Da ne igram clash of clans stalno jos bi bolja baterija bilaskafiskafsnjak wrote:Meni jedan dan izdrzi, na G2 mi je puno bolje trajala. Kazu da je sa MM kamera bolja jos, takodjer i baterija te telefon radi fluidnije.AmirBaa wrote:A de mi objasnite sto see toliko zuri za update-om na MM ? Hoce li biti neke toliko znacajne promjene ilii ? Meni i lolipop odlicno radi, baterija dan i po - do dva izdrzi
Eto sad ...vidjecemo . Ja cu svakako cekati oficijelno
LG G3
Moderator: Benq
-
AmirBaa
#576 Re: LG G3
- skafiskafsnjak
#577 Re: LG G3
E vala ja ne znam kako ti toliko izdrzi al eto....
-
AmirBaa
#578 Re: LG G3
A zato sto sam ga uzeo prije mjesec tek, iz telecoma novskafiskafsnjak wrote:E vala ja ne znam kako ti toliko izdrzi al eto....
- skafiskafsnjak
#579 Re: LG G3
Pa i moj je mozda 40ak dana star, iz BHT....AmirBaa wrote:A zato sto sam ga uzeo prije mjesec tek, iz telecoma novskafiskafsnjak wrote:E vala ja ne znam kako ti toliko izdrzi al eto....kod jarana je star godinu i ima razlike
-
febo_acm
#580 Re: LG G3
To svakako. Ako je sve ok ne srkleti 
-
febo_acm
#581 Re: LG G3
AmirBaa wrote:Da ne igram clash of clans stalno jos bi bolja baterija bilaskafiskafsnjak wrote:Meni jedan dan izdrzi, na G2 mi je puno bolje trajala. Kazu da je sa MM kamera bolja jos, takodjer i baterija te telefon radi fluidnije.AmirBaa wrote:A de mi objasnite sto see toliko zuri za update-om na MM ? Hoce li biti neke toliko znacajne promjene ilii ? Meni i lolipop odlicno radi, baterija dan i po - do dva izdrzi
Eto sad ...vidjecemo . Ja cu svakako cekati oficijelnoneki dan putovao do novog sada, ostavio mape ukljucene sa lokacijom da me prati cijelim putem i baterija na nekih 70% samo pala. E vala ako je jos poprave svaaka im cast
Uz navigaciju i screen on do Novog Sada bez punjaca potrosio 70% baterije?
- skafiskafsnjak
#582 Re: LG G3
Potrosio 30%.... Meni to neeeeemoguce zvuci, nebitno koji telefon bio, a kamoli g3...al et
-
febo_acm
#583 Re: LG G3
Vidi fakat 30% ... odvadi malo jarane 
-
nightvision
#584 Re: LG G3
moze to, sto da ne. ako je cijelo vrijeme prikljucen na punjac. i to kakav jaci. 
-
AmirBaa
#585 Re: LG G3
Aaa ljudi sto hejtate odmah
pa ne radim u LG-u (kao neki u telecomu
) da vam ovdje suplju bacam
Nije 5 sati ekran radio, nego vidim gdje sam i gdje trebam pa zakljucam telefon, ali nisam gasio aplikaciju jer sam iskljucio 3G pa da ostanu sve ulice ucitane 
- skafiskafsnjak
#586 Re: LG G3
Mislim da ti se automatski aplikacija gasi kada zakljucas telefon. Kad otkljucas telefon, na navgiaciji ti je pozicija tamo gdje si bio kad si zakljucao, pa se brzinski nadje ttrenutna.AmirBaa wrote:Aaa ljudi sto hejtate odmahpa ne radim u LG-u (kao neki u telecomu
) da vam ovdje suplju bacam
Nije 5 sati ekran radio, nego vidim gdje sam i gdje trebam pa zakljucam telefon, ali nisam gasio aplikaciju jer sam iskljucio 3G pa da ostanu sve ulice ucitane
Mislim da tako mozes jer prakticno ti tel radi samo kada gledas ...Evo jbt ja jutros s punjaca skino, pomalo fb i bezveze cackam, 80% mi ostalo.
PS: ti nisi lijepo napisao , kako si ti rekao, do Novog Sada ti ukljucena bila..pa koliko je to sati, 6-7 ? i da ti 30% potrosi ... ahahhaah izrazavaj se
- plagijator1975
#587 Re: LG G3
Meni su se pojavile žute mrlje na displeju, a koristo sam costum rom, flešovo kdz (vratio stock), odnio u BHT na reklamaciju i za 15 dana dobio nazad telefon sa novim displejom, znači telofon skoro pa novskafiskafsnjak wrote:eh pa i tome su u kraj stali. TO je vazilo za G2 cini mi se. Ali ne moze vise, tako rekose...nisam 100% siguranfebo_acm wrote:Znaci unroot i imas garanciju. Provjereno 100000% posto za LG![]()
Al nebitno, necu rizikovati vala..telefon star 2 mjeseca , da se zahebavam. I lizalo mi radi kako treba
- skafiskafsnjak
#588 Re: LG G3
A pazi moje situacije sa g2..flasovo , rootoovo , nema sta nisam radii. Pojavile se mrlje na ekranu..odnio u servis, nosu imali displeja da zamjene i dobijem novi telefon. I to g3ernadr wrote:Meni su se pojavile žute mrlje na displeju, a koristo sam costum rom, flešovo kdz (vratio stock), odnio u BHT na reklamaciju i za 15 dana dobio nazad telefon sa novim displejom, znači telofon skoro pa novskafiskafsnjak wrote:eh pa i tome su u kraj stali. TO je vazilo za G2 cini mi se. Ali ne moze vise, tako rekose...nisam 100% siguranfebo_acm wrote:Znaci unroot i imas garanciju. Provjereno 100000% posto za LG![]()
Al nebitno, necu rizikovati vala..telefon star 2 mjeseca , da se zahebavam. I lizalo mi radi kako treba
- _Reds_
#589 Re: LG G3
I meni su zamjenili display zbog mrlja.
STANICu svaka cast, ljudu su vrh, i prije ovoga sam imao LG telefon i zbog njihovog odnosam sam kupio G3.
Jednostavno nisu cigani, oni kazu svakako to LG pokriva.
STANICu svaka cast, ljudu su vrh, i prije ovoga sam imao LG telefon i zbog njihovog odnosam sam kupio G3.
-
febo_acm
#590 Re: LG G3
Zato i kazem da za LG nema brige jer su ljudi giganti u svakom smislu... To je samo moje neko iskustvo. Ne znam kako je kod ostalih.
- Maharadza
#591 Re: LG G3
Normala, njemu ni u džep ni iz džepa a nije lud da ti pravi probleme i izgubi potencijalnu stalnu mušteriju - i ovo je još jedna prednost ofišl garancije!_Reds_ wrote:I meni su zamjenili display zbog mrlja.
-
Protocol
- hopi
#593 Re: LG G3
pridružujem se klubu, 32gb, 5.0, garancija bht
koji dan korištenja evo, nisam ni imao vremena sve do kraja pročačkati, zasad odličan, brz.
1.Ogromna zamjerka, ne zvoni alarm kada je telefom u tihom načinu rada, ne znam o kakvom je problemu riječ, propustio sam alarm srećom bila subota pa nije ni bilo bitno. Kada stavim na tiho kaže mi za alarm podesi ne samo prioriteti, nigdje to nema, mogu staviti da mi javlja obavještenja od kalendara, poziva, poruka, sve sam pregledao. Moraću telefon noću držati na vibraciji tada radi alarm. Veliki propust, ne znam do čega je, na svim prijašnjim android telefonima nisam imao taj problem.
2. Ima li opcija koristi samo 2g mrežu, jer nemam potrebe za 3g, prije je bila ta mogućnost, obično u opcijama pod mob. mrežama, ovdje samo ima način rada mreže?
koji dan korištenja evo, nisam ni imao vremena sve do kraja pročačkati, zasad odličan, brz.
1.Ogromna zamjerka, ne zvoni alarm kada je telefom u tihom načinu rada, ne znam o kakvom je problemu riječ, propustio sam alarm srećom bila subota pa nije ni bilo bitno. Kada stavim na tiho kaže mi za alarm podesi ne samo prioriteti, nigdje to nema, mogu staviti da mi javlja obavještenja od kalendara, poziva, poruka, sve sam pregledao. Moraću telefon noću držati na vibraciji tada radi alarm. Veliki propust, ne znam do čega je, na svim prijašnjim android telefonima nisam imao taj problem.
2. Ima li opcija koristi samo 2g mrežu, jer nemam potrebe za 3g, prije je bila ta mogućnost, obično u opcijama pod mob. mrežama, ovdje samo ima način rada mreže?
- skafiskafsnjak
#594 Re: LG G3
1. To ti nije do G3 nego do Lollipopa . Ja stavim na vibraciju i tad se cuje alarm, ne da mi se zaebavati oko tih priority hahaha . nebitno.hopi wrote:pridružujem se klubu, 32gb, 5.0, garancija bht
2. Pa da, imas u mrezama... GSM ONLY samo stavis ..to ti je g2 .
Dobrodosao
- Maharadza
#595 Re: LG G3
Lollipop je njesra sa tim priortiy bullshit-om, nego gledaj da što prije Marshmallow nabaciš, kod njega je to odrađeno da valja i vraćen je silent mode;

a evo trebao bi ubrzo update biti:Silent mode/priority notifications
Silent mode is back in Android Marshmallow, along with a fairly confusing new volume setup. When you press the volume button you'll get a single volume slider, which can be expanded to reveal ring volume as well as media volume and alarm volume.
In the quick settings menu, tapping the sound toggle will bring up a mini-menu for 'Do not disturb', where you can turn the feature on and off as well as select from three modes: total silence, alarms only or priority only. Exceptions can be added via the sound and notifications menu.
It's actually more clearly worded than it was in Lollipop but still seems too complicated for something as simple as volume settings. This is one area you're going to want to spend some time getting your head around.
As of December 15 there appears to be more evidence that the above date bracket is true, as the open source code for the LG G3 Marshmallow update has been published online. LG has released the code, which suggests the software update has passed its testing phase and is in the process of being uploaded to distribution platforms - that should mean it starts landing OTA on LG G3 handsets imminently. Of course this applies to the unlocked handsets, as carrier networks will still need to approve their own software updates before distribution.
- Maharadza
#597 Re: LG G3
Pa skini i flešaj oficijelni čim izađe! Kada je onaj stanić servis primao i uređaje sa root pristupom, mislim da neće biti problem flešanje oficijelnog ROM-a?!skafiskafsnjak wrote:Mi iz BHT cemo pocekati
- skafiskafsnjak
#598 Re: LG G3
Ne bih rizikovaoMaharadza wrote:Pa skini i flešaj oficijelni čim izađe! Kada je onaj stanić servis primao i uređaje sa root pristupom, mislim da neće biti problem flešanje oficijelnog ROM-a?!skafiskafsnjak wrote:Mi iz BHT cemo pocekati
- hopi
#599 Re: LG G3
hvala na odgovoru
vidio sam i ostali imaju probleme s tim alarmom, nevjerovatno kako su prostu stvar kao što je alarm uspjeli zakomplikovati, zašto bi ga uopće uključivao ako mi ne treba, kakvi inžinjeri
a neću ni ja to flešovati, radi i ovako ok (osim tog alarma jel)
vidio sam i ostali imaju probleme s tim alarmom, nevjerovatno kako su prostu stvar kao što je alarm uspjeli zakomplikovati, zašto bi ga uopće uključivao ako mi ne treba, kakvi inžinjeri
a neću ni ja to flešovati, radi i ovako ok (osim tog alarma jel)
- skafiskafsnjak
#600 Re: LG G3
Ma nije da alarm ne radi ... ono radi, samo sto nama ne valja nacin na koji su osmislili taj silent mode...
Kao sto sam rekao, stavim na vibraciju i to ej to
Kao sto sam rekao, stavim na vibraciju i to ej to