Sarajevo u Ratu
- karanana
#576 Re: Sarajevo u Ratu
ne prepoznajem nikoga. doduse iz ovog kvarta odnosno iz ovih prvih par ulaza kod obdanista sam znao vecinom trebe. malo dalje u onoj zgradi najblizoj toplani sam znao par dechkicha.
- muha_sa
#577 Re: Sarajevo u Ratu
ako si znao trebe moro si znat i ove-tada- klincekaranana wrote:ne prepoznajem nikoga. doduse iz ovog kvarta odnosno iz ovih prvih par ulaza kod obdanista sam znao vecinom trebe. malo dalje u onoj zgradi najblizoj toplani sam znao par dechkicha.
- karanana
#578 Re: Sarajevo u Ratu
ovo je sve ispod 8. razreda, mozda se sad ne sjecam. ma ne sjecam se ni neke raje iz razreda a kamoli iz drugog odjeljenja ili generacije nize.
- smurf
#585 Re: Sarajevo u Ratu
Ma ja, eto samo u toj zgradi su bili i civili i nasa vojska koja je djelovala po neprijateljskim polozajima... grozno, necuvenoamidzazeher wrote:E sto ne mogu ovih komentara! Jest eto zapalise onaj dan pola malte jer se u svakoj zgradi krio snajperista ABiH!cappy_tempo wrote:
mislim da je ovo kad su zapalili 4. ulaz danasnje doncafe zgrade,a nasa armija koliko je pametna bila na 18. spratu postavili svoje vojnike da pucaju po grbavici,a zgrada puna civila bila. veselo nam je bilo kad su gadjali sto im je dosadno pa onda da malo armiju jebavaju...
@muha da li je ovo na Aneksu one zgrade na 5 spratova ili?
Ova me slika podsjeti na Dobrinjsku barikadu i stopiranje, stane kamion na kontrolni punkt i u njega uskoci... Boga dragog pitaj koliko ljudi... Nerijetko kamion jedva krene, svi svjesni da rizikuju zivote puno vise vozeci se u njemu al' ljudima drago da imaju kakav-takav prijevoz.MAN-lion's coach wrote:![]()
Dobro smo mi ikako pri pameti
-
miki27A
#586 Re: Sarajevo u Ratu
Ne znam je li ovo OFF ili ne:
Sjeca li se neko radio emisije na BH radiju isla je jednom sedmicno, mislim da se zvala Fildzanlije, findzanlije tako nekako, ratni crni humor koji je puno pomagao u danima opsade. Mislim da ga je radio jedan iz TLN, ali ne znam tacno koji od njih. Ako neko zna da se ima kupiti CD ili da postavi link, moji bi voljeli da opet to cuju: "Danas je na Spici dezuran taj i taj..., a onda komentar: bolje ne ici tuda dok ne dodje onaj drugi na smjenu..., ma odvala ziva...
Sjeca li se neko radio emisije na BH radiju isla je jednom sedmicno, mislim da se zvala Fildzanlije, findzanlije tako nekako, ratni crni humor koji je puno pomagao u danima opsade. Mislim da ga je radio jedan iz TLN, ali ne znam tacno koji od njih. Ako neko zna da se ima kupiti CD ili da postavi link, moji bi voljeli da opet to cuju: "Danas je na Spici dezuran taj i taj..., a onda komentar: bolje ne ici tuda dok ne dodje onaj drugi na smjenu..., ma odvala ziva...
-
Tea lana
#588 Re: Sarajevo u Ratu
Jedno pitanje kome se mogu obratiti da dobijem snimak dnevnika od 22.06.1992 jako mi je hitno.
- dadoka84
#589 Re: Sarajevo u Ratu
Ziku zlaje desnomuha_sa wrote:
Okacit cu i ja 2 slikice "sa haustora" otprilike `93. Karanana ja sam isto zivio u toj zgradi do toplane.
-
Mustafapasa
#590 Re:
uvjek dobar gost wrote:Joj evo naježih se i suze su mi krenule, hvala Vam za temu u ime svoje i u ime svih ovih šmimnkera koji su sve ovo zaboravili, koji nisu osjetili ništa od ovoga.. koji danas hodaju gradom i ne poštuju ga, ne poštuju njegovu istoriju, žrtvu njegovu.....
Hvala pravo i eto.....
-
Innovation
#591 Re: Sarajevo u Ratu
Zna li neko ime ovog djecaka sto drzi prst u ustima? Moze li to biti AP C faza?
Ova tema je
.
Ova tema je
-
neki
#592 Re: Sarajevo u Ratu
Mozda mislis na radio emisiju Folk fildzan kao parodija na ime prijeratne emisije folk filigranmiki27A wrote:Ne znam je li ovo OFF ili ne:
- Dupli_skalp
#593 Re: Sarajevo u Ratu
bilo je... i to najviše na potezu od današnje alte, do današnje američke ambasade. stoka sa metalke i bijelih nebodera još aktivna bila.Admir_1984 wrote:zar je bilo sranja nakon dejtona, nisam za ovo znao
- muha_sa
#594 Re: Sarajevo u Ratu
nije AP--ovo je Gradačačka--bivša Palmira Toljatija--i djeca iz ovog kruga.Innovation wrote:Zna li neko ime ovog djecaka sto drzi prst u ustima? Moze li to biti AP C faza?
Ova tema je.
-
lajkujMe
#596 Re: Sarajevo u Ratu
Nisam siguran ali sudeci po jednom dokumentarcu gdje je UN postavljao kontenjere da sprijeci snajpersko djelovanje mislim da su i ta vozila i sve to drugo postavljani od strane UN'a a Cetnici nisu smjeli pucati na njih.karanana wrote:hvala jos jednom ljudi na ovim materijalima. nevjerovatne, rijetko vidjene slike i materijali.
ima pitanje vezano za ove neke slike: na ovim mjestima koja su 50-100 metara od neprijatelja gdje je djelovao njihov snajper i ostala orudja, kako su se uspjeli ovako posloziti i poredati ovi automobili, vagoni, cisterne, kontejneri da se blokira pogled neprijatelja? za ovo je trebao bager, dizalica, rucni rad....jeli tada nisu pucali kad su se ovi "zakloni" postaljali?
gdje je ovo ovaj energopetrolov vagon? jeli u pofalicima? jeli ovo spusten na cestu sa pruge odozgor?
-
Tea lana
#597 Re: Sarajevo u Ratu
Tea lana wrote:Jedno pitanje kome se mogu obratiti da dobijem snimak dnevnika od 22.06.1992 jako mi je hitno.
ja ponovo da pitam,
- karanana
#598 Re: Sarajevo u Ratu
onako na pamet govoreci, sto bih ja uradio i sto mislim da bi najlogicnije bilo je da se obratis arhivu bhrt-a u zgradi na alipasinom. mozda je ovo toliko logicno da si ti to vec i odradila, nemam pojma. ili eventualno da probas kontaktirati senada hadzifejzovica direktno, moguce da on ima snimke dnevnika jer ih je koristio u cd-u koji je izdao uz svoju knjigu rat uzivo.Tea lana wrote:Tea lana wrote:Jedno pitanje kome se mogu obratiti da dobijem snimak dnevnika od 22.06.1992 jako mi je hitno.
ja ponovo da pitam,
- Dupli_skalp
#599 Re: Sarajevo u Ratu
a zna li neko ima li negdje na netu sve emisije DTV-a iz '92?
ima dosta raje iz komšiluka u jednoj od tih iz '92, pa bih htio to nekako da pronađem.
ima dosta raje iz komšiluka u jednoj od tih iz '92, pa bih htio to nekako da pronađem.
-
shin
#600 Re: Sarajevo u Ratu
Ja sam sebe nasao na jednoj slici par stranica ranije