Auto kozmetika

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MAN-lion's coach

#576 Re: Auto kozmetika

Post by MAN-lion's coach »

tabija wrote:Koji proizvod vi koristite za crne plasticne povrsine s vanjske strane?
Imam neki sonaxov za kokpit i cini se OK.Imam i za gume neki njihov,mescini nije los ni on ali nesto sto ce plastike drzati crnima mi je najbitnije iskreno.
Nisam mogo u peniju naci taj proizvod.

Image[/url]
Ovaj prvi sa lijeva i za gume i za plastiku,solidan je.

A sonaxom obrisala tablu ostale mrljotine bijele pa sam jedva utrljala onom magicnom krpom, a sa stvar bude gora, na sluzebnom sam isto tako poletila da malo sredim tablu i isto sranje napravila. Tako da sonax vise ne. Tabla Golf 5 i Skoda Rapid. Uzas. Izgleda da se ove novije table samo mogu vlaznom magicnom brisati jedino u dvoje se sjajilo ko tepsija janjetine.
UmaX

#577 Re: Auto kozmetika

Post by UmaX »

Koji sprej je dobar za dezinfekciju klime? Ono sto se upali recirkulacija i klima, pa zatvore vrata da odradi dok se sav sprej ne ispuca.
JavierBosnia

#578 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

Prva je greska da se ne kupuje sprej za instrument tablu
Sonax ima svoje kao sprice ne znam kako drugacije da ih nazovem i savrseno rade posao, ne skupljaju prasinu i imaju u sebi neki miris vanila tako nesto
kabal1337

#579 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

UmaX wrote:Koji sprej je dobar za dezinfekciju klime? Ono sto se upali recirkulacija i klima, pa zatvore vrata da odradi dok se sav sprej ne ispuca.
To je sve smece, to maskira miris. Kupi sredstvo za dezinfekciju(asepsol) i kroz usis tj. Skini filter(klime naravno) i prsci da ga nabaci na isparivac.
Revolucionar ★

#580 Re: Auto kozmetika

Post by Revolucionar ★ »

Zna li neko gdje se ima kupit ona spuzva za poliranje felgi, sto se nabaci na busilicu? Da li je neko probao ispolirati sebi u kombinaciji s nekim sredstvom. Do sad sam spuzvicom i cilit bengom radio, solidni su rezultati, ali opet ne mogu dobit onaj sjaj kao sto je bio, ostane na nemalo mjesta crnih tackica i slicno
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#581 Re: Auto kozmetika

Post by bitanga_sa_otesa »

Revolucionar ★ wrote:Zna li neko gdje se ima kupit ona spuzva za poliranje felgi, sto se nabaci na busilicu? Da li je neko probao ispolirati sebi u kombinaciji s nekim sredstvom. Do sad sam spuzvicom i cilit bengom radio, solidni su rezultati, ali opet ne mogu dobit onaj sjaj kao sto je bio, ostane na nemalo mjesta crnih tackica i slicno
ako su ti felge go aluminijum bez laka onda nista bez krpe za brusilicu i plave krede za inox,s tim se najbolje polira aluminijum
Image
Image

ako su lakirane onda standardna metoda kao i auto da poliras
Revolucionar ★

#582 Re: Auto kozmetika

Post by Revolucionar ★ »

bitanga_sa_otesa wrote:
Revolucionar ★ wrote:Zna li neko gdje se ima kupit ona spuzva za poliranje felgi, sto se nabaci na busilicu? Da li je neko probao ispolirati sebi u kombinaciji s nekim sredstvom. Do sad sam spuzvicom i cilit bengom radio, solidni su rezultati, ali opet ne mogu dobit onaj sjaj kao sto je bio, ostane na nemalo mjesta crnih tackica i slicno
ako su ti felge go aluminijum bez laka onda nista bez krpe za brusilicu i plave krede za inox,s tim se najbolje polira aluminijum
Image
Image

ako su lakirane onda standardna metoda kao i auto da poliras
goli aluminij .. hvala ljudino :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#583 Re: Auto kozmetika

Revolucionar ★ wrote:
goli aluminij .. hvala ljudino :thumbup:
nema na cemu ba,bilo je nekad tih krpa i krede kupiti u metal centru u krugu energoinvesta,a neke slicne krpe sam vidio i u unior tehni u bacicima.
ja svoje krpe i krede dao jednom pakashu,sad mi je zao...
MrRango

#584 Re: Auto kozmetika

Post by MrRango »

Moje pitanje nije baš vezano za ovu temu, ali nije puno offtopic, pa ću ovdje pitati, da ne otvaram bespotrebno novu temu. Tražim da naručim LED sijalice za unutrašnjost automobila preko interneta. Da li ste naručivali preko ebay-a ili neke slične stranice neki set za cijelu unutrašnjost automobila, šta biste preporučili za naručiti, konkretno u pitanju je Audi A3 8L 2002. model.

Hvala unaprijed.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#585 Re: Auto kozmetika

Post by konektovan »

MrRango wrote:Moje pitanje nije baš vezano za ovu temu, ali nije puno offtopic, pa ću ovdje pitati, da ne otvaram bespotrebno novu temu. Tražim da naručim LED sijalice za unutrašnjost automobila preko interneta. Da li ste naručivali preko ebay-a ili neke slične stranice neki set za cijelu unutrašnjost automobila, šta biste preporučili za naručiti, konkretno u pitanju je Audi A3 8L 2002. model.

Hvala unaprijed.
Ma kupiš na ebayu ili aliexpresu. Ja sam sebi kupio neke 10 kom, za 2.50 KM i evo rade vec godinu kad je u utrasnjost u pitanju. Pokusao sa par modela, sa pozicijom, svaki drugi dan prestanu radit. :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#586 Re: Auto kozmetika

chuniratel stagod :? :roll:
Qler

#587 Re: Auto kozmetika

Post by Qler »

ma ja evo 7 dana kupujem jelkicu...
basicm

#588 Re: Auto kozmetika

Post by basicm »

3 mjeseca nisam oprao auto
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#589 Re: Auto kozmetika

Post by izvrsni direktor »

Ja evo razmisljam koje cu gume za winter setup
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#590 Re: Auto kozmetika

Post by izvrsni direktor »

bio direktor na moru (u orebicu) i vratio se sa flekom od borove (s mora) smole na autu. zena fina pokusala noktom da je skine i lak je sad isparan malo. da bi sprijecio jos vece posljedice kako da je se rijesim? (mislim na smolu)
vjeshalica

#591 Re: Auto kozmetika

Post by vjeshalica »

Wd40 sa lima
Sa sajbe grebala i izgrebala ne puno
Nije nesto htjelo
Mozda uljem probati
bitanga_sa_otesa

#592 Re: Auto kozmetika

stalno vam treba ponavljati...benzin ili nitro razredjivac za smolu i katran,nikakvo grebanje i struganje nasuho samo vecu stetu pravite ...
DonieBrasco

#593 Re: Auto kozmetika

Post by DonieBrasco »

Koje sredstvo koristiti za ciscenje sjedista, standarnih ne koznih, sta bi mogao da u kantu vode ukapam (tipa neki deterđent) da vlaznom krpom ne mokrom malo jace protrljam ? Sta da probam ?
Throttle

#594 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

Nadji hemijsko ciscenje na samousluznim praonicama, to je zakon za sve mrlje. Za par markica ko novo. Jedino ponesi deku da ne sjedis na mokrom sjedistu do kuce :mrgreen:
Neko je spominjao na nekoj od tema, samousluzne praonice il nekoj slicnoj, gdje ima u Sarajevu
Ja ne bih nebo time cistio a sjedista samo gas :thumbup:
vjeshalica

#595 Re: Auto kozmetika

Post by vjeshalica »

:lol:
Ako je budala ko ja da ode na onu u Aleji Bosne Srebene i spizdim sjediste
Prvo upitno je da li ima uopce deterdzenta ili je to samo nekakva vodurina nafrčkana
A usisivac dodatno pljuje peksinavu vodu napolje tj.nikako ne vuce kako treba
Sjebada teska
Najbolje je nekome posteno platiti da ocisti kako treba i navuci presvlake tipske i po potrebi skinuti i oprati a auto regularno odrzavati a ne usisavati od bajrama do bajrama
Throttle

#596 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

U Zenici na praoni regularno fercera, ja neki dan ocistio gepek, ko nov :mrgreen:
Travnički Noćni Šetač

#597 Re: Auto kozmetika

Post by Travnički Noćni Šetač »

DonieBrasco wrote:Koje sredstvo koristiti za ciscenje sjedista, standarnih ne koznih, sta bi mogao da u kantu vode ukapam (tipa neki deterđent) da vlaznom krpom ne mokrom malo jace protrljam ? Sta da probam ?
Image
amar1994

#598 Re: Auto kozmetika

Post by amar1994 »

jebo to u praonicama,sporo se susi,ja sam koristio ovu pjenu u martu,osusi se za pola sata najvise a skinuo sam svu prljavstinu :)

Image

moze i ovo sto je travnicki okacio :thumbup:
DonieBrasco

#599 Re: Auto kozmetika

Post by DonieBrasco »

Pogledat cu ovaj Sonax ako nađem, ovaj Abro mislim da ima u ovoj radnji u blizini BBI Centra, samo da nije neka teska hemija da se to poprska - nanese ispere, osusi, valjdan nije nesto komplikovano.
kabal1337

#600 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

DonieBrasco wrote:Pogledat cu ovaj Sonax ako nađem, ovaj Abro mislim da ima u ovoj radnji u blizini BBI Centra, samo da nije neka teska hemija da se to poprska - nanese ispere, osusi, valjdan nije nesto komplikovano.
Mikro fiber krpa obavezno, mozes i feri razmutit za vodom. I polahko.
Post Reply