Kako nema logike? Da imamo stabilnu vlast ocekivali bi se poslovi, pare, investicije, neka korist od politika... sve je to nemoguce ko god da je na vlasti. Haos je garantovan globalnim kapitalizmom sto 99% ljudi ne konta nego misli da je problem u strankama, korupciji i sl. Naravno da je logicno za vlast da se ispistavi kako je haos bosanski strukturalni problem umjesto da su demokratija i glasanje samo igrokaz kako bi mase pomislile da se za nesto pitaju.Banksy wrote:Ne potcjenjujući Bakira i mogućnost da je ovo njegova kreacija, ne vidim da u ovom trenutku ovo donosi bilo kakvu korist SDA. Da je to njegovo djelo, već bi se oglasili spremnim saopćenjem, pravna država, neka institucije rade svoj posao, itd. Iz SDA stiže tišina, tako da mislim da u ovom trenutku sam Izetbegović ima dugoročno većih unutarnjih problema od Fahrinih. Šta ako SBB izađe iz vlasti, šta ako, u tom slučaju, s malima ne uspiju konstituirati novu većinu, šta ako uđemo u najveću političku krizu nakon rata, s Dodikovim prijetnjama i Čovićem spremnim za Treći, ni 15 mjeseci nakon izbora nemamo stabilnu vlast, kome će se drugom ispostaviti fakture za haos nego Bakiru? Nema logike ...
Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
-
Idriz
#576 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
- spreca
#577 Re: USPON I PAD (HAPŠENJE) FAHRDUNA RADONČIĆA!!!
mozda i vi nekad dodjete na red..........jel pojeftinio krompiromega369 wrote:
Jupiii za lopare
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#578 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Opet teorije o 'stabilnost' parlamentarne vecine, i potopu ako se razjebe ta vecina.
Sve pod krinkom, ne dirajte Fahru, nikoga zapravo, propast' cemo.
Parlamentarna demokratija ima niz rjesenja za to.
A sutra i da nema parlamentarne vecine, vlada normala nastavlja da funkcionise, neki vid manjinske u federaciji. A na drzavnom nivou vecinske.
Spin baloni. Obustavljaj pravnu drzavu, sjeba nam parlamentarnu vecinu
A sutra i da nema parlamentarne vecine, vlada normala nastavlja da funkcionise, neki vid manjinske u federaciji. A na drzavnom nivou vecinske.
-
ibizza
#579 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Za SDA glasaju prvenstveno ljudi koji smatraju iste braniocima Bosnjaka i BiH. naravno, drugi razlog je zaposljavanje po raznoraznim institucijama.Dr. Kuca wrote:Po cemu svi iz drzavnih, kantonalnih firmi, glasaju za sda? I kako ce neko znat hocu li ja glasati za njega sutra? Kako ide to? Ima li ko iz licnog iskustva da kaze? Jel to bude ono ko u filmovima nazovu te noc prije izbora i na dan izbora, posalju covjeka da te prati, stave ti kameru itd?
-
VjecitiStudent
#580 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Pričam to juče, taman su Fahru imali potpuno u šaci, bolje no što su ikada imali ijednog privjeska u vlasti, i sad da ga hapse i unose milion nepoznatih u ostatak mandata.Banksy wrote:Ne potcjenjujući Bakira i mogućnost da je ovo njegova kreacija, ne vidim da u ovom trenutku ovo donosi bilo kakvu korist SDA. Da je to njegovo djelo, već bi se oglasili spremnim saopćenjem, pravna država, neka institucije rade svoj posao, itd. Iz SDA stiže tišina, tako da mislim da u ovom trenutku sam Izetbegović ima dugoročno većih unutarnjih problema od Fahrinih. Šta ako SBB izađe iz vlasti, šta ako, u tom slučaju, s malima ne uspiju konstituirati novu većinu, šta ako uđemo u najveću političku krizu nakon rata, s Dodikovim prijetnjama i Čovićem spremnim za Treći, ni 15 mjeseci nakon izbora nemamo stabilnu vlast, kome će se drugom ispostaviti fakture za haos nego Bakiru? Nema logike ...
Zabavljajmo se nekom drugom teorijom, ova je najmanje vjerovatna.
- kamen spoticanja
#581 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Sve hapsi-LIBERO- wrote:Opet teorije o 'stabilnost' parlamentarne vecine, i potopu ako se razjebe ta vecina.
nadam se prdekani za jedno 17 federalnih poslanika pa da sve ode u mp3
-
sinanovic
#582 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
#pravdazafahra
- Banksy
#583 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Da, i meni se čini.VjecitiStudent wrote:Pričam to juče, taman su Fahru imali potpuno u šaci, bolje no što su ikada imali ijednog privjeska u vlasti, i sad da ga hapse i unose milion nepoznatih u ostatak mandata.Banksy wrote:Ne potcjenjujući Bakira i mogućnost da je ovo njegova kreacija, ne vidim da u ovom trenutku ovo donosi bilo kakvu korist SDA. Da je to njegovo djelo, već bi se oglasili spremnim saopćenjem, pravna država, neka institucije rade svoj posao, itd. Iz SDA stiže tišina, tako da mislim da u ovom trenutku sam Izetbegović ima dugoročno većih unutarnjih problema od Fahrinih. Šta ako SBB izađe iz vlasti, šta ako, u tom slučaju, s malima ne uspiju konstituirati novu većinu, šta ako uđemo u najveću političku krizu nakon rata, s Dodikovim prijetnjama i Čovićem spremnim za Treći, ni 15 mjeseci nakon izbora nemamo stabilnu vlast, kome će se drugom ispostaviti fakture za haos nego Bakiru? Nema logike ...
- pumica
#584 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Prva stvar koja upada u oci:
Zasto su mu dali dvije sedmice? Sta se cekalo? Novi dokazi? Sigurno se potrudio da im ne pruzi nove dokaze nakon sto su uhapseni Dautbasic i Sahman i ne samo to ... potrudio se on u tih 15 dana svasta u svoju korist.
Nesto ne stima ...
@-LIBERO-
Druga stvar koja je nejasna je zasto nije uhapsen zajedno sa Dautbasic i Sahman ... ili barem nakon jednog ili nekoliko dana?''Još jedna specifičnost ovog hapšenja je upravo i ta spektakularnost koja je dosad pratila hapšenja političara. Bez obzira na mjesto i vrijeme hapšenja mediji su uvijek bili tu da nam pošalju slike bacanja osumnjičenih na pod, odvođenja pod lisicama i sl. Ovaj put smo ostali uskraćeni tog spektakla iako se hapšenje odvijalo tokom radnog vremena i na radnom mjestu. Bilo bi lijepo čuti da je to zbog promijenjene politike SIPA-a kojom žele zaštititi dostojanstvo osoba koje privode. Ili se ipak radi o iznimci zbog straha od moći Radončića'', dodala je Ivana Maric.
Zasto su mu dali dvije sedmice? Sta se cekalo? Novi dokazi? Sigurno se potrudio da im ne pruzi nove dokaze nakon sto su uhapseni Dautbasic i Sahman i ne samo to ... potrudio se on u tih 15 dana svasta u svoju korist.
Nesto ne stima ...
@-LIBERO-
-
demagog
#585 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Evo da malo glumim Serloka Holmsa:
Cini mi se da sam uocio nesto sto drugi nisu, naime Dautbasic i Sahman su uhapseni prije dvije sedmice i policija i tuzilastvo su vec tada imali sve te snimke a nisu tada uhapsili Radoncica. Zasto?
Odgovor: Od tada do sada su pribavili neke nove dokaze npr. nove svjedoke, nove snimke ili nesto trece. Meni najvjerovatnija izgleda varijanta da su Dautbasic i/ili Sahman propjevali i sad svjedoce protiv bivseg gazde. Moguce su naravno i druge varijante, recimo da su cekali da dobiju dozvolu "odozgo" ili nesto slicno. Eto, to je moj amaterski zaklucak a za par dana ce se znati koliko sam bio u pravu.
Cini mi se da sam uocio nesto sto drugi nisu, naime Dautbasic i Sahman su uhapseni prije dvije sedmice i policija i tuzilastvo su vec tada imali sve te snimke a nisu tada uhapsili Radoncica. Zasto?
Odgovor: Od tada do sada su pribavili neke nove dokaze npr. nove svjedoke, nove snimke ili nesto trece. Meni najvjerovatnija izgleda varijanta da su Dautbasic i/ili Sahman propjevali i sad svjedoce protiv bivseg gazde. Moguce su naravno i druge varijante, recimo da su cekali da dobiju dozvolu "odozgo" ili nesto slicno. Eto, to je moj amaterski zaklucak a za par dana ce se znati koliko sam bio u pravu.
-
VjecitiStudent
#586 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
I ne precjenjujte više SDA, svega vam. Ispali su jaki prije svega jer su ostali karine obične i drugo, što kako vrijeme ide uspijevaju ukrasti sve veći broj glasova, na razne načine.
-
The BEN10
#587 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Halali, mislio sam da mi neke od tvojih teza itekako imaju logičku podlogu. Mada ne mora biti se sve što si iznijela pokazati ispravnim.Banksy wrote:Koje, da je Bakir iza svega? Ne znam, meni nikako. Zašto, kako?The BEN10 wrote:Ovo mi itekako ima logike.Banksy wrote:Ne potcjenjujući Bakira i mogućnost da je ovo njegova kreacija, ne vidim da u ovom trenutku ovo donosi bilo kakvu korist SDA. Da je to njegovo djelo, već bi se oglasili spremnim saopćenjem, pravna država, neka institucije rade svoj posao, itd. Iz SDA stiže tišina, tako da mislim da u ovom trenutku sam Izetbegović ima dugoročno većih unutarnjih problema od Fahrinih. Šta ako SBB izađe iz vlasti, šta ako, u tom slučaju, s malima ne uspiju konstituirati novu većinu, šta ako uđemo u najveću političku krizu nakon rata, s Dodikovim prijetnjama i Čovićem spremnim za Treći, ni 15 mjeseci nakon izbora nemamo stabilnu vlast, kome će se drugom ispostaviti fakture za haos nego Bakiru? Nema logike ...
Meni se činilo da je bio u idealnoj poziciji, Fahru držao mirnim, dao mu manji dio, ali zauzvrat dobio čvrstog saveznika i šutnju o svemu problematičnom, podršku za svako brljanje koje napravi, ruke za ustavne promjene, sigurnost, da je ovo učinio pred kraj mandata, pa hajde ...
- omega369
#588 Re: USPON I PAD (HAPŠENJE) FAHRDUNA RADONČIĆA!!!
mi ti jarane u seheru ne sadimo krompir. kupujemo ga sa okolnih brda, pojeftino. znam da je to vama tesko pada ali...spreca wrote:mozda i vi nekad dodjete na red..........jel pojeftinio krompiromega369 wrote:
Jupiii za lopare
drago nam je sto imate internet i sto se mozete emancipovati. sta kazu lopare - jel im zao fahroa
- Drvosjeca iz Dejcica
#589 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
I meni je ta priča malo vjerovatna da SDA sjeće granu na kojoj sjedi. Mislim da su se jednostavno neke stvari poklopile i eto Fahre u zatvoru. Sada će se desiti neviđena hajka na SIPU i Tužilaštvo BiH, mislim da će Dodik dobiti najbolje partnere po tom pitanju iz F.BiH. Nadam se da stranci znaju šta reade i da neće dozvoliti svođenje SIPA-e i Suda BiH na interesnu zajednu par stranaka u BiH.Banksy wrote:Da, i meni se čini.VjecitiStudent wrote:Pričam to juče, taman su Fahru imali potpuno u šaci, bolje no što su ikada imali ijednog privjeska u vlasti, i sad da ga hapse i unose milion nepoznatih u ostatak mandata.Banksy wrote:Ne potcjenjujući Bakira i mogućnost da je ovo njegova kreacija, ne vidim da u ovom trenutku ovo donosi bilo kakvu korist SDA. Da je to njegovo djelo, već bi se oglasili spremnim saopćenjem, pravna država, neka institucije rade svoj posao, itd. Iz SDA stiže tišina, tako da mislim da u ovom trenutku sam Izetbegović ima dugoročno većih unutarnjih problema od Fahrinih. Šta ako SBB izađe iz vlasti, šta ako, u tom slučaju, s malima ne uspiju konstituirati novu većinu, šta ako uđemo u najveću političku krizu nakon rata, s Dodikovim prijetnjama i Čovićem spremnim za Treći, ni 15 mjeseci nakon izbora nemamo stabilnu vlast, kome će se drugom ispostaviti fakture za haos nego Bakiru? Nema logike ...
- pumica
-
nightvision
#591 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Svaki put kad ne izadjes na izbore zapravo glasas za ove zelene lopove. Uostalom, sta si ocekivala, deset godina ne izlazis na izbore, jednom izadjes i ocekujes promjenu preko noci. Mislim stvarno, svaki komentar je suvisan. Ti si prototip glasaca u bosni koji bi da mu bude bolje ali da to neko drugi za njega uradi. A glasati se ne mora za crvene, ja sam socijaldemokrata bio oduvijek ali nisam za sdp glasao kao kaznu za one cetiri godine zajebancije, postoje i druge stranke pa i nezavisni kandidati kojima se moze ukazati povjerenje. Svaki glas protiv ovih zelenih lopova je glas vise koji oni moraju dobiti a baza je im je ipak ogranicena. Razumijem da je tesko animirati cijelo glasacko tijelo ali ako budemo razmisljali tako kao ti onda mozemo ocekivati samo gore. I jos nesto, svako ko ne izadje na izbore nema se pravo zaliti na stanje u drzavi jer se precutno slaze sa istim. Ili bar probajte nesto promijeniti ili se nemojte zaliti. Sjeti se, sutim - znaci dobro mi je.Banksy wrote:Izašla sam samo jednom u zadnjih deset godina, glasala za DF, a sad bih svoju ruku pojela. Nema više. Izađem li opet, natjera li me ko, znam samo jedno - za ovu ''ljevicu'' više nikad. Nikad.nightvision wrote:
Dovoljno je da jedan dio onih koji inace ne izlaze na izbore samo jednom izsdju i puno toga bi bilo drugacije.
Ne daju sda vlast uhljebi koji standardno glasaju za njih nego oni kojima je jednom u dvije godine mrsko odvojiti pola sata da popune jebeni listic.
-
ibizza
#592 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
spreca wrote: A sta ako Silajdzic uleti sa SBIH? Ovo je idealna prilika da pokupi glasove nezadovoljnih SBB-ovaca i SDA-ovaca.
Moze uzeti dosta glasova, ali opet nedovoljno da pobijedi SDA.
-
VjecitiStudent
#593 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Šta kad glasaš za crvene, a oni i pozelene i prolopove se odmah nakon izbora? Kakve su ti preporuke u tom slučaju?nightvision wrote:Svaki put kad ne izadjes na izbore zapravo glasas za ove zelene lopove. Uostalom, sta si ocekivala, deset godina ne izlazis na izbore, jednom izadjes i ocekujes promjenu preko noci. Mislim stvarno, svaki komentar je suvisan. Ti si prototip glasaca u bosni koji bi da mu bude bolje ali da to neko drugi za njega uradi. A glasati se ne mora za crvene, ja sam socijaldemokrata bio oduvijek ali nisam za sdp glasao kao kaznu za one cetiri godine zajebancije, postoje i druge stranke pa i nezavisni kandidati kojima se moze ukazati povjerenje. Svaki glas protiv ovih zelenih lopova je glas vise koji oni moraju dobiti a baza je im je ipak ogranicena. Razumijem da je tesko animirati cijelo glasacko tijelo ali ako budemo razmisljali tako kao ti onda mozemo ocekivati samo gore. I jos nesto, svako ko ne izadje na izbore nema se pravo zaliti na stanje u drzavi jer se precutno slaze sa istim. Ili bar probajte nesto promijeniti ili se nemojte zaliti. Sjeti se, sutim - znaci dobro mi je.Banksy wrote:Izašla sam samo jednom u zadnjih deset godina, glasala za DF, a sad bih svoju ruku pojela. Nema više. Izađem li opet, natjera li me ko, znam samo jedno - za ovu ''ljevicu'' više nikad. Nikad.nightvision wrote:
Dovoljno je da jedan dio onih koji inace ne izlaze na izbore samo jednom izsdju i puno toga bi bilo drugacije.
Ne daju sda vlast uhljebi koji standardno glasaju za njih nego oni kojima je jednom u dvije godine mrsko odvojiti pola sata da popune jebeni listic.
- Dr. Kuca
#594 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Zahavaljujuci nesposobnosti drugih sda ima slobodan put za narednih 10 godina.
- spreca
#595 Re: USPON I PAD (HAPŠENJE) FAHRDUNA RADONČIĆA!!!
Hvala ti za ideju...........i ja cu sepet krompira pa u carsiju......a dali cu se vratiti neznam.......... a sto se tice Fahre...... pisam se na njega(sad mi je srce ko Begova dzamija) kao i na Zucu a i na mnoge drugeomega369 wrote:mi ti jarane u seheru ne sadimo krompir. kupujemo ga sa okolnih brda, pojeftino. znam da je to vama tesko pada ali...spreca wrote:mozda i vi nekad dodjete na red..........jel pojeftinio krompiromega369 wrote:
Jupiii za lopare![]()
drago nam je sto imate internet i sto se mozete emancipovati. sta kazu lopare - jel im zao fahroa
-
zenit dozic
#596 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Drug imal gdje nać video od sinoćnje emisije na BHT1 ??????????-LIBERO- wrote:Opet teorije o 'stabilnost' parlamentarne vecine, i potopu ako se razjebe ta vecina.
Interesuje me šta je taj s Kosova pričo. Izgleda ovdje su veliki ulozi u pitanju, ipak je izgleda to bila najjača organizacija za trgovinu heroinom u jugoistočnoj Evropi
-
VjecitiStudent
#597 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Moze uzeti dosta glasova, ali opet nedovoljno da pobijedi SDA.[/quote]ibizza wrote:spreca wrote: A sta ako Silajdzic uleti sa SBIH? Ovo je idealna prilika da pokupi glasove nezadovoljnih SBB-ovaca i SDA-ovaca.to bi bilo bas super........nek neki dobiju chir na zeludcu
Još će morati prikupljati svo to svoje principijelno, pošteno članstvo koje se razletilo po SBB-u, SDA, DF-u, SDP-u.
- spreca
#598 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
svi koaliraju pa bi i oniibizza wrote:
Moze uzeti dosta glasova, ali opet nedovoljno da pobijedi SDA.
- pumica
#599 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
-LIBERO- wrote:Al najjace mi je kad kazu - taman smo imali stabilnu vecinu u parlamentu, i krenuli u reforme![]()
![]()
![]()
I sta je ta stabilna vecina radila? Dijelila fotelje, ministarstva, resore...i pregovarali da se obustave sudski procesi, da bi vecina bila jos 'stabilnija'.Usla u proces radikalnijeg nepotizma i pokrivanja zdravstva, a premijer Federacije, 'strucno' usao u obracun sa 'rastrosnim gradjanstvom'.
![]()
O kakvoj se predaji aplikacije prica?
Predace je i? Pa vec su dobili reakcije iz institucija EU da nismo ni blizu spremni za pocetak faze pridruzivanja.
I ako je prime, aplikaciju, u fijoku i ceka bolja vremena....koja ce ovim tempom, i ovim politicarima, doci za nekih 4-5-6 god. Ako se aplikacija PREDA, to ne mora znaciti nista, jer moze biti i odbijena, ili drzana u fijoci godinama. Kako to ljudima nije jasno. Sta zapravo misle sta znaci taj pojam - Predaja aplikacije.
![]()
Ili je stabilnost u tome, sto se pod 'agendom', pakuju ispunjavanja onoga sto trazi MMF, da bi nam isplatio novu ratu kredita, da se zacepe budzetske rupe.
Ne nasjedajte na te price iz pojedinih kuhinja, da nas kao neko zaustavlja u necemu...jer smo u tolikom zaletu![]()
, da su se svi u regionu prepali od raznih agendi, aplikacija i 'reformi'.
Pa najveca moguca 'aplikacija/reforma/agenda' je zapravo PRAVDA. I da napokon bude pravde i pravicnosti, da ne bude nedodirljivih, i da se moc odlucivanja vrati u institucije. A ne po porodicama, sjelima, minderima i restoranima.
Ovom narodu treba vise pravde i pravicnosti, nego hljeba. A hljeba mu treba itekako, jer je glad skoro pa tu. Pa onda skontajte koliko je ovo prvospomenuto fundamentalno![]()
Trpit cemo i glad i zedj. Dajte nam sistem pravde, pravicnosti i racionalne raspodjele toga sto kao drustvo proizvodimo. Pa koliko god da je to.
-
samoTEgledam
#600 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
A šta ako je Radončić sam sebe uhapsio?
Sigurno nije ušao u vlast da bude privjesak i mahalo rukama.
Budemo vidjeli kako će politički marketing narednih dana odraditi hapšenje.
Sigurno nije ušao u vlast da bude privjesak i mahalo rukama.
Budemo vidjeli kako će politički marketing narednih dana odraditi hapšenje.