Nije, ni u jednoj drzavi. Minimalac je propisan za lokalce u svakoj od drzava.šestiverbalnimesija wrote:
Evo ja cu. Rade drzavne poslove. Opstina, aerodrom , telecomi, veliki developeri drzavini. Naravno funkcije, mid range managment pa gore. Mislim da je najmanja plata oko 10 k ojra, propisano zakonom. Dalje dobijaju od države kuće tj vile besplatno. Sa plaćenim računima. Imaju fondove za školovanje. Za biznis.. moze aplicira ti za kredit. Pa Sheik odbije svaki bajram nesta od glavnice. Na kraju ni glavnicu ne vrati. Lijecenje isto tako.
Dalje, postoje free zone i postoje koje nisu free. Pa ko god hoće da radi biznis mora imati lokalca u 51% vlasništvu. Tako da lokalci potpisuju i uzimaju postotak.
To za ove sto neće da rade. Ovo sve se odnosi na Emira cane ima ih malo pa im se moze. Saudijaca recimo ima bijede prave kolko hoćeš. Uglavnom ko je lokalac i iole open minded. Raj na zemlji..
Saudijci i Omanci imaju najmanju ... ne znam tacnu cifru, ali kad smo zaposljavali Saudijce bilo je nesto vise od 2 milje dolara. Mislim da je za Omance otprilike isto.
Za Emiracane ne znam tacno ,ali je sigurno manje od 10 hiljada eura, ustvari znam da je mnogo manje za poziciju koja nije direktorska.
Kad sam bio u Kuvajtu, a tome zaista ima mnogo proljeca, drzava je bracnom paru Kuvajcana davala na poklon 4 hiljade kuvajtskih dinara, sto je u to vrijeme (a i sada je blizu) bilo 14 hiljada dolara, dobijali su izuzetno povoljan kredit na kucu ...
Kataraca je veoma malo. Do nedavno, pa i danas ih cak ima, u policiji su im bili Sudanci i Egipcani.