Opet da ponovim ovo sto se desilo u Parizu i sto se desava sirom svijeta a vezano je za dzihadiste nema ama bas nikakve veze sa BH muslimanima niti oni trebaju kome da se izvinjavaju nego upravo obratno puno tog "razvijenog" svijeta treba da se izvini BH muslimanima jer su dozvolili da se u srcu Evrope desi ono sto se desilo od 92-96. BH musliman i ovi dzihadisti su udaljeni svjetlosnim godinama u svojim svjetonadozrima i jedina zajednicka tacka im je ta sto vjeruju u istog bogai sto su islamske vjeroispovjesti a nacini vjerovanja i sta rade u ime vjere su udaljeni kao zemlja od neke jos uvijek neistrazene galaksije.BHF_Manijak wrote:Ma vidi druze, ja nemam s tim problema, osuditi ove debile, jer za mene upravo to i jesu, ali me nervira uzasno generaliziranje. Znaci ja ove ljude ne gledam kao nekog ko se bore za mene, u moje ime ili u ime moje vjere, moja vjera to nije.AcaLukas wrote:
Grijesis. Sud je rekao svoje, Breivik niti je lud nit' psihicki bolesnik. Za mene nema razlike izmedju Breivika i ovih kozojeba. Medjutim postoji jedna velika razlika. Breivika su osudjivali 99% evropljana, cak i otvoreni fasisti. Nas narod ne osudjuje razne kozojebe poput ovih u Parizu, oni u Pakistanu koji ubise 150 djecaka itd. Pogledaj forum i argumente, pa poslije napada u Pakistanu se pisalo "sto ste se digli, pa ovi su mala maca za Karadzica"![]()
Kao argument. Logika je vecini nasem narodu strana rijec, i mnogi brane ove kozojebe samo sto na papiru dijelimo vjeru. Pa dovoljno je procitati sta misle o incidentu u Velikoj Kladusi gdje je izboden hodza.![]()
Bolesnici.
Mnogima nije problem vehabije zele zaklati hodze, jer krstasi su bili gori 1992-1995
Muhammeda a.s. su kamenovali, proganjali, pa nije ni slicno postupao, a kamo li za nekakve crteze da skace, dakle to nije moj put i upravo zbog toga me nervira trpanje u jedan kos islama, muslimana sa ovim likovima, onim bombasima po Iraku, Afganistanu, Iranu i slicno...
Ovo je gnusan cin, ali budimo dosljedni i svaki slican osudimo, a ne samo kad je pocinje, satro, u ime islama.
Ponavljam, ovakve likove za muda nasred trga u Parizu, druge nema.
Za ovo opravdanja nema. Protiv takvih stvari se boris na drugaciji nacin.
I na kraju samo da dodam, neki pogresno shvataju i veze nema sta je sloboda govora. Lupaju k'o maksim po diviziji. Nije to bas sloboda da mozes svugdje i srati sta hoces. Izadji nasred ulice u Njemackoj i "vikni" heil Hitler, pa se pravdaj slobodom govora. Lijepo ces se provesti.
Kad god ko nesto hoce da sere, gluposti valja, pravda se slobodom govora. Svako zna za svoja nakva prava, a niko da upita za obaveze i odgovornost.
BH muslimani trebaju da urade jednu drugu stvar a to je da nikada mama bas nikada ne dozvole da im ovakvi kroje zivote i da im mjenjaju obicaje, ne trebaju dozvoliti da im djecu salju u neke sulude vjerske ratove. BH muslimani trebaju istjerati ovu bagru iz svojih zivota jer upravo radi pojedinaca koji ovaj cin podrzavaju koji su isto tako BH muslimani danas od tebe neko trazi da se izvinjavas. Za sta da se izvinjavas???? Za ono sto su ucini neki bijednici. ma nidje veze!!!!! Generaliziranje ljudi u zlocinima je nista manji zlocin od bilo kojeg drugog zlocina, bar sto se mene tice.