Bosnjaci"), uredno prodavali oruzje po paprenim cijenama, zaobilazili magacine TO i CZ i prepustali cetaljima da sve to pokupe, a danas se busaju kako su upravo oni bili "organizatori otpora" :roll:
Trece, nije "malozubna stoka iz tora", nego "stoka sitnog zuba" ili "sitnozuba stoka". Tor se podrazumijeva. I ne tice se to samo Bosnjaka, nego i Srba i Hrvata koji slijepo slijede ove hajvane na vlasti ne paleci vlastiti mozak ni na sekundu. Kako bi ti takve nazvao ako ne - stoka?
Cetvrto, za ovakvu konstrukciju ja nikad nisam cuo: "Kod nas ne moze biti gradjanski rat, to se tamo samo seljaci bore he-he".

Savjet: Nikad ne prepricavaj nesto sto si cuo ili nacuo od nekoga ili preko nekoga, a cemu nisi licno prisustvovao, ili ako 100% nisi siguran da je taj neko od koga slusas pouzdan i da on jeste bio prisutan. U 99,9% takvih slucajeva ces se zajebat, i usput ispasti neinformisan, da ne kazem nesto teze... :roll:
Jer, kako mi u Sarajevu nismo znali sta se u tim danima tacno desavalo u IB, tako isto ni vi u IB niste imali pojma sta se desavalo u Sarajevu.
Imam i pitanje za tebe - kad ti je vec Sarajevo toliki trn u oku, sta radis u njemu (ako si uopste u njemu)?
Znam da nije Miran Dvor ali mi nova tastatura pa nikako da se naviknem , pola slova promasim pa ima dosta gresaka u pisanju.

Prodavali , naravno jer nije bilo mogucnosti bilo kakvog finansiranja kupovine oruzja. Nije se moglo kroz legalne strukture ( parlament, MUP, TO, DB) jer su u dosta njih bili ili pod kontrolom SDS ili imali mogucnost blokiranja, javno se nije moglo obaviti sakupljanje para, tajno nije islo jer npr ogromna vecina direktora " bosanaca komunjarskog odgoja" koji su to bili bas u to vrijeme je odbijalo da finansira bilo sto je imalo veze sa naoruzavanjem, vec sam ti naveo da od polovine 1991 centralna vlast u Sarajevu nije bila u mogucnoti da prikuplja poreze ili uplate iz SDK sa vise od 60 % teritorije RBIH ...i ostalo je bas taj nacin, skupis pare, kupis, prodas i ukrug. Ali vidim da ti to nisi shvatio ni tada ali ni danas.

Isto tako magacine TO BIH su prepustili srbima komunjare prije nego sto je SDA dosla na vlast i vec tada su ti magacini bili pod kontrolom JNA tj Srba, tvrditi kako je SDA kriva jer su komunjae predale oruzje TO BIH srbima je u najmanju ruku smijesno.

I pricao se taj vic, ili pokusaj vica, ljudi koji su bili u Sarajevu do aprila 1992 , posao, studiji i sl pa se vracali nazad u nasu carsiju su to pricali, nije jedan, od vise ljudi sam ga cuo.
Last edited by freeme1 on 31/08/2016 10:25, edited 1 time in total.
Locked