strong69 wrote:Koje si uzeo mlijeko? Ako je domace ti si svoje kao potrosac uradio.Umalo popisivac wrote:I zaboravio na mlijeko.Al, jednostavno se opet ulogiram i samo dodam par litara da mi ponesu.
Ti morades pjehe kad zaboravis, s obzirom na tvoj bojkot ustasko fasistickog Konzuma.
Mozes cak i dostavu platiti karticom. To bolan nesto leti kroz zrak sta ti ja znam
Dosta ljudi skrece ovdje sa teme. Kupcu niko ne moze i ne smije zabraniti gdje da kupuje. To je stvar slobodnog izbora. Konzum NE BI BIO LOS za BiH da se ne ponasaju prema svojim DOBAVLJACIMA kako se ponasaju. Placanje u roku od minimalno 90 dana nije normalno produzi se i do 180 dana. Placanje ROBOM nije normalno. Uzmite u obzir da su mnoge domace firme satjerane u cosak i da ne mogu nista uraditi protiv mocnog Konzuma. Ko ce tim ljudima dati platu? Kako ce oni platiti svoje troskove zivota? Robom?
To su stvari koje su problem dobavljaca i drzave, nisu problem kupaca. Ali kupci trebaju da znaju kakav odnos Konzum ima prema dobavljacima. Dakle, drzava mora Konzum natjerati zakonima da placa u roku i da placa novcem. Kupci trebaju Konzumu na odredeni nacin reci da su spremni bojkotovati ga ako ne promijeni odnos prema domacim dobavljacima. Sve to skupa dace bolje rezultate za sve.
Uzeo sam najisplativije, ovo K plus. Kako vidim proizvedeno je u BiH. Eto pravi sam patrijota.
Ovo sto ti pises nazalost tesko da ce kupci pomoci, jer bas kao sto ti kazes to se njih previse ne tice. To je u biti kriva drzava koja to treba regulirati. Konzum samo koristi svoj polozaj i zakone koji mu dopustaju takvo ponasanje.