kad smo već kod zvaničnosti, Damir Mašić je bivši voditelj nekakve top liste na nekakvoj lijevojTv ilitigaštatijaznam, pa mu opet tepate ''federalni ministar obrazovanja''. A čak i baba Cvita iz Rakitna zna da ta funkcija zvanično ne postoji u federaciji.Mister Yes wrote:[
1. Zvanični naziv je Kanton 10. A to "Herceg Bosanska županija" je način na koji mu vi tepate. To je simpatično ali nema veze sa realnošću.
Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
-
Hafis
#576 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
- Skijaš
#577 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Ja sam spominjao otpor ljudi na terenu, on kaže da bi se to riješilo policijskom akcijom_BataZiv_0809 wrote:Ovaj delegat prica o razmjeni teritorija ko da mijenja Panini slicice jbt smrt
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#578 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Skijaš wrote:Ja sam spominjao otpor ljudi na terenu, on kaže da bi se to riješilo policijskom akcijom_BataZiv_0809 wrote:Ovaj delegat prica o razmjeni teritorija ko da mijenja Panini slicice jbt smrt
Eh pa eto treba mu predlozit da posalje policiju na svoju memli stranu ako se bude pripajala Istocnom Sarajevu, pa da vidimo principijelnost
- Mister Yes
#579 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Skijaš i lik sa četnikom u avataru. Dream team
Nema nikakvih razmjena teritorija. Ne znam o čemu pričate vas dva drugara?
Razmjene teritorija su bile početkom devedesetih. Sada je na djelu prirodni proces poznat pod nazivom "svaka ptica svome jatu leti". Ja jesam doduše predlagao da se ne čeka kraj tog procesa već da se njegovi rezultati predvide i odmah djeluje. Ali eto, kada se nema volje za predviđanje onda idemo čekati rezultate procesa. Dvadeset godina prođe ko dlanom o dlan. Samo polahko i opušteno 
Nema nikakvih razmjena teritorija. Ne znam o čemu pričate vas dva drugara?
- Skijaš
#580 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Mister Yes wrote:Ja jesam doduše predlagao da se ne čeka kraj tog procesa već da se njegovi rezultati predvide i odmah djeluje. Ali eto, kada se nema volje za predviđanje onda idemo čekati rezultate procesa.
- Danguba
#581 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Pa ja rekoh u jednom prethodnom postu da HDZ radi etnicko ciscenje Hrvata samo sa jedan drugi nacin. 
- SaraFina
#582 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Danguba wrote:Pa ja rekoh u jednom prethodnom postu da HDZ radi etnicko ciscenje Hrvata samo sa jedan drugi nacin.
HDZ- ovi kratkoročni planovi se poklapaju sa našim dugoročnim
- Skijaš
#583 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Ko god vidi rješenje u nestanku čitavog naroda nije drugačiji od manijaka iz haaških odaja.SaraFina wrote:HDZ- ovi kratkoročni planovi se poklapaju sa našim dugoročnimDanguba wrote:Pa ja rekoh u jednom prethodnom postu da HDZ radi etnicko ciscenje Hrvata samo sa jedan drugi nacin.
- Danguba
#584 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Ne radujem se ali sta cu.SaraFina wrote:Danguba wrote:Pa ja rekoh u jednom prethodnom postu da HDZ radi etnicko ciscenje Hrvata samo sa jedan drugi nacin.
Dragi su to meni ljudi koji su stavljeni na dilemu ''zaborava'' ili odskrinuta vrata imaginarnom toru.
- Danguba
#585 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Ne nestanka nego mogucnosti preseljenja ili etnickog ciscenja a slazem se da bi ga trebalo dopisati sa Prlicem & co.Skijaš wrote:Ko god vidi rješenje u nestanku čitavog naroda nije drugačiji od manijaka iz haaških odaja.SaraFina wrote:HDZ- ovi kratkoročni planovi se poklapaju sa našim dugoročnimDanguba wrote:Pa ja rekoh u jednom prethodnom postu da HDZ radi etnicko ciscenje Hrvata samo sa jedan drugi nacin.
- Mister Yes
#586 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Proces nezaustavljivo uništava "leopardovu kožu"Skijaš wrote:Mister Yes wrote:Ja jesam doduše predlagao da se ne čeka kraj tog procesa već da se njegovi rezultati predvide i odmah djeluje. Ali eto, kada se nema volje za predviđanje onda idemo čekati rezultate procesa.
Rođeni/Umrli 2013-te godine:
Unsko Sanski Kanton
Bošnjaci 2136/2017
Hrvati 9/60
Srbi 8/179
Ostali 21/9
Posavski Kanton
Bošnjaci 52/74
Hrvati 108/384
Srbi 4/10
Ostali 3/1
Tuzlanski Kanton
Bošnjaci 4105/3245
Hrvati 97/340
Srbi 15/151
Ostali 106/25
Zeničko Dobojski Kanton
Bošnjaci 3159/2571
Hrvati 172/583
Srbi 15/163
Ostali 70/31
Bosansko Podrinjski Kanton
Bošnjaci 227/258
Hrvati 0/1
Srbi 4/20
Ostali 5/3
Srednjo Bosanski kanton
Bošnjaci 1496/1234
Hrvati 625/935
Srbi 12/31
Ostali 51/13
Hercegovačko Neretvanski kanton
Bošnjaci 766/920
Hrvati 1017/1109
Srbi 24/123
Ostali 24/14
Zapadno Hercegovački kanton
Bošnjaci 6/9
Hrvati 763/872
Srbi 2/1
Ostali 2/1
Kanton Sarajevo
Bošnjaci 3890/2946
Hrvati 105/275
Srbi 38/281
Ostali 517/529
Kanton 10
Bošnjaci 56/90
Hrvati 328/563
Srbi 39/197
Ostali 6/1
Sjećam se da si onomad pisao kako te BiH zanima samo ako je multietnička zemlja. Zato me zanima, kada seliš?
- SaraFina
#587 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Danguba wrote:Ne nestanka nego mogucnosti preseljenja ili etnickog ciscenja a slazem se da bi ga trebalo dopisati sa Prlicem & co.Skijaš wrote:Ko god vidi rješenje u nestanku čitavog naroda nije drugačiji od manijaka iz haaških odaja.SaraFina wrote:
Za politiku i negativan trend iseljavanja Hrvata kriv je HDZ i Dragan Covic .. Isključivo ...
A ja se nedaj boze nicijem nestanku ne radujem pogotovo nestanku Hrvata.
- Helena2014
#588 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Danguba wrote:Pa ja rekoh u jednom prethodnom postu da HDZ radi etnicko ciscenje Hrvata samo sa jedan drugi nacin.
Stranke HNS-a u središnjoj Bosni traže mjesto premijera
Izborni rezultati, ali i stabilna koalicija dali su za pravo strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora, koje predvodi HDZ BiH, da zatraže premijerske pozicije u Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjobosanskoj županiji
http://www.--- NO LINKS ---/vijesti/bih/ ... 16210.html
- Mister Yes
#589 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Ubijati ljude = zločinSkijaš wrote:Ko god vidi rješenje u nestanku čitavog naroda nije drugačiji od manijaka iz haaških odaja.SaraFina wrote:HDZ- ovi kratkoročni planovi se poklapaju sa našim dugoročnimDanguba wrote:Pa ja rekoh u jednom prethodnom postu da HDZ radi etnicko ciscenje Hrvata samo sa jedan drugi nacin.
Tjerati ljude iz njihovih domova = zločin
Ne praviti djecu = nije zločin. Pravo svakog čovjeka je da ne pravi djecu pa čak i da se ne ženi.
Dobrovoljno odseliti u drugu zemlju = nije zločin. Pravo svakog čovjeka je da živi gdje hoće.
Čitava Evropa je nekada prije više stotina godina bila "leopardova koža". Danas više nije. Prirodni procesi u kojima nema ništa loše.
Nažalost, čovjekova priroda je takva da se plaši nepoznatog a samim tim i drugačijeg. Zato imamo ratove gdje god se miješaju narodi sa različitim sistemima vrijednosti. Naš rat je srećom zaustavljen i na silu se drži jedna vrsta karantina koji će trajati sve dok priroda ne uradi svoje i narodi se ne razdvoje. Proces razdvajanja traje (vidi post iznad) ali trebaće vremena da se završi. Dok se ne završi imaćemo prinudnog upravnika i bićemo protektorat.
- Danguba
#590 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Kada u Kantonu 10 bude Bosnjak premijer.Helena2014 wrote:Danguba wrote:Pa ja rekoh u jednom prethodnom postu da HDZ radi etnicko ciscenje Hrvata samo sa jedan drugi nacin.
Izborni rezultati, ali i stabilna koalicija dali su za pravo strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora, koje predvodi HDZ BiH, da zatraže premijerske pozicije u Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjobosanskoj županiji
http://www.--- NO LINKS ---/vijesti/bih/stranke-hns-a-u-sredisnjoj-bosni-traze-mjesto-premijera-16210.html
- SaraFina
#591 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Helena2014 wrote:Danguba wrote:Pa ja rekoh u jednom prethodnom postu da HDZ radi etnicko ciscenje Hrvata samo sa jedan drugi nacin.
http://www.--- NO LINKS ---/vijesti/bih/stranke-hns-a-u-sredisnjoj-bosni-traze-mjesto-premijera-16210.html
Opet Čho kulira
- Helena2014
#592 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
SaraFina wrote:Helena2014 wrote:Danguba wrote:Pa ja rekoh u jednom prethodnom postu da HDZ radi etnicko ciscenje Hrvata samo sa jedan drugi nacin.
Opet Čho kulira
Uglavnom nije im dosadno, uvijek smišljaju nove fore (pretpostavljam da bi opravdali prodaju SNSD-a na državnom nivou)
- SaraFina
#593 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Helena2014 wrote:SaraFina wrote:Helena2014 wrote:
Opet Čho kulira
Uglavnom nije im dosadno, uvijek smišljaju nove fore (pretpostavljam da bi opravdali prodaju SNSD-a na državnom nivou)
Mora to biti latinski lukavo a skupo.
Jeftino nikako
I sve IDE ja tome.
- Streptokok
#594 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:28, edited 1 time in total.
- Streptokok
#595 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:28, edited 1 time in total.
- DeutscheAusweis
- bach
#597 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Načelnik općine u Odžaku je Bošnjak.Hafis wrote:Ovo stotinu puta čujem. Što će to biti rješeno za 20 godina?Mister Yes wrote: A ako gledamo broj rođene djece jasno je da ćemo za 10-20 godina biti većina i u Žepču, Odžaku, Vitezu i Kiseljaku. Već sada smo 2/3 u SBK. Bio bi nevjerovatan idiotizam i mazohizam da sami sebe dovedemo u neugodnu situaciju a dovoljno je sačekati još 20 godina i sve će samo biti rješeno.
Onda će tom istom logikom biti ''rješeno'' i u Mostaru?
Mada je trend opadanja stanovništva prisutan u HB županiji (Livno-Tomislav), dugoročno će i tu biti ''rješeno'' jer nečiji broj ipak opada brže od općeg pada broja stanovnika.
Za 20 godina će i Stolac biti ''rješen'' po tvojoj logici....
Nego, da vratim na početak: što će to biti ''rješeno'' za 20 godina u Žepču, Odžaku, Vitezu i Kiseljaku, a nije se riješilo u 20 godina od Daytona?
Da nastavim niz...?
-
prog321
#598 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Iskreno , i ja da sam Hrvat , sta bih pobogu tražio u nekoj vukojebini u Srednjoj Bosni ?
Split je veličanstven. A Zagreb ? Wow. Jedan od ljepših gradova u Evropi.
Koji bi Hrvat htio zivjeti u brdima Bosne a Zagreb tako blizu. ?
-
Hafis
#599 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Iskreno , i ja da sam Bošnjak , sta bih pobogu tražio u nekoj vukojebini u RS-u ili Hercegovini ?prog321
Iskreno , i ja da sam Hrvat , sta bih pobogu tražio u nekoj vukojebini u Srednjoj Bosni ?
Zenica je veličanstvena. A Sarajevo? Wow. Jedan od ljepših i daleko najsigurnijih gradova u Europi.
Koji bi Bošnjak htio zivjeti u dolini Neretve a Sarajevo tako blizu. ?
-
Hafis
#600 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
A tek Olandija....ležiš, hvala bogu ništa ne radiš kako si i naučio...a socijala kapa svaki mjesec