a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
the_stick

#576 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

koliko sam upoznat, klas je vec preuzeo 3 objekta (1 na breci u sarajevu, a druga dva u nekim drugim gradovim - nisam siguran tacno gdje)... ovo vjerovatno niko nece uzeti u paketu, nego ce radnju po radnju po radnju preuzimati kako ko stigne i kako se kome bude uklapalo u ostale aktivnosti... npr. ako bingo stvarno kupuje interex, onda bingu nema logike da preuzme tus objekat na stupu...
karanana

#577 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by karanana »

fali konzuma na stupu. mogo bi konzum uzet taj.
stoljetni hrvatski stup, a nigdje konzuma.
O'zone
Globalni moderator

#578 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by O'zone »

the_stick wrote:koliko sam upoznat, klas je vec preuzeo 3 objekta (1 na breci u sarajevu, a druga dva u nekim drugim gradovim - nisam siguran tacno gdje)... ovo vjerovatno niko nece uzeti u paketu, nego ce radnju po radnju po radnju preuzimati kako ko stigne i kako se kome bude uklapalo u ostale aktivnosti... npr. ako bingo stvarno kupuje interex, onda bingu nema logike da preuzme tus objekat na stupu...
U Hrasnici je recimo Tuševu radnju preuzeo Bingo i razvaljuju
O'zone
Globalni moderator

#579 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by O'zone »

Mislim da bi trebalo usloviti otvaranje Slovenskih firmi u BiH sa minimalnim osnivačkim ulogom na veći iznos

http://www.klix.ba/biznis/privreda/bh-d ... /141020148
StupskaBitanga

#580 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:fali konzuma na stupu. mogo bi konzum uzet taj.
stoljetni hrvatski stup, a nigdje konzuma.
Imaju 2
Mali gdje je bio dp kod autobuske i super Konzum u wisi
O'zone wrote:
the_stick wrote:koliko sam upoznat, klas je vec preuzeo 3 objekta (1 na breci u sarajevu, a druga dva u nekim drugim gradovim - nisam siguran tacno gdje)... ovo vjerovatno niko nece uzeti u paketu, nego ce radnju po radnju po radnju preuzimati kako ko stigne i kako se kome bude uklapalo u ostale aktivnosti... npr. ako bingo stvarno kupuje interex, onda bingu nema logike da preuzme tus objekat na stupu...
U Hrasnici je recimo Tuševu radnju preuzeo Bingo i razvaljuju
Bingo je preuzeo i tus Boljakov potok, srebrenik i tesanj
medam

#581 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by medam »

Da se tuspasimo :) , još od 2010 kupujemo u Bingu (malo se vozili do onog u Hadžićima) i zadovoljna sam već evo 4 godine :D . Ponekad smo išli do Mercatora po proizvode koje nismo mogli naći u Bingu ali dosta se znalo uštediti u Bingu posebno kad je velika mjesečna nabavka.

E bila su to vremena kad sam prve meni znane face iz grada tamo sretala a njima kao crnjak što su došli u Bingo, ali prođe i ta faza sad svi idu u Bingu. Jednom prilikom kolegica sa posla zalutala tamo i bi je pravo stid što me srela :lol: . Mene nije jer kako nam znaju plate kresati i cijene dizati ipak gledam gdje ću bolje proći. Al rado se sjetim tih vremena :lol: .

Cijene su ok, znaju biti i vikend i mjesečne akcije i za razliku od Konzuma ako je nešto na akciji imaš tih proizovda a ne kao kod njih dođeš i stave dva tri komada i dok ti dođeš toga više nema. Eto to je moje iskustvo sa Konzumom.
Sretno Bingu u daljnjem radu ;-)
dpjokala26

#582 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by dpjokala26 »

medam wrote:Da se tuspasimo :) , još od 2010 kupujemo u Bingu (malo se vozili do onog u Hadžićima) i zadovoljna sam već evo 4 godine :D . Ponekad smo išli do Mercatora po proizvode koje nismo mogli naći u Bingu ali dosta se znalo uštediti u Bingu posebno kad je velika mjesečna nabavka.

E bila su to vremena kad sam prve meni znane face iz grada tamo sretala a njima kao crnjak što su došli u Bingo, ali prođe i ta faza sad svi idu u Bingu. Jednom prilikom kolegica sa posla zalutala tamo i bi je pravo stid što me srela :lol: . Mene nije jer kako nam znaju plate kresati i cijene dizati ipak gledam gdje ću bolje proći. Al rado se sjetim tih vremena :lol: .

Cijene su ok, znaju biti i vikend i mjesečne akcije i za razliku od Konzuma ako je nešto na akciji imaš tih proizovda a ne kao kod njih dođeš i stave dva tri komada i dok ti dođeš toga više nema. Eto to je moje iskustvo sa Konzumom.
Sretno Bingu u daljnjem radu ;-)
bingo jeste crnjak i to zesci.da si nekad usla u veci trzni centar znala bi razliku. meni nije bitna cijena,bitan mi je kvalitet i raznovrsna ponuda robe.danas u sarajevu imas bingo i konzum i dalje nista. :( robot je odavno mrtav,interex pred prodajom,tus zatvoren).malo i zalosno za grad od 400.000 stanovnika. morate znati da veliki trgovinski lanci rade na brzom obrtu.ne cudi da su cijene u njemackoj mnogim proizvodima jednake sa nasim cijenama a proizvodi bar za tri klase kvalitetniji. skupo mi placamo monopol koji danas drze konzum i bingo.
medam

#583 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by medam »

Nisam znala da si vidovita Džemila :D a bruke i sramote za mene :lol: ...samo ti znaš šta su veliki centri :thumbup: ...ajde molim te kaži nam :mrgreen: ...da i mi ostali smrtnici odemo u te velike centre...čekaju nas na svakom čošku :ljulja:
Capsicum

#584 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Capsicum »

Ne znam sto je Bingo "crnjak"?! I po cemu su to proizvodi u Njemackoj za 3 klase kvalitetniji? Koji proizvodi? Mozda je izbor slabiji, ali da su proizvodi tamo cak 3 klase kvalitetniji... smanji malo dozivljaj.

U Bingu veliki broj proizvoda ima znacajno nize cijene u odnosu na druge trgovacke lance. Mozda neko vise voli da ima ljepsi pogled, bolju muziku ili ljepse obucene kasirke, nego da ima jeftiniji proizvod, ali Boze moj, nismo svi isti.
medam

#585 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by medam »

Sve je stvar ukusa...meni supermarket, hipermarket služi da se podmirim sa hranom i dr.kucnim potrepstinama a ne da tamo porovodim 3h i gledam jesam li sebi ispunila dan, gledam cistu ekonomsku logiku kao i trzni centri koji nas okruzuju. Ako neko drugacije misli i uziva u ispunjavanju dana u tc, slobodno. Nemam nista protiv.

Zalosno je na sta se sve svelo, da je ikome bilo stalo do kupaca ne bi doslo do ovog...i to je normalna reakcija kapitaliste koji gleda samo sebe... sto cu ja njega gledati i njemu puniti kasu ako on svog kupca ne gleda...zato visak tog novca koji mi ostane ulozim u druge stvari, putujem, priustim sebi ono sto volim...Sve je stvar ukusa al to ne znaci da neko nije bio van BiH i obisao velike centre. Ne patim od tih kompleksa. Kupujem gdje je meni povoljno i to svi potrosaci rade, posebno kod nas stranci koji dodju i kukaju kako nam je hrana skupa i gledaju u svaku marku. E koju on sad logiku gleda.
dpjokala26

#586 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by dpjokala26 »

medam wrote:Nisam znala da si vidovita Džemila :D a bruke i sramote za mene :lol: ...samo ti znaš šta su veliki centri :thumbup: ...ajde molim te kaži nam :mrgreen: ...da i mi ostali smrtnici odemo u te velike centre...čekaju nas na svakom čošku :ljulja:
:jbt: nebrukaj se vise.
homega

#587 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by homega »

O'zone wrote:Mislim da bi trebalo usloviti otvaranje Slovenskih firmi u BiH sa minimalnim osnivačkim ulogom na veći iznos

http://www.klix.ba/biznis/privreda/bh-d ... /141020148
Kad je, davne 2000. godine, priprema zakon o privrednim društvima, koji je i danas na snazi, neko je predložio da iznos kod otvaranja novih firmi bude određen na min. 50,0000 KM, što bi drastično profiltriralo mnode d.j.l. i kasnije otvorene firme sa kapitalom od 2.000 KM, kojim su načinile milionske nenaplative prevare. Neko jači, stornirao je ovaj prijedlog, i ostao je minimum 2.000 KM i 10.000 sa dva ili više osnivača.

Po ovom zakonu, sada osnivač firme odgovara do visine osnivačkog uloga.
dpjokala26

#588 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by dpjokala26 »

medam wrote:Sve je stvar ukusa...meni supermarket, hipermarket služi da se podmirim sa hranom i dr.kucnim potrepstinama a ne da tamo porovodim 3h i gledam jesam li sebi ispunila dan, gledam cistu ekonomsku logiku kao i trzni centri koji nas okruzuju. Ako neko drugacije misli i uziva u ispunjavanju dana u tc, slobodno. Nemam nista protiv.

Zalosno je na sta se sve svelo, da je ikome bilo stalo do kupaca ne bi doslo do ovog...i to je normalna reakcija kapitaliste koji gleda samo sebe... sto cu ja njega gledati i njemu puniti kasu ako on svog kupca ne gleda...zato visak tog novca koji mi ostane ulozim u druge stvari, putujem, priustim sebi ono sto volim...Sve je stvar ukusa al to ne znaci da neko nije bio van BiH i obisao velike centre. Ne patim od tih kompleksa. Kupujem gdje je meni povoljno i to svi potrosaci rade, posebno kod nas stranci koji dodju i kukaju kako nam je hrana skupa i gledaju u svaku marku. E koju on sad logiku gleda.

nisi shvatila. nasi potrosaci sigurno ne bi placali ovoliki danak cijenama kada bi, postojala veca konkurencija medju trgovcima. a to se najbolje vidi po centrima vani. monopol je kljucni uzrok za paprene cijenovnike na nasem trzistu.
:skoljka: za razliku od tebe, meni je bitan kvalitet, ponuda, cijene.....i uzivam u kupovini. :curica:
FMDzem

#589 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by FMDzem »

Eo sad slušam na Tv, Bingo preuzima Interex i 25 poslovnica Tuša.
dpjokala26

#590 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by dpjokala26 »

FMDzem wrote:Eo sad slušam na Tv, Bingo preuzima Interex i 25 poslovnica Tuša.
:run:
medam

#591 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by medam »

Ocito me nisi shvatila :D . Prva si krenula sa stavom da 'prosetam do velikog trznog centra' a nisi procitala nastavak teksta da sam kupovala i u Mercatoru i onda se vadis na pricu o monopolu. Drugo sam poredila akcije Konzuma i akcije Binga.

Moj prvi post je cisto komentar da nije strasno toliko ni kupovati u Bingu, al eto tebi npr. nutella, vegeta, cedevita i sl. nije ista u Bingu i Mercatoru. Nesto ne bih rekla da Podravka salje vegetu posebno za Konzum, Mercator, Bingo, Interex, i dr. trzne centre jer nema nikave logike da to rade. Al opet ako ti tako mislis.

A sto se tice uzivanja u kupovini, mislim da vecina kad ide u hipermarket, supermarket da obavi kupovinu hrane, sredstva za higijenu i sl. a da uzivanje ostavlja za shopping mall i trgovine koje su namijenjene bas u tu svrhu.

A za monopol: takav je kapitalizam, dobar je jer donosi konkurenciju i samim tim nize cijene i bolji kvalitet ali ako i samo ako postoji dobra antimonopolska regulativa koja se i sprovodi. Inace svaka trzisna struktura tezi monopolu bas kao sto se i ovdje dogodilo. Zato i postoje antimonopolska vijeca (kod nas konkurencijsko vijece) koje ni u jednoj normalnoj drzavi na svijetu ne bi dozvolilo preuzimanje Mercatora od strane Konzuma (bar na trzistu Sarajeva) jer su potrosaci izgubili raznovrsnost u ponudi a mislim da za to ne treba kriviti Bingo vec Konzum i vec pomenuto konkurencijsko vijece.

Budi pozdravljena i vidimo se u Bingu :lol:
DaffyDuck

#592 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by DaffyDuck »

Odoh veceras po prvi put u Bingo u Hadzicima u namjeri da obavim kupovinu i.... samo cu reci da imaju OGROMAN razlog sto je zabranjeno fotografisanje.... :run:

p.s.zavrsila sam u Interexu
Bloo
Globalna šefica

#593 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Bloo »

DaffyDuck wrote:Odoh veceras po prvi put u Bingo u Hadzicima u namjeri da obavim kupovinu i.... samo cu reci da imaju OGROMAN razlog sto je zabranjeno fotografisanje.... :run:

propo selfie kraj sarajevskog pileta :D?
DaffyDuck

#594 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by DaffyDuck »

Hahahahha sebić :D
StupskaBitanga

#595 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Mercator Ložionička je to i bio
Da se raja loži da su neko i nešto kad idu u kupovinu
zmajadaH

#596 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by zmajadaH »

DaffyDuck wrote:Odoh veceras po prvi put u Bingo u Hadzicima u namjeri da obavim kupovinu i.... samo cu reci da imaju OGROMAN razlog sto je zabranjeno fotografisanje.... :run:

Koji je razlog zabrane slikanja ? Ja sam recimo slikao perutnina viršle one manje samo zbog cijene koja je bila 0.50 KM.
Onako sumnjičavo sam ih pregledao, vrtio po rukama, tražio manu, rok...Sve OK i slikah da pošaljem viberom ''nevjernim tomamma'' :mrgreen:

Niko mi nije branio slikanje.Zato me i interesuje.
strong69

#597 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by strong69 »

Svugdje je zabranjeno fotografisanje. Ako vide da to radite zamolice vas da napustite objekat. Razlog je kontrola i provjera cijena od strane konkurencije.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
mayab

#598 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by mayab »

E jest im i razlog!
LieToMe

#599 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by LieToMe »

StupskaBitanga wrote:Mercator Ložionička je to i bio
Da se raja loži da su neko i nešto kad idu u kupovinu
:roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nidje veze, znaci...nidje veze... :roll:
Jebo te lozione sto zivis prekoputa merkatora pa ti je normalno da odes tu u kupovinu jer ti je to i granap za hljeb i supermarket i sve...
Evo sad se mi komsije lozimo da idemo u konzum...jesmo fensi u pm :izet:
karanana

#600 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by karanana »

ne bih se ni ja slozio da je lozionicka bila mjesto za doci da budes vidjen.

razlog dolaska tu je objasnjen od mnogih ljudi....na jednom mjestu najvise izbora uz najuredjeniji i najpregledniji prostor za kupovinu. to je to. nista manje nista vise.
Post Reply