Koga ce oni iznenaditi??Logovan wrote:Biće da je tako.KB9 wrote:svaki put se nafuraju da su najjaci i svaki put dobiju epski po usimaSamo što im se sada ukazala velika šansa da dođu do finala, a ispali su odmah poslije grupne faze.
![]()
Mogla bi večeras Mađarska iznenaditi.
Osmina finala
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Melbourne_Australia
#576 Re: Osmina finala
- jethro
#577 Re: Osmina finala
Idemo dalje....naaaprijed Irska. 
-
ibizza
#578 Re: Osmina finala
Za nekoliko godina, u Livnu ce svi navijati iskljucivo za BiH -ostat ce samo Bosnjacistalaktit wrote:Zastave Mostar, Livno i drugi će uvijek biti na utakmicama reprezentacije Hrvatske, kao što će se i slaviti u tim gradovima kad pobijedimo, i tugovati kad izgubimo. Ima ti ona pjesma koja kaže, "tko na tvrdoj stini svoju povist piše, tom ne može nitko prošlost da izbriše". Ne znam kako se više ne pomirite s tim. Možete dobiti od dijela ljudi u budućnosti simpatije i za reprezentaciju BiH istovremeno, ali do toga neće doći dok je politička situacija u BiH takva kakva jest. Onako, 25 godina isto se trubi i nikako.
Anyway, Portugalci su nam napravili ono što smo mi toliko puta napravili jačima od sebe, Italiji, Njemačkoj, Engleskoj, pa evo sada i Španjolskoj. Branili se i noktima i čekali svoju priliku, i dočekali. Može im se samo čestitati.
Za Hrvatsku... Možda dio krivnje jest na Čačiću, iako meni to ne djeluje tako dramatično - nažalost, za vrhunskog stručnjaka kakvog hrvatski nogomet odavno zaslužuje novaca nema, te plaće su previsoke, i krpat će se domaćima sigurno.
Fino da je ovdje djelomično smjena generacija već napravljena, iako se na Modrića još može računati, Pjaca, Rog i Jedvaj su pokazali da mogu igrati na vrhunskoj razini. Vrsaljko dolazi umjesto Srne, na listi je još Halilović. Sve igrači koji će igrati u ligama petice i standardno, vjerujem.
Smjena generacija je uvijek problem manjima zemljama, ali eto, blagoslovljeni smo na taj način da Hrvatskoj konstantno nije.
Dalje uživati u prvenstvu bez stresa, i moram reći, piva, ovo je bilo strašno
- Logovan
#579 Re: Osmina finala
Pazi šta pričaš.Melbourne_Australia wrote:Koga ce oni iznenaditi??Logovan wrote:Biće da je tako.KB9 wrote:svaki put se nafuraju da su najjaci i svaki put dobiju epski po usimaSamo što im se sada ukazala velika šansa da dođu do finala, a ispali su odmah poslije grupne faze.
![]()
Mogla bi večeras Mađarska iznenaditi.ljudi zalutali i sami ne znaju kako su dosli ovako daleko..Ne mogu dva dupla pasa odigrati a dribling im je misao imenica
Ako oni izbace Belgiju evo kunem se gol cu prosetati ferhadijom
Dribling im je misaona imenica, ali zato volje, želje i borbe ne fali.
- ExNihilo
#580 Re: Osmina finala
Ma identično. Toliko smo slični po mentalitetu da bi neko mogao pomisliti kako smo braća, zar ne?dezurni_ucenik wrote:ExNihilo wrote:Kako su tužni ljudi koji sport isključivo gledaju kroz politiku, pa ne mogu sjesti i pogledati utakmicu bez pretresanja historije do drevne Mezopotamije.
Sto se tice Hrvata, isti problem ko i mi - tanka linija izmedju euforije i depresije. A vrlo lako dobijamo svi po usima.
- Mali_Vuk
#581 Re: Osmina finala
Mislim da ne stoji priča da su Hrvati trebali igrati otvorenije i više napadati, jer vidjelo se na kraju čim su se otvorili malo više primili su gol. Odigrali su baš kako treba sve do tog gola. Ali tako je to kad nasuprot sebe imaš jednog Ronalda, sekunda i nema te.
Od dvije podjednake ekipe, otišla je dalje ona koja je imala više sreće... i ronalda
Modrić je malo razočarao sinoć
Od dvije podjednake ekipe, otišla je dalje ona koja je imala više sreće... i ronalda
Modrić je malo razočarao sinoć
-
dezurni_ucenik
#582 Re: Osmina finala
Ma jasta baExNihilo wrote:Ma identično. Toliko smo slični po mentalitetu da bi neko mogao pomisliti kako smo braća, zar ne?dezurni_ucenik wrote:ExNihilo wrote:Kako su tužni ljudi koji sport isključivo gledaju kroz politiku, pa ne mogu sjesti i pogledati utakmicu bez pretresanja historije do drevne Mezopotamije.
Sto se tice Hrvata, isti problem ko i mi - tanka linija izmedju euforije i depresije. A vrlo lako dobijamo svi po usima.
-
Melbourne_Australia
#583 Re: Osmina finala
Mogla bi večeras Mađarska iznenaditi.[/quote]
Koga ce oni iznenaditi??
ljudi zalutali i sami ne znaju kako su dosli ovako daleko..Ne mogu dva dupla pasa odigrati a dribling im je misao imenica
Ako oni izbace Belgiju evo kunem se gol cu prosetati ferhadijom
[/quote]
Pazi šta pričaš.
Tako je jedan napisao da ako Leicester osvoji ligu, da će otići na tabiju i da će se skinuti gol, nešto slično ovome.
[/quote]
Ja sam covjek od rijeci
Drug zapamti sta ti kazem veceras ce ih Belgija ubiti ...Jer Madzari su taraba od ekipe, Gera im je glavni igrac u veznom redu
nikad losija repka u zadnjih 20 godina nije prosla dalje..Cujemo se veceras 
Koga ce oni iznenaditi??
Pazi šta pričaš.
Ja sam covjek od rijeci
- Idemedosumom
#584 Re: Osmina finala
Belgija će vjerovatno proći ali će krv propišati. Sigurno im neće lahko bit.
- perfekcionista1
#585 Re: Osmina finala
Ma sta tI bolan napisa koja su to sranja zivota ti. Lijepo sam rekao da gotovo svi vuku porijeklo iz BiH, neki su rodjeni Bosanci a Opet su nekima roditelji porijeklom iz BiH sto ih takodje cini Bosancima. 80% repke od nezavisnosti su vam cinili Bosanci i Brazilci . Dzaba tako sugavo selektivno spominjes srninu staru a presutis starog I po Tom principu porices istinu. Ali hajd ti kockastima objasni da su fake repkafortaleza wrote: Jedvaj je iz Zagorja (samo mu otac igrao u Veležu), Perišić iz Omiša, Subašić iz Zadra, oba Kalinića Split, nerealan si.![]()
A od ovih iz Bosne Srnina stara Metković, Kovačić rođen u Austriji, Mandžukić Slavonija, dok su Ćorluka, Lovren, Brozović svi stasali u Dinamu te u stvarnom životu nemaju kontakta s Bosnom.
Ali čak je jedan Rakitić donirao reflektore Radniku iz Bijeljine, Modrić donirao da se napravi mini krov pod Bijelim Brijegom itd..
Ne trebaš za njih navijati, nitko te ne tjera.
- ultima_palabra
#586 Re: Osmina finala
Nisam gledao utakmicu, ali sinoc govorim da ako Hrvati dobiju to mora biti u 90 minuta.
Produzeci i penali je teritorij velikih momaka, iskusnih ekipa... tu su Portugalci svoji na svome, bez obzira koliko Hrvati imali talentovaniju ekipu.
Hrvatska je predugo poligon Mamicevih klimoglavaca... u tom periodu se izredali amateri Stimac, Kovac i Cacic koji su ih uhelacili... pa vecina igraca nema nijednu nokaut utakmicu na velikim takmicenjima u nogama, i to se osjeti.
Produzeci i penali je teritorij velikih momaka, iskusnih ekipa... tu su Portugalci svoji na svome, bez obzira koliko Hrvati imali talentovaniju ekipu.
Hrvatska je predugo poligon Mamicevih klimoglavaca... u tom periodu se izredali amateri Stimac, Kovac i Cacic koji su ih uhelacili... pa vecina igraca nema nijednu nokaut utakmicu na velikim takmicenjima u nogama, i to se osjeti.
- uglavnomja
#587 Re: Osmina finala
nadam se da nece biti dupli bunkerIdemedosumom wrote:Belgija će vjerovatno proći ali će krv propišati. Sigurno im neće lahko bit.
- karanana
#588 Re: Osmina finala
najvise pokazali.....
mrtvu tursku jedva 1-0 dobili.
protiv mrtve chekije da se igralo jos 5-10 minuta bi izgubili.
spaniju dobili greskom del bosqea i postavke gdje su kontali da nece ni hrvati napadati i da je X zadovoljavajuci za obje ekipe.
ali se toliko ovdje pisalo kako su najvise pokazali, kako su bili najbolji, kako je put do finala otvoren.....a ja garantujem da bi ih i poljska izbacila.
i sta su to oni pokazali bolje i vise od recimo madjara, poljaka, talijana, velsana, shvaba pa i belgijanaca koji su se probudili zadnju mozda tekmu i po? nista. ali to je taj neki hype. neko procita negdje tu recenicu i dodje ovdje i to napise i onda to postane uzrecica mnogih. a u sustini karine su. mali zhucho dvije tekme nije pasa napravio u krugu od 10 metara od mete.
mrtvu tursku jedva 1-0 dobili.
protiv mrtve chekije da se igralo jos 5-10 minuta bi izgubili.
spaniju dobili greskom del bosqea i postavke gdje su kontali da nece ni hrvati napadati i da je X zadovoljavajuci za obje ekipe.
ali se toliko ovdje pisalo kako su najvise pokazali, kako su bili najbolji, kako je put do finala otvoren.....a ja garantujem da bi ih i poljska izbacila.
i sta su to oni pokazali bolje i vise od recimo madjara, poljaka, talijana, velsana, shvaba pa i belgijanaca koji su se probudili zadnju mozda tekmu i po? nista. ali to je taj neki hype. neko procita negdje tu recenicu i dodje ovdje i to napise i onda to postane uzrecica mnogih. a u sustini karine su. mali zhucho dvije tekme nije pasa napravio u krugu od 10 metara od mete.
Last edited by karanana on 26/06/2016 12:13, edited 1 time in total.
-
Nadzorna_ploca
#589 Re: Osmina finala
Citam ove izjave igraca Hrv. Jeli se oni zezaju kad kažu da su bili puno bolji ili su momci stvarno ozbiljni!? Koje ispiranje mozga, nije ni cudo da su ispali. Jedine gore izjave su od Ronalda.
- Edin H.
#590 Re: Osmina finala
Mamic je zakazao, morao je na poluvremenu preuzeti stvari u svoje ruke, ako nista drugo postaviti buraza za selektora
Pobjeda Portugala ocekivana. Kao sto rekoh prije utakmice ako su vec uspjeli dva puta u barazima pobijediti BiH, ne znam stvarno sta je Hrvatska ocekivala.
Pobjeda Portugala ocekivana. Kao sto rekoh prije utakmice ako su vec uspjeli dva puta u barazima pobijediti BiH, ne znam stvarno sta je Hrvatska ocekivala.
-
golman
#591 Re: Osmina finala
Ne mogu da slušam ove priče kako će neko nekoga sigurno pobjediti,razvaliti ovo ono...niko nikoga neće prelako dobiti,ovo prvenstvo je najizjednačenije ikada...biće mnogo produžetaka,penala,drama...itd
ja lično tipujem na Francuze da osvoje,mada ne mora da znači ni da će ući u finale...mislim da bi ovo moglo biti prvenstvo gdje će se proslaviti neki golman
ja lično tipujem na Francuze da osvoje,mada ne mora da znači ni da će ući u finale...mislim da bi ovo moglo biti prvenstvo gdje će se proslaviti neki golman
-
vade_mecum
#592 Re: Osmina finala
pa posto je buraz napustio dinamo mozda i dodje na mjesto izbornika pod uslovom da prethodno otjeraju cacicaEdin H. wrote:Mamic je zakazao, morao je na poluvremenu preuzeti stvari u svoje ruke, ako nista drugo postaviti buraza za selektora![]()
- Edin H.
#593 Re: Osmina finala
Pa sta da rade Besic, Hajrovic i Kolasinac kada im niko ne nudi mjesto u zemljama kojima su rodjeni?vade_mecum wrote:po tvojoj logici i slicnih forumasa npr. Besic, Hajrovic, Kolasinac ne da ne bi trebali igrati za BIH vec im ne bi smjelo pasti na pamet da to pomisle zbog zahvalnosti prema svojoj drugoj domovini.Point. wrote:Pa vidis, meni nije jasno da nekome nije bitna rodjena drzava, pa za drugu navijas ko lud, dzaba sto radis u njij 1000 godina. Kuzis?stalaktit wrote: Mene briga, navijam za svoje, BiH reprezentaciju i ne pratim. Niti mi smeta niti me veseli.
Pa trenutno ne, stanujem u Zagrebu od prvog dana fakulteta, pa onda mi je Hrvatska naravno dala posao i tako. Živi mi i radi dolje cijela uža obitelj, roditelji i sestre, tako da sam dolje bar jednom mjesečno, ljeti, za Božić i tako. Možda se i vratim ako me ovaj tempo u jednom trenu iscrpi.
A za ove što se vraćaju iz Francuske, u tebe logike, da bome da će stati na more okupati se.
Nego pustite to, je li Seferovic vratio onu nagradu sto mu Dzeko i Spaha nastimase za najboljeg mladog igraca BiH?
- Mali_Vuk
#594 Re: Osmina finala
Edin H. wrote:Mamic je zakazao, morao je na poluvremenu preuzeti stvari u svoje ruke, ako nista drugo postaviti buraza za selektora![]()
-
vade_mecum
#595 Re: Osmina finala
i da hoce Irska izbaciti Francusku volio bih vise nego pare, sto zbog one ruke Henrya, sto nama zbog penala 
- and
#596 Re: Osmina finala
ima čovjek pametnija poslaEdin H. wrote:Mamic je zakazao, morao je na poluvremenu preuzeti stvari u svoje ruke, ako nista drugo postaviti buraza za selektora![]()
http://www.vecernji.hr/nogomet/zoran-ma ... ji-1094790
- Edin H.
#597 Re: Osmina finala
Svaki poraz donese nesto pozitivno.vade_mecum wrote:pa posto je buraz napustio dinamo mozda i dodje na mjesto izbornika pod uslovom da prethodno otjeraju cacicaEdin H. wrote:Mamic je zakazao, morao je na poluvremenu preuzeti stvari u svoje ruke, ako nista drugo postaviti buraza za selektora![]()
-
vade_mecum
#598 Re: Osmina finala
sto se mene tice, ne moraju nista, a i igranje za reprezentaciju nije po svaku cijenu (mada vjerujem da jeste dobro za dzep pojedinca). da su dobri za njemacku ne bi oni vidili Bosne, a ovako je win-win.Edin H. wrote:Pa sta da rade Besic, Hajrovic i Kolasinac kada im niko ne nudi mjesto u zemljama kojima su rodjeni?vade_mecum wrote:po tvojoj logici i slicnih forumasa npr. Besic, Hajrovic, Kolasinac ne da ne bi trebali igrati za BIH vec im ne bi smjelo pasti na pamet da to pomisle zbog zahvalnosti prema svojoj drugoj domovini.Point. wrote:Pa vidis, meni nije jasno da nekome nije bitna rodjena drzava, pa za drugu navijas ko lud, dzaba sto radis u njij 1000 godina. Kuzis?
Nego pustite to, je li Seferovic vratio onu nagradu sto mu Dzeko i Spaha nastimase za najboljeg mladog igraca BiH?
- Mali_Vuk
#599 Re: Osmina finala
Daj Bože da i mi nekad doživimo da zaigramo u osmini finala evropskog prvenstva, makar ispali rezultatom 9:1 
- Edin H.
#600 Re: Osmina finala
Sta reci, koju poruku poslati?and wrote:ima čovjek pametnija poslaEdin H. wrote:Mamic je zakazao, morao je na poluvremenu preuzeti stvari u svoje ruke, ako nista drugo postaviti buraza za selektora![]()
Pobjeda Portugala ocekivana. Kao sto rekoh prije utakmice ako su vec uspjeli dva puta u barazima pobijediti BiH, ne znam stvarno sta je Hrvatska ocekivala.![]()
http://www.vecernji.hr/nogomet/zoran-ma ... ji-1094790
Pa sta ce sada hrvatska reprezentacija, kukava im majka