Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#576 Re: Terorizam u Parizu!

Post by hrasno38 »

BHF_Manijak wrote:
AcaLukas wrote:
Grijesis. Sud je rekao svoje, Breivik niti je lud nit' psihicki bolesnik. Za mene nema razlike izmedju Breivika i ovih kozojeba. Medjutim postoji jedna velika razlika. Breivika su osudjivali 99% evropljana, cak i otvoreni fasisti. Nas narod ne osudjuje razne kozojebe poput ovih u Parizu, oni u Pakistanu koji ubise 150 djecaka itd. Pogledaj forum i argumente, pa poslije napada u Pakistanu se pisalo "sto ste se digli, pa ovi su mala maca za Karadzica" :shock:

Kao argument. Logika je vecini nasem narodu strana rijec, i mnogi brane ove kozojebe samo sto na papiru dijelimo vjeru. Pa dovoljno je procitati sta misle o incidentu u Velikoj Kladusi gdje je izboden hodza. :-)

Bolesnici.

Mnogima nije problem vehabije zele zaklati hodze, jer krstasi su bili gori 1992-1995 :oops:
Ma vidi druze, ja nemam s tim problema, osuditi ove debile, jer za mene upravo to i jesu, ali me nervira uzasno generaliziranje. Znaci ja ove ljude ne gledam kao nekog ko se bore za mene, u moje ime ili u ime moje vjere, moja vjera to nije.
Muhammeda a.s. su kamenovali, proganjali, pa nije ni slicno postupao, a kamo li za nekakve crteze da skace, dakle to nije moj put i upravo zbog toga me nervira trpanje u jedan kos islama, muslimana sa ovim likovima, onim bombasima po Iraku, Afganistanu, Iranu i slicno...

Ovo je gnusan cin, ali budimo dosljedni i svaki slican osudimo, a ne samo kad je pocinje, satro, u ime islama.
Ponavljam, ovakve likove za muda nasred trga u Parizu, druge nema.

Za ovo opravdanja nema. Protiv takvih stvari se boris na drugaciji nacin.

I na kraju samo da dodam, neki pogresno shvataju i veze nema sta je sloboda govora. Lupaju k'o maksim po diviziji. Nije to bas sloboda da mozes svugdje i srati sta hoces. Izadji nasred ulice u Njemackoj i "vikni" heil Hitler, pa se pravdaj slobodom govora. Lijepo ces se provesti.
Kad god ko nesto hoce da sere, gluposti valja, pravda se slobodom govora. Svako zna za svoja nakva prava, a niko da upita za obaveze i odgovornost.
Opet da ponovim ovo sto se desilo u Parizu i sto se desava sirom svijeta a vezano je za dzihadiste nema ama bas nikakve veze sa BH muslimanima niti oni trebaju kome da se izvinjavaju nego upravo obratno puno tog "razvijenog" svijeta treba da se izvini BH muslimanima jer su dozvolili da se u srcu Evrope desi ono sto se desilo od 92-96. BH musliman i ovi dzihadisti su udaljeni svjetlosnim godinama u svojim svjetonadozrima i jedina zajednicka tacka im je ta sto vjeruju u istog bogai sto su islamske vjeroispovjesti a nacini vjerovanja i sta rade u ime vjere su udaljeni kao zemlja od neke jos uvijek neistrazene galaksije.
BH muslimani trebaju da urade jednu drugu stvar a to je da nikada mama bas nikada ne dozvole da im ovakvi kroje zivote i da im mjenjaju obicaje, ne trebaju dozvoliti da im djecu salju u neke sulude vjerske ratove. BH muslimani trebaju istjerati ovu bagru iz svojih zivota jer upravo radi pojedinaca koji ovaj cin podrzavaju koji su isto tako BH muslimani danas od tebe neko trazi da se izvinjavas. Za sta da se izvinjavas???? Za ono sto su ucini neki bijednici. ma nidje veze!!!!! Generaliziranje ljudi u zlocinima je nista manji zlocin od bilo kojeg drugog zlocina, bar sto se mene tice.
nosara

#577 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

Red Wolf wrote:
dječak sa šibicama wrote:
kamberovica polje wrote:
Kako nađoše novi Citroen tako brzo u sred Pariza. :? :D
Objavis sliku pocinitelja, cijela drzava vidi slike, neko ih prepozna, nije ti to na um palo?
:-) :shock: Kako su mogli objaviti imena prije nego nadju auto i licne karte u istom,cuj objavis sliku pocinitelja i neko ih prepozna,nevjerovatno :run:
Pa objavili su da je pao treci toranj 9/11 prije nego sto je srusen... Desi se u frci...
Red Wolf

#578 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

KatarinaKosaca wrote:Onaj od 18 godina , je , navodno čuo svoje ime na TV i sam se prijavio i da nema veze sa atentatom. I ko je još povjerovao, a naročito policija da zaista jesu zaboravili svoje lične u autu? :-) :-)
Vidis kako lazes, "onaj od 18 godina" se predao na belgijskoj granici.

Garant krenuo po jabuke u Brisel, kad tamo, njegovo ime na tv-u :-)
Vidis ni to nije istina,ne na granici vec se predao policijskoj stanici U BLIZINI belgijske granice,ispravno prenesi kad govoris covjeku da laze a ni ti nisi rekao istinu
5 0 5

#579 Re: Terorizam u Parizu!

Post by 5 0 5 »

Image
dječak sa šibicama

#580 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

Korisničkoime wrote:Da se i ja korigujem ako su zaista našli lične karte u autu onda ne vjerujem ni ja u to sranje.
Mislim likovi imali fantomke na sebi, nabavili kalaše, ubili dva policajca, upali u zgradu, ubili 10 ljudi sve to munjevitom brzinom, organizirano, utrenirano i onda im ispadnu lične karte u autu za bjegstvo. Ono jbg. sada hajd jednom ali obojici to smrdi do neba.
Ipak ako je neko planirao da nešto smjesti mogli su se dosjetiti i nečega boljeg što neće dijete od 10 godina da provali čuj ispale im lične karte svašta.
Nisu obojici ispale licne karte, objavljeni su faksimili licnih karti zbog slika, identiteta pocinitelja.

Naime, ako niste znali, faksimil licnih karti postoji u policiji ili instituciji, koja ih i izdaje :-)
nosara

#581 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
johntra wrote:
kamberovica polje wrote:
Kako nađoše novi Citroen tako brzo u sred Pariza. :? :D
stvarno nisam pobornik teorija zavjere, i kako već napisah auto ima iste tablice i na snimku pucnjave i na snimku kad ga dižu na pauk...čak je i staklo isto razbijeno, ali tačno znam o kakvoj se dodatnoj opremi radi i mislim da bi ovo trebalo biti vidljivo i na snimku dizanja na kamion, isto kao što je vidljivo na snimkama pucnjave...
O ...bo te više. Koje je boje retrovizor na ovoj slici?

Image
Koje su boje vrata...? Isto se presijava kao i retrovizor... Sto ne znaci da ti nisi u pravu...
34sf4drgu67d25

#582 Re: Terorizam u Parizu!

Post by 34sf4drgu67d25 »

MyTao wrote:Znaci poceli su teoreticari zavjere sa svojim glupostima :-) Koji su to retardusi majko draga.
Image

:D
Herr Flick

#583 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Herr Flick »

Našči licne karte u autu oj hljebe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nosara

#584 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

Korisničkoime wrote:Da se i ja korigujem ako su zaista našli lične karte u autu onda ne vjerujem ni ja u to sranje.
Mislim likovi imali fantomke na sebi, nabavili kalaše, ubili dva policajca, upali u zgradu, ubili 10 ljudi sve to munjevitom brzinom, organizirano, utrenirano i onda im ispadnu lične karte u autu za bjegstvo. Ono jbg. sada hajd jednom ali obojici to smrdi do neba.
Ipak ako je neko planirao da nešto smjesti mogli su se dosjetiti i nečega boljeg što neće dijete od 10 godina da provali čuj ispale im lične karte svašta.
Nisu obojici ispale licne karte, objavljeni su faksimili licnih karti zbog slika, identiteta pocinitelja.

Naime, ako niste znali, faksimil licnih karti postoji u policiji ili instituciji, koja ih i izdaje :-)
Kako su znali cije faxove objavit...?
Mračajski proto

#585 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Mračajski proto »

SVI NA SJEVER!
victory

#586 Re: Terorizam u Parizu!

Post by victory »

Banksy wrote:
victory wrote:
Victory??? :shock: Djerdan victory???? :shock:

Sretan povratak. :)

Navrno na kratko, Iznervirala me hinjska apologetika zla.
dječak sa šibicama

#587 Re: Terorizam u Parizu!

34sf4drgu67d25 wrote:
MyTao wrote:Znaci poceli su teoreticari zavjere sa svojim glupostima :-) Koji su to retardusi majko draga.
Image

Ako ovo nije dokaz, onda nista nije... zastitar koji nosi light pancir!

Nesumnjiv dokaz, by Saff.
O'zone
Globalni moderator

#588 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

KatarinaKosaca wrote:Ne mogu vjerovati da policija Francuske puši foru ličnih karata u autu. Pa, profesionalci koji onako pucaju, trče, neće prekšiti osnovno pravilo svake moguće vojske, kad ideš u akciju ne nosiš identifikaciona dokumenta, samo pločicu oko vrata sa krvnom grupom. Ako pogineš da ne znaju ko si. Onaj od 18 godina , je , navodno čuo svoje ime na TV i sam se prijavio i da nema veze sa atentatom. I ko je još povjerovao, a naročito policija da zaista jesu zaboravili svoje lične u autu? :-) :-)
Ja sam jutros ustao sa mišlju da su ih već davno smakli a ono nista. Mali se predao kaže bio u školi :-) ako se ispostavi da ima svjedoke obavještajne službe i MUP ce ispasti debili.

Ljudi zaboravili ličnu u autu? A na snimku poslije ubistva policajaca suvozač se nonsalatno saginje i uzima nešto sa poda i ubacuje u auto. Promijenili vozila imali sve ispalnirano i zaboravili ličnu kartu? Moguće je ne kažem da nije svi veliki teroristi i kriminalci su znali pasti na glupostima.

3000 policajaca, vojska, obavještajne službe Francuske, Njemacke , Britanije, SAD, Izraela i koga već ne i nisu u stanju da lociraju dva tipa a da tapkaju u mjestu govori INFO o hapšenju sedam lica koja su bila povezana sa njima. Pokusavaju im ući u trag.

I kažu ovo su uradili kozojebi :lol: ovi su bobu organizovaniji od kozojeba
nosara

#589 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

34sf4drgu67d25 wrote:
Image

I ja nosim pancir kad rucam... Ko zna sta moze bit...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#590 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pici »

Image
OldMayor

#591 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

KatarinaKosaca wrote:Ne mogu vjerovati da policija Francuske puši foru ličnih karata u autu. Pa, profesionalci koji onako pucaju, trče, neće prekšiti osnovno pravilo svake moguće vojske, kad ideš u akciju ne nosiš identifikaciona dokumenta, samo pločicu oko vrata sa krvnom grupom. Ako pogineš da ne znaju ko si. Onaj od 18 godina , je , navodno čuo svoje ime na TV i sam se prijavio i da nema veze sa atentatom. I ko je još povjerovao, a naročito policija da zaista jesu zaboravili svoje lične u autu? :-) :-)
A zasto svi kontaju da su ono profesionalci, cuj kako trce i pucaju hahah..

Pa jbt jel vi fakat mislite da je toliko tesko pucati, sta je vama ljudi...narocito posto vecina ovih terorista prodje osnovnu obuku po sumama, gdje im objasne osnove.

Za ovo uopste ne moras biti fizicki spreman, nego psihicki. Jest tesko uzeti kalas i rokati...ovo isto onda kad su govorili kako Mevlid drzi pusku, ko pravi vojnik...lik ispuco 150 metaka i uspio ranit policajca - nema, pravi profesionalac, moja nana od 80 godina bi mozda vise pogodila.

Kakve plocice, kakve gluposti...previse filmova gledate...

Ja sam 100% siguran da se radi o obicnim likovima, koji su obuceni da barataju puskom i to je to. Jedina spremnost koju oni imaju jeste psihicka.

Pa sjetite se onih vehabija iz sirije po fejzbuku, i ja ih znam iz vidjenja nekoliko. Kad ih vidis na fejsu reko bi specijalci, a znam ih da se hljeba najest ne znaju. Al ce zato lobanju poturit za nekakav dzihad. :-) zato ih ih prava vojska i skida ko komarce. A ovi znaju samo klat civile i novinare, u sukobu sa pravom vojskom su nula, jer nemaju osnovno znanje.
Last edited by OldMayor on 08/01/2015 12:25, edited 2 times in total.
Opetja033

#592 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Opetja033 »

sinuhe wrote:
Opetja033 wrote: Opet zasto ne bih poredio talijanske i irske imigrante sa muslimanskim danas? Pa njih su ubijali po ulicama SAD-a jer su imigranti i jer su katolici. Bili su u gorem polozaju nego muslmani danas. I oni su bili getoizirani i izlozeni diskriminaciji. Ali obrazovanjem, organizovanjem i integracijom u drustvo postali su jaki i prihvaceni.

U pitanju su procesi koji su vidjeni milion puta kroz ljudsku historiju, koji se konstantno ponavljaju i koji ce se ponavljati dok je covjecanstva. Ovi koji se danas protive "islamizaciji" upotrebljavaju identicnu, ali identicnu, retoriku koja se upotrebljavala za Jevreje u Europi a prije njih za katolike (Talijane i Irce) u SAD-u. Kao sto rekoh, danas su muslimani na tapeti a sutra ce biti neko drugi.
A svasta.
A sta mislis da za promjenu izneses svoje misljenje umjesto ovih infantilnih kontrapitanja i komentarcica pa da prodiskutujemo. Ili ti to zahtjeva previse mozdanog napora?
kamberovica polje

#593 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kamberovica polje »

pici wrote:Image
Islamofob :oops:
dječak sa šibicama

#594 Re: Terorizam u Parizu!

nosara wrote:
Pa valjda znaju koga su angazirali da ovo odradi i prebaci krivnju na islamske teroriste/inace vrlo mirne i razumne ljude :izet: :-)
nosara

#595 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

O'zone wrote:
Ja sam jutros ustao sa mišlju da su ih već davno smakli a ono nista. Mali se predao kaže bio u školi :-) ako se ispostavi da ima svjedoke obavještajne službe i MUP ce ispasti debili.

Ljudi zaboravili ličnu u autu? A na snimku poslije ubistva policajaca suvozač se nonsalatno saginje i uzima nešto sa poda i ubacuje u auto. Promijenili vozila imali sve ispalnirano i zaboravili ličnu kartu? Moguće je ne kažem da nije svi veliki teroristi i kriminalci su znali pasti na glupostima.

3000 policajaca, vojska, obavještajne službe Francuske, Njemacke , Britanije, SAD, Izraela i koga već ne i nisu u stanju da lociraju dva tipa a da tapkaju u mjestu govori INFO o hapšenju sedam lica koja su bila povezana sa njima. Pokusavaju im ući u trag.

I kažu ovo su uradili kozojebi :lol: ovi su bobu organizovaniji od kozojeba
Raja guta govna, samo ih dobro pospi slagom...
BHCluster

#596 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BHCluster »

pici wrote:Image
:thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#597 Re: Terorizam u Parizu!

Post by -LIBERO- »

BHF_Manijak wrote:
I na kraju samo da dodam, neki pogresno shvataju i veze nema sta je sloboda govora. Lupaju k'o maksim po diviziji. Nije to bas sloboda da mozes svugdje i srati sta hoces. Izadji nasred ulice u Njemackoj i "vikni" heil Hitler, pa se pravdaj slobodom govora. Lijepo ces se provesti.
Kad god ko nesto hoce da sere, gluposti valja, pravda se slobodom govora. Svako zna za svoja nakva prava, a niko da upita za obaveze i odgovornost.
Procitaj par postova@opetja033. Jako zdrav pristup ovoj problematici, iz ugla covjeka vjernika.
Organizuj se, lobiraj, protestvuj...napravi pravni tim strucnjaka, advokata, i proguraj...il se bar bori za to na taj nacin, da se neke stvari zakonski i pravno, samim tim i krivicno, sankcionise. To je put civilizacijske borbe za licna uvjerenja. A ne oruzije, ubistva, teror...to moze, i hoce, izazvati samo kontrafekat.

Nasi ljudi, barem ulema i intelektualci muslimani, hitno moraju reagovati da nasa omladina ne idealizira i ne podrzava ovakve stvari i rezone 'brace'. Pogledaj samo uzasne prepiske na FB, ispod clanaka na portalima, ovdje na forumila. Gdje se iz petnih zila pokusava relativizirati, i u celofanu, opravdati ovo sve. Sjeme ovog rezona ocito tinja i kod nas ovdje pitanje je samo da li ce se dozvoliti da se radikalnije primi...sto bi kasnije proizvelo slicne 'pravne' reakcije oruzijem i ubistvima i po nasim ulicama.

Reagovati dok je jos vakat. Mora se pouka izvuci iz ovoga. Pustimo se, barem vecom raspravom, geostrateskih previranja i desavanja. Hajmo mi u nadoj avliji, jos uvijek na vrijeme posloziti moralne, eticke i prioritetne vrijednosti. I slozno se zalagati za to.

Islamska zajednica, pojedinacno svaki efendija, svi mi osobno...drzava.

Mozda nisi citao komentare, na poziv da se preb francusku ambasadu zapali svijeca, ili polozi olovka, kako dosta njih poziva na fizicki napad i obracun, ubistvo i sl.tih ljudi koji imaju najmeru uraditi to. Halo ba....otici ce sve u K ako mu se ne usprotivimo svi zajedno.
Pakovanjem u celofan, relativizacijom, potpunom ili djelomicnom, samo sami sebi stetu radimo.
nosara

#598 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

nosara wrote:
Pa valjda znaju koga su angazirali da ovo odradi i prebaci krivnju na islamske teroriste/inace vrlo mirne i razumne ljude :izet: :-)
Ti imas problem...
sinuhe

#599 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sinuhe »

Opetja033 wrote:
sinuhe wrote:
Opetja033 wrote: Opet zasto ne bih poredio talijanske i irske imigrante sa muslimanskim danas? Pa njih su ubijali po ulicama SAD-a jer su imigranti i jer su katolici. Bili su u gorem polozaju nego muslmani danas. I oni su bili getoizirani i izlozeni diskriminaciji. Ali obrazovanjem, organizovanjem i integracijom u drustvo postali su jaki i prihvaceni.

U pitanju su procesi koji su vidjeni milion puta kroz ljudsku historiju, koji se konstantno ponavljaju i koji ce se ponavljati dok je covjecanstva. Ovi koji se danas protive "islamizaciji" upotrebljavaju identicnu, ali identicnu, retoriku koja se upotrebljavala za Jevreje u Europi a prije njih za katolike (Talijane i Irce) u SAD-u. Kao sto rekoh, danas su muslimani na tapeti a sutra ce biti neko drugi.
A svasta.
A sta mislis da za promjenu izneses svoje misljenje umjesto ovih infantilnih kontrapitanja i komentarcica pa da prodiskutujemo. Ili ti to zahtjeva previse mozdanog napora?
Nema te stvari koja se na forumu nije pravdala ili poredila s neuporedivim.
johntra

#600 Re: Terorizam u Parizu!

Post by johntra »

VjecitiStudent wrote:
O ...bo te više. Koje je boje retrovizor na ovoj slici?

Image
znači, tvoja teorija je refleksija, iako na svakom snimku retrovizori imaju istu boju sa bilo koje udaljenosti, nema nikakve refleksije, ne gube se boje, ne presijava se ništa...jedan snimak ima odličnu rezoluciju, čak se na nekim dijelovima vidi i faca drota kad se zumira...
moja teorija je da retrovizori nisu isti, auto možda jeste, i ne znam šta se dogodilo sa njima...vidi se na snimku dizanja vozila da su ovo više crni retrovizori, nego što su srebrni...i da vidiš o čemu se radi, evo C3 sa dvije varijante opreme i gdje se jasno vidi distinkcija...

Image
Image

i prije nego se uhvatiš pametovanja, radi se o FL varijantama za evropsko tržište i južnoameričko...ali, na oba tržišta ima ovaj srebrni dodatak na retrovitzorima, samo nisam mogao naći evropsku varijantu u crnoj boji...meni je ovo jasna razlika boje i na snimcima pucnjave se nalazi C3 sa ovim srebrnim kućištem retrovizora...
Post Reply