freeme1 wrote:Dozer wrote:freeme1 wrote:
Gdje se ne bi sikirao, tako sposoban a poceo bi bijezati tek kada padne prvi metak, sta bi onda oni koji su manje sposobni radili, drzali glavu na panju ??
Ma kakvo bosnjastvo, ko bi se za to borio, samo svoja guzica , familije i mojih najlizih. Braniti bosnjastvo je ono ko fol kada su se sarajlije borile za Bosnu tek kada su ih cetnici hermeticki zatvorili a do tada se pravili da ih se sve to ne tice.
Ne znam odakle ti ova prica za sarajlije... Mislim, gdje su se to bosnjaci poceli braniti prije nego su bili napadnuti...?
Ali, bar si nam rekao odakle nisi. Kao i o cemu nemas pojma.
A ti bi se sutra borio upravo za to, tacnije ratovao bi pod plastom toga kao sto smo i mi ratovali pod plastom borbe za Bosnu. Ispostavilo se da smo ratovali za bosnjastvo, a ti bi sad ratovao za bosnjacke dinastije. Samo sto to, ocito, ne kontas.
Iz toga da su se se pravilid a ih se nista ne tice ono sto se desava izvan Miran Dvora-Kozije Cuprije sve dok ih cetnici nisu hermeticki zatvorili poceli da granatiraju, eto odakle. " nermine, ko nas to granatira", " pucaju i jedni i drugi" , dok Driina krvava tece u Sarajevu pricaju viceve " Kod nas ne moze biti gradjanski rat, to se tamo samo seljaci bore he-he ".
Pa nigdje se nisu poceli braniti kao ni Bosanci , znaci nikakve razlike izmedju Bosanaca i Bosnjaka barem sto se toga tice ali koliko vidim ovdje se prosipa teza da su Bosanci sa foruma samo oni koji su pametni, obrazovani, koji znaju da razmisljaju svojom glavom i mogu da unaprijed prepoznaju neke stvari a da su Bosnjaci , da citiram bajne demokrate " malozubna stoka iz tora" i uz to priloze sliku ovaca. Ali vidim da nista od pameti i unaprijed gledanju stvari tzv Bosanaca sa foruma, isti ko i oni koje ismijavaju
Ne bi se sutra borio za neku bosnjacku dinastiju, bilo bi isto kao i 1992: " ne borim se za Kljujica i Aliju vec da mi cetnik ne uleti u avliju", takvi kao ti tvrdite da ste se borili za neki Ustav i sl iako u ratu ja nikada nisam nikoga upoznao da se za to borio, ali forum vidim pun takvih

Prvo, nije "Miran Dvora", nego Marijinog dvora
Drugo, Alija i SDA su pricali do pocetka aprila '92 da rata nece biti. Istovremeno su "svojim" Muslimanima i Bosancima (Bosnjaci tada jos nisu bili aktuelna kategorija. To ti se uvelo tek '93, kada je dotadasnji naziv "Muslimani" zamijenjen sa "Bosnjaci"), uredno prodavali oruzje po paprenim cijenama, zaobilazili magacine TO i CZ i prepustali cetaljima da sve to pokupe, a danas se busaju kako su upravo oni bili "organizatori otpora"
Trece, nije "malozubna stoka iz tora", nego "stoka sitnog zuba" ili "sitnozuba stoka". Tor se podrazumijeva. I ne tice se to samo Bosnjaka, nego i Srba i Hrvata koji slijepo slijede ove hajvane na vlasti ne paleci vlastiti mozak ni na sekundu. Kako bi ti takve nazvao ako ne - stoka?
Cetvrto, za ovakvu konstrukciju ja nikad nisam cuo: "Kod nas ne moze biti gradjanski rat, to se tamo samo seljaci bore he-he".
Savjet: Nikad ne prepricavaj nesto sto si cuo ili nacuo od nekoga ili preko nekoga, a cemu nisi licno prisustvovao, ili ako 100% nisi siguran da je taj neko od koga slusas pouzdan i da on jeste bio prisutan. U 99,9% takvih slucajeva ces se zajebat, i usput ispasti neinformisan, da ne kazem nesto teze...
Jer, kako mi u Sarajevu nismo znali sta se u tim danima tacno desavalo u IB, tako isto ni vi u IB niste imali pojma sta se desavalo u Sarajevu.
Imam i pitanje za tebe - kad ti je vec Sarajevo toliki trn u oku, sta radis u njemu (ako si uopste u njemu)?