Woody wrote:Evo me, bolan, tu sam. Šta lupaš na vrata, evo sad ću ti otvoriti. Ja, hajvana... Ili što bi amidža Idriz rekao: Ko je? Ko? Koga vi trebate? A ti si Fuke, a vidim ja glas mi odnekud' poznat...zivco wrote:Woody wrote:A ja sam u aprilu '92-e polagao zakletvu sa tekstom:
"Ja ... Zaklinjem se da ću braniti nezavisnost, suverenitet i cjelovitost Republike Bosne i Hercegovine, da ću savjesno i disciplinovano izvršavati sve obaveze i dužnosti pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, da ću braniti njenu slobodu i čast i u toj borbi istrajati."
Zar smo u istoj vojsci ja i ova "muslimanska milicija" bili? Kao da nismo? A jesmoA možda se već u maju 92-e promijenio i tekst zakletve
Haram ti je ovo veliki Woody. Vrijedjas.Ocito nista drugo i neznas nego pljuvati i vrijedjati. Smaras na apsolutno svakoj temi gdje se javis. Jesi ti to veliki borac, patriota,postenjacina,sta si ti to,sta bi ti to? S kojim pravom ti ljude koji se ovdje javljaju da doprinesu temi,upucenijim sigurno daleko vise nego ti, da zasipas supljim moralisanjem? O cemu ti pricas, kakvi zlocini,jel masovni, organizovani,planirani? Naporan si covjece,i sebi si vise naporan. De sjedi, zapali dobar joint, potegni dobro iz flase,jos se nacvakaj medicine pa mi bas onako dobro odgovori. De ti, znas ti plaho bezobrazan biti.Kako neces, moze ti se,ratnik nad ratnicima, najpatriota, najhumaniji ratnik,niko nenajeba ko ti,moralna gromada, ma jebo Isusa sta si ti....![]()
Jesi li to i ti pozvan da ocjenjuješ moje Bošnjaštvo. Čuj haram? Eto, ti ćeš mi reći šta je haram, astaghfirullah! Vjeruj mi da ja imam harama DAAALEKOOO manje od kompletnog komandnog kadra ARBiH od 1991 do 1995. Pitaj njih šta je haram, pa ćeš vidjeti da sam u pravu.. E, ovdje si potpuno u pravu (pa valjda i neko drugi može biti u pravu - nemam ja tapiju na to da "sam samo ja u pravu"): ja ti bolan samo znam pljuvati i vrijeđati! Šta ću, takav mi karakter i nivo. A nemam ti ni puno škole, haj' ne zahateri miNe morališem ja bolan, odakle ti to. Pa ja ni svojoj djeci ne morališem, a gdje bi ovoj ovdje djeci po forumu. Pa ne mogu ja protiv "herojstava" i "nesutrašivosti" iz priča njihovih očeva/baba. Ne bi ja kvario odnos očeva i djece - ne d'o mi Bog. NIKAD. Bolan, ja samo pokušavam (a vidim i da će to ostati - pokušaj) da razbijem iluzije kojima ovu djecu danas hrane ti i takvi k'o ti. I ponavljam mantru:
ISTINA SE MORA ZNATI I REĆI MA KAKO BOLNA I NEUGODNA BILA. SVOJA GOVNA IZ KUĆE MORAŠ IZNIJETI JER ŠTO VIŠE STOJE - VIŠE SMRDE.
E, sad će ovi Oficiri za Moral i Vjerska pitanja k'o što si i sâm, na mene da navale: Šta ti tu pričaš o istini, kad i sam lažeš. I, eto, ja ti odma' moram pisat': Ja pišem SAMO ono što sam rođenim očima vidio i nogom prošao. Ništa ni više ni manje. Vaše je da me napadate a moje da ja vas napadam. C'est la guerre! Peke!
I da ti odgovorim: NIT' SAM VELIKI BORAC, A JOŠ MANJE POŠTENJAČINA, A PATRIOTA - EEE TO SAM NEKAD BIO, ALI VIŠE NE. Ne, ne, nikad više. E, dobro si me ovo napomenuo za joint. Odo' dok mi se djeca nisu vratila iz škole.
Haj, živ ti meni bio, i ne boj se, neću ja prestat' pisat sve dok imalo migam
Kad mi vec djecu spominjes,moja djeca nisu Bosnjaci, iz tzv"mijesanog" su braka,pa ih shodno tome ni ne ucim kako pretpostavljas. A kako si sam sve fino napisao o sebi, moralu, patriotizmu, postenju,mantru ponavljaj u prvom licu, u mene govana u kuci nema. Samo ti pisi, gora sam budala sto citam tvoje nesuvislosti.