Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
- piupiu
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#577 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
http://sport.ba/clanak/172456/prica-sik ... bio-srbiju
http://radiosarajevo.ba/novost/198194/p ... a-sikirasa
Nacionalisti na aparatima!!!!! nestasica pumpica i Gastala.
- Dozer
-
zenit dozic
#579 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
zašto ste nervozni, keep kalm andBanksy wrote: Koliko ti je, 18 ...? Nije sramota, ali drži se manje za zahtjevnih tema.
- Leons
#580 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
hrasno38 wrote:http://sport.ba/clanak/172456/prica-sik ... bio-srbiju
Opet ti hrasno po svome, pa evo ti linka na portalu
http://radiosarajevo.ba/novost/198156/d ... ne-djecake
moj hrasno zašto to radiš sebi
- Banksy
#581 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Zato ''jarane'' što svako s dva grama mozga zna da Bakir svoju jednu vreću za mog ... nema namjeru dijeliti s drugom dvojicom koji također imaju svoje vreće i da će cijeli pomno isplanirani i do kraja realizirani koncept tri odvojene vreće biti razvaljen ujedine li se i reprezentacije i narodi ponovo, kao nekada.burger_pasa wrote: A zasto ne odgovara Bakiru jarane? Zasto stavljas ljude i neljude u isti kos? Zbog nekih svojih iracionalnih razloga, vjerovatno. A kad bi ukljucio glavu, mozak, mogao bi zakljuciti da Bakir nikad nije rekao nista sto nije u duhu sva tri naroda, da je covjek pravedan i da se zalaze za drzavu svih naroda...
Takva razmisljanja kao tvoja su u stvari opasna za samu drzavu... jer u Bosni i Hercegovini, kao sto neko od forumasa rece, postoje ljudi i neljudi... a neljudi su oni sto nece da cestitaju sportski uspjeh djeci svoje zemlje, zemlje u kojoj debele plate primaju, u kojoj su milione maraka zaradili, u zemlji u kojoj nikad bolje zivjeli nisu... to mogu bit samo neljudi i zato bi trebao pazit kako se formuliras... jedino ako te nije Scepo Fahro platio da blatis Bakira![]()
![]()
Zato su se ''niotkud, slučajno'' pojavile ratne zastave na skupu, zato danas više pričamo o njima nego o ovoj predivnoj djeci koja su nam priredila tako veliku i rijetku radost.
Moraš biti baš plitak da to ne vidiš i ne razumiješ. Kao što moraš biti plitak da ne znaš da je ''Scepo Fahro'' Bakirov drug, pa kako su nekad drugovali, drugovaće opet, svaki za svoje vreće, a preko leđa onih 50k, kao i dosad...
- and
#582 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
@hrasno, u cijeloj ovoj lijepoj priči zastava abih je potpuno nebitna.
momci osvojili zlato,dobili veličanstven doček o kojem su izvještavali svi svjetski mediji u superlativima i par likova potencija priču o zastavi?
naša realnost i stvarnost je puno drugačija od ove lijepe priče.
sve su ostvarili sami bez ičije podrške i treba ih pustiti da slave i uživaju.
srećom većina ih živi vani i moći će ostvariti velike karijere,pa ih naša priča baš neće puno doticati.
naš jedan fudbalski reprezentativac igra za reprezentaciju pred puno zastava s ljiljanima i nema problem ni sa navijačima ni sa suigračima,a otac mu optužen za ratne zločine.puno je teških priča i previše dešavanja koja su smetnja za krenuti naprijed,ali treba preko puno stvari preći i gledati naprijed.bitna je samo dobra volja.
razumijem ja osjećaje,neko voli srbiju,hrvatsku igra bih protiv njih,oni navijaju za te države.srbija se plasira na sp,oni ništa od toga nemaju.bih se plasira,dobijemo bruku para od kojih su i fsrs i klubovi iz rs imali koristi i dobili dio kolača,al džaba.
momci osvojili zlato,dobili veličanstven doček o kojem su izvještavali svi svjetski mediji u superlativima i par likova potencija priču o zastavi?
naša realnost i stvarnost je puno drugačija od ove lijepe priče.
sve su ostvarili sami bez ičije podrške i treba ih pustiti da slave i uživaju.
srećom većina ih živi vani i moći će ostvariti velike karijere,pa ih naša priča baš neće puno doticati.
naš jedan fudbalski reprezentativac igra za reprezentaciju pred puno zastava s ljiljanima i nema problem ni sa navijačima ni sa suigračima,a otac mu optužen za ratne zločine.puno je teških priča i previše dešavanja koja su smetnja za krenuti naprijed,ali treba preko puno stvari preći i gledati naprijed.bitna je samo dobra volja.
razumijem ja osjećaje,neko voli srbiju,hrvatsku igra bih protiv njih,oni navijaju za te države.srbija se plasira na sp,oni ništa od toga nemaju.bih se plasira,dobijemo bruku para od kojih su i fsrs i klubovi iz rs imali koristi i dobili dio kolača,al džaba.
-
statixx
#583 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Bio je jucer gost na dnevniku AJ.piupiu wrote:Je l' to bio neki intervju? Može link?statixx wrote:Niko ne osjeca potrebu da prica o Pandzi, najmladjem treneru koji je osvojio ovo takmicenje. Njegove zasluge su ogromne buduci da su ono ipak klinci koje drma pubertet, za koje je sam kazao da su u pocetku bili nesdisciplinovani, te da su imali problema sa medjuljudskim odnosima u reprezetaciji. Dok je strucnjacima potreban beskonacan broj tema u kojima pokusavaju otkriti formulu uspjeha - putokaz buducim generacijama, covjek je to uspio sazeti u jednoj recenici, ali eto, bice da je i on balavc koji se jos uvijek nije upoznao sa surovoscu nase stvarnosti.
- Dozer
#584 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Ne radi on sebi nista, nego ti ne kontas da su u svemu ovome rezimski mediji zadnja rupa na svirali i da je narod taj faktor koji ovdje igra ulogu. Ako se narod pokrene i okrene ledja hajvanima, a u te hajvane ja ubrajam sve etno-nacionaliste, na sve tri strane, e onda su oni ti koji su obrali bostanLeons wrote:Opet ti hrasno po svome, pa evo ti linka na portaluhrasno38 wrote:http://sport.ba/clanak/172456/prica-sik ... bio-srbiju
Upravo zato oni sute, ne zele da se previse oglasavaju, ali ce u pozadini uraditi sve da sto vise minimiziraju ovaj uspjeh BOSANACA i HERCEGOVACA koji su ujedinjeno i pod DRZAVNOM zastavom ostvarili ovaj uspjeh. Kontas?
Zato nema podrske za BH sport, za repzentacije, jer te reprezentacije, svaka od njih, ide vani i predstavlja DRZAVU BiH, a ne smrdljive entitete i jos smrdljivije etno-nacionaliste koji u tim entitetima vladaju.
Last edited by Dozer on 19/08/2015 15:05, edited 1 time in total.
-
Ripicipi
#585 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
hrasno38 wrote:http://sport.ba/clanak/172456/prica-sik ... bio-srbiju
Izgleda dzaba sve to Hrasno, ova kanalizacija u kojoj zivimo ce izgleda uvijek ostati kanalizacija
-
Naslovnica
#586 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Josip Pandža me zaista oduševio - mlad, inteligentan, elokventan, svaka mu je riječ i rečenica na mjestu, očito znalac u svom poslu, kapa dole i duboki naklon tom ČOVJEKU!
- and
#587 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
ako je dečko podstanar trebali bi(MORALI) iz sarajeva da mu ponude gdje će stan i da mu kupe ili u sarajevu ili lukavici-palama gdje dečko izaberehrasno38 wrote:http://sport.ba/clanak/172456/prica-sik ... bio-srbiju
-
Naslovnica
#588 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
http://www.6yka.com/novost/87408/dragan ... m-sampiona
Dovoljno je pročitati komentare pa da se shvati kakva je zaista situacija u državi i šta ljudi misle.

Dovoljno je pročitati komentare pa da se shvati kakva je zaista situacija u državi i šta ljudi misle.
- Leons
#589 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Dozer, otvoriću ti oči ali samo ako mi dopustiš... na linku gore se piše o indiferentnosti gradova sa srpskom većinom na uspjeh košarkaša. hrasno sam sebe ubijeđuje da je i njima drago, a nije, da im je bar krivo pa hajde , nego ljude bukvalno boli qratz... srbija je tu istu medalju osvojila par puta...Dozer wrote: Ne radi on sebi nista, nego ti ne kontas da su u svemu ovome rezimski mediji zadnja rupa na svirali i da je narod taj faktor koji ovdje igra ulogu. Ako se narod pokrene i okrene ledja hajvanima, a u te hajvane ja ubrajam sve etno-nacionaliste, na sve tri strane, e onda su oni ti koji su obrali bostan
Upravo zato oni sute, ne zele da se previse oglasavaju, ali ce u pozadini uraditi sve da sto vise minimiziraju ovaj uspjeh BOSANACA i HERCEGOVACA koji su ujedinjeno i pod DRZAVNOM zastavom ostvarili ovaj uspjeh. Kontas?
nadam se da sam ti pomogao da dođeš sebi jer je hrasno izgubljen slučaj...
-
burger_pasa
#590 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Pa da se Bakir borio za svoju vrecu o kojoj pricas, nikad ne bi imali jedan pasos, jednu auto registraciju, jednu vojsku itd... mislim da ti, kao i mnogo drugih imate predrasude, a to predrasude bez razloga su bolest...Banksy wrote:Zato ''jarane'' što svako s dva grama mozga zna da Bakir svoju jednu vreću za mog ... nema namjeru dijeliti s drugom dvojicom koji također imaju svoje vreće i da će cijeli pomno isplanirani i do kraja realizirani koncept tri odvojene vreće biti razvaljen ujedine li se i reprezentacije i narodi ponovo, kao nekada.burger_pasa wrote: A zasto ne odgovara Bakiru jarane? Zasto stavljas ljude i neljude u isti kos? Zbog nekih svojih iracionalnih razloga, vjerovatno. A kad bi ukljucio glavu, mozak, mogao bi zakljuciti da Bakir nikad nije rekao nista sto nije u duhu sva tri naroda, da je covjek pravedan i da se zalaze za drzavu svih naroda...
Takva razmisljanja kao tvoja su u stvari opasna za samu drzavu... jer u Bosni i Hercegovini, kao sto neko od forumasa rece, postoje ljudi i neljudi... a neljudi su oni sto nece da cestitaju sportski uspjeh djeci svoje zemlje, zemlje u kojoj debele plate primaju, u kojoj su milione maraka zaradili, u zemlji u kojoj nikad bolje zivjeli nisu... to mogu bit samo neljudi i zato bi trebao pazit kako se formuliras... jedino ako te nije Scepo Fahro platio da blatis Bakira![]()
![]()
Zato su se ''niotkud, slučajno'' pojavile ratne zastave na skupu, zato danas više pričamo o njima nego o ovoj predivnoj djeci koja su nam priredila tako veliku i rijetku radost.
Moraš biti baš plitak da to ne vidiš i ne razumiješ. Kao što moraš biti plitak da ne znaš da je ''Scepo Fahro'' Bakirov drug, pa kako su nekad drugovali, drugovaće opet, svaki za svoje vreće, a preko leđa onih 50k, kao i dosad...
A te ratne zastave koje ti smetaju neznam gdje si ih vidio. Ako mislis na ljiljane, to je zastava pod kojom je drzava BiH primljena u Ujedinjene nacije. Legalna i prva i za mene jedina zastava drzave, koju uvijek nosim na sve utakmice i sva drzavna obiljezja. Srbi su nosili zastavu drzave srbije po Bosni dok su klali i ubijali. Hrvati takodjer, pa sto se onda ne uhvatis tih zastava da su ratne...
A Fahro Scepo i Bakir nikad nisu bili jarani, niti ce biti jarani
- Leons
#591 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Molim te reci mi da se zajebaješ?and wrote: ako je dečko podstanar trebali bi(MORALI) iz sarajeva da mu ponude gdje će stan i da mu kupe ili u sarajevu ili lukavici-palama gdje dečko izabere
- Dozer
#592 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Pa naravno da je odusevio.
Ali, cudo se jos niko nije nasao da se ibreti kako je, zaboga, Hrvat na celu kadetske repke. Ja sam stondiran, zaista
E urpavo je to ono sto ce sada hajvani da pokusaju sjebat. Dzaba sto su sinoc, k'o fol, obecali i zakon o reprezentacijama i sportu na drzavnom nivou. NIsta od toga biti nece, jer to su djelici drustva i faktori koji ujedinjuju ljude, a to niposto nije cilj vladajucim oligarhijama jer njih to vodi na veoma strmu nizbrdicu, a na kraju nizbrdice je kaljuga iz koje se niko ne izvuce...
Ali, cudo se jos niko nije nasao da se ibreti kako je, zaboga, Hrvat na celu kadetske repke. Ja sam stondiran, zaista
E urpavo je to ono sto ce sada hajvani da pokusaju sjebat. Dzaba sto su sinoc, k'o fol, obecali i zakon o reprezentacijama i sportu na drzavnom nivou. NIsta od toga biti nece, jer to su djelici drustva i faktori koji ujedinjuju ljude, a to niposto nije cilj vladajucim oligarhijama jer njih to vodi na veoma strmu nizbrdicu, a na kraju nizbrdice je kaljuga iz koje se niko ne izvuce...
- Dozer
#593 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
dup...
Last edited by Dozer on 19/08/2015 15:12, edited 1 time in total.
- Dozer
#594 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Koliko li je tebi godina...burger_pasa wrote: Pa da se Bakir borio za svoju vrecu o kojoj pricas, nikad ne bi imali jedan pasos, jednu auto registraciju, jednu vojsku itd... mislim da ti, kao i mnogo drugih imate predrasude, a to predrasude bez razloga su bolest...
A te ratne zastave koje ti smetaju neznam gdje si ih vidio. Ako mislis na ljiljane, to je zastava pod kojom je drzava BiH primljena u Ujedinjene nacije. Legalna i prva i za mene jedina zastava drzave, koju uvijek nosim na sve utakmice i sva drzavna obiljezja. Srbi su nosili zastavu drzave srbije po Bosni dok su klali i ubijali. Hrvati takodjer, pa sto se onda ne uhvatis tih zastava da su ratne...
-
detroit-mercy
#595 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Nisi u pravu i to debelo nisi u pravu.Dozer wrote:Ne radi on sebi nista, nego ti ne kontas da su u svemu ovome rezimski mediji zadnja rupa na svirali i da je narod taj faktor koji ovdje igra ulogu. Ako se narod pokrene i okrene ledja hajvanima, a u te hajvane ja ubrajam sve etno-nacionaliste, na sve tri strane, e onda su oni ti koji su obrali bostanLeons wrote:Opet ti hrasno po svome, pa evo ti linka na portaluhrasno38 wrote:http://sport.ba/clanak/172456/prica-sik ... bio-srbiju
Zato nema podrske za BH sport, za repzentacije, jer te reprezentacije, svaka od njih, ide vani i predstavlja DRZAVU BiH, a ne smrdljive entitete i jos smrdljivije etno-nacionaliste koji u tim entitetima vladaju.
Iskreno, podsjecas me na ono "od Ponedeljka pravna drzava", tako i ovo oko kosarke, poslije medalje "jedinstvena drzava i svi zajedno za ruke i u jedno kolo".
Jednostavno pridajes pretjeranu vaznost ovom dogadjaju, ovo jeste jedan mali korak ka nekoj daljoj integraciji/reintegraciji drzave ali nema bas toliku istorijsku vaznost koju mu pridajes niti ce to biti neki okidac narodnoj revoluciji.
I nakon plasmana na mundijal je bila manje vise ista spika i sta. Ovo su samo mali koraci ka stvaranju jedne normalnije drzave/atmosphere u drzavi, a to o cemu ti sanjas nece se desiti za tvog zivota, pa mozda cak ni za zivota tvoje djece. Uzeti ce vremena.
- piupiu
#596 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Aaaa, danke.statixx wrote:Bio je jucer gost na dnevniku AJ.piupiu wrote:
Je l' to bio neki intervju? Može link?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#597 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Bolje i mali nego nikakvi....slazes li se?detroit-mercy wrote:Nisi u pravu i to debelo nisi u pravu.
Iskreno, podsjecas me na ono "od Ponedeljka pravna drzava", tako i ovo oko kosarke, poslije medalje "jedinstvena drzava i svi zajedno za ruke i u jedno kolo".
Jednostavno pridajes pretjeranu vaznost ovom dogadjaju, ovo jeste jedan mali korak ka nekoj daljoj integraciji/reintegraciji drzave ali nema bas toliku istorijsku vaznost koju mu pridajes niti ce to biti neki okidac narodnoj revoluciji.
I nakon plasmana na mundijal je bila manje vise ista spika i sta. Ovo su samo mali koraci ka stvaranju jedne normalnije drzave/atmosphere u drzavi, a to o cemu ti sanjas nece se desiti za tvog zivota, pa mozda cak ni za zivota tvoje djece. Uzeti ce vremena.
- Dozer
#598 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Pa nisam ni rekako da ce se sutra desiti, ali da je mrvica na tom putu - jeste. Ako onda na to dodamo ekonomiju, strajkove, bla, bla...ima tih mrvica vec poprilicno 
-
burger_pasa
#599 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
U nedostatku argumenata, slabici obicno krenu u verbalni napad. A to je slabost karaktera. Zato ako nemas argumente, onda se povuci kao muskarac.Dozer wrote:Koliko li je tebi godina...burger_pasa wrote: Pa da se Bakir borio za svoju vrecu o kojoj pricas, nikad ne bi imali jedan pasos, jednu auto registraciju, jednu vojsku itd... mislim da ti, kao i mnogo drugih imate predrasude, a to predrasude bez razloga su bolest...
- Dozer
#600 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
Imam ja argumenata kamaru, samo sto ti nemas godina da bi ih razumio
Jer, da imas godina, znao bi sta je i ko je Fahro, kao i ko ga je i kako doveo i postavio gdje jeste
I, naravno, nikad ne bi izvalio ovo sto si ti izvalio o njima dvojici