Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Towelie

#576 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Towelie »

wewa wrote:
AleksoMKD wrote:
wewa wrote: ma da je nama kako zaplivati na ovom prvom valu, lahko bih ja za Štokholm :-)
Valjda imate vec prvi val, pravo glasa i ne otac/suprug nije vise vlasnik zene. :D
zavisi koga pitas - zakonodavca ili prosjecnog muskarca.
Koliko ce uopste biti tih valova, talasa, cega god? :-D
wewa

#577 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Towelie wrote: Koliko ce uopste biti tih valova, talasa, cega god? :-D
koliko bude trebalo, sto se mene tice.
Capajebo

#578 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Capajebo »

Da Bog da ni jedan vise :mrgreen:
AleksoMKD

#579 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

stakasa wrote: Ama odakle vam ova prica o Stockholmu da mi je znati, ljudi nisu stigli zamjenit zimske gume, to je razlog zastoja bio, ovo su patke
http://www.thelocal.se/20161112/stockho ... w-clearing

OK, ali ima nesto i u tome da je dobar deo napora ulozen da se prvo ociste trotoari, jer navodno zene vise idu pjesice dok muskarci voze (sto je malo seksisticki) pa su gradski autobusi i tramvaji imali problema.
Capajebo

#580 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Capajebo »

AleksoMKD wrote:
stakasa wrote: Ama odakle vam ova prica o Stockholmu da mi je znati, ljudi nisu stigli zamjenit zimske gume, to je razlog zastoja bio, ovo su patke

OK, ali ima nesto i u tome da je dobar deo napora ulozen da se prvo ociste trotoari, jer navodno zene vise idu pjesice dok muskarci voze (sto je malo seksisticki) pa su gradski autobusi i tramvaji imali problema.
Stockholm’s ’gender-equal’ snow-clearing policy :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovaj svijet bas otis'o u pm :lol:
prog321

#581 Re: Danasnji "feminizam"

Post by prog321 »

Najveći zločin jednoj ženi je ružnoča .
Lijepe žene su u prednosti nad bilo kojem muškarcu :-D
stakasa

#582 Re: Danasnji "feminizam"

Post by stakasa »

AleksoMKD wrote:

Ma kakvi, trotoari se prosiruju, ceste suzavaju da bi se manje vozila auta. Ali opet bicikla najvise voze muskarci. Nema ovo veze sa feminizmom, neko izmislja.
Ovde su se uloge zamjenile pa sada zene vise puse, biju se, treniraju boks, voze auta itd
Stari_Jarac

#583 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Stari_Jarac »

Niemand wrote:Ova prica u vezi nobelove nagrade i zena me podsjeti na majkl kejna i oskara- neS dobiti oskara samo zato sto si crn, trebas ga zasluziti.

Vec rekose u prethodnim postovima sustinu, na polju tehnologije ne dominiraju zene? Jel im zabranjeno? Nije. Al se i dalje ocekuje da zene moraju nesto raditi i ukoliko to ne rade-ti gadni muskarci im garant ne daju. A ne brani ti niko da upises masinstvo mjesto engleskog.

Tamo gdje zene dominiraju, to im ne smeta i to se ni ne spominje, cemu jel. Tamo gdje muskarci dominiraju- to je vec problem, dje zapelo, zasto zene ne dominiraju? Ovo je jednakost? Zene se zbilja ozbiljno sekiraju sto u vrticima ne radi velik broj muskaraca? Zene se pravo sekiraju sto se muskarci siluju po zatvorima?

Ravnopravnost nije jednako feminizam. Favoriziranje zena nije jednakost. Mrznja spram muskarcima nije jednakost.

Slazem sa stakasom, to vise nije prica o jednakosti. To postaje prica o nadmoci mjesto vanabi jedankosti.

Ono sto jes problem se ignorise, jer se zauzeto pricom o povlasticama jer si zensko. Meni je na ovom forumu npr glupo sto se u svadjama forumasicama upucuju seksisticki komentari. Really? Nemas mozga pa da to nadomjestis necim drugim il sta? Zanimljivo da velikom broju forumasica to ne smeta. One to i dalje dozivljavaju ko svadju, ne ko diskriminaciju.

Generalno sam alergicna na prostacku pricu, al ne mozes biti glupko i na kraju kad nemas vise sta reci preci na svoje seksualne frustracije. Mislim da je vecina mojih prijava postova bila zbog tog. I o tom sam usput promjenila misljenje. Ovo je balkan a ovdje zive sirovine. Zene pri svadjama koriste slicne konotacije tipa-ja sam dobra ko avion a ti si jado sa malim genitalijama. Jado uzvrati sa dzaba ti sto si avion kad te niko ne servisira. I tako u krug dok im ne dosadi.

-_-

Usput, kapitalizam ne bira koga ce zakinuti da bi se bilo u plusu.

Nemam vala nikakvu potrebu da se dokazujem muskarcima, a jos manje zenama-njima se obicno citav zivot trebas dokazivati il takmiciti sa njima. To sto neko radi tipican zenski posao a ti tipican muski ne znaci da si vrijednija. Radite drugacije poslove, to je sve.

Kad bi se citav zivot dokazivo ljudima, trebo bi se dvaput roditi, jednom da se dokazujes drugi put da naprosto zivis.

@Jack be nimble, ja sam kao dijete isla na dodatnu nastavu iz matematike i tu su bila samo 2 djecaka. Sve 4 godine. Tamicenje iz tehnickog crtanja- isle sve curice. Nije to nikakvo pravilo.
:thumbup: Ovo je jedan od najboljih i najinteligentnijih postova što sam pročitao na ovom forumu. Sve rečeno i muškim i ženskim šovinstima/kinjama pa neka razmišljaju.
AleksoMKD

#584 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

wewa wrote: zavisi koga pitas - zakonodavca ili prosjecnog muskarca.
I prosecnu zenu. Dali ona zna?

Tocno je da u Balkanskoj sredini ima zaostalih slucajeva ali barem ima milion brojeva koje zena moze okrenuti i dobiti pomoc. Ne znam slucaj da je zena otisla u policiju jer je muz maltretira pa da je ovi vrate muzu silom.
Prvi val = pravo glasa, zena vise nije vlasnistvo.
Drugi val = jednakost polova, jednaka plata za jednakav posao, iednaka mogucnost napredovanja u poslu, politici i drustvu
Treci val = muzomrsci, psihopate i Social Justice Warriors (ovi SJW su najgora gamad) gde se favorizira zena (i LGBTQ/Genderqueer/Squirelkin) pre muskarca makar on bio kvalifikovaniji za odredjenu poziciju jer su strejt muskarci najgore bice koji je ikada hodalo planetrom. Jos ako je muskarac belac onda je automatski barem 95% Hitler.
Najnovije im je da zele da izbace G iz LGBTQ jer Gejovi vise nisu dovoljno maltretirani u drustvu (na zapadu)
stakasa

#585 Re: Danasnji "feminizam"

Post by stakasa »

AleksoMKD wrote:

Tocno je da u Balkanskoj sredini ima zaostalih slucajeva ali barem ima milion brojeva koje zena moze okrenuti i dobiti pomoc. Ne znam slucaj da je zena otisla u policiju jer je muz maltretira pa da je ovi vrate muzu silom.
Drugi val = jednakost polova, jednaka plata za jednakav posao, iednaka mogucnost napredovanja u poslu, politici i drustvu
Treci val = muzomrsci, psihopate i Social Justice Warriors (ovi SJW su najgora gamad) gde se favorizira zena (i LGBTQ/Genderqueer/Squirelkin) pre muskarca makar on bio kvalifikovaniji za odredjenu poziciju jer su strejt muskarci najgore bice koji je ikada hodalo planetrom. Jos ako je muskarac belac onda je automatski barem 95% Hitler.
Najnovije im je da zele da izbace G iz LGBTQ jer Gejovi vise nisu dovoljno maltretirani u drustvu (na zapadu)
Ima i od toga gore - muski feministi koji skupljaju poene i idu na politicku korektnost. Bljak. I dalje tvrdim da su muskarci vece pizdurine od zena. Dzenerali spiking
Towelie

#586 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Towelie »

AleksoMKD wrote:

Alekso, hvala za info, bro. Zar nije zenama dosta bilo da stanu kod drugog talasa? Das im prst, uzece celu saku.
wewa

#587 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

ama ko ste ba vi da nama nesto dajete?!
Towelie

#588 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Towelie »

wewa wrote:ama ko ste ba vi da nama nesto dajete?!
Isti oni koji su ti dali struju, internet i kompjuter da bi mogla da trabunjas o zenskim pravima. :D
stakasa

#589 Re: Danasnji "feminizam"

Post by stakasa »

Nema tu sad nesto cudno, vlast je u rukama muskaraca i onda se povede prica da je posteno da se podjeli sa zenama. Ovi sto imaju, u slucaju da pristanu na to, imaju osjecaj da daju. Ima i alternativa, nastavit ko zadnjih pet sest hiljada godina :D
MyTao

#590 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Capajebo wrote:Da Bog da ni jedan vise :mrgreen:
tako je... treba im ukuniti I ovo malo sto su dobili.

Cuj zensko...a hoce neka prava... svijet je definitivno otisao u pm.
wewa

#591 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

dakle, ova tema je divna ilustracija sramotnog stanja drustva.

od srca svakome od ucesnika zelim da sto prije postane roditelj bar jedne kceri pa se izbliza upozna sa stanjem zenskih ljudskih prava.
MyTao

#592 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Towelie wrote:
Isti oni koji su ti dali struju, internet i kompjuter da bi mogla da trabunjas o zenskim pravima. :D
Wao... Sta si bolan ti dao?? Ti to prisvajas sebi nesto jer je Einstain imao medju nogama isto sto I ti... :-) :-)
hadzinicasa

#593 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Towelie wrote:
ovakav nacin obracanja ne ide bez Samara (bar) i psovke, ako si pravo musko kao sto vidim da jesi.
pa nemoj da ti se ovakvi propusti vise desavaju, ubuduce, de u paketu.
Towelie

#594 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Towelie »

MyTao wrote:
Towelie wrote:
Wao... Sta si bolan ti dao?? Ti to prisvajas sebi nesto jer je Einstain imao medju nogama isto sto I ti... :-) :-)
Feminizam se u srzi tice polova, a ne mene i forumasice kao jedinki.
Towelie

#595 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Towelie »

hadzinicasa wrote:
Towelie wrote:
ovakav nacin obracanja ne ide bez Samara (bar) i psovke, ako si pravo musko kao sto vidim da jesi.
pa nemoj da ti se ovakvi propusti vise desavaju, ubuduce, de u paketu.
Nekad su dobri i ovi psiholoski samari. Ako pribegnem pravim, morace zena da laze da je pala niz stepenice. :D
hadzinicasa

#596 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

sapienti sat.
(odavno bilo)
Towelie

#597 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Towelie »

hadzinicasa wrote:sapienti sat.
(odavno bilo)
Dosta je onome ko ume da razluci ozbiljne do polu-ozbiljnih postova.
MyTao

#598 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MyTao »

Towelie wrote:
MyTao wrote:
Ne tice se polova, tice se zenskih prava... nije man vs women kao sto je to u tvojoj glavi pa na svakoj stranici po pet puta pomenes kako muskarci imaju vise nobelovih nagrada... kao da to ima veze sa vezom...

Cak I da je istina da su muskarci superiorniji (A NISU), kako to moze uticati da tvoja majka, kcerka, sestra treba biti tretirana isto kao I brat, otac ili sin???
Towelie

#599 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Towelie »

MyTao wrote:
Towelie wrote:
MyTao wrote:
Ne tice se polova, tice se zenskih prava... nije man vs women kao sto je to u tvojoj glavi pa na svakoj stranici po pet puta pomenes kako muskarci imaju vise nobelovih nagrada... kao da to ima veze sa vezom...

Cak I da je istina da su muskarci superiorniji (A NISU), kako to moze uticati da tvoja majka, kcerka, sestra treba biti tretirana isto kao I brat, otac ili sin???
Ista prava su dobijena jos kod drugog talasa. No, tu se nije stalo, vec se ide dalje. E to je problem pravi.
Pandakonda

#600 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Pandakonda »

Ovo što si ti sad rekla je jednako kao da je danas crnac rekao "ko ste vi bijelci da nama nesto dajete ?". Svijet prije nije funkcionisao kao danas. Žene uopšte nisu znale da mogu imati svoja prava itd. jer su od malena naučene da se sluša šta muško kaže. Zamisli hipotetcki scenario da muškarci nisu htjeli dati ženama pravo glasa, jel ti misliš da bi žene uspijele to izgurat ? Niko nije ništa loše mislio na temi kad je rekao kakva su prava data ženi, samo je objašnjeno da prošla vremena nisu ista kao danas.
Post Reply