Izvini što sam se malo našalio.
PS - mada ih treba nazvati i tražiti da povećaju brzine, ako je do njih uopšte!!
Moderator: Benq

aha, ja sam mjerio na tarifi savrsena, znaci za prepaid imaju manje brzine nego za postpaid.rovac13 wrote:eronet super 25....trenutno mjerim oko 4mbps za down.......oko 1,5mbps up...........prije je znalo biti puno brze.......zadnjih par mjeseci uvijek priblizno ovako.
Pa uzmi prethodna 3-4 listinga. Vidi kakve imas pozive u prosjeku, koliko traju, koliko potrosis neta pa onda sam skontaj sta tebi izadje povoljnije. Tako ti je najbolje. Ne mozes reci direktno ova ponuda je bolja za sve ljude. Tako su oni i osmislili to.pepeljara wrote:Znaci.. pitanje raja..
midi 30 bh telecom vs super tarifa 25 (vjerovatno) sa pdvom izadje cca 30km?
sta velite ?
prednosti mane:
bht: 30+1 ili 30+10, ili 30+30 obracunska, 1GB (kad istekne 32kbs). Prenosi se ako se ne potrosi (30km+pdv da se trosi)
eronet: 150 min, 150 sms prema svima, 60+1 obracunska, 2GB (vjerovatno ista brzina ko i bht), (kad istekne 64kbs), ne prenosi se. (25+pdv)
?
friskyoreo wrote:Pa uzmi prethodna 3-4 listinga. Vidi kakve imas pozive u prosjeku, koliko traju, koliko potrosis neta pa onda sam skontaj sta tebi izadje povoljnije. Tako ti je najbolje. Ne mozes reci direktno ova ponuda je bolja za sve ljude. Tako su oni i osmislili to.
Na bht ti je obracunska za ove nove pakete 30+30, a na eronetu 60+10.
Porediš tarife koje se u konačnici razlikuju za 5,85KM. Potroši "Super 25" minute do kraja, opet imaš još 5,85KM (sa PDV) razgovora pa ćeš tek platiti onoliko koliko bi na midi 30 platiopepeljara wrote:Znaci.. pitanje raja..
sta velite ?
prednosti mane:
bht: 30+1 ili 30+10, ili 30+30 obracunska, 1GB (kad istekne 32kbs). Prenosi se ako se ne potrosi (30km+pdv da se trosi)
eronet: 150 min, 150 sms prema svima, 60+1 obracunska, 2GB (vjerovatno ista brzina ko i bht), (kad istekne 64kbs), ne prenosi se. (25+pdv)
?
Pa tako i ja nesto razmisljam...getriba wrote:Porediš tarife koje se u konačnici razlikuju za 5,85KM. Potroši "Super 25" minute do kraja, opet imaš još 5,85KM (sa PDV) razgovora pa ćeš tek platiti onoliko koliko bi na midi 30 platiopepeljara wrote:Znaci.. pitanje raja..
sta velite ?
prednosti mane:
?![]()
![]()
Po meni ovdje nema nikakvog poređenja - Super 25 je u prednosti.
Isto tako možeš porediti midi 30 sa Super 35 ( tu je razlika kada uključiš PDV 5,95KM (sa PDV) ). I ovdje Super 35 nadmoćna!
Pa dodaj jos 5 KM na super 25 pa izracunaj. Ili racunaj midi 30 do potrosnje od 25 KM.getriba wrote:Porediš tarife koje se u konačnici razlikuju za 5,85KM. Potroši "Super 25" minute do kraja, opet imaš još 5,85KM (sa PDV) razgovora pa ćeš tek platiti onoliko koliko bi na midi 30 platiopepeljara wrote:Znaci.. pitanje raja..
sta velite ?
prednosti mane:
?![]()
![]()
Po meni ovdje nema nikakvog poređenja - Super 25 je u prednosti.
Isto tako možeš porediti midi 30 sa Super 35 ( tu je razlika kada uključiš PDV 5,95KM (sa PDV) ). I ovdje Super 35 nadmoćna!
1. Moze vise i bez najbrojevarovac13 wrote:Ovako na prvu meni izgleda kao da je midi 30 poboljsan.
-mozese ostvarit 150 minuta prema svim mrezama (iako obracunska malo pojede od toga) ali ok
-1gb je napredak.....jedino taj flat 32kbps su usrali motku
Nemas potrebe shvacat nista licno smiri se.mirza_15 wrote:1. Moze vise i bez najbrojevarovac13 wrote:Ovako na prvu meni izgleda kao da je midi 30 poboljsan.
-mozese ostvarit 150 minuta prema svim mrezama (iako obracunska malo pojede od toga) ali ok
2. Sa najbrojevima jos vise.
3. obracunska pojede i eronetu.
Nista nisam shvatio licno. Imas svoju racunicu. Moja meni kaze (i ja sam sada gledao svoj listing) da mi je obracunska jedinica koja ce biti kod BH Telecom-a povoljnija. Samo prema brojevima BH Telecom-a bez poziva prema najbrojevima i fiksnim mrezama odnos koliko gubim sa obracunskom jedinicom na eronetu i koliko gubim na BH Telecom-u je tacno 5:1. Dakle, pet puta vise gubim na eronetu, a kada bude zvanicno kolika je obracunska jedinica i postavicu listing. Tacno dakle, izracunato iz listinga. A svako ima svoju racunicu pa neka racuna prema sebi.rovac13 wrote:Nemas potrebe shvacat nista licno smiri se.mirza_15 wrote:1. Moze vise i bez najbrojevarovac13 wrote:Ovako na prvu meni izgleda kao da je midi 30 poboljsan.
2. Sa najbrojevima jos vise.
3. obracunska pojede i eronetu.
Rekoh da izracunah svoj listing.......za moje pozive najbolja obracunska bi bila 10+10......malo nepovoljnija 60+10.......najnepovoljnija 30+30.......ovom zadnjom gubim najvise.
A najbrojeve,super brojeve i slicne zafrkancije niakd ne ubacujem u matematiku minute operatera.......ja hiljade minuta ostvarujem potpuno besplatnim servisima......a neko drugi nek i to ubacuje u minute ako zeli.......njegova stvar.......ja necu da placam najbroj ni super broj ....jer to imam besplatno.
Kako bolan preko 30 sec? Pa valjda je od 30-60 sec ista cijena? Ista je i za svaku citavu minutu ili pola minute.rovac13 wrote:Nije toliko tesko uporedit.........60+10 ili 30+30.
-svaki poziv koji traje do 30 sekundi povoljnije je obracunat na bht
-svaki poziv koji traje preko 30 sekundi...povoljnije je obracunat na eronet....s tim sto ce se desit da neki pozivi budu identicno obracunati (pozivi koje se otprilike zavrsavaju na cijeloj minuti ili pla minute).
Listinge u sake i racunajte sebi.
Mislis uzmes hallo i zoves recimo BH Telecom? Ili uzmes hallo i sebi i onom drugom, uzmes mu i aparat, pa nosas dva aparata i ti on ili ides na kombinacije i ti i on dual sim, pa ga moras ubjediti, pa onda to sve ponovo za ovog drugog........doff wrote:Ne znam što se tolika prednost daje najbrojevima, ok jest povoljnije ali brate nije da se pozivi obavljaju samo prema njima. Ja imam registrovana 2 broja, ali mi ne prave toliku uštedu. Ko baš često zove najbrojeve onda je za njega nešto tipa haloo, daleko jeftinije