nosara wrote:bumerangss wrote:saiks wrote:Da jedna jana zastupljena po cijeloj bih,znaci svako selo je ima,a nasih 20 proizvodjaca ima,i nemoze nijedan protiv nje. Jel mi toliko losu diistribuciju imamo ili sta
Imamo lose kupce a ne distribuciju! Lupite se vise po glavi jer
DA KUPAC NE KUPUJE JANU TROVAC JE VISE NE BI NARUCIVAO!!!!!!
Haha... poprilicno naivno misljenje.
Jana se kupuje jer ima prvo odlicnu distribuciju! Dakle, sve zivo je pokriveno. U bilo kojem dijelu zemlje ces je naci, dakle teze je naci frizider bez jane, nego sa janom.
Drugo, imaju prejaku promociju. Tu se niko ne moze mjeriti s njima.
Na kraju, imaju da tako kazem inovacije. Voda sa okusom jagode, limuna itd, jebi je, ja je ne volim ali je voli neko - nisu je plasirali tek tako.
itd itd.
Ej, nama mora doci Jamnica da nam doda malo limuna u kiselu i da naprave Senzaciju (i brend i puni smisao te rijeci?!). Vidim, sad i ostale domace vode furaju te okuse sto je dobro.
Ali evo, mi nemamo domacu obicnu vodu sa okusom jagode, limuna itd? Barem koliko sam ja upoznat. Dakle, negaziranu, obicnu vodu sa dodatkom nekog okusa. Opet kazem, mozda grijesim.
Je li problem domacim uhljupima napraviti vodu sa okusima, tako reci domacim, bosanskim:
- Mente npr. Dakle isla bi kao luda, narocito u ljetnim danima da se osvjezis.
- Zove
- Ruze
- Maline/kupine
Dakle, obicna voda, samo dodati malo taj okus, kao sto to radi Jana. Spakovati finu ambalazu, malo skontati kakve promocije i to plasirati. Plus pored svega je i domace.
Ne. Mi to nemamo. Zasto? Pa zato sto tamo neki hadzo napravio dvije flasurine vode od 2l i 0,5l i kaze eto jebaji je kupujte je domaca je. Pa dajte molim vas, 21. je vijek...konkurencija nas satra.
p.s. Slucajno evo guglam bas reko da vidim, i evo...
http://vita.com.hr/gastro/gastro-vijest ... imeta.html
Eeee...al dje ce ba bosnjo ubacit frtalj mente u flasu i stavit naljepnicu...de ba...ta ce ti to...sa se foliras...ccc.