Novi modeli

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#576 Re: Novi modeli

Post by direstraits0078 »

sema911s wrote:
direstraits0078 wrote:
Industrialyzer wrote:Kada sjedite u novoj S klasi sve ima svoj smisao i nista nije visak. Isto vazi za C klasu, jedino sto bih malo display promijenio.
Ja jednostavno ne mogu provariti onaj dio iznad tockica za kontrolu na C. Ne lezi mi ergonomski i gotovo. :-?
ta izraslina je velicine ko misk kompjuterski,. i ruka nekako (prirodno) cuci nad njim,. e sada sto svi imamo averzije prema tim misevima,. jbga,.

dok ekrani,.,. svi hocemo mnogo informacija u sto manjem prostoru,. ti ekrani tableti sta su vec ispunjavaju te zahtjeve,. al kada stavis analogni sat on je samo sat,. i ovi moderni pederi diktiraju te uslove, a nama starog kova ostaje da slegnemo ramenima i prikljucimo se stadu
Vidi, kako je to uradjeno u bmw 3 mi je sasvim ok. U C mi je to nekako bezveze, ne svidja mi se i neprirodno mi je. Ni ljepsa polovina nije odusevljena s tim rjesenjem. Dok je ono u bmw 3 super po njenom misljenju.
johntra

#577 Re: Novi modeli

Post by johntra »

sema911s

#578 Re: Novi modeli

Post by sema911s »

dire,.u ovome avtu mi je slican sistem(w212) samo je jos podignutije nastavalja se naslonjaca ,. i u novom je to dosta spustenije,.
sapa ce se samo naslonit na tockic koji dodje ispod prstica,. dok bimer sapa ce bit na tockicu, meni bi mozda smetalo,.

al vjeruj i meni je par ljudi rekli kako je ovo neprirodno al kada probas ,. vidis da je dosta drugacije no sto izgleda
ado-šampion

#579 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Jel ovo staroj Skodi Superb fotosopirano ime Volvo? :-)
sema911s

#580 Re: Novi modeli

Post by sema911s »

jontra,., kinesko sranje,. da si stavio 850R il nesto tako,.,
citroen xm

#581 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Auto realno odlično izgleda bez nekih nepotrebno izvijenih linija. Vraća se Volvo na staze stare slave. Kakva Škoda? Kineski je kapital učinio čuda. I XC90 je kako kažeš kinesko sranje pa je možda i najbolji SUV trenutno.
johntra

#582 Re: Novi modeli

Post by johntra »

Kinesko, nekinesko, Volvo je u ofanzivi...ni meni nije nešto legao dizajn stražnjeg dijela, kao ni bočna linija, koja baca na A7, ali ne sumnjam da će, ukupno, biti kvalitetno auto...
direstraits0078

#583 Re: Novi modeli

sema911s wrote:dire,.u ovome avtu mi je slican sistem(w212) samo je jos podignutije nastavalja se naslonjaca ,. i u novom je to dosta spustenije,.
sapa ce se samo naslonit na tockic koji dodje ispod prstica,. dok bimer sapa ce bit na tockicu, meni bi mozda smetalo,.

al vjeruj i meni je par ljudi rekli kako je ovo neprirodno al kada probas ,. vidis da je dosta drugacije no sto izgleda
U w212 je ok, tamo imas tockic kao u bmw. U ovom novom C mi ono nikako ne pase. Visak mi ono iznad tockica. Ne mogu da nadjem ugodnu poziciju za desnu ruku a da ne ispritiscem sve moguce i nemoguce dok cackam s tockicem. Ali ako nekome valja njegov problem.
KB9

#584 Re: Novi modeli

Post by KB9 »

volvo ubica
direstraits0078

#585 Re: Novi modeli

KB9 wrote:volvo ubica
Ubojica djecijeg lica. :D
Seawolf

#586 Re: Novi modeli

Post by Seawolf »

Lijepo izgledaju i XC90 i S90.

Ali, izgled je jedno, a tehnika drugo. Gdje su im dizeli sa više od 4 cilindra i benzinci sa 8 cilindara. Nema.

Samo, molim vas, nemojte napisati kako ih oni mogu napraviti, samo neće, jer njihovi kupci to ne traže. Traže, nego šta, samo ih ne mogu dobiti.
ado-šampion

#587 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:Auto realno odlično izgleda bez nekih nepotrebno izvijenih linija. Vraća se Volvo na staze stare slave. Kakva Škoda? Kineski je kapital učinio čuda. I XC90 je kako kažeš kinesko sranje pa je možda i najbolji SUV trenutno.
Meni linijom i ovim zadnji krajem, poklopac gepeka, dosta podsjeca na Skodu Superb staru.

Dobar je XC90, ali daleko od toga da je najbolji SUV. Pogledaj relevantne testove. I kod njega isto, iako se vidi da su se pravo potrudili u detaljima, pa cak i dizajn kljuca, u nekim detaljima tipa rucica automatskog mjenjaca ili volan je gori od duplo jeftinijih auta drugih premium proizvodjaca. A bit premium auta je nesto vise za one koji su spremni platiti vise. Dobro auto je i Kia Sportage.

Evo jedan test:

Seawolf

#588 Re: Novi modeli

Post by Seawolf »

direstraits0078 wrote:
sema911s wrote:dire,.u ovome avtu mi je slican sistem(w212) samo je jos podignutije nastavalja se naslonjaca ,. i u novom je to dosta spustenije,.

U w212 je ok, tamo imas tockic kao u bmw. U ovom novom C mi ono nikako ne pase. Visak mi ono iznad tockica. Ne mogu da nadjem ugodnu poziciju za desnu ruku a da ne ispritiscem sve moguce i nemoguce dok cackam s tockicem. Ali ako nekome valja njegov problem.
Na tom, kako ti kažeš višku, se nalazi TouchPad za unos tekstualnih informacija i kretanje kroz menije. A pride, imaš i točkić. Ako ti prilikom korištenja točkića, smetaju funkcije koje se aktiviraju sa TouchPada, onda isključiš TouchPad u postavkama.

A kod nove E-klase, pored toga, imaš i još dva TrackPointa na volanu.
ozdrlje_donje

#589 Re: Novi modeli

Post by ozdrlje_donje »

johntra wrote:Hebo mečku, vidi novog Volva S90

Image

http://autoklub.jutarnji.hr/fotogalerij ... -/1469873/
:run:
direstraits0078

#590 Re: Novi modeli

Seawolf wrote:
direstraits0078 wrote:

Na tom, kako ti kažeš višku, se nalazi TouchPad za unos tekstualnih informacija i kretanje kroz menije. A pride, imaš i točkić. Ako ti prilikom korištenja točkića, smetaju funkcije koje se aktiviraju sa TouchPada, onda isključiš TouchPad u postavkama.

Ne vozim toliko cesto C da bih imao vremena da cackam po svim tim opcijama, ali mi je Touch pad definitivno nezgrapan i visak. Npr. nisam nikad skuzio da se touch pad moze iskljuciti. Mozda bih nakon iskljucivanja imao drugo misljenje. :-D
Seawolf

#591 Re: Novi modeli

Post by Seawolf »

direstraits0078 wrote:
Seawolf wrote:Na tom, kako ti kažeš višku, se nalazi TouchPad za unos tekstualnih informacija i kretanje kroz menije. A pride, imaš i točkić. Ako ti prilikom korištenja točkića, smetaju funkcije koje se aktiviraju sa TouchPada, onda isključiš TouchPad u postavkama.

Ne vozim toliko cesto C da bih imao vremena da cackam po svim tim opcijama, ali mi je Touch pad definitivno nezgrapan i visak. Npr. nisam nikad skuzio da se touch pad moze iskljuciti. Mozda bih nakon iskljucivanja imao drugo misljenje. :-D
Može se u postavkama isključiti ESP, i ono kad ti trubne triput kad ga zaključaš, a da ne može TouchPad.
direstraits0078

#592 Re: Novi modeli

Seawolf wrote:
direstraits0078 wrote:
Seawolf wrote:Na tom, kako ti kažeš višku, se nalazi TouchPad za unos tekstualnih informacija i kretanje kroz menije. A pride, imaš i točkić. Ako ti prilikom korištenja točkića, smetaju funkcije koje se aktiviraju sa TouchPada, onda isključiš TouchPad u postavkama.

Može se u postavkama isključiti ESP, i ono kad ti trubne triput kad ga zaključaš, a da ne može TouchPad.
:D Ne sumnjam, ali s obzirom da je mozda taj touch pad dio dodatne opreme, ja bih bio sretniji bRez touch pada.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#593 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

johntra wrote:Hebo mečku, vidi novog Volva S90

Image

http://autoklub.jutarnji.hr/fotogalerij ... -/1469873/
Vrlo,vrlo dobar auto,ovako na slikama. Da mi je legao zadnji kraj,dobio bi cistu peticu :roll:
Mislim da ga cekaju slicni problemi kao i Alfu u toj klasi,a to je izlazak nove E klase i BMW 5 iduce godine. A tu su samo jedni vladari. Ubost ce koju musteriju,ali nista kolosalno.
condy

#594 Re: Novi modeli

Post by condy »

Znaci, rjesenje za normalno koristenje tockica je u iskljucenju touchpada. :roll:
Cak ni tad tockic nije pristupacan zbog polozaja touchpada. Puno funkcionalnije je uradjeno kod Audija. Kod BMW mislim da u novim modelima na tockicu dodje touchpad tako da je to i najbolje rjesenje.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#595 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

Ispravljam se. Auto mi samo s boka izgleda cudno,ozada i sprijeda beton betona. Unutra bolestan.
5- samo zbog bocne siluete.
Image
direstraits0078

#596 Re: Novi modeli

condy wrote:Znaci, rjesenje za normalno koristenje tockica je u iskljucenju touchpada. :roll:
Cak ni tad tockic nije pristupacan zbog polozaja touchpada. Puno funkcionalnije je uradjeno kod Audija. Kod BMW mislim da u novim modelima na tockicu dodje touchpad tako da je to i najbolje rjesenje.
Ne znam, meni neko auto odmah sjedne na prvu. Npr. C klasa mi zbog ovog touch pada nije sjela, i ima poprilicno nervozan volan. BMW 3 mi je tako neposredan i dobar, poslije njega u sta god sjednem mi je bezze.
Seawolf

#597 Re: Novi modeli

Post by Seawolf »

condy wrote:Znaci, rjesenje za normalno koristenje tockica je u iskljucenju touchpada. :roll:
Točkić (u stvari, prilično je velikog prečnika, tako da se teško može zvati točkićem) je potpuno pristupačan bez obzira na TouchPad, koji je iza i iznad njega. Šaka se oslanja na "lebdeće" kučište TouchPada a prstima se vrti, pomjera i pritišće točak.

Funkcije kretanja kroz menije i izbora u menijima, te namještanja pojedinih parametara, duplirane su i na TouchPadu i na točku. TouchPad, još ima dodatnu funkciju unosa teksta, tako što se upisuju (u stvari "crtaju") slova na njemu.

Kada se privikneš, sve ide vrlo jednostavno, i ništa ničemu ne smeta.
citroen xm

#598 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:
Meni linijom i ovim zadnji krajem, poklopac gepeka, dosta podsjeca na Skodu Superb staru.

Dobar je XC90, ali daleko od toga da je najbolji SUV. Pogledaj relevantne testove. I kod njega isto, iako se vidi da su se pravo potrudili u detaljima, pa cak i dizajn kljuca, u nekim detaljima tipa rucica automatskog mjenjaca ili volan je gori od duplo jeftinijih auta drugih premium proizvodjaca. A bit premium auta je nesto vise za one koji su spremni platiti vise. Dobro auto je i Kia Sportage.

Evo jedan test:

Mislim da stanovnik ove planete zemlje još uvijek nije napravio savršenu stvar, tj. stvar od koje ne može bolje. Eno na testu i onaj Srbijanac sa juga zemlje nađe očajnu plastiku u A4 B8, a opet je taj A4 za većinu premijum.

Onaj neki hrvat nablati RR jer mu se pokvarilo sve živo na njemu, a neće da priznaju. Opet je taj RR odličan.

Ipak porediti Sorento koji je odličan automobil sa XC90 ne ide. Ja bih prije i prvi model XC90 nego nov Sorento, ali opet ne kažem da Sorento nije odličan.
basicm

#599 Re: Novi modeli

Post by basicm »

Meni ovaj vas volvo i nije nesto. Nekako dosadan.
Seawolf

#600 Re: Novi modeli

Post by Seawolf »

direstraits0078 wrote:
Ne znam, meni neko auto odmah sjedne na prvu. Npr. C klasa mi zbog ovog touch pada nije sjela, i ima poprilicno nervozan volan. BMW 3 mi je tako neposredan i dobar, poslije njega u sta god sjednem mi je bezze.
BMW 3er (F30/F31) je iznutra nešto prostraniji, ergonomičniji je i ima bolje upravljanje i bolji automatski mjenjač (do fejslifta C-klase, kada će ista dobiti 9G-TRONIC) od C-klase (W205/S205). Zauzvrat, C-klasa ima puno više sigurnosne opreme na listi opcija, ima bolje kočnice (kraći zaustavni put) i značajno komforniji ovjes, čak i u standardnoj varijanti, a jedina se u ovoj klasi može dobiti sa zračnim.

Novi Audi A4 (B9) im je opasan konkurent, a svi ostali automobili D-segmenta su daleko iza.

I, ah da, C-klasa se jedina može kupiti sa V8 motorom. I novi RS4 će biti sa V6 motorom.
Post Reply