Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post Reply

Po vasem misljenju ko ima medju demokratskim kandidatima najvece sanse da osvoji nominaciju ?

Bernie Sanders
46
43%
Hillary Clinton
61
57%

Total votes: 107

Idriz

#576 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Idriz »

Koji debil bez mozga moras biti da ti CNN i ostali glavni mediji ugrade kompleks od "poorly educated" ako nisi za Hillary. Ironija je da, cim se na to primas, dokazano si neobrazovan.
relativno84

#577 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by relativno84 »

Idriz wrote:Koji debil bez mozga moras biti da ti CNN i ostali glavni mediji ugrade kompleks od "poorly educated" ako nisi za Hillary. Ironija je da, cim se na to primas, dokazano si neobrazovan.
A vratice se Pavlovic u vjetroviti grad, ne cimaj se toliko :D
prog321

#578 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by prog321 »

ljevoruki wrote:Ja jucer zeni govorim- radije bih Trumpa za predsjednika nego Cruza.
Mislim da je on opasniji od svih, Bog mu zeni dojavio da se kandiduje :-) , zavrsio pravo na Harvard, daleko od toga da je glup i sirov k'o Bush, ovaj ce napraviti veliki belaj ako postane predsjednik.
Nedobog, gluho bilo. :run:

Apsolutno se slazem.
Trump je bedast a ovaj je skroz zao. Velika razlika.

Ali zamisli kombo u kojem je Trump predsjednik a Cruz podpresjednik :-D
ljevoruki

#579 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by ljevoruki »

Zao je dobar izraz za Cruza.
Suti, ne duhiraj, ko ce se seliti u Kanadu, hladno gore? :-D
jeza u ledja

#580 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jeza u ledja »

Ja_Ja wrote: I ti se natovario na njegov PhD do tacke kompleksa, u svakom ga postu pominjes.
Sve to lijepo, samo nije mi najjasnije koji dio od:
jeza u ledja wrote: Ja na PhD krenuo i odustao
nije shvacen?
jeza u ledja

#581 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jeza u ledja »

Idriz wrote:Koji debil bez mozga moras biti da ti CNN i ostali glavni mediji ugrade kompleks od "poorly educated" ako nisi za Hillary. Ironija je da, cim se na to primas, dokazano si neobrazovan.
Exit polls govore drukcije.
Isto vazi i za glasace Trumpa.
I gle divna li cuda, mnogi glasaci za Sandersa gotive Trumpa i obratno, ti prvi. Ja sam podjebavam ove sto im titraju tri slova pred ocima u stilu "sta ima intelektualac".
AleksoMKD

#582 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by AleksoMKD »

Ben Carson endorses Trump :-)
https://www.yahoo.com/politics/trump-en ... 16651.html

Donald Trump formally won the endorsement of former rival Ben Carson—a potentially significant show of support as the Republican frontrunner seeks to unify the party behind his insurgent campaign for president.

The retired neurosurgeon joined Trump at a Friday morning press conference here at the real estate’s Mar-A-Lago beach club, praising him as a “very intelligent man who cares deeply about America.”

Sada ce Carsona napast ko prodanu dusu :lol:
Idriz

#583 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Idriz »

jeza u ledja wrote:
Exit polls govore drukcije.
Isto vazi i za glasace Trumpa.
I gle divna li cuda, mnogi glasaci za Sandersa gotive Trumpa i obratno, ti prvi. Ja sam podjebavam ove sto im titraju tri slova pred ocima u stilu "sta ima intelektualac".
Pa kad uzima vecinu glasova onda ce u uzorku glasaca biti vecina neobrazovanih jer, pazi ovo, vecina populacije je neobrazovana. To je definicija populizma.

Da si polagao statistics 101 znao bi to. A znao bi takođe i da causation doesn't mean correlation - ili da ti pojasnim jer si neobrazovan - ja mogu gotivit Sandersa i Trumpa kao alternativu iz sasvim drugih razloga nego neko ko vjeruje u zid izmedju USA i Mexica.
It_is_a_Leclerc

#584 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by It_is_a_Leclerc »

Trumpove "bjelčuge" dobile po lampi u Chicagu :D

Poorly educated - na aparatima. :lol:
ljevoruki

#585 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by ljevoruki »

Zid koji ce Mexico da plati. :lol:
I on to kaze tako kao da cvrsto vjeruje u to. :-)
chupacabra

#587 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by chupacabra »

It_is_a_Leclerc wrote:Trumpove "bjelčuge" dobile po lampi u Chicagu :D

Poorly educated - na aparatima. :lol:
Izabrao je lik pogresan grad za skup. Mislim, koja je svrha. Ne znam kad je zadnji put Illinois glasao "red" za predsjednika. Kalifornija, New York, Illinois, to su progresivni bastioni. Ovi crvi pokusavaju ali ne ide. :)
jeza u ledja

#588 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jeza u ledja »

Illinois, Florida, Ohio, MissourUH i NC.

To je sljedece na tapetu i ovako odokativno nosi mnooogo glasova. Mislim da su 4 od ovih 5 drzava medju prvih 10 po broju stanovnika.

Ko gdje uzima sada je teso reci jer kako vjerovati vise anketama... ali NC vjerovatno ona.
Missouri postoji jedan poll gdje je ona +7.
Florida, milion nekih anketa, na jednoj Hillary cak na +45% :shock: . Tesko je zamisliti da tamo ne pobjedi s velikom razlikom, ali culi smo to i ranije, jel. Za Illinois vrijedi potpuno isto. Neki latest polls imaju nju na preko 40% u odnosu na Sandersa.
Ohio, s obzirom na Michigan, mozda ima i najvise sansu da ode u njegovu kolumnu, ali ni to nije shoe-in.

Ako Clintonova uzme svih ovih 5 drzava, kad je ovo, u utorak, onda mislim matematika ce izgledati malo drukcije.

Ali opet, ankete su jedno...
Last edited by jeza u ledja on 12/03/2016 06:13, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#589 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jeza u ledja »

Idriz wrote: Da si polagao statistics 101 znao bi to. A znao bi takođe i da causation doesn't mean correlation -
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E jesi lud zivota mi. :D :thumbup:

Statistics 101 kaes? Pricaj mi malo o tome. :meza1:
Ja_Ja

#590 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

pasha078 wrote:Da stavimo u perspektivu: Cali je po broju stanovnika kao 3 najbrojnije od tih drzava zajedno.
Misim da ce to biti vec rijeseno do Kalifornije.
Sanjarko

#591 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Sanjarko »

jeza u ledja

#592 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote:Da stavimo u perspektivu: Cali je po broju stanovnika kao 3 najbrojnije od tih drzava zajedno.
Cijeli Zapad (zapadno od Misisipija) ne racunajuci ove drzave koje su vec glasale ima oko 70 miliona stanovnika, a ovih 5 drzava u utorak ima 60.
Just sayin. :oops:

Inace, jako dobra izjava Marca Rubia, bas sad gledam. Prvi put da nesto pametno i on kaze:
http://on.msnbc.com/1LiAMIl
prog321

#593 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by prog321 »

Ako po CNN procjenama Hillary u Utorak sve uzme onda Bernie može da pakuje kufere.
Dovoljno mu je da uzme Ohio i do kraja bi ostalo neizvjesno.
Ja_Ja

#594 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

Uistinu je tesko govoriti o tim nekim anketama i koliko su one relevantne. Jucer citam da je izasla anketa u Missouri-ju koja izmedju ostalog daje prednost Hillary od 7% u odnosu na Sandersa, sa mogucom greskom od 8%, uz gle sad...145 ispitanih. To je za mene smijurija, i necija sprdacina.

Sanders se danas brani na CNN-u za jucerasnje dogadjaje u St. Louisu i Chicagu, okrivljujuci Trumpa. Mene bas interesuje kako ce se to odraziti na Trumpove brojeve u utorak a djelimicno i na Sandersove. Moram priznati da i jedan i drugi imaju svoje baze fanatika koji su podjednako fanaticni :).
prog321

#595 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by prog321 »

Jebiga, ne možeš čistog obraza u istu ravan stavljati Trumpove luđake i Bernijeve pristalice.
Razlika je u najmanje 10 godina školovanja :-D
jeza u ledja

#596 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jeza u ledja »

prog321 wrote:Jebiga, ne možeš čistog obraza u istu ravan stavljati Trumpove luđake i Bernijeve pristalice.
Razlika je u najmanje 10 godina školovanja :-D
I u 10 razlicitih nijansi boja koze. :D
Ma to i ja govorim, ali dobro. Dio navijaca Sandersa su takvi, ali takvih nema dovoljno da bi on kupio ovoliko glasova. Dio njnegovih su isti kao ovi Trumpovi (ne racunajuci rasiste, soviniste i slicne krelce), no takvi obicno ne izlaze na proteste ni na jednoj ni na drugoj strani.

A ovo sto vidjamo po Trumpovim dernecima, davno sam jednom napisao isto Jerry Springer show. Ljudi dodju tamo da bi urlali, da bi se smijali njegovim salama, da bi culi nesto bombasticno, a onda jedva cekaju da se pojave kakvi protestanti da se na njih dernjaju.
vivaldi

#597 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by vivaldi »

iz ove vase price cini se da bernie jos ima nekih sansi jel? mislio sam da je hilary vec gotova stvar :?

nekako sem trumpvih budalastina i samih rezultata vecinu kampanje ne pratim (ne znam sto jer to se treba pratiti, ali ko da je trump sve nekako devalviro pa se izgubio interes)
vivaldi

#598 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by vivaldi »

pasha078 wrote:
vivaldi wrote:iz ove vase price cini se da bernie jos ima nekih sansi jel? mislio sam da je hilary vec gotova stvar :?

nekako sem trumpvih budalastina i samih rezultata vecinu kampanje ne pratim (ne znam sto jer to se treba pratiti, ali ko da je trump sve nekako devalviro pa se izgubio interes)
Ovako: ako izgubi svih 5 drzava ili uzme samo jednu, tu je kraj price
Ako uzme i OH i MO prezivio je da se bori neki iduci dan.
Ako uzme OH, MO i IL, promijeni pitanje u ima li Hillary sanse
shit, znaci nije starac otpisan..

a sta je sa glasovima nekih superdelegata? negdje sam cuo da su oni na strani hillary (i bill je valjda medju njima), a njihovi glasovi su valjda pravo bitni da ne kazem presudni
vivaldi

#599 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by vivaldi »

aha.. :thumbup:

a da li je na ovim izborima doslo do nekih veilikih promjena u glavama amerikana/obicni glasaca i ako jeste zasto?

mislim, trump nije klasicni populisti jer ima hrpu rasistickih izjava pa dobar dio populacije vjerovatno ima alergiju na njega. medjutim, on popirlicno dere guzove cruzu, rubio i ostalima a podrzao ga je i onaj christie, carson...

predstavlja se da su njegovi glasaci white trash i sloabo obrazovani, ali mi po broju glasova nekako ima malo previse smeca i nepismenih..

a negdje sam procitao da imaju desetine hiljade ovih ditch and switch sto iz demokraat prelaze u republikanci samo da bi za njega glasali

a i ovaj bernie (bar ovo koliko sam upratio da se ogradim unaprijed) mi ne izgleda tipican kandidat sa tom ljevicarskom pricom, a eto kazes da i on lose ne kotira...
vivaldi

#600 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by vivaldi »

nisi mi odgovorio na osnovno pitanje -jel uzrok njegove i bernieje popularnosti (kao netipicnih kandidata) neka promjena u glavama amrikanaca i ako jeste sta bi moglo biti?

ovo nisu prvi izbori nakon recesije pa da se moze reci da je kriza uticala, ratovi i terorizam takodjer nisu nista novo...ovaj izbjelgicki stampedo pogadja evropu, amere ne dotice...

nekako ne vidim neki krupa dogadjaj koji je nekako mogao uticati na amere ili sam nesto previdio?
Post Reply