Problem pasa lutalica
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#576 Re: Problem pasa lutalica
lijepi švedi...oni cinkaju ako si samo malo krivo parkiro namah ti ljepe kaznu u krunama...živa istina pitajte dijasporce, cinkanje je tamo sportska disciplina, to se takmiče ko će višhe neko nekog prijavit a država profitira, pa imaju dobre socijale i pemzije...kršHi zakon al plačaj debelo iz djepa...
- uglavnomja
#577 Re: Problem pasa lutalica
pici wrote:lijepi švedi...oni cinkaju ako si samo malo krivo parkiro namah ti ljepe kaznu u krunama...živa istina pitajte dijasporce, cinkanje je tamo sportska disciplina, to se takmiče ko će višhe neko nekog prijavit a država profitira, pa imaju dobre socijale i pemzije...kršHi zakon al plačaj debelo iz djepa...
ma ja, samo u bosni je cinkanje kad prijavis da je lik popio 5 piva pa sjeo da vozi
na ostatku planete to je spasavanje zivota.
ne prijavljuju za ukrivo parkiranje ako nisi zauzeo njihovo PLACENO mjesto.
-
lajkujMe
#578 Re: Problem pasa lutalica
Stanite, vlada je reaktivirala sintore? Je li to znaci da je i zakon o zastiti zivotinja promjenjen? Da li to znaci da se napokon digle odbranbene snage (sintori) iz pepela i da ce abd za koji mjesec biti osjetno manje cuka?

-
Ana Maria
#579 Re: Problem pasa lutalica
Cuka nikad nece biti manje, jer se ne kaznjavaju ljudi koji ostavljaju te cuke na ulici!!!! Da su se oni na vrijeme sankcijonisali, ne bi imali nijednog cuku na ulici.lajkujMe wrote:Stanite, vlada je reaktivirala sintore? Je li to znaci da je i zakon o zastiti zivotinja promjenjen? Da li to znaci da se napokon digle odbranbene snage (sintori) iz pepela i da ce abd za koji mjesec biti osjetno manje cuka?![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#580 Re: Problem pasa lutalica
'ćemo da vidimolajkujMe wrote:Stanite, vlada je reaktivirala sintore? Je li to znaci da je i zakon o zastiti zivotinja promjenjen? Da li to znaci da se napokon digle odbranbene snage (sintori) iz pepela i da ce abd za koji mjesec biti osjetno manje cuka?![]()
Ne okreći ražanj dok je zec u šumi
-
zrakomlat
#581 Re: Problem pasa lutalica
bach wrote:Otkako su mediji prenijeli danas da se šintori i kafilerije ponovo aktiviraju u komšiluku je nastala panika. Udruženim snagama gerijatrija, vječite djevice i LGBT populacija kupi cuke i guraju u ih u haustore, podrume i stanove.
Zabilježano u Vogošći...
-
StupskaBitanga
#582 Re: Problem pasa lutalica
idu izbori ne otvarajte šampanjac
-
L u c i f e r
#583 Re: Problem pasa lutalica
Ne znam zašto, ali ovo me podsjeća na onu staru Džonijevu...
Iza prozora nemirnog sna
Osjećam njihove sjene
Gledam kako kroz zidove plešu
dolaze Šintori
Zatvori gubicu nije vrijedna zanata
Istresi gorčinu do kraja
Na strateškim mjestima dogtrastovi ljudi
dolaze Šintori
Lutke od krvi bez trunke ideje
Ubiće na cesti
džukele bježe iz grada
Oni dolaze ...
dolaze Šintori
Otišao sam daleko do krajnjih granica
More je uzimalo od neba
Na drugoj strani znaci oluje
Vidio sam kao azile u tami
Hladna noć pred velike događaje
Ne želim više da se sjećam
Znali su gdje će ih naći
dolaze Šintori

Iza prozora nemirnog sna
Osjećam njihove sjene
dolaze Šintori
Istresi gorčinu do kraja
dolaze Šintori
Ubiće na cesti
džukele bježe iz grada
Oni dolaze ...
dolaze Šintori
More je uzimalo od neba
Znali su gdje će ih naći
dolaze Šintori

- Radio Sarajevo
#584 Re: Problem pasa lutalica
Je li ti stvarno vjeruješ da je šugava lutalica koja ni na šta ne liči ikad bila nečije vlasništvo??? Neće vam upaliti ta priča, pa i budale znaju da to NISU vlasnički psi, već sedamnaeste generacije uličara.Ana Maria wrote:Cuka nikad nece biti manje, jer se ne kaznjavaju ljudi koji ostavljaju te cuke na ulici!!!! Da su se oni na vrijeme sankcijonisali, ne bi imali nijednog cuku na ulici.lajkujMe wrote:Stanite, vlada je reaktivirala sintore? Je li to znaci da je i zakon o zastiti zivotinja promjenjen? Da li to znaci da se napokon digle odbranbene snage (sintori) iz pepela i da ce abd za koji mjesec biti osjetno manje cuka?![]()
- drug_profi
#585 Re: Problem pasa lutalica
L u c i f e r wrote:Ne znam zašto, ali ovo me podsjeća na onu staru Džonijevu...![]()
Iza prozora nemirnog sna
Osjećam njihove sjene
dolaze Šintori
Istresi gorčinu do kraja
dolaze Šintori
Ubiće na cesti
džukele bježe iz grada
Oni dolaze ...
dolaze Šintori
More je uzimalo od neba
Znali su gdje će ih naći
dolaze Šintori
Jes mi AH kreno. Odoh sad da navijem Azru na slusalice...
- Norm
#586 Re: Problem pasa lutalica
Pa mi ovdje godinama ne mozemo naci rijesenje pasa lutalica a evo ga...To je to...Zviz wrote:Ti psi ne napadaju ljude zato sto ih hoce pojesti, nego jer se krecu u njihovoj zoni/teritoriji... Ja se sjecam (tamo 80ih) probema sa medvjedima ili medzedima kako ko voli tj. dole na Ilidzi tamo gdje je nekad davno kino bilo. U par navrata sisli po nabavku harne ali nisu nikoga ni ujeli ni kome sta zapisali.
Zabraniti ljudima da se krecu po teritoriji koju su 'zapisali' psi lutalice, zabraniti djeci da se igraju na javnim povrsinama i parkovima jer psi lutalice to smatraju SVOJOM teritorijom...
Tako jednostavno rijesenje...jesmo mi OVDJE glupi...
- dajdza-ze
#587 Re: Problem pasa lutalica
Nema slova JAna Maria wrote:Cuka nikad nece biti manje, jer se ne kaznjavaju ljudi koji ostavljaju te cuke na ulici!!!! Da su se oni na vrijeme sankcijonisali, ne bi imali nijednog cuku na ulici.lajkujMe wrote:Stanite, vlada je reaktivirala sintore? Je li to znaci da je i zakon o zastiti zivotinja promjenjen? Da li to znaci da se napokon digle odbranbene snage (sintori) iz pepela i da ce abd za koji mjesec biti osjetno manje cuka?![]()
-
huxley
#588 Re: Problem pasa lutalica
A ako su do sada cekali da krenu cistiti ulice od dzukela zbog izbora, nabijem ih. Nisko da ne moze nize, ali ako ociste ulice i parkove od gamadi, bar nesto korisno od ove garniture.
A ovi zvizovi i sl. pa gdje ste do sada bili, majku mu. Niko, ali bas niko, se nije toga sjetio. Sve sto je trebalo raditi je hraniti ih starim hljebom koji se ionako baca, i sipati im vodu koja je skoro pa dzaba.
Kralju moj mali.
A ovi zvizovi i sl. pa gdje ste do sada bili, majku mu. Niko, ali bas niko, se nije toga sjetio. Sve sto je trebalo raditi je hraniti ih starim hljebom koji se ionako baca, i sipati im vodu koja je skoro pa dzaba.
Kralju moj mali.
- alkalna_baterija
#589 Re: Problem pasa lutalica
Da hoće biti izbori jednom godišnje, država bi procvjetala. 
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#590 Re: Problem pasa lutalica
Pet do trinest wrote:Kazu borbe prsa u prsa se vode na grbavici,primjecena je i manja skupina u kovaćićima koja se krece ka mostu suade dilberović....![]()
Nece oni njih nikad pofatat samo suplju prosipaju...
hahahahaha, oplakah xD
- Zviz
#591 Re: Problem pasa lutalica
huxley wrote:A ako su do sada cekali da krenu cistiti ulice od dzukela zbog izbora, nabijem ih. Nisko da ne moze nize, ali ako ociste ulice i parkove od gamadi, bar nesto korisno od ove garniture.
Kralju moj mali.
De budite malo merhametli, sta fali, niko nije rekao da ce to rijesiti problem, ali ce ublaziti odnose izmedju cetvero nogasa i ko toboze inetelkualnih dvo nogaca.
-
L u c i f e r
#592 Re: Problem pasa lutalica
[quote="av av"][/quote]
Šibe!
Šibe!
- Zviz
#593 Re: Problem pasa lutalica
Odosmo mi na na neko 1001 Zabrdja.Norm wrote:Pa mi ovdje godinama ne mozemo naci rijesenje pasa lutalica a evo ga...To je to...Zviz wrote:Ti psi ne napadaju ljude zato sto ih hoce pojesti, nego jer se krecu u njihovoj zoni/teritoriji... Ja se sjecam (tamo 80ih) probema sa medvjedima ili medzedima kako ko voli tj. dole na Ilidzi tamo gdje je nekad davno kino bilo. U par navrata sisli po nabavku harne ali nisu nikoga ni ujeli ni kome sta zapisali.
Zabraniti ljudima da se krecu po teritoriji koju su 'zapisali' psi lutalice, zabraniti djeci da se igraju na javnim povrsinama i parkovima jer psi lutalice to smatraju SVOJOM teritorijom...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tako jednostavno rijesenje...jesmo mi OVDJE glupi...
Kao prvo kad je to Sarajevo imalo uslove za djecu? Daj budimo malo realni, ja nemam pojma koliko vas pamti Sarajevo prije rata ali svak zna da djecijih igalista je bio na prste si mogao nabrojati, inace se igralo po dvoristima ili oko zgrada (gdje je ko zivio) inace da je bilo odgajalista i igralista nebi se omladina balivala savcim pa cak i tadasnje vrijeme. U moje vrijeme bio hit ako maznes kakvu saobracajnu velicine stolni-tenis stola i onda pucas stolnog tenisa. Inace omladina tada visila po onim lokalnim birtijama ucilo se igrati bilijara i poneka je imala fliper ili one arcade-igrice, to je tad bilo druga galaksija u kvartu. I sad eto 11.000 pasa bez vlasnika je problem veci, a sta to sve nije problem u BiH. Romi, vjerski objekti, korumpirani politicari, Kinezi, sverc, mafijasi, losa infastruktura etc. etc.
Mislim, koji samo absurd. Psi bez vlastnika problem, a noliki golubovi na Bascarsiji koji sve serdom zaseravaju nisu nikada predstavljali problem cistoce. Te jos zanimacija slikati se sa njima dok im mrvi. Pa eto mrvite malo vece mrve psima pa se i sa njima slikajte - turisticka atrakcija. Iskoriti potencijal.
Last edited by Zviz on 12/09/2014 00:06, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#594 Re: Problem pasa lutalica
Ovo mi je najjača kad nas dijasporci uzmu ubjeđivati šta je nama ovamo problem, a šta nije... 
- drug_profi
#595 Re: Problem pasa lutalica
Evo sad dok te citam, na ulici je vriska, lavez, ciljenje, neko baca nesto, psuje...
Ma nema problema, osim ako ne moras pjeske...
Ma nema problema, osim ako ne moras pjeske...
-
The BEN10
#596 Re: Problem pasa lutalica
Hehe. Poznaju se na kilometar. ABsurd.L u c i f e r wrote:Ovo mi je najjača kad nas dijasporci uzmu ubjeđivati šta je nama ovamo problem, a šta nije...
- Zviz
#597 Re: Problem pasa lutalica
Nisam bas BiH dijaspora ali eto haj... ali poso prefiksi i svojatanja na tim prostorima su omiljeni hobi isto kao da niko tu nema identiteta tj. nacionalnog pa eto...L u c i f e r wrote:Ovo mi je najjača kad nas dijasporci uzmu ubjeđivati šta je nama ovamo problem, a šta nije...
Ne, nija da ja cuim bilo koga, nego kazem svoje misljenje, te evt. kako bi se odnosio do problema, a sto se mene tice radite sta hocete, niti mi je u dzep ni iz, moze mi biti skroz svejedno... vi tu zivite ne ja, dakle radite kako vam je po volji ili u skladu sa zakonima...
@the BEN10 meni lakse sa engleskim nacinom pisanja pojedinis dvoslova...
-
huxley
#598 Re: Problem pasa lutalica
Cuci, zivis li ti u Bosni? Ako ne zivis, nisi pogodjen ovim problemom, i nemas pojma o cemu se prica. Mog sina je ugrizao pas, i kuburim sa ovim svaki dan, ne smijem pustiti djecu da se igraju ispred zgrade.
Odosmo mi na na neko 1001 Zabrdja.
Kao prvo kad je to Sarajevo imalo uslove za djecu? Daj budimo malo realni, ja nemam pojma koliko vas pamti Sarajevo prije rata ali svak zna da djecijih igalista je bio na prste si mogao nabrojati, inace se igralo po dvoristima ili oko zgrada (gdje je ko zivio) inace da je bilo odgajalista i igralista nebi se omladina balivala savcim pa cak i tadasnje vrijeme. U moje vrijeme bio hit ako maznes kakvu saobracajnu velicine stolni-tenis stola i onda pucas stolnog tenisa. Inace omladina tada visila po onim lokalnim birtijama ucilo se igrati bilijara i poneka je imala fliper ili one arcade-igrice, to je tad bilo druga galaksija u kvartu. I sad eto 11.000 pasa bez vlasnika je problem veci, a sta to sve nije problem u BiH. Romi, vjerski objekti, korumpirani politicari, Kinezi, sverc, mafijasi, losa infastruktura etc. etc.
Mislim, koji samo absurd. Psi bez vlastnika problem, a noliki golubovi na Bascarsiji koji sve serdom zaseravaju nisu nikada predstavljali problem cistoce. Te jos zanimacija slikati se sa njima dok im mrvi. Pa eto mrvite malo vece mrve psima pa se i sa njima slikajte - turisticka atrakcija. Iskoriti potencijal.
Zato, ako ne zivis, bezveze trolas, i odjebi lagano. Jebem mater svima kojima su psi preci od ljudi.
- Zviz
#599 Re: Problem pasa lutalica
Evo ti jedan savjet ako glasas za te nacionaliste onda njima jebi mater. Ili ako si tog misljenja da ce uvijek isti biti na vlasti pa ti se ne glasa za druge, hej e bas zato opet podrzavas iste kojima bi trebao da se zahvalis zbog situacije. Da budemo nacisto. Ili buda faca, ipak nije to neka zapadna drzava sa 2km udaljenosti fino kokni jednog politicara ove sedmice, a naredne drugog, i tako jos jednom jednog trece sedmice tama ce sistem kolabirati i past ce sve na noge, previse posla za istrazivanje, samo suti i ne pricaj nikome. Vec jednom ucini(te) nesto. I to bi bio korak naprijed. A eto oruzija u toj drzavi na svakom cosku. Za vrijeme rata nije bilo tolikog problema oko pasa bez vlasnika, pa ni do prija par godina ali eto od jednom. Da ih nije neko doveo mozda, mozda neko ko se je zakacijo sa nekim sa vrha? Jel iko postavljo to pitanje.huxley wrote:Cuci, zivis li ti u Bosni? Ako ne zivis, nisi pogodjen ovim problemom, i nemas pojma o cemu se prica. Mog sina je ugrizao pas, i kuburim sa ovim svaki dan, ne smijem pustiti djecu da se igraju ispred zgrade.
Odosmo mi na na neko 1001 Zabrdja.
Zato, ako ne zivis, bezveze trolas, i odjebi lagano. Jebem mater svima kojima su psi preci od ljudi.
- Cyrax
#600 Re: Problem pasa lutalica
Turisticka atrakcija
Doduse mogli smo napraviti sarajevsku Pamplonu samo umjesto bikova turiste neka ganjaju tuzne oke.
Ne zajebavaj dijasporo Danske ti
Doduse mogli smo napraviti sarajevsku Pamplonu samo umjesto bikova turiste neka ganjaju tuzne oke.
Ne zajebavaj dijasporo Danske ti