Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Grean

#576 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Grean »

LSD wrote:Image

Za Afriku - "pa dobro" ;-)

A upravo tamo u Africi - Boko Haram (inace za ove naupucne demonski brat blizanac ISILa i samoprozvani vilajet koji upravlja izvjesni Abubakar Šekau koji sam za sebe tvdi da je direktni Poslanikov rod i krvni nasljednik :shock: a covjek potpuno crne puti) - vec 3 godine vrši genocid nad ljudima, samo u 2014 su pobili preko 6000 nigerijskih civila muslimana....skoro 300.000 ljudi protjerali u druge države. To su oni muslimani koji oduvijek potpadaju pod Malikijski mezheb i koji odbijaju da im selefije kroje sudbinu.

Ali to ni za koga nije vijest, to je ovo "pa dobro", tamo negdje u Africi se neki "kozojebi" šibaju, nije to neka vijest.

Mi živimo u vremenu totalne dehumanizacije. Reagujemo samo onda kad se desi nešto loše na našem kontinentu , a ne vidimo svakodnevna sranja širom svijeta jer ne želimo ni da vidimo ni da cujemo.
Mapa je dijelom pogresna.

Iz licnog iskustva svi znamo da BiH nije u toj crvenoj zoni.
Bodkin

#577 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Bodkin »

Patriotska_Liga wrote:
tututuuuu wrote: Nisam po boji koze, vec po porijeklu i nisam pozvao na razvrstavanje vec stroge provjere mogucnost da se oni koji predstavljaju realnu opasnost po skracenom postupku odstane iz drustva, a ako ih nisu u stanju provjeravati onda ih ne treba ni pustati. Kako ide ona, nekad treba reci bobu bob. Ako su svi teroristi manje vise Arapi ne treba se fokusirati na Kineze.

Moj nacin izrazavanja je podesen za osobu s kojom razgovaram. Osobito su mi odbojni ljudi kojima je prvo drmni etiketu fasiste ako se ne slazem s njim. Tvoja "suptilna borba dovoljno govori". Stavi se ti u kozu kom je recimo majka raznesena u ovome pa i dalje podrzavaj suptilnost. Cekaj kad i ovdje jednom drmne.
Svaka provjera na osnovu porijekla je - fašizam. Fašistička je i premisa da su samo ljudi arapskog porijekla potencijalni teroristi. Evo ti i na treću kao i na prvu i na drugu. Etiketa fašiste ti je drmnuta zato što iznosiš fašističke stavove.

Stavi se ti u kožu nekog ko nema veze sa napadom a neko želi da ga otjera u drugu zemlju jer ima pogrešno porijeklo.
ali kad treba lijepiti kolektivne etikete hrvatima i srbima, onda nemamo problema sa tim :wink:
Grean

#578 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Grean »

Bodkin wrote:
Patriotska_Liga wrote:
tututuuuu wrote: Nisam po boji koze, vec po porijeklu i nisam pozvao na razvrstavanje vec stroge provjere mogucnost da se oni koji predstavljaju realnu opasnost po skracenom postupku odstane iz drustva, a ako ih nisu u stanju provjeravati onda ih ne treba ni pustati. Kako ide ona, nekad treba reci bobu bob. Ako su svi teroristi manje vise Arapi ne treba se fokusirati na Kineze.

Moj nacin izrazavanja je podesen za osobu s kojom razgovaram. Osobito su mi odbojni ljudi kojima je prvo drmni etiketu fasiste ako se ne slazem s njim. Tvoja "suptilna borba dovoljno govori". Stavi se ti u kozu kom je recimo majka raznesena u ovome pa i dalje podrzavaj suptilnost. Cekaj kad i ovdje jednom drmne.
Svaka provjera na osnovu porijekla je - fašizam. Fašistička je i premisa da su samo ljudi arapskog porijekla potencijalni teroristi. Evo ti i na treću kao i na prvu i na drugu. Etiketa fašiste ti je drmnuta zato što iznosiš fašističke stavove.

Stavi se ti u kožu nekog ko nema veze sa napadom a neko želi da ga otjera u drugu zemlju jer ima pogrešno porijeklo.
ali kad treba lijepiti kolektivne etikete hrvatima i srbima, onda nemamo problema sa tim :wink:
Pa sto? Oni su zasluzili.

Evo ovaj @tututu je dokaz da su etikete zasluzene :D
Patriotska_Liga

#579 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Patriotska_Liga »

Bodkin wrote: ali kad treba lijepiti kolektivne etikete hrvatima i srbima, onda nemamo problema sa tim :wink:
Nemamo? Ko nema? Nemoj tih uopštenih fraza. Ja imam problem s generalizacijom bilo čega, a za druge ne odgovaram. Jasno je da ima Bošnjaka koji bi sve Srbe i Hrvate u jedan koš da strpaju ali ja sam ti pogrešna adresa za to.
Šveđanin

#580 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Šveđanin »

Svjetska mapa tragedija bi predstavljala ovo u crvenom. Van toga? Vrlo mali publicitet.

Image

I ovo nije nikakva zavjera. Postoje objektivni razlozi zasto je ova mapa ovakva.
LSD

#581 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

Grean wrote:

Nije, slažem se

Ta ista Evropa u koju se neki forumaši ovdje zaklinju je 4 godine žmiirila na oba oka na rat u Bosni, dala 4 godine vremena Srbima da je uzoru uzduž i poprijeko, pravila se da se to dešava negdje na Marsu ili Veneri i slali nam nekakve islužene kvzi-lordove da nam poturaju mape podijeljene države....i ne samo to, vec je uvela i embargo na naoružavanje naroda da se odbrani od agersije.

A neki guznati jenki iz Pensilvanije i Texasa je gledao masakre po Bosni na TV uz pivo i kokice, kao da gleda Super Bowl ili NBA tekmu.

Jesam li šta slagao :?
MyTao

#582 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by MyTao »

A upravo tamo u Africi - Boko Haram (inace za ove naupucne demonski brat blizanac ISILa i samoprozvani vilajet koji upravlja izvjesni Abubakar Šekau koji sam za sebe tvdi da je direktni Poslanikov rod i krvni nasljednik :shock: a covjek potpuno crne puti) - vec 3 godine vrši genocid nad ljudima, samo u 2014 su pobili preko 6000 nigerijskih civila muslimana....skoro 300.000 ljudi protjerali u druge države. To su oni muslimani koji oduvijek potpadaju pod Malikijski mezheb i koji odbijaju da im selefije kroje sudbinu.

Ali to ni za koga nije vijest, to je ovo "pa dobro", tamo negdje u Africi se neki "kozojebi" šibaju, nije to neka vijest.

Mi živimo u vremenu totalne dehumanizacije. Reagujemo samo onda kad se desi nešto loše na našem kontinentu , a ne vidimo svakodnevna sranja širom svijeta jer ne želimo ni da vidimo ni da cujemo.
Kako debilna slika i nacin razmisljanja... jeli bogati mislis da u Kini i u Indiji ljudi vise brinu za Amere i Europu od samih sebe??? Ili se ovo odnosi samo na ljude koji zive u Europi i Americi.... u tom slucaju je logicno i vazi isto za svaku zemlju na svijetu...
tututuuuu

#583 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

Grean wrote:

pa posteno. onda i ja imam pravo teko reci da su muslimani teroristi? To je generaliziranje, ne prozivanje Arapa. Ali Arapi muslimani jesu prijetnja, a dio ovdje dira cinjenica da su muslimani pa kenjkaju o fasizmu ljudima po forumu, al se jel, nacelno slazu da je ovo zlocin :( , al, znas...

Ako sam ja primjer kako ti kazes, analogijom ti kao musliman si isto dokaz o zasluzenosti etiketa. :wink:
Grean

#584 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Grean »

tututuuuu wrote:
Grean wrote:

pa posteno. onda i ja imam pravo teko reci da su muslimani teroristi? To je generaliziranje, ne prozivanje Arapa. Ali Arapi muslimani jesu prijetnja, a dio ovdje dira cinjenica da su muslimani pa kenjkaju o fasizmu ljudima po forumu, al se jel, nacelno slazu da je ovo zlocin :( , al, znas...

Ako sam ja primjer kako ti kazes, analogijom ti kao musliman si isto dokaz o zasluzenosti etiketa. :wink:
Ti si opravdao fasisticku etiketu koja vam se lijepi a moras priznati da ste aktivni na tom polju :wink:
tututuuuu

#585 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

LSD wrote:
Grean wrote:

Nije, slažem se

Ta ista Evropa u koju se neki forumaši ovdje zaklinju je 4 godine žmiirila na oba oka na rat u Bosni, dala 4 godine vremena Srbima da je uzoru uzduž i poprijeko, pravila se da se to dešava negdje na Marsu ili Veneri i slali nam nekakve islužene kvzi-lordove da nam poturaju mape podijeljene države....i ne samo to, vec je uvela i embargo na naoružavanje naroda da se odbrani od agersije.

A neki guznati jenki iz Pensilvanije i Texasa je gledao masakre po Bosni na TV uz pivo i kokice, kao da gleda Super Bowl ili NBA tekmu.

I na kraju rat je zaustavio ko? Arapi, islamski svijet? ili ti mrski Ameri. A Europljani nisu gledali samo rat po BiH, vec i po katolickoj RH.
LSD

#586 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

MyTao wrote:

Kako debilna slika i nacin razmisljanja... jeli bogati mislis da u Kini i u Indiji ljudi vise brinu za Amere i Europu od samih sebe??? Ili se ovo odnosi samo na ljude koji zive u Europi i Americi.... u tom slucaju je logicno i vazi isto za svaku zemlju na svijetu...
Pa jasno da svi isto razmišljaju, ne samo Europa i SAD

i to debil ostavi za svoje kuce ;-) mene neces pljuvati.... a post ti je prijavljen zbog direktnog vrijeđanja...uživaj u banovićkoj ekskurziji :thumbup:
tututuuuu

#587 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

Grean wrote:
tututuuuu wrote:
Grean wrote:

Ti si opravdao fasisticku etiketu koja vam se lijepi a moras priznati da ste aktivni na tom polju :wink:
ma ti si mali wanabe isilovac, a znate vi da su "fasisti" vama najbolji lijek :wink:
tututuuuu

#588 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

MyTao wrote:

Naravno da je debilno. Svako najvise boli ono u njegovoj kuci i sferi, osim pravim Bosnjacima, njih srce boli na Tursku, ostali su licemjeri. :D
LSD

#589 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

tututuuuu wrote:
LSD wrote:
Grean wrote:

Nije, slažem se

I na kraju rat je zaustavio ko? Arapi, islamski svijet? ili ti mrski Ameri. A Europljani nisu gledali samo rat po BiH, vec i po katolickoj RH.
Jenkiji nakon 4 godine krvoprolića, isukali nosace aviona i utjerali sve zaracene strane u suru...politikom "zavrtanja ruke" doveli sve glave balkanske politicare (Alija, Franju, Slobo) u Dayton i natjerali ih da potpišu mir, pomire se i izljube pred kamerama...Slobu i Franju je bolio q za Bosnom i Daytonom jer nisu svoju zemlju dijelili , a Waren Cristofer Aliju potapšao ga po ramenu i lagano ga ispratio za Bosnu.

A sve to su mogli uraditi odmah 1992 , ali jok bolje da izgine 200 milja ljudi i da se BiH podijeli na dva dijela.
Grean

#590 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Grean »

Svi razmisljaju isto jer svi zale prvenstveno sebe lokalno PA ONDA ovu crvenu boju generalno a to je rezultat mainstream medija. Znaci, @LSD ovaj @My nije ni slucajno u pravu, karta je surovo tacna uz male korekcije koje sam naveo.

Dok god se zrtve budu dijelile na ove i one nece biti njihovog postivanja. Ja sa ovim zavrsavam iz postovanja prema zrtvama jer oni koji su stradali u ovim napadima nisu krivi ni za mainstream medije, ni za nepravdu u svijetu.
and

#591 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by and »

tututuuuu wrote:
LSD wrote:
Grean wrote:

Nije, slažem se

rat je zaustavljen,a zaustavio ga je onaj ko je to mogao i morao spriječiti u startu,a ne da 4 godine svakodnevno imamo priče stravičnije i od ovih sada.
oni su to i htjeli ali ovdje u evropi nisu
Quaresma

#592 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Quaresma »

Tercius wrote: Kraca verzija

I duza verzija

ovo sam gledao x puta, iz razloga kako je sve lijepo, rečeno, tako je lijepo i ugodno slušati hutbe Hamze Jusufa. a ovo je jedna od njih
pogledaj i njegovu hutbu u vezi homoseksualizma.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#593 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Truba »

ove vam mape ne valjaju
na tronu su pande psi i macke
Grean

#594 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Grean »

tututuuuu wrote:
ma ti si mali wanabe isilovac, a znate vi da su "fasisti" vama najbolji lijek :wink:
Ne znam, znam da sam tvojim istomisljenicima bio lijek tamo negdje 93' a kako ste se proveli istorija je zapisala.
tututuuuu

#595 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

Grean wrote:
tututuuuu wrote:
Ne znam, znam da sam tvojim istomisljenicima bio lijek tamo negdje 93' a kako ste se proveli istorija je zapisala.
Kojim to? U Trusini? idi spavati junacino.
uglavnomja

#596 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

tututuuuu wrote:
LSD wrote: Nije, slažem se

ko nas je (nas u sarajevu) hranio 4 godine???? ko nam je dovalcio pomoc? ko je poslao pplave sljemove, konkretno francuze, koji su imali najvise zrtava od svih unproforaca? znas li ti koliko obicnog naroda se nije slagalo sa drzavnim politikama? znas li ti koliko je konvoja civilnih, ne unproforovih uslo u sarajevo, znas li ko je vrsio medicinske evakuacije, znas li koliko je humantiranih organizacija djelovalo u sarajevu tokom rata, znas li koliko je humanitaraca poginulo ... itd

ne mijesaj visoku politiku sa obicnim narodom i humanitarnim organizacijama.
cak ni obicne unproforce sa un glavonjama.
NeenaSa

#597 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by NeenaSa »

Na n-tv, javljaju uhapshena 3 lika iz Kosova.
tututuuuu

#598 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

and wrote: rat je zaustavljen,a zaustavio ga je onaj ko je to mogao i morao spriječiti u startu,a ne da 4 godine svakodnevno imamo priče stravičnije i od ovih sada.
oni su to i htjeli ali ovdje u evropi nisu
Ma Europljani su nesposobni u ovakvim situacijama, kako onda tako i sad. A svakako za sam rat ovdje treba kriviti i domace vodstvo i nesposobnost, nikad nisam volio prebacivanje krivnje iskljucivo na druge. Sto se kaze, Bog je svakom dao glavu da s njom misli.
Grean

#599 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Grean »

tututuuuu wrote:
Grean wrote:
tututuuuu wrote:
Kojim to? U Trusini? idi spavati junacino.
Ma sta vas briga, imate ulice fasista iz II svjetskog u zapadnom, kardinala saucesnika proglasili svetcem, crnokosuljase u Zagrebu, svastiku na Poljudu i tebe ko' glasnogovornika na Klixu :D

Da nam drzis moralne pridike :oops:
tututuuuu

#600 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

uglavnomja wrote:
tututuuuu wrote:
LSD wrote: Nije, slažem se

ko nas je (nas u sarajevu) hranio 4 godine???? ko nam je dovalcio pomoc? ko je poslao pplave sljemove, konkretno francuze, koji su imali najvise zrtava od svih unproforaca? znas li ti koliko obicnog naroda se nije slagalo sa drzavnim politikama? znas li ti koliko je konvoja civilnih, ne unproforovih uslo u sarajevo, znas li ko je vrsio medicinske evakuacije, znas li koliko je humantiranih organizacija djelovalo u sarajevu tokom rata, znas li koliko je humanitaraca poginulo ... itd

ne mijesaj visoku politiku sa obicnim narodom i humanitarnim organizacijama.
cak ni obicne unproforce sa un glavonjama.
Ne znam sto mi kontriras. Bio sam malo sarkastican. Slazem se s tobom. Jesu pomagali upravo Europljani (ne voljeni Arapi) ali su isto tako ti Europljani, kao i sad, kad treba djelovati u korijenu da se stanje sreze potpuno nesposobni. Tek kad su Ameri usli u igru rat je okoncan, u dobru i u zlu.
Post Reply