IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post Reply

ZA KOGA ĆETE GLASATI 12. OKTOBRA 2014. ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH IZ FBiH?

Poll ended at 12/10/2014 23:08

BUDIMIR ŽIVKO - SPP
3
1%
CERIĆ MUSTAFA - Nezavisni kandidat
31
7%
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BiH
28
6%
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP BiH
64
14%
HALILOVIĆ SEFER - BPS-Sefer Halilović
19
4%
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA BiH
69
15%
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB BiH-Fahrudin Radončić
19
4%
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990
68
15%
SULJAGIĆ EMIR - DF-Željko Komšić
125
28%
Ostali kandidati
21
5%

Total votes: 447

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#576 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:Upravo.
Ne kontam sto se dosta ljudi, i to onih koje cijenim, utripovali da je Raguz bilo sta drugo nego, na neki nacin, glas za HDZ. Istina, HDZ'90, al opet HDZ. :D

Malo liberalnija inacnica nacionalne stranke, ali ipak je to sto jeste. Desna, nacionalna stranka...jednonacionalne artikulacije, i to je tako. A Raguz je, koliko god bio prihvatljiviji od Covica, ipak to sto jeste. A prije sam napisao sta je to. Da se ne ponavljam. :D
To je meni razumljivo za ljude koji uopce ne prate politiku, pa kontaju da je Raguz neko novi, mladji, liberalniji i sl..
Početkom Bošnjačko-hrvatskog sukoba pristupio je u HDZ BiH te je prihvatio poziv Vlade Hrvatske Republike Herceg-Bosne da pomogne u popravljanju humanitarnog stanja, stabilizaciji prilika i razvoju humanitarnog sustava u Herceg-Bosni
izvor wikipedija

Godinama je bio u HDZu i sad kao on nekakva nova alternativa :D

pa i da zaboravimo rat, samo se treba sjetiti proslih izbora i formiranja vlasti, kako je 90-tka cvrsto stojala uz HDZ i nije htjela uci u vlast bez njih.

samo se treba sjetiti one noci zvane Cekajuci Godoa.. Nelington bi se sjetio...

General War wrote:Nekoliko puta u postovima vidim da se tuzli po automatizmu pripisuje neka pro SDP zadrtost (sigurna SDP baza)...onako u krugovima koliko ja mogu procjeniti iz razgovora po gradu, cini mi se da SDP ce se jako razocarati za Tuzlu...mislim da ce tuzlaci najvise "sararti" sa predlozenim kandidatima ili strankama.
Steta sto Raguz nije malo vise se ukljucio u djelovanje na TK...Mijo Kresic je stavio na liste sve sto hoda i podsjeca na hrvate i koje je mogao da obrlati.
u gradu ce pobijediti SDP, ali to nista ne znaci jer nisu opcinski izbori
Rizvan

#577 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Rizvan »

plain vanilla wrote:

U Grudama je, u organizaciji Humanitarne udruge ‘Prijatelji’ održana humanitarna večer za Darija Kordića, hrvatskog uznika koji se nalazi u zatvoru u Grazu odakle će, vjeruje se, izići u lipnju 2014. godine.
Brojni poznati

Predsjednik Humanitarne udruge ‘Prijatelji’ Vinko Zorić, Kordićev prijatelj, kao jedan od inicijatora večeri, kazao nam je da je pripremljeno 200 mjesta, te da su svi posjetitelji, osim Darijeve obitelji kupili ulaznicu za pomoć Dariju i njegovoj obitelji. Humanitarnoj večeri, između ostalih, prisustvovali su ljudi iz vjerskog života Hrvata u BiH don Željko Majić i fra Miljenko Šteko, predsjednici hrvatskih stranaka, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž i predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić.

Dario Kordić (Sarajevo, 14. decembra 1960.), jedan od vodećih političara u zajednici bosanskih Hrvata: od 1991. do 1995, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ-BiH); od 1992. do 1995., potpredsjednik i član Predsjedništva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HZ H-B), a kasnije Hrvatske republike Herceg-Bosne (HR H-B). Zbog ratnih zločina u Hrvatsko-bošnjačkom sukobu, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio ga je na 25 godina zatvora.[

samo naprijed Bosnjaci, Raguz je izvrstan izbor
Neka i ovdje stoji ovaj post, neka vide Bošnjaci koji su klikali za Raguža, da pljuju po vlastitim žrtvama.
putokaz1

#578 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by putokaz1 »

Ova anketa je nerealna,dosta realnija je anketa FACE TV A.
Ovo je anketa mladih u Sarajevu.
ali provincija nosi pobjedi ,one rečenice starijih ljudi ''Samo za Aliju'' (ova je još aktuelna)ili ''Samo za Tita''.
Osim Sarajeva, gdje Suljagić ima šanse?
Osim 2/3 manje općine s hrvatskim predznakom, gdje Raguž ima šanse?
Osim grada Tuzla, gdje ima šansi Hadžiomerović?
Osim Goražda ,gdje ima Radončić šanse?
sebija

#579 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by sebija »

putokaz1 wrote:Ova anketa je nerealna,dosta realnija je anketa FACE TV A.
Ova anketa nije realna, a Face TV je prošle izbore imao naručenu anketu gdje je SDU bila apsolutni šampion. :lol:

Ko je Senadu sad platio da bude prvi, to ne znam jer ne pratim njegovu televiziju.
madridist

#580 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by madridist »

Ova anketa ce biti zanimljiva u nedjelju navece gdje cemo moci da je ocijenimo a na FACE TV uoci proslih opstih izbora stranka za BiH je sa Harisom na celu poharala anketu i onda bila izbrisana na izborima,toga se dobro sjecam,imali su na anketi ubjedljivu pobjedu a u stvarnosti pusionu...
BAN___KAI

#581 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by BAN___KAI »

Ovi izbori su totalno zbunjujuci pa mi treba malo pomoci.

Ja cu raditi na izborima i išao sam na obuku, pa mi je ovo totalno cudno, procedura bi trebala biti ovakva: kad se glasa.. glasac ubacuje listice 1 po jedan u kutiju, i onda na kraju clanovi komisije to broje. Ali sam upravo vidio upustva na stranici izbori.ba da se listici stavljaju u Kovertu i onda ubacuju u kutiju, ali se koverte Ne smiju otvarati.

Evo šta piše: Koverte s glasačkim listićima ne otvaraju se, odnosno glasački listići ne broje se
na biračkom mjestu. Koverte s glasačkim listićima otvaraju se odnosno glasački
listići broje se u Glavnom centru za brojanje, posebnom metodologijom
utvrđenom provedbenim aktima koje donosi Centralna izborna komisija BiH.

Ako sam clan izborne komisije kako cu onda brojati listice i popunjavati obrasce ako ne smijem otvarati koverte, na prošlim izborima tako nije bilo i nisu nas tako obucili.

Btw sorry ako sam ovo napisao u pogrešnoj temi.
SkyLimit

#582 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by SkyLimit »

Odličan Radončić večeras u Teleringu. Skoro me je uvjerio da glasam za njega.
putokaz1

#583 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by putokaz1 »

Gosppodine bai kai ,zbunjen sam ako se ne broji na birackom mjestu to je ekstra ali kako cese prenijeti do glavnog mjesta za brojanje....
Nego ko god pobjedi,život tečedalje,bih tone,plata neće bit,lopovi neće u zatvor,bih neče u EU,radno mjesto ćesedobivati štelom,školstvo će nam ostati nula,imat ćemo javne=stranačke tv servise,imat smeće na ulicama,strane invisticije će nas zaobilaziti,utakmice će se kupovati,bježat ćemo iz BH...
NAŽALOST!
Cherry-Cherry

#584 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Cherry-Cherry »

Image
:mrgreen:
cyprus

#585 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by cyprus »

plain vanilla wrote:samo se treba sjetiti one noci zvane Cekajuci Godoa.. Nelington bi se sjetio...
Zar nije bilo ''Čekajući Božoa'' :mrgreen:

Što se tiče Raguža, bez obzira na njegovu HDZ-ovsku nacionalističku prošlost (i sadašnjost, ako hoćete), on je političar koji ima kakve takve šanse i tendencije da napravi most između dva tora (makar viseći), hrvatskog i bošnjačkog... A takvi političari su prijeko potrebni ovoj državi, a nema ih ni na mapi... Treba postojati upravo neko iz tog desnog HDZ-ovskog kruga koji će bosanskohercegovačkim Hrvatima poručiti: ovo je i naša/vaša zemlja!

Zbog toga sam ja dao svoj glas Martinu Ragužu...
Last edited by cyprus on 13/10/2014 11:46, edited 1 time in total.
Havatar

#586 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Havatar »

Tacna ova anketa , sve je pogodjeno :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#587 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:
plain vanilla wrote:samo se treba sjetiti one noci zvane Cekajuci Godoa.. Nelington bi se sjetio...

Što se tiče Raguža, bez obzira na njegovu HDZ-ovsku nacionalističku prošlost (i sadašnjost, ako hoćete), on je političar koji ima kakve takve šanse i tendencije da napravi most između dva tora (makar viseći), hrvatskog i bošnjačkog... A takvi političari su prijeko potrebni ovoj državi, a nema ih ni na mapi... Treba postojati upravo neko iz tog desnog HDZ-ovskog kruga koji će bosanskohercegovačkim Hrvatima poručiti: ovo je i naša/vaša zemlja!

Jeste, Bozoa, moja greska :mrgreen:

Kako ne shvatate, to je samo marketing. 1990 zna da ne moze parirati HDZu, i onda su shvatili da ne bi bilo lose uzeti dio bosnjackog kolaca (isprobani recept Komsic). Malo prilagodili pricu bosnjackom glasackom tijelu i eto ga, rebrandig Raguza.

vuk dlaku mijenja...
wolf07

#588 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

plain vanilla wrote:
cyprus wrote:

Jeste, Bozoa, moja greska :mrgreen:

Kako ne shvatate, to je samo marketing. 1990 zna da ne moze parirati HDZu, i onda su shvatili da ne bi bilo lose uzeti dio bosnjackog kolaca (isprobani recept Komsic). Malo prilagodili pricu bosnjackom glasackom tijelu i eto ga, rebrandig Raguza.

vuk dlaku mijenja...
:thumbup: 100% tacno!
veiz

#589 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by veiz »

vako bilo
Post Reply