Sirija vol. 2

Locked
Maystor

#576 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Kad smo već kod toga, naravno da zapad ne može okrenuti svoju politiku za 180 stepeni preko noći. Mlake, neuvjerljive izjave o Asadu i dalje stižu sa zapada, ali sasvim je jasno da se radi o smekšavanju terena za ono što slijedi. Evo šta preCjednik kaže u posljednjem govoru:

Također je istakao kako još uvijek postoje značajne razlike u mišljenjima u vezi sa ulogom sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u kontekstu postizanja diplomatskog rješenja u Siriji.

"Naš stav je da za njega nema mjesta u budućnosti Sirije", istakao je Obama.

... postoje značajna razlike ... naš je stav ... nema mjesta u budućnosti :lol:

mlako, neuvjerljivo, slabašno :wink:

No, mnogo je odlučniji bio u odgovoru na inicijativu plišanog sultana

Dotakao se i prijedloga pojedinih zemalja o formiranju zone zabrane letenja u borbi protiv terorističke organizacije ISIS-a.

"Sigurna zona ili zona zabrane letenja bi zasigurno štetila cilju koji smo zacrtali", rekao je američki predsjednik napominjući kako bi za formiranje sigurne zone bila potrebna kopnena operacija.

Trebam li šta pojašnjavati ?
Maystor

#577 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Evo jedna prognoza, pa me slobodno citirajte u budućnosti:

isil neće preživjeti ovu zimu.
mO k3

#578 Re: Sirija vol. 2

Post by mO k3 »

Pronadji gresku , Isil-ovci nisu slozni u kojem je pravcu meka
Image
tzipiripi

#579 Re: Sirija vol. 2

Post by tzipiripi »

mO k3 wrote:Pronadji gresku , Isil-ovci nisu slozni u kojem je pravcu meka
[img]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hp ... 3360_o.jpg[/img
Islamski extremisti :lol:
Em2r

#580 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

solar7 wrote:Kakva zalost od forumasa,toliko se zamaraju a saxxom da je to van pameti.Sta reci jadno i prejadno.Pa drzte se teme dajte nesto zanimljivo iz Sirije.Samo trolanje beskonacno se nastavlja neumoljivi ste i gori od saxaa samo sto ne vidite.Unistili ste i prvu temu tolanjem a i ovu ce te ako tako nastavite.Svak ima svoju viziju i nek je fura Kolko mu volja dok mene ne barka.Savo je za vas svijet izmislio sto se tice pisanja na forumu o Siriji a to sto mu rusi sije i asadisti nisu braca kao vama to je nesto drugo.
Objasni nam viziju ociglednog a vjerovatno i namjernog laganja?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#581 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Image
Svaki se klanja svom emiru (USD, eur, gbp)
Arteta

#582 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Image
I sad misle da su u zemljama odakle su se dokotrljali.
cbrt

#583 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Mrtvi pripadnici šiitskih anti-terorističkih milicija, jug Alepa
https://pbs.twimg.com/media/CUE-qmfWcAEjbDr.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CUE-qmdWwAA9mIP.jpg
dječak sa šibicama

#584 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Drekavci vec par dana izvode neki pokusaj kontraofanzive na jugu Aleppa, uspjeli su zauzeti dvije livade ili kako oni kazu farme kod Banesa, ali su izgubili Halasu i Hamru odmah pored Zeitana.

Borbe su i oko Kweirsa, cini mi se da je "lazni Tigar" pretrpio laksu ozljedu.
arman1

#585 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

dječak sa šibicama wrote:Drekavci vec par dana izvode neki pokusaj kontraofanzive na jugu Aleppa, uspjeli su zauzeti dvije livade ili kako oni kazu farme kod Banesa, ali su izgubili Halasu i Hamru odmah pored Zeitana.

Navodno u Damasku opet viđen pravi Tigar. Ko koga .....?
dječak sa šibicama

#586 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

arman1 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Drekavci vec par dana izvode neki pokusaj kontraofanzive na jugu Aleppa, uspjeli su zauzeti dvije livade ili kako oni kazu farme kod Banesa, ali su izgubili Halasu i Hamru odmah pored Zeitana.

Ma ja se salim, mislim na ovog iz Kweirsa Tigra, ovaj novi.
arman1

#587 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

dječak sa šibicama wrote:
arman1 wrote:
Ma ja se salim, mislim na ovog iz Kweirsa Tigra, ovaj novi.
Ja govorim za starog. Neka je petljavina. Viđen u društvu osoblja ruske ambasade.
sarajevoxxxx

#588 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Em2r wrote:Lik je neumoran. U 10 minuta u 2 posta

Jedini koji konstantno vrši prisilnu mobilizaciju u sirijskom ratu je režim gdje su vijesti o racijama na teritoriji režima svakodnevne.
Režim nikada nije vršio mobilizaciju iako bi to uradila svaka druga država. Imali su oružje kompletnu vojnu infrastrukturu. Mogli su naoružati milion vojnika bez po muke. Imaju ili imali su avione helikoptere, tenkove, stotine hiljada dugih cjevi, milione komada municije itd. Dakle, imali su sve što je trebalo i što je nedostajalo opoziciji. Zašto to nije uradio možemo samo predpostaviti
:run:
Režim zadnje dvije tri sedmice intenzivno vrši mobilizaciju. Jutros sam čitao tekst o tome na "Ineb Beledi" u Damasku na ulicama nema žive duše.Omladina se krije, ljudi iz državnih firmi iz administracije mobilišu se. U Hami je to pogotovo izraženo ima o tome i na prorezimskim portalima.

Ja samo kažem da ovo danas sto režim radi trebao je uraditi sredinom 2011. Umjesto toga cijelo vrijeme smo slušali priče kako se radi o malim grupama kako će to režim brzo završiti. Svaki dan su bile prognoze, pa sjetimo se samo onih Klavikunilih izjava " ma režim snage drži u Damasku" nema potrebe da ih diže. To se mislim pričalo sve dok nije pao Idlib onda su mnogi skontali koliko je sati. Režim da je imao snage sačuvao bi bazu Tanka, 17. diviziju, Abu Duhur. Wadi Deir, Newu, Shejh Miskon.

Sirija je država od 22 miliona stanovnika. Koliko je u Bosni ljudi bilo pod oružjem prve godine rata? Režim da ima podršku naroda ne bi mu ključne gradove Hezbollah vratio poput Kusajra koji je bio prekretnica. Zatim one gradove u Kalemunu i okolini Damaska. 1000 ljudi iz Libanona "oslobađa" Damask i okolinu u kojoj se nalazi oko 10 miliona Sirijaca.

Naravno i to može kada imaš avione helikoptere i drugu stranu lomiš tako sto sve živo bombarduješ i ravnaš gradove. Opozicija je zauzela Idlib boreći se sa daleko snažnijim neprijateljem.Režim nije u stanju zauzeti Darayi ili Džobar iako se bori protiv daleko slabijeg neprijatelja koji je još u okruženju.Idlib nije bio i okruženju mogli su šta su htjeli.

Neko voli svoju domovinu a neko je zbog novca u Siriji I odrađuje poslove za muslimansku elitu. Daraya i Džobar su iskopali kilometre tunela. Ja bih volio vidjeti jedan rov kojeg su režimski vojnici iskopali u Idlibu.Ali jesu zato nabili žuljeve na vratu gledajući ruske avione kako im spašavaju zadnjicu.
Em2r

#589 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

sarajevoxxxx wrote:
Em2r wrote:Lik je neumoran. U 10 minuta u 2 posta

Jedini koji konstantno vrši prisilnu mobilizaciju u sirijskom ratu je režim gdje su vijesti o racijama na teritoriji režima svakodnevne.
Režim nikada nije vršio mobilizaciju iako bi to uradila svaka druga država. Imali su oružje kompletnu vojnu infrastrukturu. Mogli su naoružati milion vojnika bez po muke. Imaju ili imali su avione helikoptere, tenkove, stotine hiljada dugih cjevi, milione komada municije itd. Dakle, imali su sve što je trebalo i što je nedostajalo opoziciji. Zašto to nije uradio možemo samo predpostaviti
:run:
Režim zadnje dvije tri sedmice intenzivno vrši mobilizaciju. Jutros sam čitao tekst o tome na "Ineb Beledi" u Damasku na ulicama nema žive duše.Omladina se krije, ljudi iz državnih firmi iz administracije mobilišu se. U Hami je to pogotovo izraženo ima o tome i na prorezimskim portalima.

Ja samo kažem da ovo danas sto režim radi trebao je uraditi sredinom 2011. Umjesto toga cijelo vrijeme smo slušali priče kako se radi o malim grupama kako će to režim brzo završiti. Svaki dan su bile prognoze, pa sjetimo se samo onih Klavikunilih izjava " ma režim snage drži u Damasku" nema potrebe da ih diže. To se mislim pričalo sve dok nije pao Idlib onda su mnogi skontali koliko je sati. Režim da je imao snage sačuvao bi bazu Tanka, 17. diviziju, Abu Duhur. Wadi Deir, Newu, Shejh Miskon.

Sirija je država od 22 miliona stanovnika. Koliko je u Bosni ljudi bilo pod oružjem prve godine rata? Režim da ima podršku naroda ne bi mu ključne gradove Hezbollah vratio poput Kusajra koji je bio prekretnica. Zatim one gradove u Kalemunu i okolini Damaska. 1000 ljudi iz Libanona "oslobađa" Damask i okolinu u kojoj se nalazi oko 10 miliona Sirijaca.

Naravno i to može kada imaš avione helikoptere i drugu stranu lomiš tako sto sve živo bombarduješ i ravnaš gradove. Opozicija je zauzela Idlib boreći se sa daleko snažnijim neprijateljem.Režim nije u stanju zauzeti Darayi ili Džobar iako se bori protiv daleko slabijeg neprijatelja koji je još u okruženju.Idlib nije bio i okruženju mogli su šta su htjeli.

Neko voli svoju domovinu a neko je zbog novca u Siriji I odrađuje poslove za muslimansku elitu. Daraya i Džobar su iskopali kilometre tunela. Ja bih volio vidjeti jedan rov kojeg su režimski vojnici iskopali u Idlibu.Ali jesu zato nabili žuljeve na vratu gledajući ruske avione kako im spašavaju zadnjicu.
Svasta ti kazes, cesto kazes nesto i pametno ali gubis na kredibilitetu zato sto sam sebi proturjecis u roku od najvise 24 sata. Razumijem da su ti emocije ukljucene u ovo ali ...
sarajevoxxxx

#590 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Em2r wrote:
Svasta ti kazes, cesto kazes nesto i pametno ali gubis na kredibilitetu zato sto sam sebi proturjecis u roku od najvise 24 sata. Razumijem da su ti emocije ukljucene u ovo ali ...
Razumijem, ok , ako možeš samo da napišeš gdje sam sam sebi proturječio.
sarajevoxxxx

#591 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Za mobilizaciju, mislio sam zadnje vrijeme, zadnjih nekoliko mjeseci, pa i zadnju godinu dana ali zadnjih mjeseci režim vrši pritisak i ne bira metode da vojno sposobne mobiliše.Na početku rata oslanjao se na milicije. Homs je sravnjen sa zemljom i još deset gradova, uopste nije bilo nikakve mobilizacije, režim se ponašao bas kao da se rat vodi u nekoj drugoj državi.

Isil to radi daleko manje. Ne znam koji je razlog, znam da sam par puta naletio na tu informaciju.I kod opozicije je nešto slično.
sumirprimus

#592 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:Za mobilizaciju, mislio sam zadnje vrijeme, zadnjih nekoliko mjeseci, pa i zadnju godinu dana ali zadnjih mjeseci režim vrši pritisak i ne bira metode da vojno sposobne mobiliše.Na početku rata oslanjao se na milicije. Homs je sravnjen sa zemljom i još deset gradova, uopste nije bilo nikakve mobilizacije, režim se ponašao bas kao da se rat vodi u nekoj drugoj državi.

Isil to radi daleko manje. Ne znam koji je razlog, znam da sam par puta naletio na tu informaciju.I kod opozicije je nešto slično.
e jebga saxxx iskreno,na stranu rezim,al ko ce odbit isilu bit dragovoljac..zna se kako zavrsavaju neposlusni...nazaklost..
arman1

#593 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Image
Bog može da prašta teroristima, a na meni je da ih pošaljem njemu, poručuje ruski predsjednik Vladimir Putin.

AMIN
sarajevoxxxx

#594 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

sumirprimus wrote:
sarajevoxxxx wrote:Za mobilizaciju, mislio sam zadnje vrijeme, zadnjih nekoliko mjeseci, pa i zadnju godinu dana ali zadnjih mjeseci režim vrši pritisak i ne bira metode da vojno sposobne mobiliše.Na početku rata oslanjao se na milicije. Homs je sravnjen sa zemljom i još deset gradova, uopste nije bilo nikakve mobilizacije, režim se ponašao bas kao da se rat vodi u nekoj drugoj državi.

e jebga saxxx iskreno,na stranu rezim,al ko ce odbit isilu bit dragovoljac..zna se kako zavrsavaju neposlusni...nazaklost..
U Mosulu imaš oko dva miliona stanovnika.Koliko bi tu bilo vojnika da ih Mobilišu. U Raqqi i al Babu isto tako.U al Karjatajnu je bilo oko 50 000 stanovnika zajedno sa izbjeglicama. U svim tim gradovima nije bllo nikakve mobilizacije.Evo Aluš jučer pozvao sve koji ne žele u vojsku sa pređu na slobodnu teritoriju niko ih neće dirati. Isil će ratovati daleko najviše i najduže jer su najviše motivisani. Asadovi vojnici polažu nade u broj ruskih aviona koji im čuva zadnjicu.
nosara

#595 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

sarajevoxxxx wrote: Isil će ratovati daleko najviše i najduže jer su najviše motivisani.
Cime...? I otkud ti to znas...? Da li si odgovarajuce obavjestajne strukture obavijestio o svojim saznanjima...?
madner

#596 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

To je ujedno i plus i minus. Tako se moze ratovati po pustinji protiv izolovanih tacaka, Kurda ili Iracke armije. Protivnika koji ne posjeduju osnovne vojne vjestine. No cim se udje u podrucje gdje ima ozbiljnijih formacija, fali snage.

Znaci SAA je all in.
Em2r

#597 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

nosara wrote:
sarajevoxxxx wrote: Isil će ratovati daleko najviše i najduže jer su najviše motivisani.
Cime...? I otkud ti to znas...? Da li si odgovarajuce obavjestajne strukture obavijestio o svojim saznanjima...?
Sto ce obavjestavati? Osobe njemu slicnih uvjerenja ne priznaju drzavne strukture kao i dodik. BH je zemlja kufra za njiA
jao_situacije

#598 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

cbrt :?
buldožer :?
bager :?
:cry:
Ali Kemal

#599 Re: Sirija vol. 2

Post by Ali Kemal »

nosara wrote:
Pa to mu je poso, ISIL propagandista. :oops:
Kikibombona

#600 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Salih Muslim, lider PYD, vodece stranke u sirijskom Kurdistanu

Obama je navodno izjavio da 'koalicija' ne moze racunati na Kurde jer ne zele napredovati na teritoriju koji ne vide kao dio buduceg Kurdistana.

Jedan od vodecih komadanata SDF je izjavio: uskoro cemo osloboditi cijelu provinciju Hasaka od ISILa!

Prvi dio ofanzive uspjesno apsolviran. Zauzeto 'tamno zuto'..

Image

Ovdje imate mape kako se ofanziva kretala...

http://www.agathocledesyracuse.com/archives/532

Image
Locked