Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
joint union

#576 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by joint union »

Drinski wrote:
joint union wrote: Stani sad, znaci ako zaradjujes pare, sve je moralno opravdano. Pa i TLN su zaradjivali, sta je problem?
Imamo ekonomsku agresiju zbog TLN-a i Beslagica, a ne sto smo instalirali nesposobne supke koji su prodali u bascijenje sve cega su se docepali? Ti supci su za sitnu lovu unistili ekonomsku konkurentnost ove zemlje i pravi su dokaz da su TLN itekako bili u pravu.
Ovdje nije stvar da li nesto jeste moralno opravdano ili nije, niti je stvar niti ko je koga izabrao, nego da li je TLN postavila negativan obrazac ponasanja ili nije. To bi isto bilo ko kada bih ja rekao nekoj curi da mora spavati sa mnom, jer svakako spava i sa gorim klipanom od mene a sa nekim spava i za pare, pa se ne buni.
joint union wrote: Tebi ako su pejakovic i sirotinja koju on snima u ravni sa TLN i NP, zaista mislim da je nasa prepiska besmislena.
I da, pun Pink i farma nobelovaca.
Ma kakva sirotinja, on nađe neke budale, koje treba staviti u neki dom gdje će imati stručnu pomoć, pa snima.

Ako ti gledas Srbiju kroz prizmu PInka, onda je zaista nasa rasprava besmislena.
Pa čovječe, na cijelom Balkanu, nemas trust mozgova koji sjedi u SANU, jesi li ti kada vidio biblioteke beogradskog univerziteta, ja kada vidim rad nekog njihovog profesora sa Instituta za usporedno pravo, meni je odmah jasno koliko je sati. I ti si se nasao pričati o PInku i o tome da je Srbija siromasna naučnim kadrom, ma daj... :run:
Cuj, ja gledam Srbiju kroz prizmu Pinka, a ti BiH kroz prizmu TLN-a, u cemu je razlika? Osim sto je Pink itekako popularniji i kod nas, i u Srbiji.
I kad sam ja rekao da je Srbija siromasna naucnim kadrom?
wolf07

#577 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by wolf07 »

@joint union
Da si htio uložiti bogdu truda i pročitati šta je sve napisano mogao si vidjeti šta se pod ovim "negativnim obrascem" ponašanja podrzumijeva. Međutim, očigledno je da ti se nije dalo, ili nisi razumio napisano! U najkraćem, u NP "filozofiji" mjesto glavnog junaka, pozitivca i nekog ko ima rješenje za sve pripada likovima sa margina društva koji nemaju ni obrazovanje, ni osnovnu kulturu ponašanja, niti mrvu urednosti! S druge strane, rad, trud, znanje i druge slične vrijednosti, su oslikani kao nešto što ovi maloprije pomenuti "zaobiđu", zajebu, ismiju i tako okrenu "vodu na svoj mlin". U principu, radi se o tome da je NP kao pohvalan obrazac ponašanja redovno isturao ono protiv čega se svako društvo u stvari bori na bilo koji način.
Naravno, uvijek će se naći neko da kaže da poenta humora i jeste u tome da se pretjerivanjem i obrnutim prikazom stvarnosti naglasi ovaj ili onaj problem, i da na taj način humor ostvaruje svoju društvenu ulogu. Međutim, ima i drugih primjera. Ja uvijek u sličnim raspravama volim istaći primjer "Večernje škole" koju je sjajno izveo Pervan gdje je pružio suprotan obrazac! Bilo je tu malo ismijavanja hrvatske kulture i "kulture", zajebancije na račun Slovenije i sl. No, i pored toga, u cijelom serijalu Pervan daje "jedinice" svojim učenicima za svaku devijaciju od onog što bi se moglo podvesti pod EU standarde, ma šta to značilo.

Osim toga, ima još jedan fenomen vezan za naš humor. Nikad mi neće biti jasno zašto u svakom domaćem filmu vulgarnost predstavlja zamjenu za humor? Teško je naći domaći film u kojem nema masne psovke, posebno u filmovima koji su snimljeni 80-ih i kasnije! Prilično je jeftino da se u nedostatku ideje za dobar fazon publici prodaje kao humor to što će glavni ili sporedni lik u filmu u datom trenutku u krupnom kadru odvaliti jedno "e jebiga", i čitava kino-sala se valja od smijeha! Da nije glupo bilo bi žalosno. Al' šta ćeš, takvi smo!

Da ne duljim. Poenta onog što sam cijelo vrijeme htio da kažem, i neko je shvatio - a neko nije, je to da momci iz NP najvjerovatnije nisu djelovali sa namjerom da budu subverzivni ili da potkopaju našu odbrambenu moć u nadolazećem ratu i slične gluposti. Međutim, ispostavilo se da u nekoj mjeri ipak jesu polučeni upravo takvi efekti jer nas je Srbija i Hrvatska, djelimično zahvaljujući i NP-u (ali ne samo zbog njih!), percipirala kao manje vrijedan narod!
Drinski

#578 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Drinski »

joint union wrote:
Drinski wrote: Jos ces kazati da bi BG i ZG jedva cekali da imaju i one blećke koje sakuplja Josip Pejaković u emisiji u "Ime naroda". Ne treba njima TLN, njima trebaju nobelevci, pisci, Ruđer Bošković, NIkola Tesla, Mesa Selimović, to njima treba a ne neka krezava budala.
Tebi ako su pejakovic i sirotinja koju on snima u ravni sa TLN i NP, zaista mislim da je nasa prepiska besmislena.
joint union wrote: I kad sam ja rekao da je Srbija siromasna naucnim kadrom?
Hajd pa nekog drugog gnjavi.
breuer

#579 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by breuer »

goodbar wrote:U YU,poslije druga Tit(e)a,dakle,poslije '80.pocelo je otvaranje drustva,cijelokupnog,ka zapadu,mada smo i prije toga bili vise okrenuti prema zapadu,negoli prema istocnom bloku.Titov "komunizam"je bio,za istocni blok,vise neka vrsta socijaldemokratije,nego komunizam.Elem,poslije '80.pocinje se zivjeti nekako evropskije,slusati punck(mada je vec bio na izdisaju),Novi val,Novi romantizam i u cemu smo bili bara-bara sa najvecim svjetskim muzickim grupama(Azra,Haustor,Film,Idoli,Boa,Laki Pingvini...).U LJ,ZG,BG,to je bio nacin zivota.Niti jedna grupa iz SA nije bila dio ovog svjetskog projekta.A onda...iz SA dolazi odgovor,primitivisticki,od nekakvih ljakase kojima je Brega bio idol kojem nisu mogli ni prici.Nastao je Novi primitivizam(zasto Novi?).Na pocetku rata,Karadziceva cerka koja je bila u tom "Novom"primitivizmu,cak je i financirala neke grupe,rece da je taj projekat bio kukavicije jaje muslimanima koje ce prikazati kao primitivce,divljake i seljake(u negativnom smislu).Kao papke,mada su papci vec bili oko SA.Zanimljivo,da su pred rat,u Reformskim Snagama bili svi oni,koji ce kasnije biti velikosrpski nacionalisti,ili uz njih.Eto ga Kusta(ne tepam mu,vec mi je ogavno njegovo prezime),eto ga ex predsednik Skupstine RS u ratu...Eto ga i Nenad Kecmanovic i Josip Pejakovic,koji bi da Kustu vrati u Sarajevo,valjda da bi mu dali neki orden,sta li.I ta prica glat prolazi u Sarajevu.Sto se tice Kuste kao rezisera,svi nj.filmovi,poslije "Oca na sluzbenom putu",dakle poslije Sidrana,su samo los plagijat sovjetskog filma "Cigani lete u nebo".Ko je gledao,vec zna.
Šta će ti "Film" ovdje, pu pu gluho bilo :razz: dodaj umjesto E. orgazam, EKV, Atomsko sklonišće, SMAK i drago mi je pravo da si Idole pomenuo, totalno je skrenuta pažnja sa toliko ogromno mnogo talentovanih momaka.

"Novi", kao pandan "Novom valu" jasno je, tipično sarajevski, nikad uz druge, to ja zamjeram (ali ne Pušenju), a priča o "kukavičjem jajetu" je vjerujem samo dobra zajebancija :)

Emir Kusturica je drugu Palmu dobio za film Underground, ne znam da li je Sidran pisao scenarij i za njega, a i film "Doma za vešanje" nije njegov scenario, a film je predivan i vrlo uspješan usput.
joint union

#580 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by joint union »

wolf07 wrote:@joint union
Da si htio uložiti bogdu truda i pročitati šta je sve napisano mogao si vidjeti šta se pod ovim "negativnim obrascem" ponašanja podrzumijeva. Međutim, očigledno je da ti se nije dalo, ili nisi razumio napisano! U najkraćem, u NP "filozofiji" mjesto glavnog junaka, pozitivca i nekog ko ima rješenje za sve pripada likovima sa margina društva koji nemaju ni obrazovanje, ni osnovnu kulturu ponašanja, niti mrvu urednosti! S druge strane, rad, trud, znanje i druge slične vrijednosti, su oslikani kao nešto što ovi maloprije pomenuti "zaobiđu", zajebu, ismiju i tako okrenu "vodu na svoj mlin". U principu, radi se o tome da je NP kao pohvalan obrazac ponašanja redovno isturao ono protiv čega se svako društvo u stvari bori na bilo koji način.
Naravno, uvijek će se naći neko da kaže da poenta humora i jeste u tome da se pretjerivanjem i obrnutim prikazom stvarnosti naglasi ovaj ili onaj problem, i da na taj način humor ostvaruje svoju društvenu ulogu. Međutim, ima i drugih primjera. Ja uvijek u sličnim raspravama volim istaći primjer "Večernje škole" koju je sjajno izveo Pervan gdje je pružio suprotan obrazac! Bilo je tu malo ismijavanja hrvatske kulture i "kulture", zajebancije na račun Slovenije i sl. No, i pored toga, u cijelom serijalu Pervan daje "jedinice" svojim učenicima za svaku devijaciju od onog što bi se moglo podvesti pod EU standarde, ma šta to značilo.

Osim toga, ima još jedan fenomen vezan za naš humor. Nikad mi neće biti jasno zašto u svakom domaćem filmu vulgarnost predstavlja zamjenu za humor? Teško je naći domaći film u kojem nema masne psovke, posebno u filmovima koji su snimljeni 80-ih i kasnije! Prilično je jeftino da se u nedostatku ideje za dobar fazon publici prodaje kao humor to što će glavni ili sporedni lik u filmu u datom trenutku u krupnom kadru odvaliti jedno "e jebiga", i čitava kino-sala se valja od smijeha! Da nije glupo bilo bi žalosno. Al' šta ćeš, takvi smo!

Da ne duljim. Poenta onog što sam cijelo vrijeme htio da kažem, i neko je shvatio - a neko nije, je to da momci iz NP najvjerovatnije nisu djelovali sa namjerom da budu subverzivni ili da potkopaju našu odbrambenu moć u nadolazećem ratu i slične gluposti. Međutim, ispostavilo se da u nekoj mjeri ipak jesu polučeni upravo takvi efekti jer nas je Srbija i Hrvatska, djelimično zahvaljujući i NP-u (ali ne samo zbog njih!), percipirala kao manje vrijedan narod!
Procitao sam ja sve, no sikiriki. No podvucenim si upravo objasnio i TLN i moje pitanje.
No cini mi se da ti nisi razumio koncept TLN-a, i upravo to kontra-ismijavanje "likova sa margina društva koji nemaju ni obrazovanje, ni osnovnu kulturu ponašanja, niti mrvu urednosti." Takodje tu spada i "ismijavanje rada, truda, znanja i drugih sličnih vrijednosti", kao nacin da se upravo na to i ukaze. To vristi i iz samog naziva "nadrealno", al' sta ces kad smo bukvalci (ovdje svjesno rizikujem da me se proglasi cetnickim agitatorom), ili da te citiram jos jednom: "Da nije glupo bilo bi žalosno. Al' šta ćeš, takvi smo!"
joint union

#581 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by joint union »

Drinski wrote:
joint union wrote:
Drinski wrote: Jos ces kazati da bi BG i ZG jedva cekali da imaju i one blećke koje sakuplja Josip Pejaković u emisiji u "Ime naroda". Ne treba njima TLN, njima trebaju nobelevci, pisci, Ruđer Bošković, NIkola Tesla, Mesa Selimović, to njima treba a ne neka krezava budala.
Tebi ako su pejakovic i sirotinja koju on snima u ravni sa TLN i NP, zaista mislim da je nasa prepiska besmislena.
joint union wrote: I kad sam ja rekao da je Srbija siromasna naucnim kadrom?
Hajd pa nekog drugog gnjavi.
Nisam ti ja kriv sto si se zapetljo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#582 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by -LIBERO- »

_BataZiv_0809 wrote:
piupiu wrote:
Drinski wrote: Nemoj, Boga ti, da mene promovisu iz TLN-a, tebe mogu.

p.s. A ako mislis da oni tebe trebaju da promovisu, onda ces jos dugo, dugo imati taj "naučni i kulturni deficit", jer složićemo se da TLN nema puno veze sa umjetnošću ili kulturom...
Ja nemam apsolutno ništa protiv toga da me promoviše i TLN - on je kao kulturni fenomen jako interesantan kulturolozima (popularna kultura je takodje kultura) - i to u pozitivnom smislu. Humor i humor na svoj račun je zdrava stvar, nije nešto čega se treba stidjeti, već odraz zdravog odnosa prema sebi.
A u cemu je problem sa TLN?

Jesu li oni problem ili osjecaj inferiornosti/ kompleksa kod ovih sto ih smatraju podvalom Bosnjacima?

Sta bi trebali Britanci reci za Pajtonovce i Mucke?
Upravo to.
Po toj logici smije se, treba, i pozeljno je ismijavati samo neke 'druge', nikako sebe samog. Zapravo i TLN je ismijavala odredjene devijacije u nasem drustvu, mentalitetu i poimanju svijeta. I 99% toga, tih nedostataka, poimanja vrijednosti i sl., na zalost, aktuelno je i danas kod nas. Mnogi se skecevi i danas mogu prepozati u nasem drustvu i mentalitetu, k'o da su snimljeni prije 5 minuta.

A kako onda gledati na cijeli niz komedija koje su napravljene u Srbiji? Gdje su i oni, na odredjeni nacin, ismijavali devijacije oko sebe, i kod sebe.
Il kako onda gledati na nedavni bum one serije 'Drzavna sluzba'. Gdje se ljudi po regionalnoj osnovi u Srbiji 'deru' do iznemoglosti, i ismijavaju, naravno.
Drinski

#583 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Drinski »

joint union wrote: Nisam ti ja kriv sto si se zapetljo.
ma u pravu je @wolf, ti ne čitaš, nego onako bezze pišeš.
-LIBERO- wrote:
Upravo to.
Po toj logici smije se, treba, i pozeljno je ismijavati samo neke 'druge', nikako sebe samog. Zapravo i TLN je ismijavala odredjene devijacije u nasem drustvu, mentalitetu i poimanju svijeta. I 99% toga, tih nedostataka, poimanja vrijednosti i sl., na zalost, aktuelno je i danas kod nas. Mnogi se skecevi i danas mogu prepozati u nasem drustvu i mentalitetu, k'o da su snimljeni prije 5 minuta.

A kako onda gledati na cijeli niz komedija koje su napravljene u Srbiji? Gdje su i oni, na odredjeni nacin, ismijavali devijacije oko sebe, i kod sebe.
Il kako onda gledati na nedavni bum one serije 'Drzavna sluzba'. Gdje se ljudi po regionalnoj osnovi u Srbiji 'deru' do iznemoglosti, i ismijavaju, naravno.
Ma jok, potpuno pogresno.
Pa imas seriju Alo, Alo, gdje ljudi ismijavaju WWII, ali to ne stvara takvu sliku o svim nijemcima i francuzima ili italijanima, kao TLN što je učinila.
joint union

#584 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by joint union »

Drinski wrote:
Bolje je ne citati nikako, nego citati a ne kontati.
Gubitak vremena...
Tomahawk11
Globalni moderator

#585 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Tomahawk11 »

jer nas je Srbija i Hrvatska, djelimično zahvaljujući i NP-u (ali ne samo zbog njih!), percipirala kao manje vrijedan narod!
Interesantno....mora da su postojali i neki TLN u Kraljevini SHS, obzirom da smo i tad percipirani kao manje vrijedan narod.
Ovo je nonsens samo takav, jer je percepcija manje vrijednog naroda na ovim prostorima puno starija. Doprinos TLN tome je nistavan.
Mene cudi zasto ljudi nesto pozitivno (da, pozitivno!) svim silama pokusavaju pokazati kao lose.....ne vidim svrhu?! I onda jos idu aferimi onih koji u tome vide kao neko smisleno objasnjenje....a prica u rangu balkanskog spijuna :roll:
wolf07

#586 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by wolf07 »

I nemojte bezveze izvrtati i generalisati stvari. Niko ne tvrdi da je NP jedini i isključivi krivac za sve loše što nam se desilo i što nam se još uvijek dešava. Sve i da su htjeli ne bi to mogli provesti. A kad već pominjete Mešu Selimovića, Maka Dizdara, Aliju Isakovića pa i Avdu Sidrana, onda bi bio red da pogledate malo i kakav je odnos srpske i hrvatske javnosti prema njima pa onda sudite o njihovom mjestu i ulozi u Ex-YU, kao i o mjestu i ulozi koje je po njihovom trebalo da pripada Bosni i njenim žiteljima!

Da li vam je sad barem malo jasnije zašto je NP imao prođu na tom i takvom tržištu vrijednosti a Mak Dizdar nije??? Zašto je Bešlagićev Šemso svima prihvatljiv lik, a recimo predstava Emira Hadžihafizbegovića nije mogla da se odigra na nekim mjestima čak ni u Sarajevu, da ne pominjem Srbiju. Ili zašto je Lepa Brena OK, a u Safetu Isoviću svi prvo vide SDA jastreba pa tek onda pjevača!
Drinski

#587 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Drinski »

joint union wrote:
Drinski wrote:
Bolje je ne citati nikako, nego citati a ne kontati.
Gubitak vremena...
:thumbup:
da se bezze ne natezemo dalje, ne spamamo temu...vidis da sam odustao od priče sa tobom...
JThomas

#588 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by JThomas »

Tomahawk11 wrote:
jer nas je Srbija i Hrvatska, djelimično zahvaljujući i NP-u (ali ne samo zbog njih!), percipirala kao manje vrijedan narod!
Interesantno....mora da su postojali i neki TLN u Kraljevini SHS, obzirom da smo i tad percipirani kao manje vrijedan narod.
Ovo je nonsens samo takav, jer je percepcija manje vrijednog naroda na ovim prostorima puno starija. Doprinos TLN tome je nistavan.
Mene cudi zasto ljudi nesto pozitivno (da, pozitivno!) svim silama pokusavaju pokazati kao lose.....ne vidim svrhu?! I onda jos idu aferimi onih koji u tome vide kao neko smisleno objasnjenje....a prica u rangu balkanskog spijuna :roll:
i u vrijeme istrage poturica.
wolf07

#589 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by wolf07 »

Tomahawk11 wrote:
Nije im ni trebala TLN! Srbi i Crnogorci ulete u novembru 1924.g. u Šahoviće kod Bijelog Polja i pobiju stotine Bošnjaka za ubistvo nekog Crnogorca koje je počinio neko drugi i niko ne dobije ni dan zatvora!
joint union

#590 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by joint union »

Drinski wrote: da se bezze ne natezemo dalje, ne spamamo temu...vidis da sam odustao od priče sa tobom...
Vidim.
I lagao bih kad bih rekao da mi je zao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#591 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Tomahawk11 »

wolf07 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Nije im ni trebala TLN! Srbi i Crnogorci ulete u novembru 1924.g. u Šahoviće kod Bijelog Polja i pobiju stotine Bošnjaka za ubistvo nekog Crnogorca koje je počinio neko drugi i niko ne dobije ni dan zatvora!
Eto vidis. Dakle, bold stoji.
TLN je prica o gasenju Jugoslavija, o problemima gradjana u tom dobu prozeta humoristickom dozom i onim problemima koji ce tek doci. Ne, ja fakat nista lose u tome nisam vidio. I ne, ne pripisujem to svojoj naivnosti.
uglavnomja

#592 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by uglavnomja »

vecina ovih ovdje "analizatora" tln-a nikada nisu pogledali nijednu emisiju citavu, ne znaju u kojem vremenu je nastala, ne znaju da je tada bio drugaciji uticaj tv na ljude (u prosjeku bio 1 tv u kuci, nije bilo repriza, pogotovo nije bilo interneta i youtube da gledas sta hoces i kad hoces)

tln bio mislim petkom u 20 h, odgleda se pa napolje. rat sa starcima za tv, nije njima to bilo zanimljivo.

emisija je pocinjala necim nalik na kompjuterske igrice, ono lik (djuro?) u masralskoj uniformi hoda po nekim linijama i "karata" sve sto mu se nadje na putu.
svaka emisija je imala svoje pjevace, uglavnom kljzfnj narodnjake, halide, semse ....

svaka emisija je imala propale skeceve, njih niko ne stavlja na toutube, naravno ...

ukratko, uticaj tln na javnost je bio minoran. bili su sega, sala, budalstina, ali apsolutno nebitni.

i sto se prodaje vjecnice tice, to je urbana legenda koja nema ama bas nikakve veze sa tln, osim sto su ukrali ideju, kao i ogromnu vecinu onoga sto su snimali.
Drinski

#593 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Drinski »

joint union wrote:
Drinski wrote: da se bezze ne natezemo dalje, ne spamamo temu...vidis da sam odustao od priče sa tobom...
Vidim.
ma, čuj, nisi ti loš, ali brate mili daj odrasti, ti si poput djece koja misle i uporno ponavljaju da je neki ciko dobar jer je to Branko kockica kazao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#594 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Tomahawk11 »

uglavnomja wrote:vecina ovih ovdje "analizatora" tln-a nikada nisu pogledali nijednu emisiju citavu, ne znaju u kojem vremenu je nastala, ne znaju da je tada bio drugaciji uticaj tv na ljude (u prosjeku bio 1 tv u kuci, nije bilo repriza, pogotovo nije bilo interneta i youtube da gledas sta hoces i kad hoces)

tln bio mislim petkom u 20 h, odgleda se pa napolje. rat sa starcima za tv, nije njima to bilo zanimljivo.

emisija je pocinjala necim nalik na kompjuterske igrice, ono lik (djuro?) u masralskoj uniformi hoda po nekim linijama i "karata" sve sto mu se nadje na putu.
svaka emisija je imala svoje pjevace, uglavnom kljzfnj narodnjake, halide, semse ....

svaka emisija je imala propale skeceve, njih niko ne stavlja na toutube, naravno ...

ukratko, uticaj tln na javnost je bio minoran. bili su sega, sala, budalstina, ali apsolutno nebitni.

i sto se prodaje vjecnice tice, to je urbana legenda koja nema ama bas nikakve veze sa tln, osim sto su ukrali ideju, kao i ogromnu vecinu onoga sto su snimali.
:thumbup:
I onda da shvatis ozbiljno nekog ko prica o nekakvoj zavjeri i uticaju (negativnom) TLN :skoljka:
Grohotom se smijem! :mrgreen:
JThomas

#595 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by JThomas »

ja sam halida muslimovića prvi put vidio i čuo na kaseti TLN.

kunem se, i narodu i bogu... :serbo: :janpi:
goodbar

#596 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by goodbar »

@ breuer
Tacno,Orgazam tu spada,kao i EKV,ali ne mozes sve nabrojati.Ali Atomci i Smak,i ako dobre grupe,tu ne spadaju.Ipak su oni bili prije ovog vala,vise rokeri,nego sminkeri,a Smak je bio,ne kopija,ali nesto vec deja vu(Dugme).Sto se tice Primitivizma,simptomaticno je da je on furao pricu sarajevskih mahala,dakle "svakodnevni zivot"sarajevskih muslimana,i ako su tu pricu zapoceli ne Bosnjaci,vec svi ostali,Karajlici,Losa,Mario,Djura(mada je lapo-lapo,bez namjere da nekom brojim krvna zrnca).Dino je je tada bio u toj prici,ali je imao sporednu ulogu.To me je malo vratilo na onu izjavu Karadziceve cerke,kao i na izjave "prve bosanske fasistkinje",Isidore Bjelice.A Kusta je drugu Palmu dobio,mogu da se kladim,ne zbog filma,vec zbog svog porijekla,zbog Bosne,jer su filmski poslenici u Kanu pogresno mislili da Kusta dolazi iz SA,nemajuci blage veze da se vec utalio sa Milosevicem.Uostalom,za taj film,svu fainancijsku pomoc dobio je od Milorada Vucelica,tadasnjeg direktora RTS-a,poznatog po tome sto je poslije pokolja na Markalama,na pitanje Vuka Draskovica"Zasto RTS ne prenosi vijesti o pokolju nad muslimanima u Sarajevu" odgovorio,javno,na TV-u"Bas me briga za muslimane".Eno ga sada,predsednik FK Partizan.Sa takvima se Kusta druzio.
statixx

#597 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by statixx »

Ferdo i Jure, Vecernja skola, itd....Hrvati su ga najebali... :lol:
dezurni_ucenik

#598 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by dezurni_ucenik »

JThomas wrote:ja sam halida muslimovića prvi put vidio i čuo na kaseti TLN.

kunem se, i narodu i bogu... :serbo: :janpi:

:lol:

Sjecam se te scene. a onda ulazi Minka i govori :ja emisije i govaana. :-)
dezurni_ucenik

#599 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by dezurni_ucenik »

uglavnomja wrote:vecina ovih ovdje "analizatora" tln-a nikada nisu pogledali nijednu emisiju citavu, ne znaju u kojem vremenu je nastala, ne znaju da je tada bio drugaciji uticaj tv na ljude (u prosjeku bio 1 tv u kuci, nije bilo repriza, pogotovo nije bilo interneta i youtube da gledas sta hoces i kad hoces)

Ovo si htio da budes ironican?
joint union

#600 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by joint union »

Drinski wrote:
joint union wrote:
Vidim.
ma, čuj, nisi ti loš, ali brate mili daj odrasti, ti si poput djece koja misle i uporno ponavljaju da je neki ciko dobar jer je to Branko kockica kazao.
Jah...
Post Reply