Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post Reply
SkyLimit

#576 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by SkyLimit »

Kareem Abdul wrote:
Smetaju li tebi pripadnici crkve "Letećeg Špageti Čudovišta" i da li bi njima dopustio da na sudu nose cjediljke za paštu na glavi poput ove dvojice na ilustraciji jer im tako nalaže njihova religija?

Image
Ne smetaju. Samo, to karikiranje i usporedjivanje crkve "letecih spageti cudovista" za koju sam ja prvi put cuo na ovoj temi i za koju sam poprilicno siguran da nema ni jednog jedinog pripadnika u BiH sa islamom kao najmasovnijom religijom u BiH bas i nema smisla, znas.
SpecialOffer

#577 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by SpecialOffer »

SkyLimit wrote:
Kareem Abdul wrote:
Smetaju li tebi pripadnici crkve "Letećeg Špageti Čudovišta" i da li bi njima dopustio da na sudu nose cjediljke za paštu na glavi poput ove dvojice na ilustraciji jer im tako nalaže njihova religija?

Image
Ne smetaju. Samo, to karikiranje i usporedjivanje crkve "letecih spageti cudovista" za koju sam ja prvi put cuo na ovoj temi i za koju sam poprilicno siguran da nema ni jednog jedinog pripadnika u BiH sa islamom kao najmasovnijom religijom u BiH bas i nema smisla, znas.
Kako nema smisla? Zar ne bi trebala prava biti ista za sve ili su neki "jednakiji" od drugih?
It_is_a_Leclerc

#578 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa to je teorija - Svima jednaka prava, ali nama malo veća, jer je nas više - koju su specijalizirali ovi koji financiraju ove udruge i organizacije koje su se propele na zadnje noge zbog ovog Zaključka VSTV.
SkyLimit

#579 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by SkyLimit »

SpecialOffer wrote: Kako nema smisla? Zar ne bi trebala prava biti ista za sve ili su neki "jednakiji" od drugih?
Vidis, to sto ti pricas bi imalo smisla da spominjes pripadnike pravoslavlja ili katolicanstva, ja bi ti onda rekao da apsolutno treba da imaju jednaka prava kao i pripadnici islama u BiH(s time sto bi ja rekao zapravo da imaju i veca, ali nije tema). I ateisti i agnostici trebaju da imaju sva prava. Ili da odemo dalje od religije, i pripadnici gay populacije treba da imaju sva prava.

Ali to sto vi i dalje ustrajavate sa poredjenjem sa pripadnicima religije za koju ne postoji dokaz da ima i jednog jedinog sljedbenika u BiH, to vi vidite sami sa sobom.
Last edited by SkyLimit on 10/02/2016 23:23, edited 1 time in total.
dale cooper

#580 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by dale cooper »

SpecialOffer wrote:
SkyLimit wrote:
Kareem Abdul wrote:

Image
Kako nema smisla? Zar ne bi trebala prava biti ista za sve ili su neki "jednakiji" od drugih?
Trebala bi. A ovi dečki su tako cool. :mrgreen: Kažu da je centralni kreacijski mit ove vjere da je leteće špageti čudovište
kreiralo svijet nakon što se žestoko naroljalo. Mislim, to objašnjava mnoge stvari. :mrgreen: Pastafarianska zamisao
raja uključuje vulkan od piva i fabriku striptizeta/prostitutki. A pakao je navodno sličan samo što je pivo ustajalo, a
striptizete imaju seksualno prenosive bolesti. Ludilo! :lol:
__Phoenix__

#581 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by __Phoenix__ »

Ova zabrana, tj. odluka se može osporiti na sudu za ljudska prava, tako da svo ovo banaliziranje i svođenje rasprave na to može li neko sa šerpom na glavi imati ista prava kao musliman je besmisleno. Živi bili pa vidjeli.
Connaisseur Karlin

#582 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Connaisseur Karlin »

__Phoenix__ wrote:Ova zabrana, tj. odluka se može osporiti na sudu za ljudska prava, tako da svo ovo banaliziranje i svođenje rasprave na to može li neko sa šerpom na glavi imati ista prava kao musliman je besmisleno. Živi bili pa vidjeli.
Ne moze !
Idriz

#584 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Idriz »

SkyLimit wrote:
Kareem Abdul wrote:

Image
Ima nas koliko nas ima. Jel ti tvrdis da nam trebaju bit manja prava od vas??????
Vidal89

#585 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Vidal89 »

Ova tema i njeni saucesnici su odraz bosnjacke politike i razmisljanja.

Jako je bitna stvar ko kakvo vjersko obiljezje nosi :lol:

A sto ti je novcanik i stomak prazan, politicari ti uzimaju hljeb iz usta :bih:

Poplave su nista kako nas Bog treba da kazni i kaznjava iz dana u dan :thumbup:
jao_situacije

#586 Re: Re:

Post by jao_situacije »

dr.gog wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Bolnica nije Sudnica! U bolnici moze svako slobodno raditi i istovremeno prakticirati licni izbor oblacenja.Ako hirurg moze raditi sa turbanom na glavi operaciju koja traje 5 sati,nema problema,jer ne ugrozava sebe i pacijenta.Na radnim mjestima je vazna sigurnost osobe,jer postoje radne pozicije gdje osobe mogu fizicki povrijdediti sebe i/ili druge osobe.
Stvar zrelosti i mentaliteta sredine, pa tek onda načina kako se ta zrelost ispoljava naspram pojedinaca koji usljed svog svjetonazora stave komad platna preko kose, i vrše svoju ulogu u društvu pošteno i časno. Ovo je nazor priča, napuhivanje, i zato ide PK za VSTV.

Btw. "ogledalo foruma" nisam ja,nego otprilike 20-30 stalnih forumaša od kojih su mnogi i elokventniji i boljih živaca od mene na ovim naelektrisanim temama.

Ja sam samo pljunuo u facu lažnim legalistima i malim sekularistima, za šta se ne izvinjavam.Imam razloge jake kao armirani beton.
Image
breuer

#587 Re: Re:

Post by breuer »

jao_situacije wrote:
dr.gog wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Bolnica nije Sudnica! U bolnici moze svako slobodno raditi i istovremeno prakticirati licni izbor oblacenja.Ako hirurg moze raditi sa turbanom na glavi operaciju koja traje 5 sati,nema problema,jer ne ugrozava sebe i pacijenta.Na radnim mjestima je vazna sigurnost osobe,jer postoje radne pozicije gdje osobe mogu fizicki povrijdediti sebe i/ili druge osobe.
Stvar zrelosti i mentaliteta sredine, pa tek onda načina kako se ta zrelost ispoljava naspram pojedinaca koji usljed svog svjetonazora stave komad platna preko kose, i vrše svoju ulogu u društvu pošteno i časno. Ovo je nazor priča, napuhivanje, i zato ide PK za VSTV.

Btw. "ogledalo foruma" nisam ja,nego otprilike 20-30 stalnih forumaša od kojih su mnogi i elokventniji i boljih živaca od mene na ovim naelektrisanim temama.

Ja sam samo pljunuo u facu lažnim legalistima i malim sekularistima, za šta se ne izvinjavam.Imam razloge jake kao armirani beton.
Image
Ovo je fkt. smiješno :D ja bih crko od smijeha da izađem pred ovakvu sudinicu...
jao_situacije

#588 Re: Re:

Post by jao_situacije »

breuer wrote:
Ovo je fkt. smiješno :D ja bih crko od smijeha da izađem pred ovakvu sudinicu...
i dobio kaznu za nepoštivanje suda od par milja $
hladno.
a možda bi te i poslala na hlađenje u pritvor 24 sata
breuer

#589 Re: Re:

Post by breuer »

jao_situacije wrote:
breuer wrote:
hladno.
Pa smijao bih se i dok bi mi to presuđivala još više, majke mi :D

vidi je, ko maskota :-)
jao_situacije

#590 Re: Re:

Post by jao_situacije »

breuer wrote:
jao_situacije wrote:
breuer wrote:
hladno.
Pa smijao bih se i dok bi mi to presuđivala još više, majke mi :D

vidi je, ko maskota :-)
i tako bi išli dok ne bi ostao bez imovine
a onda bi se smijao ispod nekog mosta dok pada kiša
:thumbup:
a čisto sumnjam da bi se smijao kad bi ti odmjerila 10k $ kaznu :zoka:
aldinjo

#591 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by aldinjo »

Vidal89 wrote:Ova tema i njeni saucesnici su odraz bosnjacke politike i razmisljanja.

Jako je bitna stvar ko kakvo vjersko obiljezje nosi :lol:

A sto ti je novcanik i stomak prazan, politicari ti uzimaju hljeb iz usta :bih:

Poplave su nista kako nas Bog treba da kazni i kaznjava iz dana u dan :thumbup:
Izgleda ti si već kažnjen.
oridjidji

#592 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by oridjidji »

Idriz wrote:
oridjidji wrote:
animals wrote:
Imaju puno vise zavrsenih fakulteta nego neki ovdje forumasi koji im maramu brane. Taj stav da sve pokrivene zene nemaju skole, moze proci jedino jos u Afganistanu, Somaliji i nekoj trecerazrednoj drzavi koja nikada nije dosegla standard na kome je i ovakva BiH.
A sto nose maramu?
Zato sto je kodeks oblacenja odredjen i za muskarce i za zene u Islamu i slijedjenje istog je ujedno odjeca bogobojaznosti koju potvrdujemo pored toga i svojim dobrim djelima. Cuvanje ukrasa i kod muskaraca i kod zene, tj. stidnih mjesta je naredjeno, tako da se time obavezuju i muskarci i zene, recimo i jedni i drugi ne smiju nositi tijesnu i prozirnu odjecu, odjecu koja ocrtava ono sto je naredjeno cuvati od pogleda drugih, zato se i jednima i drugima savjetuje siroka odjeca, pored toga muskarcima se recimo zabranjuje nosenje zlata i svile, zenama se to dozvoljava. Recimo muskarcima se zabranjuje nosenje zenske odjece i imitiranje zena, zenama obratno nosenje muske odjece i imitiranje muskaraca i td.
breuer

#593 Re: Re:

Post by breuer »

jao_situacije wrote:i tako bi išli dok ne bi ostao bez imovine
E pa da, sva sreća pa je u mojoj zemlji ova smijurijada zabranjena :P

čisto da ne ostanem bez imovine :D
SpecialOffer

#594 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by SpecialOffer »

SkyLimit wrote:
SpecialOffer wrote: Kako nema smisla? Zar ne bi trebala prava biti ista za sve ili su neki "jednakiji" od drugih?
Vidis, to sto ti pricas bi imalo smisla da spominjes pripadnike pravoslavlja ili katolicanstva, ja bi ti onda rekao da apsolutno treba da imaju jednaka prava kao i pripadnici islama u BiH(s time sto bi ja rekao zapravo da imaju i veca, ali nije tema). I ateisti i agnostici trebaju da imaju sva prava. Ili da odemo dalje od religije, i pripadnici gay populacije treba da imaju sva prava.

Ali to sto vi i dalje ustrajavate sa poredjenjem sa pripadnicima religije za koju ne postoji dokaz da ima i jednog jedinog sljedbenika u BiH, to vi vidite sami sa sobom.
Dobro to vase poimanje prava, uzmes sta ti treba, sta ne treba izbacis. Pravila vaze za sve ili nikako ne vaze.

Ako sudije imaju svoje oblacenje i ako se marama ne uklapa onda izaberi ili maramu ili profesiju. Ne ogranicava tebe drzavni zakon vec marama i eto posto je rijec o Islamu kad pricamo o maramama onda te i Kur'an kao zenu ogranicava tako da svakako kao zena po serijatu ne mozes biti sudija :wink:
Ne moze se istovremeno sjediti istom guzicom na dvije stolice :)
Idriz

#595 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Idriz »

Kosa je "stidno mjesto"?
jao_situacije

#596 Re: Re:

Post by jao_situacije »

breuer wrote:
jao_situacije wrote:i tako bi išli dok ne bi ostao bez imovine
E pa da, sva sreća pa je u mojoj zemlji ova smijurijada zabranjena :P

čisto da ne ostanem bez imovine :D
teško.
ili što bi ona jukićeva rekla imaju ti neki strazburi koji su već rekli svoje, ali šta ćeš kad vstv vode kriminalci koji kradu pare sa litvancima i ne znaju izgovarati višesložne riječi :bih:
breuer

#597 Re: Re:

Post by breuer »

jao_situacije wrote:teško.
ili što bi ona jukićeva rekla imaju ti neki strazburi koji su već rekli svoje, ali šta ćeš kad vstv vode kriminalci koji kradu pare sa litvancima i ne znaju izgovarati višesložne riječi :bih:
ajde ajde, malo više poštovanja prema sopstvenoj domovini, vi utočište tražite, jal na istoku jal na zapadu :D

Daleko su Strazbur i Kandahar :D
jao_situacije

#598 Re: Re:

Post by jao_situacije »

breuer wrote:
ajde ajde, malo više poštovanja prema sopstvenoj domovini, vi utočište tražite, jal na istoku jal na zapadu :D

ti to mene znaš pa izvodiš zaključke, ili to onako kafanski proizvoljno :?:
breuer

#599 Re: Re:

Post by breuer »

jao_situacije wrote:
breuer wrote:

ti to mene znaš pa izvodiš zaključke, ili to onako kafanski proizvoljno :?:
Pa znam te kroz tvojih par postova gore, a inače, ti i nijesi ovde tema...kao ni ja, već gospodin Tegeltija :D
jao_situacije

#600 Re: Re:

Post by jao_situacije »

breuer wrote:
Pa znam te kroz tvojih par postova gore, a inače, ti i nijesi ovde tema...kao ni ja, već gospodin Tegeltija :D
dodikov frfljavac koji valja gluposti :mrgreen:
Post Reply