Armela Segashi - 14 godina i jos jedna 14-godisnjakinja. I onaj momak, Turcin, je imao 17 godina. Da nas dragi Bog sacuva ovakvih iskusenja.k3ngur wrote:Medju ubijenima u Minhenu izgleda dvije djevojke i jedan mladic porijeklom iz Kosova, po slikama sto se vrte na fb izgledaju vrlo mladi cak manje od 20 godina, tuga...
Ekspanzija terorizma
- salik79
#576 Re: Ekspanzija terorizma
- arzuhal
#578 Re: Ekspanzija terorizma
Pa i ubica je imao 18 godina...Pobijena mladost k'o ništa...salik79 wrote:Armela Segashi - 14 godina i jos jedna 14-godisnjakinja. I onaj momak, Turcin, je imao 17 godina. Da nas dragi Bog sacuva ovakvih iskusenja.k3ngur wrote:Medju ubijenima u Minhenu izgleda dvije djevojke i jedan mladic porijeklom iz Kosova, po slikama sto se vrte na fb izgledaju vrlo mladi cak manje od 20 godina, tuga...
- dale cooper
#579 Re: Ekspanzija terorizma
Strašno je koliko ovo postaje učestalo. Na putu je da gotovo postane svakodnevnica i nešto što ćemo
početi prihvatati kao uobičajeno i ne obazirući se. A to mi je još strašnija pomisao.
početi prihvatati kao uobičajeno i ne obazirući se. A to mi je još strašnija pomisao.
- salik79
#580 Re: Ekspanzija terorizma
salik79 wrote:Armela Segashi - 14 godina i jos jedna 14-godisnjakinja. I onaj momak, Turcin, je imao 17 godina. Da nas dragi Bog sacuva ovakvih iskusenja.k3ngur wrote:Medju ubijenima u Minhenu izgleda dvije djevojke i jedan mladic porijeklom iz Kosova, po slikama sto se vrte na fb izgledaju vrlo mladi cak manje od 20 godina, tuga...
Evo sada gledam - tri zrtve su imale 14, dvije 15, jedna 17, jedna 19, jedna 20 i jedna 45 godina. Izgleda da su sve zrtve bile stranci. Ne znam za ranjene, kojih je 27, ali samo 4 sa prostrijelnim ranama. Ostale su povrijedjene u stampedu koji je uslijedio.
- Kikibombona
#581 Re: Ekspanzija terorizma
Nijedno zivo bice nije pogano kao covjek. Ljudi su podijeljeni na etnicke, vjerske i rasne copore. Pripadnici copora mogu govoriti za sebe da su prvenstveno ljudi, da sve ljude cijene po osobinama, ali to u 99.9% slucajeva ne odgovara istini. Naklonost coporu je u svakoj prilici evidentna. Providno, veoma, koliko god se trudili da rijecima pokazu drugacije.
Zato mi muka u stomaku kada sam procitao da ljudovi 'humano uspavljuju' cuke u Sarajevu, iako su upravo ljudovi odgovorni za povecan broj pasa... pa aj sad ljudovsku gresku ispravi ubijanjem...
Domovina se brani vjerom!
Zato mi muka u stomaku kada sam procitao da ljudovi 'humano uspavljuju' cuke u Sarajevu, iako su upravo ljudovi odgovorni za povecan broj pasa... pa aj sad ljudovsku gresku ispravi ubijanjem...
- Kikibombona
#582 Re: Ekspanzija terorizma
Ne znam jesi li pogledao video pucnjave!?salik79 wrote:
Evo sada gledam - tri zrtve su imale 14, dvije 15, jedna 17, jedna 19, jedna 20 i jedna 45 godina. Izgleda da su sve zrtve bile stranci. Ne znam za ranjene, kojih je 27, ali samo 4 sa prostrijelnim ranama. Ostale su povrijedjene u stampedu koji je uslijedio.
Nesto mi u sjecanju ostala djevojka, u crvenim hlacama ili crvenoj majici... po sjecanju, nesto je imala crveno... Prisla je sasvim blizu ubici, pa se hitro okrenula i dala u bijeg cim je poceo pucati. Nije se zbunila i ukopala. A snimku se nije vidjelo da je pogodjena. Nestala je iz kadra trceci. Bas se pitam da li je pogodjena. Vjerovatno jeste, jer je bila preblizu, a ubica je pucao u njenom pravcu.
- salik79
#583 Re: Ekspanzija terorizma
Kiki, bez uvrede, ali kao da ti je dihtung glave motora otisaoKikibombona wrote:Nijedno zivo bice nije pogano kao covjek. Ljudi su podijeljeni na etnicke, vjerske i rasne copore. Pripadnici copora mogu govoriti za sebe da su prvenstveno ljudi, da sve ljude cijene po osobinama, ali to u 99.9% slucajeva ne odgovara istini. Naklonost coporu je u svakoj prilici evidentna. Providno, veoma, koliko god se trudili da rijecima pokazu drugacije.
- insomnia78
#584 Re: Ekspanzija terorizma
Daj ne dipr zivota t'
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- arzuhal
#585 Re: Ekspanzija terorizma
Bješte, evo Kikija, nadaleko poznatog lovca na licemjerne, prepredene forumaše...
- salik79
#586 Re: Ekspanzija terorizma
Moguce da je bila ranjena, ali u momentu kada adrenalin "navre" to se ne osjeti. Da li je podlegla, ili je ranjena, pitanje je...Kikibombona wrote:Ne znam jesi li pogledao video pucnjave!?salik79 wrote:
Nesto mi u sjecanju ostala djevojka, u crvenim hlacama ili crvenoj majici... po sjecanju, nesto je imala crveno... Prisla je sasvim blizu ubici, pa se hitro okrenula i dala u bijeg cim je poceo pucati. Nije se zbunila i ukopala. A snimku se nije vidjelo da je pogodjena. Nestala je iz kadra trceci. Bas se pitam da li je pogodjena. Vjerovatno jeste, jer je bila preblizu, a ubica je pucao u njenom pravcu.
- Kikibombona
#587 Re: Ekspanzija terorizma
Neki dan je djikan donio sedam kucica u grad. Eno ih kod mosta, mali tek se okotili. Djikanska i nesposobna vlast nece uhvatiti pocinioca, vec ce problem rijesiti ubistvom. Vjeruj Salik, iskreno kazem, vise mi zao zivotinje nego mnogih ljudi. I ta zivotinja je zrtva covjekove nesposobnosti, okrutnosti.salik79 wrote:
Kiki, bez uvrede, ali kao da ti je dihtung glave motora otisao
-
sandromen
#588 Re: Ekspanzija terorizma
Jeste, tako je. Kosovarka (i dvije ubijene djevoje su Kosovarke) je rekla šta je ovaj Perzijanac vikao. To šta švabe govore kako ne misle da se radi o vjerskom terorizmu ne znači kako je čeljade krivo čulo.salik79 wrote:NE MOZE TO TAKO, DRUGOVI BAVARCI, CNN IMA SVJEDOKINJU KOJA CE POTVRDITI DA JE DAVIDOVO POCINIO SA BISMILOM, TEKBIROM I TRI SALAVATA!!!
Je l' tako @sandromen?![]()
S Allahom na ustima počinio je zlo. U ime Allaha ili svoje bolesti ne zna ni policija ni Kosovarka. Ona je čula, a u čije ime znao je samo on.
- salik79
#589 Re: Ekspanzija terorizma
Moras shvatit da se kerovi razmnozavaju i kucaju bez da vode racuna da li su u gradu, ili van grada. I sami su sposobni prevaliti velike razdaljine.Kikibombona wrote:Neki dan je djikan donio sedam kucica u grad. Eno ih kod mosta, mali tek se okotili. Djikanska i nesposobna vlast nece uhvatiti pocinioca, vec ce problem rijesiti ubistvom. Vjeruj Salik, iskreno kazem, vise mi zao zivotinje nego mnogih ljudi. I ta zivotinja je zrtva covjekove nesposobnosti, okrutnosti.salik79 wrote:
Kiki, bez uvrede, ali kao da ti je dihtung glave motora otisao
- arzuhal
#590 Re: Ekspanzija terorizma
Obitelj Muhameda Lahouaieja Bouhlela, 31-godišnjaka koji je počinio taj strašan napad, izjavila je da je još kao mladić posjećivao psihijatra i uzimao lijekove. Obitelj u Tunisu opisuje ga kao “šutljivog, mirnog i nedruštvenog”.
Međutim, pretražujući njegov mobitel, francuski su detektivi otkrili drugačiju sliku. Sudeći prema fotografijama, porukama i drugim sadržajima na njegovu telefonu, Bouhlel je bio osoba opsjednuta seksom, hvalisavac koji je bilježio svaki ljubavni pothvat, a u ljubavne veze stupao je ne samo sa ženama, nego i s muškarcima – što je u islamskom društvu tabu i neprihvatljivo.
Prema otkriću istražitelja, Bouhlel je vodio vrlo aktivan seksualni život u Nici. Posjećivao je stranice za upoznavanje ljubavnih partnera, a svaku je vezu, ma kako kratka bila, dokumentirao. Francuski su detektivi, piše Daily Mail, među svjedocima ispitali i 73-godišnjeg Bouhlelova ljubavnika. S francuskim umirovljenikom Bouhlel se, čini se, najredovitije sastajao.
Slika koju istražitelji sada imaju o Bouhlelu prikazuje ga kao “nasilnog biseksualnog sadista”, no njegova nagla radikalizacija i dalje je zagonetka. Nedugo prije napada – vjeruje se da je s planiranjem počeo oko 1. srpnja, jedva dva tjedna prije izvršenja napada – prema svemu sudeći se okrenuo islamu. Pustio je bradu i prestao piti, tvrde njegovi susjedi.
AFP piše kako su na njegovu kompjutoru pronađene vrlo uznemirujuće fotografije leševa. Jednom je prijatelju rekao da redovito gleda egzekucije terorističke skupine Islamska država. Istražitelji su također ustanovili da je pretraživao internet tražeći podatke o pokolju u noćnom klubu u gradu Orlandu na Floridi gdje je ubijeno 49 osoba te o napadu na policijski bračni par u pariškom predgrađu Magnanvilleu prošlog mjeseca. Također je istraživao ubojstva policajaca u Dallasu.
-
sandromen
#591 Re: Ekspanzija terorizma
Onaj Pakistanac kada je satarom spominjući Allaha iskasapio Švabe i napravio od vlaka klaonicu vidjelo se kako Evropa više nije oaza u svijetu šta se tiče sigurnosti.dale cooper wrote:Strašno je koliko ovo postaje učestalo. Na putu je da gotovo postane svakodnevnica i nešto što ćemo
Francuska
Belgija
Holandija
Španija
Njemačka
Sve nesigurno sada poput Pakistana, Turske, Iraka, Sirije itd.
- arzuhal
#592 Re: Ekspanzija terorizma
On ima veze s Allahom i činjenjem zla i budalaštine u ime Allaha isto k'o i onaj u Santiagu što se skin'o gol, dozivao Isusa i skočio u kavez s lavovima...sandromen wrote:
S Allahom na ustima počinio je zlo. U ime Allaha ili svoje bolesti ne zna ni policija ni Kosovarka. Ona je čula, a u čije ime znao je samo on.
Ali za potrebe određenih ideoloških obrazaca nije problem slagati puzzle kako odgovara...
Last edited by arzuhal on 23/07/2016 14:38, edited 1 time in total.
- k3ngur
#593 Re: Ekspanzija terorizma
Merkel na Cnn live
- salik79
#594 Re: Ekspanzija terorizma
Zasto im ne ponudi svoje svjedocenje?! Hoces da ti kazem?! Zato sto ni ne postoji. Anonimno javljanje u CNN-u. Da ne bih ponovo pisao, prekopirat cu svoj upis (uz napomenu da ova nije bila anonimnasandromen wrote:Jeste, tako je. Kosovarka (i dvije ubijene djevoje su Kosovarke) je rekla šta je ovaj Perzijanac vikao. To šta švabe govore kako ne misle da se radi o vjerskom terorizmu ne znači kako je čeljade krivo čulo.salik79 wrote:NE MOZE TO TAKO, DRUGOVI BAVARCI, CNN IMA SVJEDOKINJU KOJA CE POTVRDITI DA JE DAVIDOVO POCINIO SA BISMILOM, TEKBIROM I TRI SALAVATA!!!
Pazi, ova "svjedokinja" je takodjer krenula od CNN-a, da bi dosla do americkog Kongresa, sa svojim "svjedocenjem":
https://youtu.be/LmfVs3WaE9Y
Siguran sam da je i ta tvoja "svjedokinja" prosla slicnu proceduru. Vidjet cemo hoce li svjedociti pred Bundestagsausschussom.
Last edited by salik79 on 23/07/2016 14:40, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#595 Re: Ekspanzija terorizma
Ma da mi je vidjeti jedan zakon koji funkcionise u ovoj jebenoj drzavi. Da mi je vidjeti da neko odgovara kada sa sela donese kucice u grad, kada baci kesu smeca u rijeku, kada baci opusak na ulicu, kada predje ulicu mimo pjesackog, kada polomi klupu u parku itd.salik79 wrote:
Moras shvatit da se kerovi razmnozavaju i kucaju bez da vode racuna da li su u gradu, ili van grada. I sami su sposobni prevaliti velike razdaljine.
Al' nije tema...
-
sandromen
#596 Re: Ekspanzija terorizma
arzuhal wrote:On ima veze s Allahom i činjenjem zla i budalaštine u ime Allaha isto k'o i onaj u Santiagu što se skin'o gol, dozivao Isusa i skočio u kavez s lavovima...sandromen wrote:
Ali za potrebe određenih ideoloških obrazaca nije problem slagati puzzle kako odgovara...
Svi koji na ustima imaju Allaha ili nekog drugog Boga ili bogove imaju veze s njima podjednako. Svi rade nešta šta misle kako je njemu po volji.
A nikad ga vidjeli ni čuli.
- uglavnomja
#597 Re: Ekspanzija terorizma
ne vidjoh da je neko spominjao uhvacene moguce teroriste u brazilu prije par dana, cini mi se 9 komada ...? ono pripreme za olimijadu.
ili mi je promaklo
ili mi je promaklo
-
sandromen
#598 Re: Ekspanzija terorizma
Jevreji natjerali Kosovarku da kaže sve to. Ma to je sigurno.salik79 wrote:Zasto im ne ponudi svoje svjedocenje?! Hoces da ti kazem?! Zato sto ni ne postoji. Anonimno javljanje u CNN-u. Da ne bih ponovo pisao, prekopirat cu svoj upis (uz napomenu da ova nije bila anonimnasandromen wrote:Jeste, tako je. Kosovarka (i dvije ubijene djevoje su Kosovarke) je rekla šta je ovaj Perzijanac vikao. To šta švabe govore kako ne misle da se radi o vjerskom terorizmu ne znači kako je čeljade krivo čulo.salik79 wrote:NE MOZE TO TAKO, DRUGOVI BAVARCI, CNN IMA SVJEDOKINJU KOJA CE POTVRDITI DA JE DAVIDOVO POCINIO SA BISMILOM, TEKBIROM I TRI SALAVATA!!!
S Allahom na ustima počinio je zlo. U ime Allaha ili svoje bolesti ne zna ni policija ni Kosovarka. Ona je čula, a u čije ime znao je samo on., a bila je "kap koja je prelila casu" u pridobivanju americke javnosti za intervenciju u Kuwaitu i Iraku):
Pazi, ova "svjedokinja" je takodjer krenula od CNN-a, da bi dosla do americkog Kongresa, sa svojim "svjedocenjem":
https://youtu.be/LmfVs3WaE9Y
Siguran sam da je i ta tvoja "svjedokinja" prosla slicnu proceduru. Vidjet cemo hoce li svjedociti pred Bundestagsausschussom.
- uglavnomja
#599 Re: Ekspanzija terorizma
u kabulu 61 mrtav, "samoubijen"
u njemackoj istrazuju veze sa breivikom
-
sandromen
#600 Re: Ekspanzija terorizma
I to u Kabulu su Jevreji namjestili, Sigurno.uglavnomja wrote:u kabulu 61 mrtav, "samoubijen"