4G u BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Vladimir RUS

#576 Re: 4G u BiH

Post by Vladimir RUS »

vojopd wrote: Ja ne kazem da mtel nema maksimalno mogucu brzinu od 41 Mbps, vec da na papiru moze pisati sta hoce, u realnosti je 10. Previse korisnika i to je to. A ti pricaj romane, kad stavis skrinsot od tih 41 da neko ima na 3g mtelu, skidam kapu.
Smije ti se cijeli forum i ovdje i tamo. Ne da mi se upustati u diskusiju. Ne uhodim te, blokiran si mi od samog pocetka na forumima, tako da te i ne vidim. Konkretno daj dokaz i potkrijepi svoje tvrdnje, a do tada zivio.
Sad se izvlacis. Dobro. Ko prizna pola mu se prasta. Trebao si u startu biti precizan, a ne vrijedjati kao sto i sad radis. I sad ko tu treba koga da blokira pitanje je sad.
Da li ti nesto pojam "do" govori? Ocigledno ne cim sad pokusavas da se izvadis iz sosa koji si sam napravio. Ja sam jos u startu bio kratak i jasan sa tim "do", a onda si ti dosao kao iz kafane u marisanu prvog ko ti se ne svidja da ga napadnes. Sljedeci put biraj sa kim ces se nadmudrivati. Sa mnom sigurno ne jer ja te i tamo na onom forumu slabo primjecujem. Primjetim te samo kad pises (a ti jako rijetko pises) ili kad mi se licno obratis na prizeman nacin. Tad ti jedino i odgovorim jer stedljiva sijalica od 3 W na plafonu mi je zanimljivija od tebe i tvoga pisanja. Ne bih te ni prinjetio, da mi se svojim pisanjem nisi unio na facu, a takvim ljudima uvijek imam sta da kazem, mozda i previse, kad me napadas, a inace mogu da trpim i konja, samo ne agresivnog konja.

Moje tvrdnje imas u linku i kod korisnicke podrske M:Tel-a pa idi o M:Tel-u kod M:Tel-a. U mom kraju tesko da moze toliko brz mobilni internet koliko tvrdi M:Tel. Zato i kazu "do". Ima logike, zar ne?
vojopd

#577 Re: 4G u BiH

Post by vojopd »

Ne izvlacim i nema se sta priznati, a pogotovo tebi. Opet kazem, postavi skrinsot, a do tada zivi u zabludi. Moze pisati do 100Mbps, kad nemaju ni 10 u realnosti. Moja poenta je - dok je jos pisalo sitnim slovima o svakom paketu, samo je na moj mixnet, vip i jos 1 pisalo do 21 Mbps, na ostalima do 8. Zato sam i napisao da nema preko realne brzine. To 41 se spominje uzalud i nikad se nece dostici sa sadasnjim brojem korisnika i brojem baznih stanica. Tema je 4g u BiH, a ti pises o lijevim stvarima. Ja sam samo rekao da si krpelj i da smaras sviju po forumima, sto i jeste istina. To te je vidim jako uzbudilo, ali bice sve ok. Ne bih se dalje raspravljao, paraju mi oci tvoja gramatika i pismenost. Slobodno nastavi monolog, lezi ti.
beni-bu-man

#578 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

Vladimir RUS wrote:
beni-bu-man wrote:
Vladimir RUS wrote: Kontaktiraj M:Tel, posalji im e-mail. Nista te ne kosta. Eronet i BH Telecom imaju maksimalnu brzinu mobilnog interneta do 21 megabit, dok M:Tel ima brzinu do 42 megabita. Mnogi faktori uticu na brzinu interneta kod korisnika: od udaljenosti od najblize bazne stanice, preko okoline, gustine mreznog saobracaja do tehnickih specifikacija prikljucka ili mobilnog uredjaja.
Jesi li korisnik m:tel-a ?
Imas li ti tu brzinu ?
Bio sam korisnik M:Tel-ovog mobilnog interneta 6 godina.
Ne mogu ti odgovoriti tacno na ovo pitanje. Sve zavisi od lokacije i niz drugih faktora.
Bio, imo, nemas, znaci baljezgas beze gluposti, svi oni kazu DO a sta u stvranosti dobijes :izet:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#579 Re: 4G u BiH

Post by Bobi »

Dobro vas je, radi par bita gore dole vi noževe vadite :lol: .
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#580 Re: 4G u BiH

Post by Bobi »

jel valja kod mene :mrgreen:
Image
beni-bu-man

#581 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

Bobi wrote:jel valja kod mene :mrgreen:
Image
kaze
403 Forbidden :mrgreen:
beni-bu-man

#582 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

Bobi wrote:Dobro vas je, radi par bita gore dole vi noževe vadite :lol: .
tako su me naucili u zatvoru :mrgreen:
dejang93

#583 Re: 4G u BiH

Post by dejang93 »

Glede gore navedenih navoda da m:tel ima 3G mobilni internet sa brzinom do 42 Mbps SAMO ću demantovati to (niko od 3 operatera nema ovu brzinu interneta) i potkrijepiti navodima iz Cjenovnika m:tel usluga --> https://mtel.ba/Binary/439/cjenovnik.pdf

Pretplata XS - 150 MB mobilnog interneta uz maksimalnu brzinu prenosa podataka u paketu (preuzimanje/slanje)
do 2 Mb/s /512 Kb/s, maksimalna brzina nakon utrošenih 150 MB je 64 Kb/s.
Pretplata S - 500 MB mobilnog interneta uz maksimalnu brzinu prenosa podataka u paketu (preuzimanje/slanje)
do 4 Mb/s / 1 Mb/s, maksimalna brzina nakon utrošenih 500 MB je 64 Kb/s.
Pretplata S Net - 4 GB mobilnog interneta uz maksimalnu brzinu prenosa podataka u paketu (preuzimanje/slanje) do
21 Mb/s / 5,76 Mb/s
, maksimalna brzina nakon utrošenih 4 GB je 128 Kb/s.
Pretplata M - 4 GB mobilnog interneta uz maksimalnu brzinu prenosa podataka u paketu (preuzimanje/slanje) do
7,2 Mb/s / 2 Mb/s, maksimalna brzina nakon utrošenih 4 GB je 64 Kb/s.
Pretplata L - 8 GB mobilnog interneta uz maksimalnu brzinu prenosa podataka u paketu (preuzimanje/slanje) do
21 Mb/s / 5,76 Mb/s,
maksimalna brzina nakon utrošenih 8 GB je 128 Kb/s.
Pretplata XL - - 16 GB mobilnog interneta uz maksimalnu brzinu prenosa podataka u paketu (preuzimanje/slanje) do
21 Mb/s / 5,76 Mb/
s, maksimalna brzina nakon utrošenih 16 GB je 128 Kb/s.
Pretplata XXL - 32 GB mobilnog interneta uz maksimalnu brzinu prenosa podataka u paketu (preuzimanje/slanje) do
21 Mb/s / 5,76 Mb/s
, maksimalna brzina nakon utrošenih 32 GB je 128 Kb/s

Maximalna moguća brzina za sada je 21 Mb/s / 5,76 Mb/s.
Pozdrav!
vojopd

#584 Re: 4G u BiH

Post by vojopd »

Kao sto sam i rekao, hvala.
shalla

#585 Re: 4G u BiH

Post by shalla »

Ja što usraste temu :roll:
Brate, sjedim na otvorenom, stanica 200m od mene, meni internet ko da je dial up a ne 3G, a tema 4G :lol:
Vladimir RUS

#586 Re: 4G u BiH

Post by Vladimir RUS »

beni-bu-man wrote: Bio, imo, nemas, znaci baljezgas beze gluposti, svi oni kazu DO a sta u stvranosti dobijes :izet:
A sta ja citavo ovo vrijeme pisem kroz DO. :roll:

Naravno da je razlicito u teoriji i praksi kod mobilnog interneta. Ja drugacije citavo ovo vrijeme i ne tvrdim. Rijec je o bezicnom prenosu informacija. Mislio sam da je ovo oopstepoznata stvar za onog ko iole.malo prati ovaj segment.
vojopd wrote:Ne izvlacim i nema se sta priznati, a pogotovo tebi. Opet kazem, postavi skrinsot, a do tada zivi u zabludi. Moze pisati do 100Mbps, kad nemaju ni 10 u realnosti. Moja poenta je - dok je jos pisalo sitnim slovima o svakom paketu, samo je na moj mixnet, vip i jos 1 pisalo do 21 Mbps, na ostalima do 8. Zato sam i napisao da nema preko realne brzine. To 41 se spominje uzalud i nikad se nece dostici sa sadasnjim brojem korisnika i brojem baznih stanica. Tema je 4g u BiH, a ti pises o lijevim stvarima. Ja sam samo rekao da si krpelj i da smaras sviju po forumima, sto i jeste istina. To te je vidim jako uzbudilo, ali bice sve ok. Ne bih se dalje raspravljao, paraju mi oci tvoja gramatika i pismenost. Slobodno nastavi monolog, lezi ti.
Ne mogu ja s tobom komunicirati kada ocigledno nisi jos u startu razumio sta znaci Do. To svi provajderi kazu i to obicno znaci do te brzine (do 42 megabita u slucaju M:Tel-a), a u stvari je znatno manje, dok moze biti i maksimalne u nekim situacijama. U zavisnosti od uslova poput opterecenosti mreze i to je samo jedan od primjera. Tvoja nekultura i nepoznavanje bontona me isprovociralo. Ne mozes upadati nekom u diskusiju u stilu "hej gdje si, smrde ti noge ili si samo glup". To se zove trolovanje. Ako nemas sta pametno napisati, uvijek mozes zaobici ovu temu. Sto se tice same mreze, mislio sam da svi znaju da maksimalna brzina i brzina tehmicki moguca u datom trenutku dvije su razlicite brzine mada u nekim situacijama moguce je dosegnuti i maksimalnu. Druze i ti si meni jako dosadan i naporan, ali nisam dosao na ovu temu da izrazavam svoja privatna osjecanja prema nekom vec da kazem koju pametnu na ovu temu, a ti ako zelis izrazavati svoja osjecamja na ovoj temi, otidji u kafanu i ispricaj se sa svojim drustvom, a na temi o temi.
duffy_duck

#587 Re: 4G u BiH

Post by duffy_duck »

Daj ba ljudi covjek je rekao kako je stvarno stanje mtela. Znaci 41 mbps najvise se moze izvuci u dobrim djelovima grada i ako imas dobre telefone.
Pola ovih sto seruckaju su uhljebi i sigurno su kao podrska propalom bht.
semirsar

#588 Re: 4G u BiH

Post by semirsar »

duffy_duck wrote:Daj ba ljudi covjek je rekao kako je stvarno stanje mtela. Znaci 41 mbps najvise se moze izvuci u dobrim djelovima grada i ako imas dobre telefone.
cuuuj, da je kako tebe tam' poslat'... idi bolan, umij se, umij se i operi se dolje, pa u prdekanu :pisnuo:
MTV

#589 Re: 4G u BiH

Post by MTV »

I ako imas dobre telefone. :lol: :lol:
beni-bu-man

#590 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

ne zna se ko je gori :lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#591 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

duffy_duck wrote:Daj ba ljudi covjek je rekao kako je stvarno stanje mtela. Znaci 41 mbps najvise se moze izvuci u dobrim djelovima grada i ako imas dobre telefone.
De mi reci sta je za tebe dobar dio grada i dobar telefon
mayab

#592 Re: 4G u BiH

Post by mayab »

shalla wrote:Ja što usraste temu :roll:
Brate, sjedim na otvorenom, stanica 200m od mene, meni internet ko da je dial up a ne 3G, a tema 4G :lol:
E to :thumbup:
seoBIH

#593 Re: 4G u BiH

Post by seoBIH »

Ja sam presao sa telekoma na mtel i mogu ti potvrditi da nigdje u Sa nema brzine iznad 25mbs na mtelu. Na telekomu to nije prelazilo ni 10mpbs.

Ne znam zasto pricate o brzini mobilnog interneta? Kada vam je zatrebala full brzina od 40+? Da li to slucajno neko od vas skida nesto preko mobilnog interneta u stotinama giga pa da je tolika razlika bitna?

Meni je vala i na telekomu dovoljno bilo 10mbps, a pricamo o zahtjevnom internet korisniku koji kuci ima net 100/20 :) Prema tome, sve dok ne zazivi 4G, brzina od 20-25mbps je sasvim zadovoljavajuca.
vojopd

#594 Re: 4G u BiH

Post by vojopd »

Duffy duck, ne mozes nigdje izvuci 41 Mbps sa mtelom. Dzabe gdje god da si.
beni-bu-man

#595 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

vojopd wrote:Duffy duck, ne mozes nigdje izvuci 41 Mbps sa mtelom. Dzabe gdje god da si.
moze ako imas dobar telefon :lol: :lol: :lol:
fusion_ba

#596 Re: 4G u BiH

Post by fusion_ba »

Neka neko ko ima najbolji telefon ode u najbolji dio grada i neka testira :lol: :lol: :lol:
xoklix

#597 Re: 4G u BiH

Post by xoklix »

Na novom ajfonu , u Bosni moRe i 4G :oops:
Sanjarko

#598 Re: 4G u BiH

Post by Sanjarko »

Meni neki dan maksimalno dosad bilo 13/5. Uvijek dosad bilo ispod 10/2-3.
insomnia78

#599 Re: 4G u BiH

Post by insomnia78 »

Morel vako da se ne svadjate
Image
Sanjarko

#600 Re: 4G u BiH

Post by Sanjarko »

Prvi primjer 4G. :thumbup:
Post Reply