Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
Connaisseur Karlin

#576 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:
Stipu se emocija, ne zivis tu, ne mozes se popisati I vozdra. Uostalom bio je neki popisni formular za ljude koji zive vani.
Popis je kruta statistika, realno stanje, a ne orudje kojim ce nekako opovrgnuti rezultati rata, genocida i etnockog ciscenja.

Ja provedem u Sarajevu minimum osam sedmica godisnje, imam nasta itd. i djevojka koja je radila popis je odbila da me popise, kada je moja komsinica trazila.

Znaci u Sarajevu se radi po zakonu, a kada odes u unutrasnjost ljudi popisivali i uzu I daljnju rodbinu.

Hocemo li se brate ikada zalagati za drzavu koja radi po zakonu, pa odgovaralo to meni ili ne?
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#577 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

hAZNADAR wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

Vjeciti Student je odlicno objasnio,hvala :)

http://forum.klix.ba/konacni-rezultati- ... 3s500.html
Isti argumenti koje koriste u RS. Oni bar imaju interes.

Koliko vidim dezurna ekipa je ovdje odabrala stranu.

Znaci vi bi brisali otpisane iz RS bez obzira na sve. I pravno i moralno. :lol:

Jos jedan poen na dugoj i sve duzoj listi,... slaganja i razumijevanja. Zna se s'kime i zna se protiv koga.
Molim te,procitaj post koji je Edin H. napisao :)
512MB

#578 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Vi nikako da skontate da su se ljudi popisali korektno i po zakonu. Svi ovi sto ih hocete brisati bi se u Austriji ili Njenackoj bez problema isto mogli popisat. Zakon je isti tam i vam. Nasi samo prepisali. Bezveze pjenite, ima nas ko majkica :thumbup:
hAZNADAR

#579 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

Edin H. wrote:
Los pravo post. :oops:

Stipu se emocija, ne zivis tu, ne mozes se popisati I vozdra. Uostalom bio je neki popisni formular za ljude koji zive vani.
Popis je kruta statistika, realno stanje, a ne orudje kojim ce nekako opovrgnuti rezultati rata, genocida i etnockog ciscenja.

Ja provedem u Sarajevu minimum osam sedmica godisnje, imam nasta itd. i djevojka koja je radila popis je odbila da me popise, kada je moja komsinica trazila.

Znaci u Sarajevu se radi po zakonu, a kada odes u unutrasnjost ljudi popisivali i uzu I daljnju rodbinu.

Hocemo li se brate ikada zalagati za drzavu koja radi po zakonu, pa odgovaralo to meni ili ne?
Ocigledno vam proradi osjecaj prava i zakona samo kada treba preko jednih ledja.

Nema emocija. Znam masi ljudi i iz RS i Fed - i licno iz Sarajeva koji ne zive cijelu godinu u BiH a popisali su se.

Dijaspora nema moralno pravo da glasa na izborima ako ne uziva u rezultatima izbora. Izbori pripadaju ljudima koji imaju samo jednu adresu i to u BiH i oni jedino odlucuju o svojoj svakodnevici.

Ali na popis niko ne moze osporiti pravo.

Zalaganje za red i zakon treba prvo krenuti od bitnijih, krupnijih stvari. A to nije popis.

Kada je ratno predsjednistvo na sve moguce nacie dobavljalo oruzje u ratu, kada su se "nelegalno" svercali protivoklopni sistemi u Armiju BiH - da li je bilo ljudi koji su pozivali na zakon, pravo,..?

Ista stvar i sa popisom otpisanih. Kao sto rekoh ranije - tome se moze protiviti samo neko ko ima interes(kao u BL), ili neko ne narocito pametan.

A ta sto je odbila da te popise je neka tuka koju mozes tuziti. Ako imas dokumente BiH sa adresom i sve ostalo sto sam ja imao.
Last edited by hAZNADAR on 24/05/2016 22:05, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#580 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

hAZNADAR wrote:

Vjeciti Student je odlicno objasnio,hvala :)

http://forum.klix.ba/konacni-rezultati- ... 3s500.html
Isti argumenti koje koriste u RS. Oni bar imaju interes.

Jos jedan poen na dugoj i sve duzoj listi,... slaganja i razumijevanja. Zna se s'kime i zna se protiv koga.
A ti sama mlati gloginje?
Napisao sam odgovor i temi i njemu.

Upisao sam se u BL sasvim regularno, po zakonu, legalno,.. Imao sam sve sto mi za to treba. Niko mi nije brojao dane provedene vani, niti postoji zakon koji to regulise. U cemu je problem sa vama? Zasto vama smeta moje pravo na popis? Da nije slucajno zbog nekog kompromisa sa Dodikovom politikom i da mu se da koji ustupak? Da mu/im se naguzimo dovoljno duboko i onda eto idile, povratak socijalistickog multi raja. :lol:

Po vasoj logici i tobozem postenju - Vojska RS je u ratu imala oruzje legalno a Armija BiH svercala nelegalno.
Connaisseur Karlin

#581 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

hAZNADAR wrote:
hAZNADAR wrote: Isti argumenti koje koriste u RS. Oni bar imaju interes.

A ti sama mlati gloginje?
Napisao sam odgovor i temi i njemu.

Upisao sam se u BL sasvim regularno, po zakonu, legalno,.. Imao sam sve sto mi za to treba. Niko mi nije brojao dane provedene vani, niti postoji zakon koji to regulise. U cemu je problem sa vama? Zasto vama smeta moje pravo na popis? Da nije slucajno zbog nekog kompromisa sa Dodikovom politikom i da mu se da koji ustupak? Da mu/im se naguzimo dovoljno duboko i onda eto idile, povratak socijalistickog multi raja. :lol:

Po vasoj logici i tobozem postenju - Vojska RS je u ratu imala oruzje legalno a Armija BiH svercala nelegalno.
Pokusavam usmjeriti pitanja i paznju o cilju popisa. Cilje popisa nije eksluzivno politiciki,ali je vezan za porez i ekonomsko investiranje u svim regijama jedne drzave.Jedan od uslova popisa jeste fizcka priustunost u BiH tokom popisa,a cije pravilo nije postovano.Svrha popisa je analiza stadnarda zivota gradjana BiH. Popis je vejrovatno netacan,a moze negativno uticati ne daljenje ekonomsko stanje drzave,ne iskljucivo piliticko stanje,koje se sgurno nece prmjeniti nakon objave popisa. Na temi se vecina bori za politicko pravo i dominanciju etnickih grupa u politickom zivotu regija,narocito RS,i vjerujje ca ce jako visok procenat Bosanjaka uticai na politicko kretanje unnutar BiH. Kako ce konkretno uticati na politicko stanje u drzavi?
cyprus

#582 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:
cyprus wrote:
hAZNADAR wrote:...I ti i multikulturalna ekipa sto samo gledate kako udariti kontru nacionalistima bez obzira o cemu se radilo...
Apsolutno. Udarati kontru moralnim i intelektualnim nakazama, što nacionalisti u svojoj suštini jesu, smatram vlastitom ljudskom dužnošću... Tačno je, skoro svaki moj post na političkom podforumu je motiviram željom da ne dozvolim nacionalistima da u miru guslaju... Znam da ne mogu puno toga promijenit, ali mora se čuti i drugačiji glas... Jeste, ovo je njihov vakat, započet 90-tih i trajat će sigurno bar još nekoliko decenija, ali neće ni njihova do zore gorjeti... Do tada, nema mi druge nego ustrajavati u boju sa vjetrenjačama...
A da se za promjenu malo informises, obrazujes,...
Nije svaki nacionalizam nalik na fasizam devedesetih, niti primitivni poriv koji odumire iz enciklopedije bivse drzave. Nemas pojma kako danas izgedaju nacionalizmi u razvijenim zemljama Evrope. Poimanje toga ti je stalo devedeset i neke i samo na Balkanu.

Evouliraj i bices od koristi i sebi i drugima.

Vezano za temu je sve kristalno jasno. Popisu izbjeglih se protive upravo oni koji su ih etnicki cistili i koji se nadaju da ce sa saveznicima postici vecinu pa uraditi od ove drzave sta im je volja. Krace receno neprijatelji BiH i Bosnjaka koji u brisanju otpisanih sa liste imaju interes. Covjek koji puse u tu tikvu ili ima isti interes ili je glup. Treceg nema.
Jeste, evo krenuh da se informišem... Ukucam u google 'nationalists' i iskočiše mi slike ovih divnih ljudi od širom Evrope i svijeta :oops: Dakle, redom bez preskakanja:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ostale primjere sljedbenika ove dvine ideologije pogledati ovdje:
https://www.google.ba/search?q=national ... 5rm-MMM%3A

Još jednom, nacionalizam je bolest... Društvena bolest. Tačka.

Image

Image

Image
hAZNADAR

#583 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:
Jeste, evo krenuh da se informišem... Ukucam u google 'nationalists' i iskočiše mi slike ovih divnih ljudi od širom Evrope i svijeta :oops: Dakle, redom bez preskakanja:
@cyprus
Da ne repliciram ovo primitovno postiranje albuma probranih slika i zauzimam prostor - ove slike su slike desnicara, fasista,... i ne odgovaraju stvarnoj slici.

Ukucaj "muslims" pa pogledaj slike koje ti izlaze pa pogledaj oko sebe.
evo da pomognem linkom
https://www.google.dk/search?q=national ... &q=muslims

Svi su Evropljani umjereni nacionalisti u smislu patriotizma, homogenosti i jedinstva po mnogim pitanjima nacionalnog interesa.

Kada si toliko protiv nacionalizma opcenito - zasto puses u tikvu sa srpskim?
Zasto ne udaras kontru srpskom nacionalizmu a po obicaju samo i jedino bosnjackom.

Hoces li i ta pitanja po obicaju izbjeci kao i ranija, replicirati samo jednu recenicu iz konteksta i probrati slike sa googla.
hAZNADAR

#584 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

Pokusavam usmjeriti pitanja i paznju o cilju popisa. Cilje popisa nije eksluzivno politiciki,ali je vezan za porez i ekonomsko investiranje u svim regijama jedne drzave.Jedan od uslova popisa jeste fizcka priustunost u BiH tokom popisa,a cije pravilo nije postovano.Svrha popisa je analiza stadnarda zivota gradjana BiH. Popis je vejrovatno netacan,a moze negativno uticati ne daljenje ekonomsko stanje drzave,ne iskljucivo piliticko stanje,koje se sgurno nece prmjeniti nakon objave popisa. Na temi se vecina bori za politicko pravo i dominanciju etnickih grupa u politickom zivotu regija,narocito RS,i vjerujje ca ce jako visok procenat Bosanjaka uticai na politicko kretanje unnutar BiH. Kako ce konkretno uticati na politicko stanje u drzavi?
Motiv za brisanje otpisanih u RS je zato sto je ocigledno broj Bosnjaka u tijesnoj vecini ili zavisi od otpisanih.
Trude se na svaki nacin smanjiti broj Bosnjaka iz prostog razloga koje ne kriju na internetu, forumima.
A to je da ce u buducnosti sa Hrvatima imati vecinu na nekom buducem referendumu i uraditi od BiH sto im je volja.

Popis je samo jedna obaveza koja se mora ispuniti i pravno,politicki,.. nista ne znaci. To mora proci a miniraju isti oni koji dvije decenije miniraju sve zivo. Da se dijaspora nije popisala, nasli bi drugi razlog da ne prihvate. Popis nije analiza standarda zivota niti moze uopce dati takvu sliku. Osim ako se rado o velikom broju beskucnika.
cyprus

#585 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:
cyprus wrote:
@cyprus
Da ne repliciram ovo primitovno postiranje albuma probranih slika i zauzimam prostor - ove slike su slike desnicara, fasista,... i ne odgovaraju stvarnoj slici.

Ukucaj "muslims" pa pogledaj slike koje ti izlaze pa pogledaj oko sebe.
evo da pomognem linkom
https://www.google.dk/search?q=national ... &q=muslims

Svi su Evropljani umjereni nacionalisti u smislu patriotizma, homogenosti i jedinstva po mnogim pitanjima nacionalnog interesa.

Kada si toliko protiv nacionalizma opcenito - zasto puses u tikvu sa srpskim?
Zasto ne udaras kontru srpskom nacionalizmu a po obicaju samo i jedino bosnjackom.

Hoces li i ta pitanja po obicaju izbjeci kao i ranija, replicirati samo jednu recenicu iz konteksta i probrati slike sa googla.
Napisah "bez preskakanja"... Ovo nisu probrane slike, nego prvih 15-tak slika za pojam ''nationalists"... I stvarno je jako jako jako jako teško pronaći sliku koja ukazuje na nešto iole normalno... Možeš ukucati i na našem jeziku "nacionalisti", dobićeš gotovo istu tematiku, samo geografski malo bližu :oops:

Evo samo jedan, primjer - meni omiljeni:

Image

Nacionalizam jasno može biti umjereniji i radikalniji, kao i sve druge ideologije... To znači, tačno je, postoje oni nacionalisti koji ispoljavaju manje mržnje i oni koji ispoljavaju više mržnje... Dočim oni nacionalisti koji nikako ne mrze pripadnike drugih naroda/nacija/religija - bojim se i da ne postoje... I tu je suštinska razlika između nacionalizma i patriotizma... Patriotizam se može održati bez ikakvih antagonizama prema nekome, nacionalizam ne može... Nacionalisti je neprijatelj potreban jednako kao i kisik... Bez neprijatelja, bez ugroženosti, bez nepravde, bez potrebe da se "ispravi kriva Drina" - nacionalista je niko i ništa, individua bez razloga svog postojanja.... Nacionalista uvijek teži konfliktu, nikada harmonizaciji... Nacionalista univerzalne pojmove morala, pravde i humanosti kasapi kako bi ih prilagodio uskim okvirima svoje nacije...

A što se tiče puhanja u tikvu sa srpskim nacionalizmom, ja se tu samo mogu od srca nasmijati... To što smatram da je teza da "stanovnik ne mora zapravo stanovati na mjestu gdje je popisan" nevjerovatno jebavanje u zdrav mozak, koje je prevazišlo svaki nadrealizam - to je puhanje u tikvu srpskog nacionalizma... C'mon :mrgreen:
Lug

#586 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Lug »

cyprus wrote:To što smatram da je teza da "stanovnik ne mora zapravo stanovati na mjestu gdje je popisan" nevjerovatno jebavanje u zdrav mozak, koje je prevazišlo svaki nadrealizam -
moralni legalista lafo .. :D
Connaisseur Karlin

#587 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

hAZNADAR wrote:

Motiv za brisanje otpisanih u RS je zato sto je ocigledno broj Bosnjaka u tijesnoj vecini ili zavisi od otpisanih.
Trude se na svaki nacin smanjiti broj Bosnjaka iz prostog razloga koje ne kriju na internetu, forumima.
A to je da ce u buducnosti sa Hrvatima imati vecinu na nekom buducem referendumu i uraditi od BiH sto im je volja.

Popis je samo jedna obaveza koja se mora ispuniti i pravno,politicki,.. nista ne znaci. To mora proci a miniraju isti oni koji dvije decenije miniraju sve zivo. Da se dijaspora nije popisala, nasli bi drugi razlog da ne prihvate. Popis nije analiza standarda zivota niti moze uopce dati takvu sliku. Osim ako se rado o velikom broju beskucnika.
http://www.rand.org/content/dam/rand/pu ... _RR671.pdf

Prostudiraj link,i reci mi,molim te,o kakvom brisanju stanovnista pises na temi? :) Pogledaj 51 stranicu!
harisl

#588 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by harisl »

Moze li se provjeriti jesu li ljudi popisani negdje drugo. Koliko vidim iz rasprave, nije uopste bitno jel' ljudi zive u BiH, ili ne. Bitno je jesu li popisani negdje drugo i ako jesu onda nije legalno.
Na RTRS-u su prije popisa rekli da ce iz Srbije doci 750,000 Srba na popis u BiH, mada ne rade i ne zive u BiH. Vjerujem da ih je velika vecina i dosla.
http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=96697

Na koji nacin tih 750,000 ljudi koji ustvari zive negdje drugo predstavlja realnu sliku BiH. I koliko sam shvatio, glavni razlog za popisivanje tih ljudi je bio da se odbrani cirilica i srpski jezik.
Zgoljo

#589 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Zgoljo »

Pa moze i da racunaju samo stanovnike koji su stalno nastanjeni u BiH,nije nikakav problem.Znaci brisi i Svedsku i Srbiju i Hrvatsku.Bosnjaka bi procentualno bilo jos vise nego sad,Hrvata ne bi bilo vise od 300 000 a Srba ni 800 000.
A priznat rezidentnost onima koji zive u Srbiji i Hrvatskoj a ne priznati onima u Svedskoj :-) kurac,ne moze to.
Nikad vise nece moci to.
ABH017

#590 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ABH017 »

Zgoljo wrote:Pa moze i da racunaju samo stanovnike koji su stalno nastanjeni u BiH,nije nikakav problem.Znaci brisi i Svedsku i Srbiju i Hrvatsku.Bosnjaka bi procentualno bilo jos vise nego sad,Hrvata ne bi bilo vise od 300 000 a Srba ni 800 000.
A priznat rezidentnost onima koji zive u Srbiji i Hrvatskoj a ne priznati onima u Svedskoj :-) kurac,ne moze to.
Nikad vise nece moci to.
:thumbup: :bih:
andromeda101

#591 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by andromeda101 »

Grube prognoze živorođenih u BiH 2015:

Bošnjaci 17000
Srbi 8800
Hrvati 3200

ili

Bošnjaci 58,62%
Srbi 30,34%
Hrvati 11,03%
andromeda101

#592 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by andromeda101 »

Živorođeni/umrli u FBiH 2015:

Srbi 168/1187
Bosnjaci 15 273/14 325
Hrvati 2974/5294
hAZNADAR

#593 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:
Napisah "bez preskakanja"... Ovo nisu probrane slike, nego prvih 15-tak slika za pojam ''nationalists"... I stvarno je jako jako jako jako teško pronaći sliku koja ukazuje na nešto iole normalno... Možeš ukucati i na našem jeziku "nacionalisti", dobićeš gotovo istu tematiku, samo geografski malo bližu :oops:
Opet preskaces cinjenice. Ukucaj "MUSLIMS" u google i dobices prve slike uglavnom ekstrema, vehabija, krvavih glava, odsjecenih glava,... pa onda ukucaj "CHRISTIANS" - slike dosta blaze ne racunajuci krvave slike muslimanskih zlocina nad hriscanima.
I to je tvoj adut - komercijalni medij, pretrazivac koji izbacuje slike po btroju hitova. Pa vise hitova bi imao i Spider man.

Nacionalizam jasno može biti umjereniji i radikalniji, kao i sve druge ideologije... To znači, tačno je, postoje oni nacionalisti koji ispoljavaju manje mržnje i oni koji ispoljavaju više mržnje... Dočim oni nacionalisti koji nikako ne mrze pripadnike drugih naroda/nacija/religija - bojim se i da ne postoje... I tu je suštinska razlika između nacionalizma i patriotizma... Patriotizam se može održati bez ikakvih antagonizama prema nekome, nacionalizam ne može... Nacionalisti je neprijatelj potreban jednako kao i kisik... Bez neprijatelja, bez ugroženosti, bez nepravde, bez potrebe da se "ispravi kriva Drina" - nacionalista je niko i ništa, individua bez razloga svog postojanja.... Nacionalista uvijek teži konfliktu, nikada harmonizaciji... Nacionalista univerzalne pojmove morala, pravde i humanosti kasapi kako bi ih prilagodio uskim okvirima svoje nacije...

A što se tiče puhanja u tikvu sa srpskim nacionalizmom, ja se tu samo mogu od srca nasmijati... To što smatram da je teza da "stanovnik ne mora zapravo stanovati na mjestu gdje je popisan" nevjerovatno jebavanje u zdrav mozak, koje je prevazišlo svaki nadrealizam - to je puhanje u tikvu srpskog nacionalizma..
.
Nacionalisti su svi Evropljani, a i u razvijenim zemljama Azije je ocigledna jaca nacionalna homogenost.
Kao sto rekoh - ti si zapeo samo kod Srba ili u devedesetima. U Skandinaviji je nacionalizam alfa i omega,.. koliko god da su demokratski, tolerantni,.. u nizu stvari svi imaju isti stav. Nisu nikoga napali dugo godina niti su agresivni. Zahvaljujuci tome imaju organizaciju drustva kakav imaju, sistem koji funkcionise,.. ali to nije tema.

I ne odgovori jos - kada se toliko kako kazes opires nasem nacionalizmu iz tobozih moralnih obaveza, postenja i prava i sl. - zasto se ne opires srpskom u ovom slucaju? Srpski nacionalisti nastoje brisati otpisane, bosnjacki se tome protive - a ti se isto protivis iz "moralnih razloga". Znaci izabrao si stranu.

Ja se upisao, nikakvih problema, bio na licu mjesta u svojoj kuci, sa svojim dokumentima,... zvanicni status danas mi je na privremenom radu vani - znaci sve legalno. Srbima smeta to zato sto nisam Srbin koji pise srpski pa im kvarim prosjek u BL

Sta tebi koji q smeta moje pravo na upis?
Last edited by hAZNADAR on 25/05/2016 06:03, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#594 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

http://www.rand.org/content/dam/rand/pu ... _RR671.pdf

Prostudiraj link,i reci mi,molim te,o kakvom brisanju stanovnista pises na temi? :) Pogledaj 51 stranicu!
Ja sam odgovorio vise puta jasno i postavio jasna pitanja.

I ti i ekipa ocito ne mozete naci dobar razlog zasto se meni treba osporiti pravo na upis.

Bio na licu mjesta u svojoj kuci, sa svojim dokumentima,... zvanicni status danas mi je na privremenom radu vani - znaci sve legalno. Srbima smeta to zato sto nisam Srbin koji pise srpski pa im kvarim prosjek u BL.

Sta tebi smeta moje pravo na upis?

Ima li ijedan normalan odgovor na to?
stakasa

#595 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by stakasa »

Poznajem neke iz dijaspore koji su uzimali sedmicu odmora i bili dole u stanu iscekujuci popisivaca. Ne oduzimajte im to pravo, de ce vam dusa
prog321

#596 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by prog321 »

Istu su i u Srbiji radili. I u Hrvatskoj.
Tamo im niko to pravo ne osporava.
mO k3

#597 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

stakasa wrote:Poznajem neke iz dijaspore koji su uzimali sedmicu odmora i bili dole u stanu iscekujuci popisivaca. Ne oduzimajte im to pravo, de ce vam dusa
Priznajem taj sam :)
stakasa

#598 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by stakasa »

mO k3 wrote:
stakasa wrote:Poznajem neke iz dijaspore koji su uzimali sedmicu odmora i bili dole u stanu iscekujuci popisivaca. Ne oduzimajte im to pravo, de ce vam dusa
Priznajem taj sam :)
Svaka ti brate cast. Nisi mi jasan ali ti svaka cast kad toliko volis BiH
sinuhe

#599 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by sinuhe »

hAZNADAR wrote:
Bio na licu mjesta u svojoj kuci, sa svojim dokumentima,... zvanicni status danas mi je na privremenom radu vani - znaci sve legalno.
Ne postoji nesto kao zvanicni status. Ti si samo na dan popisa zaveden kao stanovnik. Nista vise od toga.
VCorp

#600 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VCorp »

Živim već 15 godinu vani ali sam isto popisan u rodnom gradu kao i ostatak moje familije koja živi u EU. Neka se bune koliko hoće, poslije četiri godine zemunica mogu im se na vrh Boske otići popisati ako im je želja :D A svoje sinove od malena učim da ne zaborave odakle su i svako malo su dole sa mnom, bosanski se mora znati i nasa kultura se mora čuvati ali me brine za par generacija šta će biti s nasom djecom vani.
Locked