Vidi, kako je to uradjeno u bmw 3 mi je sasvim ok. U C mi je to nekako bezveze, ne svidja mi se i neprirodno mi je. Ni ljepsa polovina nije odusevljena s tim rjesenjem. Dok je ono u bmw 3 super po njenom misljenju.sema911s wrote:ta izraslina je velicine ko misk kompjuterski,. i ruka nekako (prirodno) cuci nad njim,. e sada sto svi imamo averzije prema tim misevima,. jbga,.direstraits0078 wrote:Ja jednostavno ne mogu provariti onaj dio iznad tockica za kontrolu na C. Ne lezi mi ergonomski i gotovo.Industrialyzer wrote:Kada sjedite u novoj S klasi sve ima svoj smisao i nista nije visak. Isto vazi za C klasu, jedino sto bih malo display promijenio.
dok ekrani,.,. svi hocemo mnogo informacija u sto manjem prostoru,. ti ekrani tableti sta su vec ispunjavaju te zahtjeve,. al kada stavis analogni sat on je samo sat,. i ovi moderni pederi diktiraju te uslove, a nama starog kova ostaje da slegnemo ramenima i prikljucimo se stadu
Novi modeli
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#576 Re: Novi modeli
- johntra
- sema911s
#578 Re: Novi modeli
dire,.u ovome avtu mi je slican sistem(w212) samo je jos podignutije nastavalja se naslonjaca ,. i u novom je to dosta spustenije,.
sapa ce se samo naslonit na tockic koji dodje ispod prstica,. dok bimer sapa ce bit na tockicu, meni bi mozda smetalo,.
al vjeruj i meni je par ljudi rekli kako je ovo neprirodno al kada probas ,. vidis da je dosta drugacije no sto izgleda
sapa ce se samo naslonit na tockic koji dodje ispod prstica,. dok bimer sapa ce bit na tockicu, meni bi mozda smetalo,.
al vjeruj i meni je par ljudi rekli kako je ovo neprirodno al kada probas ,. vidis da je dosta drugacije no sto izgleda
-
ado-šampion
#579 Re: Novi modeli
Jel ovo staroj Skodi Superb fotosopirano ime Volvo? 
- sema911s
#580 Re: Novi modeli
jontra,., kinesko sranje,. da si stavio 850R il nesto tako,.,
-
citroen xm
#581 Re: Novi modeli
Auto realno odlično izgleda bez nekih nepotrebno izvijenih linija. Vraća se Volvo na staze stare slave. Kakva Škoda? Kineski je kapital učinio čuda. I XC90 je kako kažeš kinesko sranje pa je možda i najbolji SUV trenutno.
- johntra
#582 Re: Novi modeli
Kinesko, nekinesko, Volvo je u ofanzivi...ni meni nije nešto legao dizajn stražnjeg dijela, kao ni bočna linija, koja baca na A7, ali ne sumnjam da će, ukupno, biti kvalitetno auto...
-
direstraits0078
#583 Re: Novi modeli
U w212 je ok, tamo imas tockic kao u bmw. U ovom novom C mi ono nikako ne pase. Visak mi ono iznad tockica. Ne mogu da nadjem ugodnu poziciju za desnu ruku a da ne ispritiscem sve moguce i nemoguce dok cackam s tockicem. Ali ako nekome valja njegov problem.sema911s wrote:dire,.u ovome avtu mi je slican sistem(w212) samo je jos podignutije nastavalja se naslonjaca ,. i u novom je to dosta spustenije,.
-
direstraits0078
#585 Re: Novi modeli
Ubojica djecijeg lica.KB9 wrote:volvo ubica
-
Seawolf
#586 Re: Novi modeli
Lijepo izgledaju i XC90 i S90.
Ali, izgled je jedno, a tehnika drugo. Gdje su im dizeli sa više od 4 cilindra i benzinci sa 8 cilindara. Nema.
Samo, molim vas, nemojte napisati kako ih oni mogu napraviti, samo neće, jer njihovi kupci to ne traže. Traže, nego šta, samo ih ne mogu dobiti.
Ali, izgled je jedno, a tehnika drugo. Gdje su im dizeli sa više od 4 cilindra i benzinci sa 8 cilindara. Nema.
Samo, molim vas, nemojte napisati kako ih oni mogu napraviti, samo neće, jer njihovi kupci to ne traže. Traže, nego šta, samo ih ne mogu dobiti.
-
ado-šampion
#587 Re: Novi modeli
Meni linijom i ovim zadnji krajem, poklopac gepeka, dosta podsjeca na Skodu Superb staru.citroen xm wrote:Auto realno odlično izgleda bez nekih nepotrebno izvijenih linija. Vraća se Volvo na staze stare slave. Kakva Škoda? Kineski je kapital učinio čuda. I XC90 je kako kažeš kinesko sranje pa je možda i najbolji SUV trenutno.
Dobar je XC90, ali daleko od toga da je najbolji SUV. Pogledaj relevantne testove. I kod njega isto, iako se vidi da su se pravo potrudili u detaljima, pa cak i dizajn kljuca, u nekim detaljima tipa rucica automatskog mjenjaca ili volan je gori od duplo jeftinijih auta drugih premium proizvodjaca. A bit premium auta je nesto vise za one koji su spremni platiti vise. Dobro auto je i Kia Sportage.
Evo jedan test:
-
Seawolf
#588 Re: Novi modeli
Na tom, kako ti kažeš višku, se nalazi TouchPad za unos tekstualnih informacija i kretanje kroz menije. A pride, imaš i točkić. Ako ti prilikom korištenja točkića, smetaju funkcije koje se aktiviraju sa TouchPada, onda isključiš TouchPad u postavkama.direstraits0078 wrote:U w212 je ok, tamo imas tockic kao u bmw. U ovom novom C mi ono nikako ne pase. Visak mi ono iznad tockica. Ne mogu da nadjem ugodnu poziciju za desnu ruku a da ne ispritiscem sve moguce i nemoguce dok cackam s tockicem. Ali ako nekome valja njegov problem.sema911s wrote:dire,.u ovome avtu mi je slican sistem(w212) samo je jos podignutije nastavalja se naslonjaca ,. i u novom je to dosta spustenije,.
A kod nove E-klase, pored toga, imaš i još dva TrackPointa na volanu.
-
ozdrlje_donje
#589 Re: Novi modeli
johntra wrote:Hebo mečku, vidi novog Volva S90
http://autoklub.jutarnji.hr/fotogalerij ... -/1469873/
-
direstraits0078
#590 Re: Novi modeli
Ne vozim toliko cesto C da bih imao vremena da cackam po svim tim opcijama, ali mi je Touch pad definitivno nezgrapan i visak. Npr. nisam nikad skuzio da se touch pad moze iskljuciti. Mozda bih nakon iskljucivanja imao drugo misljenje.Seawolf wrote:Na tom, kako ti kažeš višku, se nalazi TouchPad za unos tekstualnih informacija i kretanje kroz menije. A pride, imaš i točkić. Ako ti prilikom korištenja točkića, smetaju funkcije koje se aktiviraju sa TouchPada, onda isključiš TouchPad u postavkama.direstraits0078 wrote:U w212 je ok, tamo imas tockic kao u bmw. U ovom novom C mi ono nikako ne pase. Visak mi ono iznad tockica. Ne mogu da nadjem ugodnu poziciju za desnu ruku a da ne ispritiscem sve moguce i nemoguce dok cackam s tockicem. Ali ako nekome valja njegov problem.sema911s wrote:dire,.u ovome avtu mi je slican sistem(w212) samo je jos podignutije nastavalja se naslonjaca ,. i u novom je to dosta spustenije,.
-
Seawolf
#591 Re: Novi modeli
Može se u postavkama isključiti ESP, i ono kad ti trubne triput kad ga zaključaš, a da ne može TouchPad.direstraits0078 wrote:Ne vozim toliko cesto C da bih imao vremena da cackam po svim tim opcijama, ali mi je Touch pad definitivno nezgrapan i visak. Npr. nisam nikad skuzio da se touch pad moze iskljuciti. Mozda bih nakon iskljucivanja imao drugo misljenje.Seawolf wrote:Na tom, kako ti kažeš višku, se nalazi TouchPad za unos tekstualnih informacija i kretanje kroz menije. A pride, imaš i točkić. Ako ti prilikom korištenja točkića, smetaju funkcije koje se aktiviraju sa TouchPada, onda isključiš TouchPad u postavkama.
-
direstraits0078
#592 Re: Novi modeli
Seawolf wrote:Može se u postavkama isključiti ESP, i ono kad ti trubne triput kad ga zaključaš, a da ne može TouchPad.direstraits0078 wrote:Ne vozim toliko cesto C da bih imao vremena da cackam po svim tim opcijama, ali mi je Touch pad definitivno nezgrapan i visak. Npr. nisam nikad skuzio da se touch pad moze iskljuciti. Mozda bih nakon iskljucivanja imao drugo misljenje.Seawolf wrote:Na tom, kako ti kažeš višku, se nalazi TouchPad za unos tekstualnih informacija i kretanje kroz menije. A pride, imaš i točkić. Ako ti prilikom korištenja točkića, smetaju funkcije koje se aktiviraju sa TouchPada, onda isključiš TouchPad u postavkama.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#593 Re: Novi modeli
Vrlo,vrlo dobar auto,ovako na slikama. Da mi je legao zadnji kraj,dobio bi cistu peticujohntra wrote:Hebo mečku, vidi novog Volva S90
http://autoklub.jutarnji.hr/fotogalerij ... -/1469873/
Mislim da ga cekaju slicni problemi kao i Alfu u toj klasi,a to je izlazak nove E klase i BMW 5 iduce godine. A tu su samo jedni vladari. Ubost ce koju musteriju,ali nista kolosalno.
-
condy
#594 Re: Novi modeli
Znaci, rjesenje za normalno koristenje tockica je u iskljucenju touchpada.
Cak ni tad tockic nije pristupacan zbog polozaja touchpada. Puno funkcionalnije je uradjeno kod Audija. Kod BMW mislim da u novim modelima na tockicu dodje touchpad tako da je to i najbolje rjesenje.
Cak ni tad tockic nije pristupacan zbog polozaja touchpada. Puno funkcionalnije je uradjeno kod Audija. Kod BMW mislim da u novim modelima na tockicu dodje touchpad tako da je to i najbolje rjesenje.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#595 Re: Novi modeli
Ispravljam se. Auto mi samo s boka izgleda cudno,ozada i sprijeda beton betona. Unutra bolestan.
5- samo zbog bocne siluete.

5- samo zbog bocne siluete.

-
direstraits0078
#596 Re: Novi modeli
Ne znam, meni neko auto odmah sjedne na prvu. Npr. C klasa mi zbog ovog touch pada nije sjela, i ima poprilicno nervozan volan. BMW 3 mi je tako neposredan i dobar, poslije njega u sta god sjednem mi je bezze.condy wrote:Znaci, rjesenje za normalno koristenje tockica je u iskljucenju touchpada.![]()
-
Seawolf
#597 Re: Novi modeli
Točkić (u stvari, prilično je velikog prečnika, tako da se teško može zvati točkićem) je potpuno pristupačan bez obzira na TouchPad, koji je iza i iznad njega. Šaka se oslanja na "lebdeće" kučište TouchPada a prstima se vrti, pomjera i pritišće točak.condy wrote:Znaci, rjesenje za normalno koristenje tockica je u iskljucenju touchpada.![]()
Funkcije kretanja kroz menije i izbora u menijima, te namještanja pojedinih parametara, duplirane su i na TouchPadu i na točku. TouchPad, još ima dodatnu funkciju unosa teksta, tako što se upisuju (u stvari "crtaju") slova na njemu.
Kada se privikneš, sve ide vrlo jednostavno, i ništa ničemu ne smeta.
-
citroen xm
#598 Re: Novi modeli
ado-šampion wrote:
Meni linijom i ovim zadnji krajem, poklopac gepeka, dosta podsjeca na Skodu Superb staru.
Dobar je XC90, ali daleko od toga da je najbolji SUV. Pogledaj relevantne testove. I kod njega isto, iako se vidi da su se pravo potrudili u detaljima, pa cak i dizajn kljuca, u nekim detaljima tipa rucica automatskog mjenjaca ili volan je gori od duplo jeftinijih auta drugih premium proizvodjaca. A bit premium auta je nesto vise za one koji su spremni platiti vise. Dobro auto je i Kia Sportage.
Evo jedan test:
Mislim da stanovnik ove planete zemlje još uvijek nije napravio savršenu stvar, tj. stvar od koje ne može bolje. Eno na testu i onaj Srbijanac sa juga zemlje nađe očajnu plastiku u A4 B8, a opet je taj A4 za većinu premijum.
Onaj neki hrvat nablati RR jer mu se pokvarilo sve živo na njemu, a neće da priznaju. Opet je taj RR odličan.
Ipak porediti Sorento koji je odličan automobil sa XC90 ne ide. Ja bih prije i prvi model XC90 nego nov Sorento, ali opet ne kažem da Sorento nije odličan.
- basicm
#599 Re: Novi modeli
Meni ovaj vas volvo i nije nesto. Nekako dosadan.
-
Seawolf
#600 Re: Novi modeli
BMW 3er (F30/F31) je iznutra nešto prostraniji, ergonomičniji je i ima bolje upravljanje i bolji automatski mjenjač (do fejslifta C-klase, kada će ista dobiti 9G-TRONIC) od C-klase (W205/S205). Zauzvrat, C-klasa ima puno više sigurnosne opreme na listi opcija, ima bolje kočnice (kraći zaustavni put) i značajno komforniji ovjes, čak i u standardnoj varijanti, a jedina se u ovoj klasi može dobiti sa zračnim.direstraits0078 wrote:Ne znam, meni neko auto odmah sjedne na prvu. Npr. C klasa mi zbog ovog touch pada nije sjela, i ima poprilicno nervozan volan. BMW 3 mi je tako neposredan i dobar, poslije njega u sta god sjednem mi je bezze.condy wrote:Znaci, rjesenje za normalno koristenje tockica je u iskljucenju touchpada.![]()
Novi Audi A4 (B9) im je opasan konkurent, a svi ostali automobili D-segmenta su daleko iza.
I, ah da, C-klasa se jedina može kupiti sa V8 motorom. I novi RS4 će biti sa V6 motorom.