Papane jedan nije ni svaki jevrej cionistakonektovan wrote:Papane jedan, nije Palestina samo Arafat,.[emoji4]Njanjavi wrote:Neuka i lako indoktrinisana raja mrzi izrael, mrzi jevrejsku kulturu, trpaju sve u isti kos zbog sacice desnicarskih klika.
Bosnjo ne konta da je jedan od najvecih slobinih ahbaba bio jaser arafat, ljudi ne kontaju da nazadne militantne palestinske struje trpaju svoju djecu u zive zidove.
I ja sad poslje svega sta smo mi dozivjeli treba da dajem neku podrsku narodu ciji je predsjednik surovao otvoreno sa likom koji je ovu zemlju obojio krvlju, ne pada mi na pamet.
Ljudi ne kontaju da svaka palestinska familija koju izmjeste dobije jako solidnu nadoknadu za to, samo je velika stigma u toj kulturi da se kaze kako su uzeli novce od jevreja i drustvo na to gleda smrknuto.
Imas masu primjera jevrej otvori granap u mahali i masovno palestinci ne zele kupovat tu zbog te politike.
Za dosta frke dole je kriva i palestinska strana, nema tu klasicni good guys bad guys furki, obje strane potenciraju odrzivo flejmovanje i segregaciju namjerno.
Jevreje ako nista treba cjenit zbog ogromnog doprinosa svjetskoj kulturi na masu polja i jako su mi fascinantne neke njihove price, mitovi, kaballah, i razna ezoterijska skrivena znanja.
Dosta toga inteligentan insan moze naucit od jevreja.
poslano sa Sonija Ze
PoslaTo priko sporeta za lozenje