I sta ima lose u ovome?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vrlo interesantno što sam primjetio zadnjih par dana da se Dodik i kadrovi SNSD-a vole pozivati na Ustav BiH i OHR te na ranije odluke kada je u pitanju kontrareferendum oko Srebrenice. Međutim kada je u pitanju referendum koji najavljuje Dodik onda tu ustav niti OHR ne važe. I laiku je jasno koliko je ta sva priča Dodika oko referenduma u RS-u na staklenim nogama, laička i sa pravnog stanovišta lako oboriva ali sa druge strane pokazuje svu pogubnost politike SNSD-a koju će najviše platiti upravo Srbi. Vrijeme koje je pred nama će pokazati svu pogubnost i "rezultate" jedne takve retrogradne politike.
Nisi ti to skont'o: prije potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma postojala je Republika BiH čiji je Ustav suspendovan a došao je na njegovo mjesto Aneks 4. Kršenjem Dejtonskog mirovnog sporazuma od strane RS-a s ovim referendumom poništava se, unilateralno, od strane RS-a Sporazum kao i njegov Aneks 4. Republika Srpska pravi akciju kojom potkopava i poništava upravo onaj Dokument koji joj garantuje postojanje i opstanak.Rostiljdzija wrote:Kako si to skonto? Ovi iz RS ne moraju nikakave terizorije zauzimat. Ovi iz Feferacije moraju napast.Zgoljo wrote:To moras reci Dodiku i kompaniji,oni su ti koji bi pokrenuli eventualni rat.Rostiljdzija wrote:Da zaista, e, kako se osjecate vi koji hocete da krenete u rat, a znate da onaj neki Bakirov sin, ili kojeg politicara, nebitno, nece ici, nego vozi audi i guzi pored bazena? Dok vi idete u akciju?
Vama to nimalo ne smeta jer ste tolike patriote? Zamislite, poslje rata, vi u kolicima, protestujete jer nedaju socijalu, a ovaj sto je vozao porse i sjedio u trezoru i dalje guzi pored bazena?
Na skroz krivoj adresi apelujes na razum i nisi jedini sto je najgore.To ti je slicno onome da te neko brutalno opljacka i onda apelujes na opljackanog da sve prodje mirno i bez incidenata.
Koja logika jbt.
Ovih daju samo legitimitet i legalitet OHR-u kojeg osporavaju, toga vjerovatno nisu ni svjesni.arzuhal wrote:Radomir Pavlović: Referendum o izlasku Srebrenice iz RS-a OHR je već ranije spriječio
Hoće, valjda, da kaže kako će OHR i ovaj put djelovati i zaustaviti antidejtonsko ponašanje...
Separatisticka manjina svoje odluke o referendumima, otcjepljenjima, etnickom ciscenju i genocidu donosi demokratski i dominantnom vecinom. Ko do sad to nije utuvio u glavu, sad hoce, tako da je to veoma dobro. Nece biti kasnije "nismo mi", "djela neodgovornih pojedinaca" i slicno.arzuhal wrote:Još uvijek vagam jel bilo veoma dobro ili veoma loše što su baš sve srpske stranke listom podržale ovaj referendum i time poslale jednu jasnu političku poruku naspram koje se drugi mogu određivati i ravnati, i kreirati svoje politike.
Mislim da je nepostojanje izostanka makar jedne srpske političke partije, makar suzdržanost jedne partije (spram referenduma) koja bi se mogla, na tim krilima, nametnuti ili ponuditi u budućnosti kao strana u razgovoru i budući partner, kako nesrpskim strankama u BiH tako i EU i Zapadu, veoma nepametan politički potez.Prpa.ba wrote:Separatisticka manjina svoje odluke o referendumima, otcjepljenjima, etnickom ciscenju i genocidu donosi demokratski i dominantnom vecinom. Ko do sad to nije utuvio u glavu, sad hoce, tako da je to veoma dobro. Nece biti kasnije "nismo mi", "djela neodgovornih pojedinaca" i slicno.arzuhal wrote:Još uvijek vagam jel bilo veoma dobro ili veoma loše što su baš sve srpske stranke listom podržale ovaj referendum i time poslale jednu jasnu političku poruku naspram koje se drugi mogu određivati i ravnati, i kreirati svoje politike.
Da, vrlo zajebana situacija za Dodika. Da apsurd bude veći samo ga OHR može spasiti gubitka izbora i raspada stranke ako svojom odlukom nametne ukidanje ovog referenduma.arzuhal wrote:Dodik će, ako se ne održi referendum, izgubit sve izbore, od predstojećih lokalnih do onih općih 2018. Stranka će se raspast, Radojičić će se odvojiti sa svojom Demokratskom socijalističkom partijom RS-a, ostali će preći u DNS i slično, ostat će snsd-ovaca za pod šljivu...Zato će biti zanimljiov dešavanje oko održavanja referenduma...
Još uvijek vagam jel bilo veoma dobro ili veoma loše što su baš sve srpske stranke listom podržale ovaj referendum i time poslale jednu jasnu političku poruku naspram koje se drugi mogu određivati i ravnati, i kreirati svoje politike.
Da, problem današnje RS je što uređenje baziraju na osnovu politike "jedan čovjek jedan glas" a zanimljivo da to isto osporavaju Bošnjacima.Prpa.ba wrote:Separatisticka manjina svoje odluke o referendumima, otcjepljenjima, etnickom ciscenju i genocidu donosi demokratski i dominantnom vecinom. Ko do sad to nije utuvio u glavu, sad hoce, tako da je to veoma dobro. Nece biti kasnije "nismo mi", "djela neodgovornih pojedinaca" i slicno.arzuhal wrote:Još uvijek vagam jel bilo veoma dobro ili veoma loše što su baš sve srpske stranke listom podržale ovaj referendum i time poslale jednu jasnu političku poruku naspram koje se drugi mogu određivati i ravnati, i kreirati svoje politike.
znaci...ovi u rs mogu raditi sta hoce i kako hoce a drzava ne smije reagovat jer bi to bila "agresija" na sopstvenu teritoriju....ahahhhahhaRostiljdzija wrote:Kako si to skonto? Ovi iz RS ne moraju nikakave terizorije zauzimat. Ovi iz Feferacije moraju napast.Zgoljo wrote:To moras reci Dodiku i kompaniji,oni su ti koji bi pokrenuli eventualni rat.Rostiljdzija wrote:Da zaista, e, kako se osjecate vi koji hocete da krenete u rat, a znate da onaj neki Bakirov sin, ili kojeg politicara, nebitno, nece ici, nego vozi audi i guzi pored bazena? Dok vi idete u akciju?
Vama to nimalo ne smeta jer ste tolike patriote? Zamislite, poslje rata, vi u kolicima, protestujete jer nedaju socijalu, a ovaj sto je vozao porse i sjedio u trezoru i dalje guzi pored bazena?
Na skroz krivoj adresi apelujes na razum i nisi jedini sto je najgore.To ti je slicno onome da te neko brutalno opljacka i onda apelujes na opljackanog da sve prodje mirno i bez incidenata.
Koja logika jbt.
ja sam sa 16g uzeo pusku a kad sam vidio na butmiru da prvo banane i narandze prolaze tunel pa onda ranjenici - zavrsio sam ratovanje.... samo se pitam kako je moguce da pored toliko patriota boraca i svega ovoliko papanije seljosa hohstaplera supaka miseva bude na izdasnoj drzavnoj sisi i da zive ko bubreg u loju - ah da snasli se ljudi....Mentalna Higijena wrote:dijaspora i podrumaši natežu rat, bjež te noge posra vas guzica
samo ti šaraj - ti ljudi danas zive zivot - a u bih se zivotinjari.... pogledaj samo crnu hroniku i sve ce ti bit jasno....Mentalna Higijena wrote:ne reklamiram babuke i ratne profitere, znam ih i previše a svaki dan s istima imam posla, što se tiče dijaspore samo mogu našarat #bježtenogeposravasguzicacommendatore wrote:a treba se ponosit kojekakvim "babukama" olosima i kriminalcima i dilerima koji se masu i pozdravljaju sa politicarima, policijom i slicno.... jebo te dijaspora vise....
Znas li ti uopste sta znaci pojam "unitarna drzava"?Papastadopulos wrote:kad shvatimo da je dejton jedina prava opcija za bih mozda bude bolje, drugacije ne moze, jer kako ces otcjepiti rs ?? kako ce unitarizovati bih ?? kakav treci entitet ??
Pojedincima svakodnevno treba objasnjavati sta ce biti kada BiH udje u EU, a bice totalna reorganizacija Drzave na svim nivoima.Mentalna Higijena wrote:@šunj nije to tema, kaće napad/oslobađanje šumske od šumara to nas interesuje pusti te pravne i geopolitičke termine daj nam leba i igara
Vrlo vazna definicija: država je izraz koji se koristi za svaku onu državu koja u državnopravnom, odnosno ustavnopravnom smislu predstavlja nedjeljivu cjelinu, odnosno u kojoj postoji samo jedna vlast koja je nositelj državnog suvereniteta.Mentalna Higijena wrote:najzad neko s mozgomŠunj wrote:Pojedincima svakodnevno treba objasnjavati sta ce biti kada BiH udje u EU, a bice totalna reorganizacija Drzave na svim nivoima.Mentalna Higijena wrote:@šunj nije to tema, kaće napad/oslobađanje šumske od šumara to nas interesuje pusti te pravne i geopolitičke termine daj nam leba i igara
Rat nam nije potreban!
Da ovi o kojima govori naslov teme imaju mozga, BiH bi odmah posle Hr usla u EU....ali kako vrijeme odmice mozda je i bolje da sramota i smrad koje emituju ostanu na granicama sa Hr.Mentalna Higijena wrote:najzad neko s mozgomŠunj wrote:Pojedincima svakodnevno treba objasnjavati sta ce biti kada BiH udje u EU, a bice totalna reorganizacija Drzave na svim nivoima.Mentalna Higijena wrote:@šunj nije to tema, kaće napad/oslobađanje šumske od šumara to nas interesuje pusti te pravne i geopolitičke termine daj nam leba i igara
Rat nam nije potreban!
Ja sam samo napisao kako bi tebalo da bude u smislu postivanja zakona, ali kako si rekao BiH nije država u pravnom smislu rijeci.Mentalna Higijena wrote:usra ga sad, nema ustavnog suda oni su to samo pro/forme gomila uhljeba, političari poštuju odluke ustavnog suda kako im se ćefne, primjer Mostara već 8 godina nema izbora hej nedaju ljudima da glasaju, jel kontaš šta znači bez prava glasa biti?to je sve gomila mafijaša/ratnih profitera i ostalih kriminalaca koji obnašaju vlast, BiH nije država.
Prpa.ba wrote:Separatisticka manjina svoje odluke o referendumima, otcjepljenjima, etnickom ciscenju i genocidu donosi demokratski i dominantnom vecinom. Ko do sad to nije utuvio u glavu, sad hoce, tako da je to veoma dobro. Nece biti kasnije "nismo mi", "djela neodgovornih pojedinaca" i slicno.arzuhal wrote:Još uvijek vagam jel bilo veoma dobro ili veoma loše što su baš sve srpske stranke listom podržale ovaj referendum i time poslale jednu jasnu političku poruku naspram koje se drugi mogu određivati i ravnati, i kreirati svoje politike.