To je meni razumljivo za ljude koji uopce ne prate politiku, pa kontaju da je Raguz neko novi, mladji, liberalniji i sl..-LIBERO- wrote:Upravo.
Ne kontam sto se dosta ljudi, i to onih koje cijenim, utripovali da je Raguz bilo sta drugo nego, na neki nacin, glas za HDZ. Istina, HDZ'90, al opet HDZ.![]()
Malo liberalnija inacnica nacionalne stranke, ali ipak je to sto jeste. Desna, nacionalna stranka...jednonacionalne artikulacije, i to je tako. A Raguz je, koliko god bio prihvatljiviji od Covica, ipak to sto jeste. A prije sam napisao sta je to. Da se ne ponavljam.
izvor wikipedijaPočetkom Bošnjačko-hrvatskog sukoba pristupio je u HDZ BiH te je prihvatio poziv Vlade Hrvatske Republike Herceg-Bosne da pomogne u popravljanju humanitarnog stanja, stabilizaciji prilika i razvoju humanitarnog sustava u Herceg-Bosni
Godinama je bio u HDZu i sad kao on nekakva nova alternativa
pa i da zaboravimo rat, samo se treba sjetiti proslih izbora i formiranja vlasti, kako je 90-tka cvrsto stojala uz HDZ i nije htjela uci u vlast bez njih.
samo se treba sjetiti one noci zvane Cekajuci Godoa.. Nelington bi se sjetio...
u gradu ce pobijediti SDP, ali to nista ne znaci jer nisu opcinski izboriGeneral War wrote:Nekoliko puta u postovima vidim da se tuzli po automatizmu pripisuje neka pro SDP zadrtost (sigurna SDP baza)...onako u krugovima koliko ja mogu procjeniti iz razgovora po gradu, cini mi se da SDP ce se jako razocarati za Tuzlu...mislim da ce tuzlaci najvise "sararti" sa predlozenim kandidatima ili strankama.
Steta sto Raguz nije malo vise se ukljucio u djelovanje na TK...Mijo Kresic je stavio na liste sve sto hoda i podsjeca na hrvate i koje je mogao da obrlati.