Kalabic Nikola?konektovan wrote:Al' je stiglo junacko pojacanje na forum,.
ROLAND GARROS 2016
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#576 Re: ROLAND GARROS 2016
- Kikibombona
#577 Re: ROLAND GARROS 2016
I jos jedan dodatak.konektovan wrote:Ovdje se pocelo svasta pisati, a atmosfera bi mogla kulminirati svaki cas.![]()
Svi su ovdje svjesni prave situacije, al' neko zbog inata, sujete, neinformiranosti napise ponesto sto nije u skladu sa trenutnim stanjem. Djokovic je trenutno, a i zadnjih 3-4 godine sigurno najbolji igrac na svijetu, veliki sampion, i smijem slobodno reci, jedan od najvecih sportista kojeg je svijet dosad vidio. Njegovi rezultati nisu slucajni, propisao je on krv da bude tu gdje jeste, a kad znamo da dolazi sa podrucja koje se naziva balkan, meni je njegov rezultat jos fascinantniji. On je davno raskrstio sa razmisljanjem jednog balkanca, usvojio sve one pozitivne karakteristike koje odlikuju druge narode, a takodjer zadrzao onaj balkanski inat. Nije nikakvo cudo sto mu je svabo u timu, koji ga konstantno tjera da ide vise, dalje, da se bori sa mentalnom barijerom, a zaista, biti ovo sto jeste, a sa svakim izlaskom na teren znas da te ocekuje i borba sa vecim dijelom navijaca koji su protiv tebe, moras biti velicina, moras, ma sta drugi govorili. Ja mu zelim sve najbolje, pa i da postane najveci od najvecih, a ako covjek uzme sve u obzir, zasto ne bi i to bilo moguce?!
Evropska publika nikada nece prihvatiti jednog Balkanca, Poljaka ili Rusa! NIKADA!
Nikada nece steci naklonost kao Federer!
Djokovic je izuzetno karizmatican. Veseo lik, iznimno inteligentan, spreman na zafrkanciju. Dobar smisao za humor, pokazuje emocije sto publika uvijek voli... Dakle, ima sve predispozicije...
Ali, BALKAN! Ne mogu to Englez i Svicarac zavoljeti, nema teorije.
Da iskren budem, ne mogu ni ja njih. Razmijem ih. Uvijek mi je drazi i blizi nas covjek. Federer mi sekunde nije simpatican. Niti ima sarma, niti duhovitosti, nista. Volim ga zato sto je majstor na terenu. Sto se tice njegovog karaktera i karizme - kao isprana krpa. Volim zato Erika Kantonu, Diega Maradonu ili Roj Kina, zato sto su po temperamentu slicni nama. Od tenisera sam volio Giljerma Koriju.
Al' da volim Endi Mareja, Federera ili Endi Rodika. Ma bjaziiii!
E tako isto Evropljani ne mogu zagotiviti Noleta. Ne prepoznaju ga kao svog, ne mogu se poistovjetiti sa njim.
Djokovic je napravio najveci podvig pobjedivsi gubitnicki balkanski mentalitet. Njegov usjpeh je nevjerovatan kada se zna odakle dolazi.
- zarko.filip
#578 Re: ROLAND GARROS 2016
Kikibombona wrote:I jos jedan dodatak.konektovan wrote:Ovdje se pocelo svasta pisati, a atmosfera bi mogla kulminirati svaki cas.![]()
Svi su ovdje svjesni prave situacije, al' neko zbog inata, sujete, neinformiranosti napise ponesto sto nije u skladu sa trenutnim stanjem. Djokovic je trenutno, a i zadnjih 3-4 godine sigurno najbolji igrac na svijetu, veliki sampion, i smijem slobodno reci, jedan od najvecih sportista kojeg je svijet dosad vidio. Njegovi rezultati nisu slucajni, propisao je on krv da bude tu gdje jeste, a kad znamo da dolazi sa podrucja koje se naziva balkan, meni je njegov rezultat jos fascinantniji. On je davno raskrstio sa razmisljanjem jednog balkanca, usvojio sve one pozitivne karakteristike koje odlikuju druge narode, a takodjer zadrzao onaj balkanski inat. Nije nikakvo cudo sto mu je svabo u timu, koji ga konstantno tjera da ide vise, dalje, da se bori sa mentalnom barijerom, a zaista, biti ovo sto jeste, a sa svakim izlaskom na teren znas da te ocekuje i borba sa vecim dijelom navijaca koji su protiv tebe, moras biti velicina, moras, ma sta drugi govorili. Ja mu zelim sve najbolje, pa i da postane najveci od najvecih, a ako covjek uzme sve u obzir, zasto ne bi i to bilo moguce?!
Evropska publika nikada nece prihvatiti jednog Balkanca, Poljaka ili Rusa! NIKADA!
Nikada nece steci naklonost kao Federer!
Djokovic je izuzetno karizmatican. Veseo lik, iznimno inteligentan, spreman na zafrkanciju. Dobar smisao za humor, pokazuje emocije sto publika uvijek voli... Dakle, ima sve predispozicije...
Ali, BALKAN! Ne mogu to Englez i Svicarac zavoljeti, nema teorije.
Da iskren budem, ne mogu ni ja njih. Razmijem ih. Uvijek mi je drazi i blizi nas covjek. Federer mi sekunde nije simpatican. Niti ima sarma, niti duhovitosti, nista. Volim ga zato sto je majstor na terenu. Sto se tice njegovog karaktera i karizme - kao isprana krpa. Volim zato Erika Kantonu, Diega Maradonu ili Roj Kina, zato sto su po temperamentu slicni nama. Od tenisera sam volio Giljerma Koriju.
Al' da volim Endi Mareja, Federera ili Endi Rodika. Ma bjaziiii!
E tako isto Evropljani ne mogu zagotiviti Noleta. Ne prepoznaju ga kao svog, ne mogu se poistovjetiti sa njim.
Djokovic je napravio najveci podvig pobjedivsi gubitnicki balkanski mentalitet. Njegov usjpeh je nevjerovatan kada se zna odakle dolazi.
-
InvestmentSLO
#579 Re: ROLAND GARROS 2016
Imam neki filing da sledece tri grand sleme osvaja nole... Nekako nevjerujem da moze opet ponoviti 4 gs-e 2x... Znaci za godinu da osvoji sledece 3gs bio bi i fedo na nisanu...
-
Yug
#580 Re: ROLAND GARROS 2016
Wimbledon i US Open su njegovi jos ove godine,znaci 14.Ne da je na nisanu onda vec na snajperuInvestmentSLO wrote:Imam neki filing da sledece tri grand sleme osvaja nole... Nekako nevjerujem da moze opet ponoviti 4 gs-e 2x... Znaci za godinu da osvoji sledece 3gs bio bi i fedo na nisanu...
- ultima_palabra
#581 Re: ROLAND GARROS 2016
Ko puca, pukovniče Kukanjac... svi pucajuBodkin wrote:Realno nije prvi poceo na ovoj temi. Ne znam sta je prije biloTomahawk11 wrote:Sto se ti opterecujes tim kakva je konkurencija? Taman da igraju levati sto nemaju ni serve ni igre, sto bi te to bilo briga?KENJAC wrote: Kad budemo uzimali 19 GS bit ce dvije stranice. Prva posvecena Zverevu i Timu . Druga , tome kako konkurencija nije ni blizu Kraiceka i Philopodopulusa te s toga zadnja dva GS ne vaze !
Znam da si tu pricu furao birvaktile oko Rogera, ali sad ne moras. Bilo je i onda bezveze, a i sad je isto tako.
Sampion je sampion. Nesto nisam siguran da se Novak opterecuje tim da li ce dogodine u finalu imati Thiema ili Rafu. Boli ga, njegovo je da uzme sto vise do kraja.
-
Bodkin
#582 Re: ROLAND GARROS 2016
- ultima_palabra
#583 Re: ROLAND GARROS 2016
Bodkin wrote:Ma ljudi pokusavaju nekako umanjiti uspjeh. Citam drzi i zvanicni najduzi niz pobjeda na GS-ovima. Volio bih vidjeti pricu da je bosnjak. Jebiga, nervira me uvlacenje politike u sport ali moramTomahawk11 wrote:Slozio bih se sa Velkoskim. Zeko pocesto nije ravnopravan protivnik Novaku, konkretno kad su u pitanju finalni mecevi GS.
To su danas spomenuli i na ES nakon meca, kako je Novak i poslije izgubljenog seta izgledao kao neko ko ima plan kako se vratiti....a Murray odmah pocne sepati, sklepa facu ko da mu je sve izginulonema taj mentalitet. Kod njeg ili ide ili ne ide....a kad ne ide, onda se bas raspadne. A Novak mentalni zid s druge strane. I onda sta Murrayu preostaje - da cestita i kaze kaku mu je cast biti dio historijskog momenta
Mislim da bi lakse svarili da je novak zadrti ceto sa majicama kosovo je srbija
Jel ovakav?
-
Bodkin
#584 Re: ROLAND GARROS 2016
Ne gleda mi se. Sta kaze?ultima_palabra wrote:Bodkin wrote:Ma ljudi pokusavaju nekako umanjiti uspjeh. Citam drzi i zvanicni najduzi niz pobjeda na GS-ovima. Volio bih vidjeti pricu da je bosnjak. Jebiga, nervira me uvlacenje politike u sport ali moramTomahawk11 wrote:Slozio bih se sa Velkoskim. Zeko pocesto nije ravnopravan protivnik Novaku, konkretno kad su u pitanju finalni mecevi GS.
To su danas spomenuli i na ES nakon meca, kako je Novak i poslije izgubljenog seta izgledao kao neko ko ima plan kako se vratiti....a Murray odmah pocne sepati, sklepa facu ko da mu je sve izginulonema taj mentalitet. Kod njeg ili ide ili ne ide....a kad ne ide, onda se bas raspadne. A Novak mentalni zid s druge strane. I onda sta Murrayu preostaje - da cestita i kaze kaku mu je cast biti dio historijskog momenta
Mislim da bi lakse svarili da je novak zadrti ceto sa majicama kosovo je srbija
Jel ovakav?
- ultima_palabra
#585 Re: ROLAND GARROS 2016
Svoje mišljenje, prije nego što je postao PR kreatura.
-
Bodkin
#586 Re: ROLAND GARROS 2016
Mislim da je i tebi jasno da je normalno da srbinu kosovo bude srbija. Pitao bih tebe sta mislis da amerika nasilno odvoji rs.
Isto tako sam mislio na mindset koji novak nema. Tj ima u pravu si, ceto je to
http://velkaton.ba/sanski-most-otvoren- ... k-dokovic/
Isto tako sam mislio na mindset koji novak nema. Tj ima u pravu si, ceto je to
- shake69
#587 Re: ROLAND GARROS 2016
Nisam badava vise puta ovdje natipkao da nema sladje teme na Klix forumu nasim Srbima nego tenisa i Djovaka u svim varijantama e da bi guslali i srbovali. Evo ga, ovaj iznad dobacio do 'Kosovo je Srbija'. 
- shake69
#588 Re: ROLAND GARROS 2016
[quote="shake69"]Nisam badava vise puta ovdje natipkao da nema sladje teme na Klix forumu nasim Srbima nego tenisa i Djovaka u svim varijantama e da bi guslali i srbovali. Evo ga, ovaj iznad dobacio do 'Kosovo je Srbija'.
Ako ima takvih junaka neka otipkaju to na majicu pa probaju uci na Kosovo!
Last edited by shake69 on 06/06/2016 09:46, edited 1 time in total.
- Banksy
#589 Re: ROLAND GARROS 2016
Haj'mo malo bit' pošteni. Ako ga se gleda i kroz tu prizmu, nije do nas. Nacionalno je u priču uveo sam Đoković, onog dana kad su se na teniskom terenu počela dizati tri prsta, a na tribine stigli dragačevci, kad je počeo čačkati oko nacionalnih i političkih pitanja koja nikakve veze s tenisom nemaju, kad ga je Bećković, u ime nacije, proglasio ''poslednjom srskom sabljom'', a on pristao na tu ulogu globalnog manekena srpstva.dale cooper wrote: Jebiga, koliko su nam poremećeni međusobni odnosi na ovim prostorima, svjedoči i ova tema koja
bi trebala biti o tenisu, jednom predivnom sportu, i asovima koji ga igraju. I umjesto da budemo
zahvalni što živimo u eri ovakvih igračina kao što su Nole, Federer, Nadal i ostalo društvo (a
dosta nas je doživjelo i Samprasa, Beckera i Lendla) i ovdje svodimo sve na međunacionalne
netrpeljivosti i zamjerke.![]()
No, to ipak nije razlog što ga se tako unisono ne voli. Teško da gledatelj iz Melburna i onaj iz Helsinikija razumije o čemu se tu oko srpstva radi i da ga to posebno dotiče, a opet reakcije su redom negativne.
Ostavimo li srbovanje po strani, teško je ne primjetiti da Đoković igra izuzetno dosadan tenis, neatraktivan i nepoticajan (odgledala sam u svom životu sveijedno GS finale, a jučerašnje je prvo na kojem sam zaspala), da je rijetko nekarizmatičan javni lik, bez energije i personalitija što je neophodno da bi postao istinski supertar, da mu je ponašanje izvještačeno i isforsirano i da uvlačenjem i glumatanjem samo dodatno stvara averziju (ona dječica i isrcatavanje srca jučer), a da publika cijelog svijeta taj fake instinktivno prepoznaje.
Tenis nije samo prebacivanje loptice preko mreže - da jeste, igrali bi ga roboti - već kompletan dojam, doživljaj i radost koji pričinjava i igračima i gledateljima i svim fanovima koji o tenisu i ne moraju znati puno ili znaju sve, nebitno. GS finale je fešta, vrh koji se čeka cijele godine, trenutak slavlja tenisa, a jučer, vrhunac energije koji je do mene, kao TV gledatelja stigao, je Kuertenov osmijeh na kraju.
Hiljade je ovakvih članaka na netu i nezaobilazni su dio priče o Đokoviću. Veliki je igrač, bez sumnje danas najbolji, no teniskoj publici svijeta očito je vrlo odbojan i tako je kako je, ne ubijaj zato glasnike koji s tim nemaju ništa...
It’s clear that the majority of regular tennis fans don’t love Djokovic
Why do so many people hate Novak Djokovic?
Novak Djokovic: How Come Fans Don't Like the Top-Ranked Serbian Star?
No one likes Novak Djokovic
“Novak Djokovic: The Unloved Champion
When Will We Appreciate Novak Djokovic?
“Where is the love for Novak Djokovic?
- shake69
#590 Re: ROLAND GARROS 2016
Ako ima takvih junaka, neka otipkaju to na majicu pa probaju uci na Kosovo!
Last edited by shake69 on 06/06/2016 09:46, edited 1 time in total.
-
Yug
#591 Re: ROLAND GARROS 2016
hahahahaha,pa moras zaspati ali nije to do Novaka koleginice.Pogledaj finale sa Nadalom na Australian Open,ili neke sa FedereromBanksy wrote:Haj'mo malo bit' pošteni. Ako ga se gleda i kroz tu prizmu, nije do nas. Nacionalno je u priču uveo sam Đoković, onog dana kad su se na teniskom terenu počela dizati tri prsta, a na tribine stigli dragačevci, kad je počeo čačkati oko nacionalnih i političkih pitanja koja nikakve veze s tenisom nemaju, kad ga je Bećković, u ime nacije, proglasio ''poslednjom srskom sabljom'', a on pristao na tu ulogu globalnog manekena srpstva.dale cooper wrote: Jebiga, koliko su nam poremećeni međusobni odnosi na ovim prostorima, svjedoči i ova tema koja
bi trebala biti o tenisu, jednom predivnom sportu, i asovima koji ga igraju. I umjesto da budemo
zahvalni što živimo u eri ovakvih igračina kao što su Nole, Federer, Nadal i ostalo društvo (a
dosta nas je doživjelo i Samprasa, Beckera i Lendla) i ovdje svodimo sve na međunacionalne
netrpeljivosti i zamjerke.![]()
No, to ipak nije razlog što ga se tako unisono ne voli. Teško da gledatelj iz Melburna i onaj iz Helsinikija razumije o čemu se tu oko srpstva radi i da ga to posebno dotiče, a opet reakcije su redom negativne.
Ostavimo li srbovanje po strani, teško je ne primjetiti da Đoković igra izuzetno dosadan tenis, neatraktivan i nepoticajan (odgledala sam u svom životu sveijedno GS finale, a jučerašnje je prvo na kojem sam zaspala), da je rijetko nekarizmatičan javni lik, bez energije i personalitija što je neophodno da bi postao istinski supertar, da mu je ponašanje izvještačeno i isforsirano i da uvlačenjem i glumatanjem samo dodatno stvara averziju (ona dječica i isrcatavanje srca jučer), a da publika cijelog svijeta taj fake instinktivno prepoznaje.
Tenis nije samo prebacivanje loptice preko mreže - da jeste, igrali bi ga roboti - već kompletan dojam, doživljaj i radost koji pričinjava i igračima i gledateljima i svim fanovima koji o tenisu i ne moraju znati puno ili znaju sve, nebitno. GS finale je fešta, vrh koji se čeka cijele godine, trenutak slavlja tenisa, a jučer, vrhunac energije koji je do mene, kao TV gledatelja stigao, je Kuertenov osmijeh na kraju.
Hiljade je ovakvih članaka na netu i nezaobilazni su dio priče o Đokoviću. Veliki je igrač, bez sumnje danas najbolji, no teniskoj publici svijeta očito je vrlo odbojan i tako je kako je, ne ubijaj zato glasnike koji s tim nemaju ništa...
It’s clear that the majority of regular tennis fans don’t love Djokovic
Why do so many people hate Novak Djokovic?
Novak Djokovic: How Come Fans Don't Like the Top-Ranked Serbian Star?
No one likes Novak Djokovic
“Novak Djokovic: The Unloved Champion
When Will We Appreciate Novak Djokovic?
“Where is the love for Novak Djokovic?
- Banksy
#592 Re: ROLAND GARROS 2016
Neovisno o stilu i taktici, i kod jednog i kod drugog osjetim jaču strast i iskrenost i s uživanjem ih gledam.Yug wrote: hahahahaha,pa moras zaspati ali nije to do Novaka koleginice.Pogledaj finale sa Nadalom na Australian Open,ili neke sa Federerom
- ultima_palabra
#593 Re: ROLAND GARROS 2016
Ti si sam rekao da je četo onaj koji nosi majicu "Kosovo je Srbija"Bodkin wrote:Mislim da je i tebi jasno da je normalno da srbinu kosovo bude srbija. Pitao bih tebe sta mislis da amerika nasilno odvoji rs.
Isto tako sam mislio na mindset koji novak nema. Tj ima u pravu si, ceto je to![]()
Pa na početku je bio ono što jeste, srpski patriota koji psuje publiku, predaje mečeve zbog upale grla, udara se u prsa kao gorila, roditelji i tim zbog kojih svi kolutaju očima.
Onda je došla svjetska slava, pa je PR mašinerija ispeglala njegov imidž... sad su tu raznorazne donacije, gostovanja na eventima, humanitarni mečevi, sladunjavi govori, kopiranje jednog emotivnog momenta kakvo je bilo Gugino srce u Parizu... opet, većina ljudi vidi lošu glumu i jednostavno ga ne podnosi. Ako će ti biti lakše, možeš 90% teniske publike proglasiti ljubomornim Bošnjacima, Hrvatima ili šiptarskim iredentistima.
-
Yug
#594 Re: ROLAND GARROS 2016
Znaci nije do Novaka.Uzivaj i gledaj.Banksy wrote:Neovisno o stilu i taktici, i kod jednog i kod drugog osjetim jaču strast i iskrenost i s uživanjem ih gledam.Yug wrote: hahahahaha,pa moras zaspati ali nije to do Novaka koleginice.Pogledaj finale sa Nadalom na Australian Open,ili neke sa Federerom
https://www.youtube.com/watch?v=JInQVyVaAfI
- Blek Stena
#595 Re: ROLAND GARROS 2016
- Banksy
#596 Re: ROLAND GARROS 2016
Mene ćeš lako kupiti, s planetom će ići malo teže ...Yug wrote:Znaci nije do Novaka.Uzivaj i gledaj.Banksy wrote:Neovisno o stilu i taktici, i kod jednog i kod drugog osjetim jaču strast i iskrenost i s uživanjem ih gledam.Yug wrote: hahahahaha,pa moras zaspati ali nije to do Novaka koleginice.Pogledaj finale sa Nadalom na Australian Open,ili neke sa Federerom![]()
https://www.youtube.com/watch?v=JInQVyVaAfI
-
Yug
#597 Re: ROLAND GARROS 2016
pa jesi li ti gledala mec kad se ori na "Philippe Chatrier" ,NOVAK NOVAK NOVAK...Imas na FB fanove od Indije do Toronta,a sto je najvaznije djeca ga obozavaju sirom svijeta.Samo u bivsoj Jugoslaviji danas imamo najmanje stotinu puta vise djece sto treniraju tenis nego prije Novaka,Ane Ivanovic itd.Znaci komotno mozemo da ocekujemo nove Drazene Petrovice,Radje,Kukoce,Sojakovice,Divce,Djordjevice,Deibasice itd.tako je krenulo i sa kosarkom pocetkom sedamdesetih.
- animals
#598 Re: ROLAND GARROS 2016
Ima video gdje neka budaletina slavi pobjedu u Bileci,
pucajuci na ulici iz kalasnjikova..
hoce li tog idiote policija privesti, pitanje je..
i odkud mu kalasnjikov, da se ne sprema za rat..
pucajuci na ulici iz kalasnjikova..
hoce li tog idiote policija privesti, pitanje je..
i odkud mu kalasnjikov, da se ne sprema za rat..
-
Bodkin
#599 Re: ROLAND GARROS 2016
Naravno jer sam karikirao. Mogao sam bilo koji slogan blizak velikosrbina iskoristiti.ultima_palabra wrote:Ti si sam rekao da je četo onaj koji nosi majicu "Kosovo je Srbija"Bodkin wrote:Mislim da je i tebi jasno da je normalno da srbinu kosovo bude srbija. Pitao bih tebe sta mislis da amerika nasilno odvoji rs.
Isto tako sam mislio na mindset koji novak nema. Tj ima u pravu si, ceto je to![]()
http://velkaton.ba/sanski-most-otvoren- ... k-dokovic/![]()
Pa na početku je bio ono što jeste, srpski patriota koji psuje publiku, predaje mečeve zbog upale grla, udara se u prsa kao gorila, roditelji i tim zbog kojih svi kolutaju očima.
Onda je došla svjetska slava, pa je PR mašinerija ispeglala njegov imidž... sad su tu raznorazne donacije, gostovanja na eventima, humanitarni mečevi, sladunjavi govori, kopiranje jednog emotivnog momenta kakvo je bilo Gugino srce u Parizu... opet, većina ljudi vidi lošu glumu i jednostavno ga ne podnosi. Ako će ti biti lakše, možeš 90% teniske publike proglasiti ljubomornim Bošnjacima, Hrvatima ili šiptarskim iredentistima.
E cuj 90%
Ali cuj 90%
- Billy The Pljuc
#600 Re: ROLAND GARROS 2016
Vele ljudi da se o ukusima ne vrijedi raspravljati. Za nas bosnjake cinjenica da je Novak srbin u startu daje vrlo dobar razlog da istog ne volimo i to je OK i razumljivo s obzirom sta smo sa srbima prosli i prolazimo. Ni ja licno ne volim kod Novaka njegova glumatanja, sjetih se foliranja u mecu sa Belluccijem (neko provali da su on i Monica familija
) i gubljenja seta sa 6:0. Ima on dosta isfoliranog u tom svom predstavljanju imidza siroj javnosti i vjerujem da je i njemu srpstvo dodatni teret jer upravo mora voditi racuna o toj nekoj siroj slici. Jebes sve to, tema je tenis i njegova dostignuca u istom su fakat za respekta i cine ga velikim igracem.
Kad odvrtim film u proslost sjetim se plejade tenisera koje nisam volio a bili su sampioni i velikani, nisam volio Samprasa, Lendla pa ni Wilandera od najvecih, pa toj listi mogu dodati i jednog Curiera, Connorsa, Kafelnikova, Changa, Roddicka, Noaha, od ovih mladjih i jos aktivnih Wawrinku i Cilica, Edberg mi je bio dosadan, Kuerten ko slina.
Naravno da sam volio jednog McEnroea, Borga, Beckera, Agassija, Safina i neponovljivog ludjaka Ivanisevica.
Mozda sam u ovim svim nabrajanjima ponekog i preskocio ali to nije ni bitno, bitno je ono sto su isti napravili u toj svojoj karijeri i hoce li ih se sjecati i po cemu. Ima li ljubavi ili nema je irelevantna stvar. Ovaj frajer (Novak Djokovic) pise istoriju i ono sto napise je upravo ono po cemu ga ce se sjecati, na dobrom putu je da postane najveci svih vremena a hoce li imati kuvleta za isto ostaje na njemu. Kao balkanac je vec ispisao i previse, vjerovatno se vise nikada nece pojaviti neko sa nasih prostora ko bi uspio da ostvari iole recimo 20% onoga sto je on napravio.
Naravno svim srbima je on vec najveci svih vremena, nekima od nas i nije al meni licno to sto je on srbin ne daje razlog da ga ne volim ili mrzim, respektujem sve sto je u tenisu napravio i rado cu opet pogledati njegove meceve, meni nisu dosadni za gledanje.
Opuscajte se malo, tenis je igra i kao takav sluzi za zabavu sirih narodnih masa, pustite politiku i to sta igraci rade mimo njega. Moze taj isti Novak biti i pripadnik cetnickog ravnogorskog pokreta (ako vec i nije
) i dizati tri prsta nakon svake pobjede i nabijem ga ja na qrac zbog toga al ono sto pokazuje na terenu i ostvaruje meni je za respekta i moram da se divim istom.
Kad odvrtim film u proslost sjetim se plejade tenisera koje nisam volio a bili su sampioni i velikani, nisam volio Samprasa, Lendla pa ni Wilandera od najvecih, pa toj listi mogu dodati i jednog Curiera, Connorsa, Kafelnikova, Changa, Roddicka, Noaha, od ovih mladjih i jos aktivnih Wawrinku i Cilica, Edberg mi je bio dosadan, Kuerten ko slina.
Naravno da sam volio jednog McEnroea, Borga, Beckera, Agassija, Safina i neponovljivog ludjaka Ivanisevica.
Mozda sam u ovim svim nabrajanjima ponekog i preskocio ali to nije ni bitno, bitno je ono sto su isti napravili u toj svojoj karijeri i hoce li ih se sjecati i po cemu. Ima li ljubavi ili nema je irelevantna stvar. Ovaj frajer (Novak Djokovic) pise istoriju i ono sto napise je upravo ono po cemu ga ce se sjecati, na dobrom putu je da postane najveci svih vremena a hoce li imati kuvleta za isto ostaje na njemu. Kao balkanac je vec ispisao i previse, vjerovatno se vise nikada nece pojaviti neko sa nasih prostora ko bi uspio da ostvari iole recimo 20% onoga sto je on napravio.
Naravno svim srbima je on vec najveci svih vremena, nekima od nas i nije al meni licno to sto je on srbin ne daje razlog da ga ne volim ili mrzim, respektujem sve sto je u tenisu napravio i rado cu opet pogledati njegove meceve, meni nisu dosadni za gledanje.
Opuscajte se malo, tenis je igra i kao takav sluzi za zabavu sirih narodnih masa, pustite politiku i to sta igraci rade mimo njega. Moze taj isti Novak biti i pripadnik cetnickog ravnogorskog pokreta (ako vec i nije