Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

Bojkotujete li Konzum?

Da
157
52%
Ne
119
39%
Ne znam
28
9%

Total votes: 304

Umalo popisivac

#576 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Umalo popisivac »

strong69 wrote:
Umalo popisivac wrote:I zaboravio na mlijeko. :oops: Al, jednostavno se opet ulogiram i samo dodam par litara da mi ponesu. :kiss:

Ti morades pjehe kad zaboravis, s obzirom na tvoj bojkot ustasko fasistickog Konzuma. :oops:

Mozes cak i dostavu platiti karticom. To bolan nesto leti kroz zrak sta ti ja znam :)
Koje si uzeo mlijeko? Ako je domace ti si svoje kao potrosac uradio.

Dosta ljudi skrece ovdje sa teme. Kupcu niko ne moze i ne smije zabraniti gdje da kupuje. To je stvar slobodnog izbora. Konzum NE BI BIO LOS za BiH da se ne ponasaju prema svojim DOBAVLJACIMA kako se ponasaju. Placanje u roku od minimalno 90 dana nije normalno produzi se i do 180 dana. Placanje ROBOM nije normalno. Uzmite u obzir da su mnoge domace firme satjerane u cosak i da ne mogu nista uraditi protiv mocnog Konzuma. Ko ce tim ljudima dati platu? Kako ce oni platiti svoje troskove zivota? Robom?

To su stvari koje su problem dobavljaca i drzave, nisu problem kupaca. Ali kupci trebaju da znaju kakav odnos Konzum ima prema dobavljacima. Dakle, drzava mora Konzum natjerati zakonima da placa u roku i da placa novcem. Kupci trebaju Konzumu na odredeni nacin reci da su spremni bojkotovati ga ako ne promijeni odnos prema domacim dobavljacima. Sve to skupa dace bolje rezultate za sve.

Uzeo sam najisplativije, ovo K plus. Kako vidim proizvedeno je u BiH. Eto pravi sam patrijota. :D

Ovo sto ti pises nazalost tesko da ce kupci pomoci, jer bas kao sto ti kazes to se njih previse ne tice. To je u biti kriva drzava koja to treba regulirati. Konzum samo koristi svoj polozaj i zakone koji mu dopustaju takvo ponasanje.
Umalo popisivac

#577 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

OldMayor wrote:
united bosnae wrote:Fakat ne gotivim Konzum, ali mi se s pravom cini da su pokretaci ovakvih anti-Konzum tema "braca" sa istoka (a Bosnjaci ko zadnji bekani grizu na njihove udice) u zalu za Mercatorom i svim onim silnim srbijanskim proizvodima koje je Mercator nudio i forsirao. Na kraju Mercator su i drzali/vodili srbijanci sto i ne cudi s obzirom na cinjenicu da je centrala Mercatora za FBiH & drugi entitet (jedino je Mercator imao odvojene uprave za FBiH i manji entitet) bila u Srbiji.
Konzum je OK ... Bingo je bolji, ali redovno posjecujem oba TC i naravno forsiram domace proizvode dok svesrdno izbjegavam proizvode "made in srbija" (kojih u Konzumu na svu srecu ima puuuuno manje nego u Mercatoru).
Ovo sve isto mozes primjeniti i na "bracu" sa zapada.

Sa ovima sa istoka barem znas na cemu si, ovi sa zapada su namazani samo tako, a fino smo to okusili i u devedesetim.
Jah. :D Lukavi latini. :oops:

Drago mi je da se napokon vidi sto ova teme i kome najvise "smeta" Konzum. Pod navodnicima zato sto opet tamo vecina takvih kupuje. Ne morate brate mili. Ja kod takvih premazanih ne bi kupovao. :thumbup:
Umalo popisivac

#578 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

united bosnae wrote:Fakat ne gotivim Konzum, ali mi se s pravom cini da su pokretaci ovakvih anti-Konzum tema "braca" sa istoka (a Bosnjaci ko zadnji bekani grizu na njihove udice) u zalu za Mercatorom i svim onim silnim srbijanskim proizvodima koje je Mercator nudio i forsirao. Na kraju Mercator su i drzali/vodili srbijanci sto i ne cudi s obzirom na cinjenicu da je centrala Mercatora za FBiH & drugi entitet (jedino je Mercator imao odvojene uprave za FBiH i manji entitet) bila u Srbiji.
Konzum je OK ... Bingo je bolji, ali redovno posjecujem oba TC i naravno forsiram domace proizvode dok svesrdno izbjegavam proizvode "made in srbija" (kojih u Konzumu na svu srecu ima puuuuno manje nego u Mercatoru).
Ne zovu u Hrv. Slovence bezveze alpski Srbi. :D A upravo je to povod ovoj temi. To je zato sto su Hrvati kupili "Merkatorje", kakvi crni domaci proizvodi i ublehe. :D
Hajvan

#579 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Hajvan »

Srbi, Hrvati - sve je to isto- govore bosanski, s vecom ili manjom govornom ma(ha)nom.

:lol:
Umalo popisivac

#580 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Hoces reci da su isti kao ti?

Ma ja ba. Dok su vas Srbi pazili i mazili po Srebrenicama do tad su vas ti isti latini s govornom manom drzali u uzasnim logorima po hotelima na Jadranskom moru. Trebali ste brate mili fino u Srbiju na humanitarnu. Sto jedan napisa; "Mitomanija kod Srba je veca, kod Muslimana je gluplja", toliko o tome ko je kome slican.
Last edited by Umalo popisivac on 26/12/2014 14:19, edited 2 times in total.
Umalo popisivac

#581 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

.
OldMayor

#582 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by OldMayor »

Umalo popisivac wrote:Hoces reci da su isti kao ti?

Ma ja ba. Dok su vas Srbi pazili i mazili po Srebrenicama do tad su vas ti isti latini s govornom manom drzali u uzasnim logorima po hotelima na Jadranskom moru. Trebali ste brate mili fino u Srbiju na humanitarnu. Sto jedan napisa; "Mitomanija kod Srba je veca, kod Muslimana je gluplja", toliko o tome ko je kome slican.
Ajde bolan ne pravi se lud. Tvoja poenta se svodi na to da su nas hrvati manje klali nego srbi, jesu, eto priznajem manje su nas klali. :-)

I sad ja trebam misliti da mi zele dobro, zele moj qrac. Zna li Zoran Milanovic koji je glavni grad ove drzave? To nije Novi Travnik, ni Siroki, a narocito ne Vitez po kojima se on smuca.

Bjezi bolan, sve je to isto i treba drzati na oku.

Jbt na sta svedosmo temu, eto samo bogati srbi bojkotuju konzum. Evo ja nisam srbin i bojkotujem ga koliko mogu jer su skupi i forsiraju hrvatske proizvode. Na sta imaju puno pravo. Ali imam i ja pravo da tamo ne kupujem.
Umalo popisivac

#583 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ma jebe se mene ko je vas manje klao i sta vi mislite covjece bozji. Ja sam samo zelio reci sta je u pozadini ove teme. Nisam ja sveo ovu temu na to nego vi sa ko je gori i ko je kakav. I evo sad Milanovic. :-)

Sto se ostalog tice, to je vas obraz. I nek ljudi mogu procitati sta vi mislite o njima. Ti si napisao da tamo kupujes, nemoj da sad trazim po postovima. Kupovati ces ti i kod tih latina kad je jeftinije. imas, nemoj, hoces neces, kome puca kita. :D
Hajvan

#584 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Hajvan »

Umalo popisivac wrote:Hoces reci da su isti kao ti?

svi ste vi Bošnjaci- od Triglava do Varne! :lol:
Umalo popisivac

#585 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Pa jesmo. :wink: A sta je dalje pitaj Cerica. :lol:
Pitar s Kariba

#586 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Pitar s Kariba »

Ma ja ne bojkotujem, nemam izbora, barem kad se radi o sitnim kupovinama, jedini su mi u bližoj okolini. Ali šta god tražim tamo ne mogu da nađem :? U poređenju s dp-om/ merkatorom što je bio prije, snabdjevenost im je katastrofalna :shock:
Umalo popisivac

#587 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ja stvarno ne znam kakvo vi to ljepilo snifate pa na temi o TC dodje do ovakvih postova ko je koga ubijao i ko je premazaniji. :-) :D
Hajvan

#588 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Hajvan »

pitanje je sta ti snifaš!?
jer ti su upravo taj.
Umalo popisivac

#589 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

ne bih ja rekao. Od pocetka se teme provlaci upravo ovo. Kom se trazi i gleda nek trazi.

Evo, sad je ubacen i Z. Milanovic u temu u prijasnjem postu i njegove posjete Vitezu itd. :-)
OldMayor

#590 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by OldMayor »

Umalo popisivac wrote:Ma jebe se mene ko je vas manje klao i sta vi mislite covjece bozji. Ja sam samo zelio reci sta je u pozadini ove teme. Nisam ja sveo ovu temu na to nego vi sa ko je gori i ko je kakav. I evo sad Milanovic. :-)

Sto se ostalog tice, to je vas obraz. I nek ljudi mogu procitati sta vi mislite o njima. Ti si napisao da tamo kupujes, nemoj da sad trazim po postovima. Kupovati ces ti i kod tih latina kad je jeftinije. imas, nemoj, hoces neces, kome puca kita. :D
Pa nemas sta traziti, ja cu ti evo sad napisati da ponekad kupim nesto u konzumu. Pa kako necu jbt kad mi u naselju ima 4-5 konzuma. Nemam izbora jbt. :-) Zurim, treba mi hljeb, mlijeko na brzinu sta trebam sad hodati 1km zbog toga po kisi i snijegu. I zbog toga i opstaje konzum...ali polako. ;-)

Generalno pokusavam da ih sto vise bojkotujem i u posljednje vrijeme odlasci u konzum su se uveeeliko prorijedili. Vece kupovine se vise tamo ne obavljaju ;-) Od mene imaju pokoju marku za hljeb i mlijeko. Ali i to je jos malo, kupovinom interexa od strane binga, ovi imaju totalno mahanje.

Cuj kupovat cu kad bude jeftinije, pa u tome je poenta kolumbo!? Necu da kupujem po vecoj cijeni i jos strani proizvod i jos me ubjedjuje da je to za moje dobro. :-)

Kad snize malo cijene, kad ubace malo vise domacih proizvoda, malo manje hrvatskih kupovat cu u Konzumu....a do tada adio.

I ne kontam sta potenciras, ovo je moja zemlja i naravno da zelim sto manje hrvatskih, srbijanskih, americkih, njemackih i bilo kojih drugih proizvoda. I ako tebi to nije normalno, naspi fino jane pa dodji sebi.
razonoda

#591 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by razonoda »

OldMayor wrote:
Umalo popisivac wrote:Ma jebe se mene ko je vas manje klao i sta vi mislite covjece bozji. Ja sam samo zelio reci sta je u pozadini ove teme. Nisam ja sveo ovu temu na to nego vi sa ko je gori i ko je kakav. I evo sad Milanovic. :-)

Pa nemas sta traziti, ja cu ti evo sad napisati da ponekad kupim nesto u konzumu. Pa kako necu jbt kad mi u naselju ima 4-5 konzuma. Nemam izbora jbt. :-) Zurim, treba mi hljeb, mlijeko na brzinu sta trebam sad hodati 1km zbog toga po kisi i snijegu. I zbog toga i opstaje konzum...ali polako. ;-)

Generalno pokusavam da ih sto vise bojkotujem i u posljednje vrijeme odlasci u konzum su se uveeeliko prorijedili. Vece kupovine se vise tamo ne obavljaju ;-) Od mene imaju pokoju marku za hljeb i mlijeko. Ali i to je jos malo, kupovinom interexa od strane binga, ovi imaju totalno mahanje.

Cuj kupovat cu kad bude jeftinije, pa u tome je poenta kolumbo!? Necu da kupujem po vecoj cijeni i jos strani proizvod i jos me ubjedjuje da je to za moje dobro. :-)

Kad snize malo cijene, kad ubace malo vise domacih proizvoda, malo manje hrvatskih kupovat cu u Konzumu....a do tada adio.
jel ti hoces 'domace' zbog kvaliteta ili patriotizma. Ako je ovo drugo, to je 'shupja........'' kradu vas domaci na svkom koraku --pa NISTA.
Umalo popisivac

#592 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

OldMayor wrote:

I ne kontam sta potenciras, ovo je moja zemlja i naravno da zelim sto manje hrvatskih, srbijanskih, americkih, njemackih i bilo kojih drugih proizvoda. I ako tebi to nije normalno, naspi fino jane pa dodji sebi.
Pa ja znam da je u tome poenta "Kolumbo" i ja to upravo govorim, al sta onda srackas i u temu uvodis ko je premazaniji i ko je ovakav ili onakav? Kakve veze onda ima jebani Milanovic? :D

Meni je stvarno totalno ravno gdje ti kupujes ali bas iz razloga sto i sam gledam gdje je jeftinije i zgodnije znam da je Konzum odlican izbor (i znam da se Bingo skoro ne razlikuje uopce po domacim proizvodima, i jedan i drugi valjda 95% robe sto imaju im je identicno). Sad ovo sto sam narucio u Konzumu i akciji na potrosenih cca 115 KM kod njih, u Bingu bi me doslo sigurno bar 20 KM vise. A zgodnije od online narudbe ne moze.

Naravno, cesto se i Bingo tako isplati. Ali daleko od toga da je Bingo uvijek jeftiniji.
OldMayor

#593 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by OldMayor »

Umalo popisivac wrote: Pa ja znam da je u tome poenta "Kolumbo" i ja to upravo govorim, al sta onda srackas i u temu uvodis ko je premazaniji i ko je ovakav ili onakav? Kakve veze onda ima jebani Milanovic? :D

Meni je stvarno totalno ravno gdje ti kupujes ali bas iz razloga sto i sam gledam gdje je jeftinije i zgodnije znam da je Konzum odlican izbor (i znam da se Bingo skoro ne razlikuje uopce po domacim proizvodima, i jedan i drugi valjda 95% robe sto imaju im je identicno). Sad ovo sto sam narucio u Konzumu i akciji na potrosenih cca 115 KM kod njih, u Bingu bi me doslo sigurno bar 20 KM vise. A zgodnije od online narudbe ne moze.

Naravno, cesto se i Bingo tako isplati. Ali daleko od toga da je Bingo uvijek jeftiniji.
Ok, necemo vise u off, ali nisam ja poceo. Nisi ni ti, i ne znam zasto se ufatio toga. Nebitno.

Sa boldiranim se ne mogu sloziti, jer nije istina. Ali ok, to je tvoje misljenje. Ja samo kazem ono sto ja vidim i sto ja sracunam kad obavim kupovinu. Konzum je meni skuplji.
razonoda

#594 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by razonoda »

OldMayor wrote:

Ova zadnja recenica je PROBLEMATICNA. .......Neces nj. hranu, ..mozda neces ni te nacije oko sebe-- vjerujem da na to nisi mislio ---ALI ISPADE TAKO :-)
OldMayor

#595 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by OldMayor »

razonoda wrote:Ova zadnja recenica je PROBLEMATICNA. .......Neces nj. hranu, ..mozda neces ni te nacije oko sebe-- vjerujem da na to nisi mislio ---ALI ISPADE TAKO :-)
Gdje sam napisao da imam problem sa bilo kojim narodom, pa imam poznanika hrvata, jucer ih zvao, cestitao bozice...o cemu baljezgas.

Zelim sto vise domacih proizvoda, sto vise domacih proizvodjaca...sto manje stranih proizvoda po policama. I ti si zakljucio da ja automatski ne zelim ni te ljude iz tih zemalja oko sebe.

Genijalac.

Izvuce zakljucak, pa sam sebe pobi, pa opet izvuce zakljucak.

:roll:
Umalo popisivac

#596 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ocito nije bas tako skup dok tako radi. Mercator je recimo zato bio prazan. A za domace proizvode sam naveo primjer soka "Bona", tj. domaci sok koji je dosta povoljan, al Bingo ga ne drzi, Konzum da.

Detrdzent sto sam kupio u Konzumu za 11 KM (akcija( u Bingu je skoro 20 KM. Cokolada Milka noisete 100 grama 1.55 u Konzumu, u Bingu 1.65 ista cokolada i to 80 grama, obje su na akcijama. Ista Gavrilovic sunka pola marke jeftina u Konzumu na kg, na oba mjesta na akciji. To je samo primjera radi.

Kao sto sam odmah napisao. Bingo je bolji po default cijenama, Konzum obicno (ne uvijek) po akcijama, koje su tamo manje vise uvijek na necemu.

Al, OK. sloziti cemo se da se ne slazemo. :D
frontmen

#597 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by frontmen »

Većinom za njihovu marku Kplus (tj. hrana) proizvode naše kompanije ali mrsko narodu čitati sitna slova.
razonoda

#598 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by razonoda »

OldMayor wrote:
razonoda wrote:Ova zadnja recenica je PROBLEMATICNA. .......Neces nj. hranu, ..mozda neces ni te nacije oko sebe-- vjerujem da na to nisi mislio ---ALI ISPADE TAKO :-)
Gdje sam napisao da imam problem sa bilo kojim narodom, pa imam poznanika hrvata, jucer ih zvao, cestitao bozice...o cemu baljezgas.

Zelim sto vise domacih proizvoda, sto vise domacih proizvodjaca...sto manje stranih proizvoda po policama. I ti si zakljucio da ja automatski ne zelim ni te ljude iz tih zemalja oko sebe.

Genijalac.

Izvuce zakljucak, pa sam sebe pobi, pa opet izvuce zakljucak.

:roll:
:-D Bez ljutnje-ne izvlacim i ne pobijam, hocu da kazem da tako ......ispade iz tvog pisanja. Ako ovo cita hrvat ili srbin--naravno da su osjtljivi i da ce shvatiti kako je i zakljuceno., mislio ti to ili ne.
Umalo popisivac

#599 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ma ajde boga ti. Sta ko misli moze se fino procitati na samo prethodnoj stranici teme (ko je lukaviji i kome se ne moze vjerovati i sl.). Ali da ne ulazim u to. Drzimo se cijena i slicno.

Ali istina je sto je napisao jedan forumas za Merkator, koji sigurno nije drzao vise domacih proizvoda od bilo Konzuma, bilo Binga, pa se niko nije bunio. Nisu se bunili ni kad je kupljen DP od Mercatora. Sad su se neki pobunili kad je Mercator kupljen od Hrvata, ne Konzuma kako to mnogi vide. Ni konkurencija tu nije toliko bitna jer je Mercator ionako propadao, i propao bi i bez da nije kupljen od Konzuma. Neki su otvoreno priznali da ih upravo to smeta, tj. sto su ga Hrvati kupili. A pokretaca teme to sigurno smeta, kakvi crni domaci proizvodi i sl. ublehe. Da je tako davno bi on pokrenuo ovakvu temu. A i napisao je jedan post gdje se upravo to vidi, kom se da traziti nek trazi.
kakavdanakneiskustvu

#600 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by kakavdanakneiskustvu »

kupio toalet papir violeta u konzumu,da prostite,na akciji najjfetiniji trenutno
Post Reply