Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Ne
41
44%
Da
30
32%
Tako rijetko nas posjecuju da sam zaboravio kavi su zvukom i pogledom
22
24%

Total votes: 93

TAFKAP

#576 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by TAFKAP »

mO k3 wrote:
TAFKAP wrote:
mO k3 wrote: 6 kemova ja platio prosle godine , sada mozda poskupilo
Pi jbt, pa mogu se svaki dan šišat i opet mi jeftinije ispadne :-)
NIšta onda, valja mi nać naku obdarenu frizerku, da mi spusti grudi na leđa i ramena dok me šiša :sabur: .
Da se ja svaki dan shisham ne bi ležao na parama :mrgreen:
Mislio sam na cijenu u odnosu na dijasporu. Ovdje u mene šišanje €20-€30 => 40-55KM, za te pare se isplati čekat pa s kosom ko Fazlija® doć u Bosnu na šišanje :mrgreen:
Edin H.

#577 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

TAFKAP wrote:
mO k3 wrote: Da se ja svaki dan shisham ne bi ležao na parama :mrgreen:
Mislio sam na cijenu u odnosu na dijasporu. Ovdje u mene šišanje €20-€30 => 40-55KM, za te pare se isplati čekat pa s kosom ko Fazlija® doć u Bosnu na šišanje :mrgreen:
Pa zar nema kod tebe Kurda?

Cijena sisanja? Sitnica. :oops:
mO k3

#578 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

Edin H. wrote:
TAFKAP wrote:
mO k3 wrote: Da se ja svaki dan shisham ne bi ležao na parama :mrgreen:

Mene Kurd ošišao :)
Edin H.

#579 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

mO k3 wrote: Mene Kurd ošišao :)
Apsolutna podrska kurdskim stajlistima. :D
TAFKAP

#580 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by TAFKAP »

Edin H. wrote:

Pa nisam ja svako, da me naki Kurdi tamo unakaze... :-)
mO k3

#581 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

Edin H. wrote:
mO k3 wrote: Mene Kurd ošišao :)
Apsolutna podrska kurdskim stajlistima. :D
Hair stajlistima :) molim lijepoto nisu frizeri vise , bio je skroz simpatičan ammar mu ime 30 euro sisanje i još mi proda neki puder za kosu umjesto gela i 49,95 :)
TAFKAP

#582 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by TAFKAP »

Eto vidiš, ti njemu prst...

Zato mene šišaju samo Ruskinje, i to privatno, po kućama... :mrgreen:
hrle1976

#583 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

@mok3
Da se ne mimolilazimo pricama. Pocnimo od samog pocetka. Za vecinu iseljenih tokom rata je zivot na novo poceo tj. od nule. Ima dosta nasih koji u BiH nemaju ama nista vise. Ima ljudi koji nisu pedlja prodali u BiH a opet nemaju nista. Evo ti jedan primjer iz mog komsiluka na Stupu. Ljudi su imali tri kuce. Dvije nove i jednu strau. Stara je jos prije rata se renovirala. Imali su stan u gradu kod Malte. Imali su i auto. Prodaju jednu kucu nekom gastarabjteru tako da ga nazovemo. Imali su i para na racunu. Zivili su sasvim dobar zivot. Poslje rata im stan oduzet i nisu ga mogli povratiti nikako jer onaj ko ga je uzeo ima svoje veze. Ni sudij, advokat niko im nist nije mogao pomoci, samo su ismijavani i vucani za nos. Obe kuce do temelja spaljene. Zemlja na kojoj su bile nije svedena bila za vrijeme Tite odnono djelimicno je a druga polovica nije. Dok je covjek pokusao da izganja te papire jed na onima na kome se ko vodila svi poumrli a imao darovne listove polu vazece. Covjeka od silne sikirancije presjece srce. Zena i djeca mu po jos jedan pun sa nule pocinju u insotranstvu. Sad im opcina Ilidza i to parce zemlje koju su jedva izborili oduzela nekim projektom gradnje ceste. Kao dobit ce nesto malo ma nije dovoljno da kupi novo mocnije auto. U BiH ama nema nista. A ljudi nisu nikada nikome nista lose mislili niti sta lose ucinili. Da takavom pukne fim ode u BiH uzme pusku i pobije 300 ljudi na cesti ni krivih ni duznih ja mu nebi zamjerio niti koliko je crno za noktom. Zasto. I ono malo sto su sebi skupili i to jedva boreci se svim mogucim kanalima, sve samo financiranje, rodbine nigdje nije bilo, a kad njima dole treba prica mi zna se svak pojaviti, i nekima su od srca pomagali jer i ti njima bar ako nista kad dodju udomili ih, na koji dan a ostali samo da ih opljackaju. I to ti kazem BiH ce kao drzava kada tad morati poravnati racune sa Dijasporom. Svaki cent da se izmiri zbog rata, daba to sada vi zivite vani bolje vam je. BiH je kao drzava duzna narodu iseljenom vile i stanove, auta i racune. Pocnimo od stedisa, pa nadalje. Inace ce doci do fizickih obracuna kad tad. Taj zestoki patriotizam ti je malo ono identitet ali vecinski je revolt voli Bosnu ali isto koliko je voli sutra ce joj okrenuti ledja jer zna duboko u svojoj svjeti koliko ta drzava i njena nomekraltura i stanovnistvo je duzno njemu. Upamti sta ti kazem Dijaspora ce tj ova generacija koja i nema bas toliko sa BiH ce se ocvecivati BiH za ne namirene dugove. Rodbina u BiH kaze ma vi imate. A rodbina vani kaze vi ste meni duzni sve ono sto mi je poruseno a oje sam ili izgubio ili nanovo morao obnoviti. Bosna ce za 10 godina biti u duplo gorem stanju nego sto je sada. Dijaspora dize ruke od nje jer nema fajde a duzna je prema njima milijadre i milijarde. I to je zapravo citav probkem odnosa rodbine (nivo na kojem je sve zapocelo od kraja rata) u BiH i vani. Patriotizam dijaspore do BiH znaci volim te ali te jednako i mrzim. Nema covjeka u inostranstvu koji je pobjegao tokom rata a da nema pik na BiH. Nema ga.
Last edited by hrle1976 on 30/07/2016 12:58, edited 1 time in total.
Edin H.

#584 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

hrle1976 wrote:
mO k3 wrote: Joj hrle jebi nas vise u zdrav mozak , kada pročitam tvoje postove počinjem da se dvoumim na moj pogled i moje znanje , ali ne mogu ti reci jednu stvar

To je tvoje mišljenje i to mišljenje je pogrešno ......

Cuj Rus prvo pištolj i onda reketira :lol:
To sto nasi se uvale u kredite auta , stanovi uvale se i Nijemci .
Evo priznam ti jednu stvar kupio sam auto na kredit , ne zato sto nemam para nego sto je kredit jako povoljan i ratu ne osjetim
Kredit od 20.000, 30.000,40.000 financiram sa 0,99 %
Vise mi me bolilo dati im te pare ,nego ovako odbije se a ne osjetim

Sto se tiče kredita za stanove i Nijemci ih uzimaju i financiraju 110% kapitala znaci nemaju nikakvog kapitala
Nije da ti sta licno prepisujem ali ovo kredit je povoljan je kao ona o zubarima u BiH. Kredit nikada nemoze biti povoljan. Povoljno je nesto kad te nista ne kosta ili dobijes. Svaki kredit kosta. Kosta ga napraviti, i imas naravno kamatu. Tu jarane nista nije povoljno vec mozes raci samo platio sam manje nekome nego neko drugi sto je kod tog tamo posudjivo. U Njemackoj vlasnistvo stanova i kuca je svega na 52.5% a jako mali broj moze reci da su otplatili sve. Tako da taj % koji se mogu u Njemackoj kurciti da imaju kucetinu ili stancinu otplacenu je ispod 10% Ti bi zakonom trebali da imaju titulu von Burg. Kupiti novo auto kreditom je bacanje para, jer gube cijenu sad pa sad a skuplji ce biti nego da si u kesu ga kupio.
Pa placas da se mozes kurciti da vozis novo auto, jer malo ko ima toliki cash.

Kad ostari ti ga tisvra, pa im opet placas za drugi.

To ti dodje kao jeftinija varijanta rent-a-cara. :skoljka:
mO k3

#585 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

TAFKAP wrote:Eto vidiš, ti njemu prst...

Happy End ?
Edin H.

#586 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

A sta Ruskinje dodatno prodaju?
TAFKAP

#587 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by TAFKAP »

mO k3 wrote:

Happy End ?
Po zdogovoru :lol:

Moraju i one jadne nekako financirat fakultet
mO k3

#588 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

Edin H. wrote:

A sta Ruskinje dodatno prodaju?
Happy End i Brazilian waxing Po Ruski ;)
Edin H.

#589 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

TAFKAP wrote:
mO k3 wrote:

Happy End ?
Po zdogovoru :lol:

Moraju i one jadne nekako financirat fakultet
Jos uvijek mislim da je jeftinije kod Kurda. :oops:
TAFKAP

#590 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by TAFKAP »

Hajde ba, nije beg cicija :mrgreen:
mO k3

#591 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

TAFKAP wrote:Hajde ba, nije beg cicija :mrgreen:
:mrgreen: :thumbup:
512MB

#592 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by 512MB »

hrle1976 wrote:
512MB wrote: Imati dobru platu neznaci imat 100 hiljada € ustedjeno, kontas. Ustedjevina se naslijedi a ne mic po mic uspara.
Ja razmisljanja :skoljka:
To nije moje razmisljanje to su fakti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#593 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

juce mi dojde jaran, to je onaj koji dojde s wuiskijem evo i jeger lego... pita me kad cu u svabiju unjega :thumbup: :bih: e to je coJk a ne od fEmilije dodju iskukaju opustose ko skakavci i onda na more a ti se piCi jebi do peMzije
512MB

#594 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by 512MB »

SaraFina wrote:Ako ovu temu čita Haris Berković slučajno, da i ja kažem koju :mrgreen:

Harise, da znaš da mi je babo obećao da će me udati za tebe. Za ušteđevinu ( miraz ) ne brini! Sve je u ojrima. Plus poslovni prostor i kuća u Sarajevu. Pa ti vidi sad hoš' Radu ili mene?

Fala zviz na temi i oglasu ;-)
Nebi bila prva koja je importirala nekog pacenika odozdo pa onda kukala cjeli zivot kako nece nist da radi :zoka:
hrle1976

#595 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

512MB wrote:
hrle1976 wrote:
512MB wrote: Imati dobru platu neznaci imat 100 hiljada € ustedjeno, kontas. Ustedjevina se naslijedi a ne mic po mic uspara.
Ja razmisljanja :skoljka:
To nije moje razmisljanje to su fakti.

Ko god ti je ovo prodao nek se upuca.
Da bi nasljedio neciju ustedjevinu taj isti koji je prije imao je morao doci do nje na neki nacin. Da je ustedi zalogaj po zalogaj (nebitno koliko), da je nasljedi, da je pobjedi (lotto), da mu neko pokloni (ako cemo da mu sa neba padne).

Normalno je da covjek ustedi za nesto. I ima ljudi koji su mic po mic ustedili 300.000 - 400.000€ ima ih koju su samo 50.000€ tako ustedili.
hrle1976

#596 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

pici wrote:juce mi dojde jaran, to je onaj koji dojde s wuiskijem evo i jeger lego... pita me kad cu u svabiju unjega :thumbup: :bih: e to je coJk a ne od fEmilije dodju iskukaju opustose ko skakavci i onda na more a ti se piCi jebi do peMzije

Ja imam fEling (osjecaj) da si ti nesto puno zavidan na te tvoje gdje god oni bili.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#597 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by dr.gog »

hrle1976 wrote:
pici wrote:juce mi dojde jaran, to je onaj koji dojde s wuiskijem evo i jeger lego... pita me kad cu u svabiju unjega :thumbup: :bih: e to je coJk a ne od fEmilije dodju iskukaju opustose ko skakavci i onda na more a ti se piCi jebi do peMzije

Ja imam fEling (osjecaj) da si ti nesto puno zavidan na te tvoje gdje god oni bili.
Dobar je taj jaran, a famElija "nedosjetna", e to ti je to :roll:
hrle1976

#598 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

dr.gog wrote:
hrle1976 wrote:

Dobar je taj jaran, a famElija "nedosjetna", e to ti je to :roll:
Treba famElija da za novu fasadu, krov, balkone, orgadu itd. Da kupi toliko cevapa kad rostiljaju da svaka porcija bude lepina u dijametru 30cm a kvantitet cevapa na 50. I bar cisternu vina da doceraju iz SvedCke. Inace SvedCko grodje uspjeva i na -12 i ima socnu kiselinu :skoljka:
pici

#599 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

hrle1976 wrote:

prije ce bitnut obrnuto, nekukam ja njima nit sta trazim a i ne zovu me kad odu na izlet okretat janjce, al kad treba spavat, jest, pisat, srat e onda me se sjete... ne znam valjda je do mene
pici

#600 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

hrle1976 wrote:
Treba famElija da za novu fasadu, krov, balkone, orgadu itd. Da kupi toliko cevapa kad rostiljaju da svaka porcija bude lepina u dijametru 30cm a kvantitet cevapa na 50. I bar cisternu vina da doceraju iz SvedCke. Inace SvedCko grodje uspjeva i na -12 i ima socnu kiselinu :skoljka:

evo cekaju da okrecim i promjenim plocice na terasi pa ce usput ostaviti stvari prespavat i odose na more dok ja to sve ne sredim... valjda ce toblerone lec jednom
Post Reply