Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
VCorp

#576 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by VCorp »

klixlove wrote:
VCorp wrote:
klixlove wrote: Medijsko preuveličavanje incidenta u Zvorniku, hapšenje naših povratnika u RS entitetu (kao i Sjefudina Tokića), hapšenje heroja odbrane Srebrenice Nasera Orića (koji je primjer svakom muslimanu kako se brani svoj narod)... Sve to nije koincidencija, već je očigledno da je u interesu Zapada da se ovdje ponovo izazove rat. Možda žele preko nas u Bosni i Tursku (Erdogana) uvući u rat zbog Bliskog Istoka i prpe Izraelu. Bošnjaci, budite oprezni i spremni. Oni nisu svjesni da kod nas omladina puni džamije svakog petka (što nije bio slučaj 92.). Oni nisu svjesni da smo spremniji nego ikad. Ali nemojte da mi počinjemo rat. Muslimani nikad ne počinju rat, ali se zato žestoko brane. I da, nemojte misliti da će Zapad biti na našoj strani. Neće, oni nam samo propast žele. Nemojte zaboraviti da je UN saučesnik genocida u Srebrenici. Nikada to nemojte zaboraviti. Nikad se na Zapad nemojte oslanjati. Oni ne vole muslimane i tačka. Bakira Izetbagovića pljuju samo naše komunjare, ateisti (npr. Galijašević i slični) istom mjerom kao i ovi genocidaši. 99% naših bošnjačih političara bi ljutito otkazalo dolazak Nikolića zbog Orića, a to je ono što oni upravo žele. Da isprovociraju. Bakir je to fantastično diplomatski uradio - ODGODIO dolazak Nikolića. Dakle, istovremeno poslao poruku da se Orić mora osloboditi, a nije djelovao isprovocirano. A da je djelovao isprovocirano, opet ništa više ne bi uradio za našeg heroja Orića. Pustite se Radončićeve pljuvačke filozofije. Bakir je lider baš kakav nam sad treba, da odmjereno i mudro vodi politiku. Uz to je i usko povezan sa Erdoganom (jednim od najjačih lidera u svijetu). Radi na konekciji sa islamskim ummetom koji nam je jedino pomagao kad je bilo najgore. A sada bi Erdogan bio spreman još i više. Komunizam nas je udaljio od vjere, razjedinio, učinio da vjerujemo kršćanskom UN-u - te pripremio teren za genocide koji su se desili. Ne dopustite da se to ponovo desi.
S obzirom da sam bio vojnik Armije BiH kao i dosta ljudi na forumu pa pljujem Bakira da li to znači da sam genocidas i komunjara ? Nisam ubijao civile, Srboslavija mi ne nedostaje a i dalje psujem Žutog. Bakir nije moj prijatelj niti ga priznajem kao predsjednika jer je kriminalac, kriminalci su oko njega i trebam sad da ga postujem a zbog cega ? Sta je on to uradio ? Gdje su pare od donacija ? Otac mu je bio nesposoban da nas vodi, nikakav vođa i iza toga ću stajati do smrti. Niko od nas nije ratovao ni za Bakira, ni za Aliju niti SDA vec za svoje familije, kuće i Bosnu.

Bakir lider koji nam treba ? :lol: Pa ovi politicari na sceni ne mogu ni u Africi pobijediti na izborima ali mogu kod nas.

Usko povezan sa Erdoganom ? Normalno da je povezan s Turcima, tamo mu je familija i stvorila veze za lično okorištavanje. Islamski ummet nije nama pomogao vec je mislio da pomaze nam a vidi se kod koga su pare na kraju zavrsile. Znas ti gdje je BiH a gdje je Turska ? Ista stvar je s nama i njima kao sa Srbima i Rusima, jedini igrač na Balkanu koji se pita nešto je Amerika.

Nije od vjere nikoga odvratio komunizam već vjerska politika s kojom se normalan, nezatucan čovjek ne moze slagati. Umjesto da budu primjer vjernika kod nas hodze, reisovi voze najnovije BMW - ove i Mercedese, politišu i dan i noć i stvaraju tenzije. Razjedinio je nas lopovluk našeg naroda.
Ovo je klasičan primjer čovjeka koji čita Dnevni avaz, koji na dnevnoj bazi pljuje Bakira bez ikakvog osnova i dokaza. Ne poznaješ čovjeka, a spreman si da mu psuješ cijeli život, jer je on sigurno kriminalac zato što to Radončić piše u svojoj privatnoj novini. Umjesto avaza preporučio bih ti da u ovim lijepim ramazanskim danima češće čitaš Kur'an, pomoći će ti da vidiš malo širu sliku. Ne želim se raspravljati sa tobom jer postim. Preporučio bih ti da još jednom pročitaš moj post, možda će ti biti malo jasnije. A možda i neće. Selam alejkum.

Klasičan sam primjer čovjeka koji ne kupuje Avaz, a Radoncica smatra istom ljigom kao Bakira jer dok je Alija bio ziv onda je bio dobar Fahrudinu a sad sere po njemu iako mu je ovaj pomogao da stekne sve što ima.

Bakira bez osnova i dokaza ? Je li ti iskreno misliš da se Bakir ne bavi mutnim poslovima, da nema veze s podzemljem i slično ? Je li vjerujes da je SDA zaista poštena stranka ?
Nisam ni poznavao Hitlera pa mu psujem ako ti je lakse.

Cim ti meni prepurucujes čitanje Kur'ana i branis Bakira meni je sve jasno a vjerujeim i ostalima tu.
Danguba

#577 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Danguba »

Innovation wrote:
DoZeN wrote:Deklaracija
Rezolucija :oops:
Sve dok ima ovakvih kao DoZen, rezolucija je potrebna.
razonoda

#578 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

:shock: Poredi se Kur'an sa casopisom Avaz. Fahro ce se onesvijestiti. :roll:
razonoda

#579 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

andromeda101 wrote:Nego, šta je ovo.

Niko se ne javlja na ovo.

Čak ni Suljagić.

Naši su totalno mirni. Umirili se ko bubice.

Da nije trampa?

Il je rat?

Ovo nešto ko pušteno niz vodu da plovi?
:| Jel neko nazvao Sanelu Jenkist da pomogne? :ceslja:
Ali Kemal

#580 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Ali Kemal »

Izrucenje Orica bi vjerovatno bila pozitivna stvar za Bosnu. Politicari bi pokusavali da dobiju neke politicke poene raznoraznim parolama, ali bi vremenom stvari dosle na svoje mjesto, a i jedan mafijas manje na ulicama.
Ne vidim nikakvo herojstvo kod tog covjeka, Srebrenica nije sacuvana, ljudi nisu sacuvani, post-ratni mafijas, gdje je u svemu tome herojstvo?
madner

#581 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

92, 93, 94, 95.
relativno84

#582 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by relativno84 »

Ali Kemal wrote:Izrucenje Orica bi vjerovatno bila pozitivna stvar za Bosnu. Politicari bi pokusavali da dobiju neke politicke poene raznoraznim parolama, ali bi vremenom stvari dosle na svoje mjesto, a i jedan mafijas manje na ulicama.
Ne vidim nikakvo herojstvo kod tog covjeka, Srebrenica nije sacuvana, ljudi nisu sacuvani, post-ratni mafijas, gdje je u svemu tome herojstvo?
Objektivan kao i obicno :D :thumbup:
Danguba

#583 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Danguba »

relativno84 wrote:
Ali Kemal wrote:Izrucenje Orica bi vjerovatno bila pozitivna stvar za Bosnu. Politicari bi pokusavali da dobiju neke politicke poene raznoraznim parolama, ali bi vremenom stvari dosle na svoje mjesto, a i jedan mafijas manje na ulicama.
shvatit ce te ozbiljno. :D
vidis da ga trehaju k'o vrecu ovdje na forumu. :-)
razonoda

#584 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

Innovation wrote:
Tužilaštvo BiH uputilo je putem Ministarstva pravde BiH zahtjev pravosuđu Švicarske Konfederacije u kojem traži da se Naser Orić vrati u BiH, odnosno ne izruči pravosuđu Srbije, jer bi se na taj način ugrozio predmet Naser Orić i dr. koji se vodi pred pravosuđem BiH i koje je nadležno za procesuiranje ovog predmeta.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /150622073

:roll:
:-) Predmet krenuo 2006 --ispitan 2008, 2009 dosao do Tuzilastva BIH --I do dnas nije rijesen. Kazu , tu je bio ,odazivao se na pozive. Pa, dokle......
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#585 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote: Predmet krenuo 2006 --ispitan 2008, 2009 dosao do Tuzilastva BIH --I do dnas nije rijesen. Kazu , tu je bio ,odazivao se na pozive. Pa, dokle......
Sve dok tužioci i sudije budu zaštićeni kao bijeli medvjedi i ne budu trebali polagati račune nikome za svoj (ne)rad ili to što se prodaju gore os svake ulične prodavačice ljubavi.
seln

#586 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by seln »

Ali Kemal wrote: Ne vidim nikakvo herojstvo kod tog covjeka, Srebrenica nije sacuvana, ljudi nisu sacuvani, post-ratni mafijas, gdje je u svemu tome herojstvo?
Slazem se....
ali, ovdje je u pitanju samo jedna, ali vrlo bitna stvar: je li on kriv?
To sto ja njega smatram reketasem, nema nikakve veze s tim.
Ali Kemal

#587 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Ali Kemal »

relativno84 wrote:
Naravno, hajde ti meni reci, da li je Srebrenica sacuvana, da li su ljudi sacuvani, da li je Oric mafijas?
Kada na to odgovoris, objektivno, onda mi objasni gdje je tu herojstvo, izvuci se helikopterom i prakticno izdati svoje ljude.
Ako je ubio bilo kog civila, onda mu treba suditi prije svega sudstvo u BiH, jer ubistvo bilo kog nevinog civila jeste za sud, bez obzira sta je neko radio prije.
Pa i obicne ljude sude kada nekog ubiju, bez obzira ako su nekome prije spasili zivot, mogu se uzeti olaksavajuce okolnosti, ali nema parola Svi smo mi Kemo :oops:
Danguba

#588 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Danguba »

razonoda wrote:
Innovation wrote:
Tužilaštvo BiH uputilo je putem Ministarstva pravde BiH zahtjev pravosuđu Švicarske Konfederacije u kojem traži da se Naser Orić vrati u BiH, odnosno ne izruči pravosuđu Srbije, jer bi se na taj način ugrozio predmet Naser Orić i dr. koji se vodi pred pravosuđem BiH i koje je nadležno za procesuiranje ovog predmeta.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /150622073

:roll:
:-) Predmet krenuo 2006 --ispitan 2008, 2009 dosao do Tuzilastva BIH --I do dnas nije rijesen. Kazu , tu je bio ,odazivao se na pozive. Pa, dokle......
jednostavno, nema valjanih dokaza.

...a u srbiji bi ih sigurno bilo kao i u slucaju jurisic. baba narikaca koje za par svijeca svjedoce sta god hoces.
...

Kako bi osporila njezin iskaz o većini poginulih civila srpske nacionalnosti prilikom zauzimanja Bjelovca, tužitejica je pokazala dokument iz Bratunačke brigade VRS-a koji govori o „pogibiji 55 boraca i 7 civila, kao i više ranjenih prilikom borbi s jedinicama Nasera Orića (lokalnog zapovjednika ARBiH)“.

„Dakle prema ovom dokumentu je poginulo 62 mještana i od toga većina vojnici.“, suočila je svjedokinju tužiteljica, pokazujući i spisak poginulih boraca VRS-a među kojima su i imena muža, kao i dvije kćerke svjedokinje.

„Znači u ovom dokumentu stoji da su Vaš muž i Vaše kćeri poginuli u borbi i da su bili pripadnici Bartunačke lake pješadijske brigade VRS. Jeste li to znali?“, upitala je McGregor, a svjedokinja obrane odgovorila – da je tek to saznala 2004.godine kada je svjedočila kao svjedokinja optužbe u haškom procesu protiv Nasera orića.

„Nikada ga nisam pitala (muža), no valjda je bio, a nisam znala da su kćeri bile mobilizirane. Jer ja sam bila protiv toga i htjela sam da ih skloni...
Evo je ovih dana ponovo u medijima da ce svjedociti protiv Orica.
Da nije zalosno(obostrano) bilo bi smijesno.
madner

#589 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Ignorises da je Sud vec dao svoj sud o ratnom periodu a postratni period nije predmet potjernice.
sumirprimus

#590 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sumirprimus »

euuuu ali kemal, zglajzo posteno,nesto to zbog demokraaaaata jele... :evil:
objektivnost na trecu i eksponencijalno raste i raste i jedva ceka da poraste...herojstvo ti u tebe.narasce narasce nije oduvijek bilo malo. :izet:
klixlove

#591 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by klixlove »

https://www.youtube.com/watch?v=XO4wgDnSE1s

Razumljivo je zašto je trn u oku i nekim našim miševima iz rupa. General sa 26 godina, okupio ljude i stao pred agresora saa osmjehom na licu na samoj granici sa Srbijom.
razonoda

#592 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

Ali Kemal wrote:
relativno84 wrote:
Naravno, hajde ti meni reci, da li je Srebrenica sacuvana, da li su ljudi sacuvani, da li je Oric mafijas?
Kada na to odgovoris, objektivno, onda mi objasni gdje je tu herojstvo, izvuci se helikopterom i prakticno izdati svoje ljude.
Ako je ubio bilo kog civila, onda mu treba suditi prije svega sudstvo u BiH, jer ubistvo bilo kog nevinog civila jeste za sud, bez obzira sta je neko radio prije.
Pa i obicne ljude sude kada nekog ubiju, bez obzira ako su nekome prije spasili zivot, mogu se uzeti olaksavajuce okolnosti, ali nema parola Svi smo mi Kemo :oops:
:-) Sto je bitno ustanoviti --jel mafijas ili ne --JESTE , kao i svi ostali na vrhu ---I SVI ONI UZIVAJU KAD IM PRIKACIS TAJ --kompliment.
No , sad treba da se dokaze --ratno djelovanje istog.
KatarinaKosaca

#593 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KatarinaKosaca »

Ali Kemal wrote:Ako je ubio bilo kog civila, onda mu treba suditi prije svega sudstvo u BiH, jer ubistvo bilo kog nevinog civila jeste za sud, bez obzira sta je neko radio prije.
suđen i presuđen u Haagu na godinu i nešto, mislim. Oslobođen onoga za šta ga je cijela optužnica teretila. Niti jedan čovjek nemože 2x biti suđen za isto djelo, pa tako ni ovaj. U svakom slučaju, ako postoje novi dokazi, Srbija je zadnja instanca gdje mu se treba suditi. Onda treba poslati i oslobođenog generala Perišića koji je bombardirao Mostar 1992 u BIH na suđenje.
Inače, Srbi su negirali Haag, nisu slali dokaze (ako su ih imali), nisu sarađivali, a onda se ljute kako to da su najviđe osuđeni. Haag kakav, takav sa svim svojim greškama je bio i jeste jedina ovozemaljska pravda. Bruni Vekariću, nešto nikako ne vjerujem da sudi nekom Bošnjaku. Valjda bi svakom ko je branio bukvalno kućni prag našli da je ratni zločinac. Doduše, prva slavna malmeška brigada bi u tom slučaju dobro prošla :D
Ali Kemal

#594 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Ali Kemal »

seln wrote:
Ali Kemal wrote: Ne vidim nikakvo herojstvo kod tog covjeka, Srebrenica nije sacuvana, ljudi nisu sacuvani, post-ratni mafijas, gdje je u svemu tome herojstvo?
Slazem se....
ali, ovdje je u pitanju samo jedna, ali vrlo bitna stvar: je li on kriv?
To sto ja njega smatram reketasem, nema nikakve veze s tim.
Od kud ja znam da li je on kriv. Kako bi uopce neki forumas mogao znati da li je on kriv?
Zato postoji sud, pa cak i ako sud nekoga oslobodi, to ne mora znaci 100% da nije kriv, pogotovu kada je neko oslobodjen zbog nedostatka dokaza.
Ubijedjen sam da u 2015 nije moguce nekoga da se osudi, a da nije kriv, a moguce je da se pusti, ako je kriv.
Zasto bi bilo u interesu nekog prosjecnog forumasa da se ne osudi neko ko je kriv za necije ubistvo? Culi smo bezbroj puta da Islam kaze, parafraziram, ubiti jednog covjeka je kao ubiti cijeli svijet, tako da usput reagovanje visokih sluzbenika rijaseta pokazuje visoki stepen licemjerja i gazenja vlastitih vjerskih postulata, kako tog, tako i svih ostalih, kao i stetnost prema cijelom drustvu.
sumirprimus

#595 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sumirprimus »

ovo vise ko papagaji sudit mu za pobijene civile, kriminalac,ratni zlocinac.
a u svrhu relativizacije ratnih zlocina,etnickog ciscenja i genocida.
sumirprimus

#596 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sumirprimus »

Ali Kemal wrote: Od kud ja znam da li je on kriv. Kako bi uopce neki forumas mogao znati da li je on kriv?
Zato postoji sud, pa cak i ako sud nekoga oslobodi, to ne mora znaci 100% da nije kriv, pogotovu kada je neko oslobodjen zbog nedostatka dokaza.
Ubijedjen sam da u 2015 nije moguce nekoga da se osudi, a da nije kriv, a moguce je da se pusti, ako je kriv.
Zasto bi bilo u interesu nekog prosjecnog forumasa da se ne osudi neko ko je kriv za necije ubistvo? Culi smo bezbroj puta da Islam kaze, parafraziram, ubiti jednog covjeka je kao ubiti cijeli svijet, tako da usput reagovanje visokih sluzbenika rijaseta pokazuje visoki stepen licemjerja i gazenja vlastitih vjerskih postulata, kako tog, tako i svih ostalih, kao i stetnost prema cijelom drustvu.
pa sta onda pises na temu?
sta?
koji razlog osim relativizacije ratnog zlocina etnickog ciscenja i genocida?
relativno84

#597 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by relativno84 »

Ali Kemal wrote:
relativno84 wrote:
Tesko je biti objektivan kad tako postavis tezu :D

Srebrenica je bila zasticena zona, i nju je trebao UN da cuva a ne Naser, ali i to znas samo sto prelazis preko toga. Mafijasi u ovoj zemlji sjede u parlamentima i upravnim odborima,
Naser je sitna riba i fizikalac na terenu, i ne vidim kakve to veze ima s ovim pokusajima iz Srbije :roll:

Herojstvo je pokazao u periodu od 92-95 kad je trebalo, njegov izlazak je stvar komandnog lanca koji se morao postovati, jel neko drugi tu napravio gresku sad je suvisno govoriti.

To sto neko nosi civilnu odjecu ne znaci i da je civil, a takvih je bilo previse u okolini Srebrenice koji su izgubili zivot pa bi sad da se uguraju medju zrtve, ali se prelazi preko cinjenice da su ubijeni s oruzjem u ruci. Sud u Hagu je rekao svoje, mozda su napravili gresku ali to je gotova prica, osim za cetnike i njihove istomisljenike.

Jesi li prvo ili drugo?
Ali Kemal

#598 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Ali Kemal »

razonoda wrote: :-) Sto je bitno ustanoviti --jel mafijas ili ne --JESTE , kao i svi ostali na vrhu ---I SVI ONI UZIVAJU KAD IM PRIKACIS TAJ --kompliment.
No , sad treba da se dokaze --ratno djelovanje istog.
Ma ja samo pitam gdje tu raja vidi heroja, nije sacuvao Srebrnicu, ljude, ispario se, a atribut mafijas-reketas samo pokazuje kakva je to osoba.
Patriojota koji krade vlastiti narod, koji ga slavi kao heroja :-)
Jel sad malo jasnije?

Znaci, kako neko moze biti patriota, ako krade drzavu, tj gradjane te drzave?
razonoda

#599 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

Kako ne razumijes-- pobili nas , oteli najbolju zemlju, nismo pobjednici --i JOS DA NADJU DA JE HEROJ IZ SREBRENICE KRIV.
To -Bosnjak ne moze prezivjeti --MORALNO ili kako god.
KatarinaKosaca

#600 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KatarinaKosaca »

relativno84 wrote:Srebrenica je bila zasticena zona, i nju je trebao UN da cuva
Suština.

Da je Naser tamo bio i da je (daj Bože) obranjena Srebrenica i da Bošnjaci nisu predali oružje pri "zaštiti" od strane UN-a, danas bi trubili kako su Bošnjaci pregazili sporazum o zaštićenoj zoni.
Kako god, Bošnjaci su krivi :-) :-) :-) :-)
Post Reply