Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Locked

Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

1. Naravno da jesam!
88
52%
2. Ne, jos nije vrijeme.
18
11%
3. Ne dolazi u obzir, ni sada ni nikada!
63
37%

Total votes: 169

thea

#576 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by thea »

Bolje je uraditi fabriku za preradu morskih plodova da se brate vise ne uvozi preko Ledo :lol:
Hafis

#577 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

exliberal-ex wrote:
Dobar Djuro...jel jos uvijek cekas glupe arape ( posto su rusi previse pametni da ulazu u vukojebinu...ovo je tvoj citat) :kiss:
Mojne ga zezati, vidiš da ćemo mu se morati prilagođavati.
Nego, otkad ''gradi'', mogao je pošteno izbiti negdje tri-četiri dnevnice i provest se k'o hadžija u Neumu.
Maharadza

#578 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Maharadza »

thea wrote:Bolje je uraditi fabriku za preradu morskih plodova da se brate vise ne uvozi preko Ledo :lol:
Pretpostavljam (radi smajlija na kraju) i nadam se da je sarkazam u pitanju pošto svako iole pametan i upoznat sa ovdašnjim mentalitetom 'torova' savršeno zna da bi se opet kupovali ledo proizvodi i jačala privreda tuđe zemlje radije nego one u kojoj žive i vuku korijene ti isti Bosanski katolici, pardon Bosanski hrvati, pardon hrvati. :oops:
Djuro11

#579 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Djuro11 »

Bit ce tvornica sapuna Neum.Musterija ima uvijek i uvijek ce ih biti.Previse

Dzamije ce bit.Za mog ili poslije mog zivota.Kao sto je ove godine otvorena u Donjem Selu kraj Konjica.Eno jel i tamo bilo Bosnjaka prije 20 godina.Pa dzamija evo sad postoji dole
animals

#580 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by animals »

Maharadza wrote:
thea wrote:Bolje je uraditi fabriku za preradu morskih plodova da se brate vise ne uvozi preko Ledo :lol:
Pretpostavljam (radi smajlija na kraju) i nadam se da je sarkazam u pitanju pošto svako iole pametan i upoznat sa ovdašnjim mentalitetom 'torova' savršeno zna da bi se opet kupovali ledo proizvodi i jačala privreda tuđe zemlje radije nego one u kojoj žive i vuku korijene ti isti Bosanski katolici, pardon Bosanski hrvati, pardon hrvati. :oops:
Pa oni jacaju svoju privredu, a Bosanska ih uopce ne interesuje..ako si me dobro razumio..njih boli briga kako ce zivjeti jedan Sarajlija, njima je bitna njihova Hercegovina..isto kao sto Sarajevo zaboli briga kako zivi jedan Hercegovac, niti ce Sarajevo da jaca njihovu privredu..
jiji

#581 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by jiji »

Djuro11 wrote:
Razlika je sto u Tunisu dolaze iz stranih zemalja,a u Neum dolaze bosnjaci,iz svoje zemlje u svoju zemlju
Vidis.Postoji skutorski rajh.Oni su lijepo dogovorili se s Karadzicem u Gracu.Sad pola Hrvatskih sela Bosanske Posavine ima pravoslavnu crkvu i vecinu Srba.Sva ona bogata sela Banja Luke i Bosanske Posavine.To je trajno izgubljeno.Jer sva ta sela imaju sad Srpsku vecinu.A bas oni lete da ti dadnu dole

No Covic i klapa se je preracunala.Naime oni stvarno misle da Bosnjaci treba da sjede,sute i da slusaju onog iz Brijuna,Zagreba i ne dolaze u Neum,jer eto nema dole Bosnjaka.Pa nema uopste govora o dzamiji.Iako u samom gradu ima dovoljno Bosnjaka za dzamije.

Da li ste za?To je cisti defetizam.Nema da li ste za.Nego gradi,radi i zavrsi s tim.Podsjeca me na citat

Prilagodjavanje.Nek se oni nama prilagodjavaju.A ne mi njima.
Pa normalna stvar da se pita vlast u Neumu dal će se gradit,a ne nekog tko će možda doći u Neum na 10 dana,postoji prostorni plan koji ne donosi Sarajevo,nego lokalna vlast,ti kao netko tko dolazi i Neum kao gost na 10 dana imaš utjecaja na prostorni plan isto kao i Nijemac katolik na prostorni plan nekog sela u Tunisu. Postoji lokalna uprava koju biraju stanovnici tog grada,a ne vikendaši. I zato dok lokalna vlast u Neumu ne donese odluku o izmjenama prostornog plana i ne unese đamiju u taj plan ti možeš lajati kolko hoćeš i kriviti za svoje jade i Hrvate i Srbe,al sve se svodi na to da ti ljudi žive cijelu godinu u Neumu,a ti dolaziš tamo na 10 dana i u skladu stim nemaš pravo nametati nekoj zajednici svoje potrebe. Liječi frustracije u ustanovi predviđenoj za to,a ne na forumu
jiji

#582 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by jiji »

Djuro11 wrote:Bit ce tvornica sapuna Neum.Musterija ima uvijek i uvijek ce ih biti.Previse

Dzamije ce bit.Za mog ili poslije mog zivota.Kao sto je ove godine otvorena u Donjem Selu kraj Konjica.Eno jel i tamo bilo Bosnjaka prije 20 godina.Pa dzamija evo sad postoji dole
Kad si već tako zapeo,pokupuj kuće u Neumu ,naseli dolje dovoljno Bošnjaka,dobijte većinu na izborima za lokalnu upravu,napravite izmjene prostornog plana i gradite...ili prestani lajati da će nečega biti,a dobro znaš da te se ne pita N I Š T A.
animals

#583 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by animals »

Ovo je vise vic..Hrvati u srednjoj Bosni i sirom BIH grade firme, trgovacke centre, svi zaposleni..Bosnjaci,na pameti im je prvo dzamija, jer sa njom sve pocinje i sve se zavrsava..jebo sve drugo, jebo zivot, vazno je sta ce biti poslije zivota,,vazan je dzenet..pa ne znam sta se onda sikirate za ovaj zivot i za BIH..
Danguba

#584 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Danguba »

vama ostaje samo da kmecite :D jer se pitate kao i reuf u kuhinji...

...i nemojte da naljutite one mrke arape pa da svi neumljani(sa sirom okolinom) predjete na islam... :D
AMSTERDAM - Radnici holandske firme Rusch (dizalica/gradnja) su prešli na islam kako bi si napravili veliki posao u Meki.

en vergoeding van ruim 10.000 euro :) (mjesecna plata) :D

Legendarni su :) Lova je lova , sta ce reci Geertje :)
shadowblade

#585 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by shadowblade »

Ovo je vise vic..Hrvati u srednjoj Bosni i sirom BIH grade firme, trgovacke centre, svi zaposleni..Bosnjaci,na pameti im je prvo dzamija, jer sa njom sve pocinje i sve se zavrsava..jebo sve drugo, jebo zivot, vazno je sta ce biti poslije zivota,,vazan je dzenet..pa ne znam sta se onda sikirate za ovaj zivot i za BIH..
Isto što je bilo i prije.
Mada ja mislim da većina "velikih" vjernika na svim stranama zapravo duboko ne vjeruje da će nakon smrti biti nekakav duh koji će vječno nasmješen i sretan lebdjeti nebesima, više je riječ o tradiciji i simbolu vlastite kulture koji se nastoji nametati i širiti, što je opet tipična ljudska potreba za zapišavanjem i ekspanzijom teritorija. Zanimljivo je kako se ljudi hvale da su napredna stvorenja, a u biti se u srži nisu maknuli od majmuna.
Hafis

#586 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

animals wrote:Ovo je vise vic..Hrvati u srednjoj Bosni i sirom BIH grade firme, trgovacke centre, svi zaposleni..Bosnjaci,na pameti im je prvo dzamija, jer sa njom sve pocinje i sve se zavrsava..jebo sve drugo, jebo zivot, vazno je sta ce biti poslije zivota,,vazan je dzenet..pa ne znam sta se onda sikirate za ovaj zivot i za BIH..
Svoj ti pos'o. Zato je, kaže naš @Đuro, ove godine otvorena džamija u Donjem Selu kraj Konjica, a nije bilo Bošnjaka u njemu prije 20 godina. Ako to ekonomski ne preporodi sjeverni dio HNŽ-a, ne znam što bi moglo drugo.
homega

#587 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by homega »

Iznajmljujem povoljno kuću u užem jezgru Neuma, povoljna za dogradnju i prenamjenu u džamiju. Fali joj samo munara, ali mogu se instalirati zvučnici na krov. Kapacitet: 20 mjesta za sjedenje unutra i 10 vani :D
Djuro11

#588 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Djuro11 »

Svoj ti pos'o. Zato je, kaže naš @Đuro, ove godine otvorena džamija u Donjem Selu kraj Konjica, a nije bilo Bošnjaka u njemu prije 20 godina. Ako to ekonomski ne preporodi sjeverni dio HNŽ-a, ne znam što bi moglo drugo.
Ocigledno da ti nisi izisao dalje van Mostara.Jer vidim ne znas ovo ne znas ono.Pricas da imas godina.A ne znas nista.Ja sve ti sela nabrajam veca.

Ukoliko bude dovoljno Bosnjaka u Neumu.Ukoliko rijaset Islamske zajednice Bih kaze da ce biti tamo dzamija.Onda ce i biti dzamija.A Salem Dedovic Mostarski muftija je rekao tako da mu je plan dzamija

Sta ti nije jasno?

Rijec Mostarskog muftije
Rijaseta Iz Bih

Ili ti imas neku carobnu kuglu da nece biti dzamije dole za 1000 godina.Jel ti sve to znas ili sta?

Hahaha

Jesi isao u Grcko u Delfi.Pa gledao sudbinu Neuma
fatamorgana

#589 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by fatamorgana »

Ma Delfi nisu u Grčkom već u Brčkom, :lol:
homega

#590 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by homega »

Djuro11 wrote:Ukoliko bude dovoljno Bosnjaka u Neumu.Ukoliko rijaset Islamske zajednice Bih kaze da ce biti tamo dzamija.Onda ce i biti dzamija.A Salem Dedovic Mostarski muftija je rekao tako da mu je plan dzamija..
I Pape je nekoliko puta javno tvrdio da ćemo u Brazilu sigurno proći kvalifikacije i ući među 8-ine finala...pa mu vlastita taktika dohaka i sad odlazi sa pozicije selektora podvijena repa i spuštene glave. Da tako ne bude i sa Salemom muftijom, mostarskim :D
NIN

#591 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by NIN »

homega wrote:
Djuro11 wrote:Ukoliko bude dovoljno Bosnjaka u Neumu.Ukoliko rijaset Islamske zajednice Bih kaze da ce biti tamo dzamija.Onda ce i biti dzamija.A Salem Dedovic Mostarski muftija je rekao tako da mu je plan dzamija..
I Pape je nekoliko puta javno tvrdio da ćemo u Brazilu sigurno proći kvalifikacije i ući među 8-ine finala...pa mu vlastita taktika dohaka i sad odlazi sa pozicije selektora podvijena repa i spuštene glave. Da tako ne bude i sa Salemom muftijom, mostarskim :D
Ma bice dzamija, samo sabura! :D
Djuro11

#592 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Djuro11 »

Pola vas niste Muslimani i javljate se na ovu temu.S tim da vrijedjate i Mostarski muftiluk kao i sve organizacije Rijaseta Iz Bih

Ja se ne mjesam u pitanje katolicke crkve ovdje?Svasta?

Jel vam Mate iz Posusja rekao da nece biti dzamije.Ili Sime iz Citluka?

:wink:
homega

#593 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by homega »

NIN wrote:Ma bice dzamija, samo sabura! :D
Hoće, ukoliko... :D
fatamorgana

#594 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by fatamorgana »

Sad kad spomenu Šimu sjetih se jedne rečenice iz bukvara za prvi osnovne:
"Šime i Ibro su se vozali sa čamcom".
Eh, bratstvo i jedinstvo ....
animals

#595 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by animals »

fatamorgana wrote:Sad kad spomenu Šimu sjetih se jedne rečenice iz bukvara za prvi osnovne:
"Šime i Ibro su se vozali sa čamcom".
Eh, bratstvo i jedinstvo ....
Ma Sime i Ibro bi i dalje bili u istom camcu, ali ih sjeba, njihov duhovni napredak..
homega

#596 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by homega »

Djuro11 wrote:Pola vas niste Muslimani i javljate se na ovu temu...
E moj Djuroslave, Muslimana više nema, još od jeseni '93. :D
prizemnia

#597 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by prizemnia »

Djuro11 wrote: Ocigledno da ti nisi izisao dalje van Mostara.Jer vidim ne znas ovo ne znas ono.Pricas da imas godina.A ne znas nista.Ja sve ti sela nabrajam veca.

Ukoliko bude dovoljno Bosnjaka u Neumu.Ukoliko rijaset Islamske zajednice Bih kaze da ce biti tamo dzamija.Onda ce i biti dzamija.A Salem Dedovic Mostarski muftija je rekao tako da mu je plan dzamija

Sta ti nije jasno?

Rijec Mostarskog muftije
Rijaseta Iz Bih

Ili ti imas neku carobnu kuglu da nece biti dzamije dole za 1000 godina.Jel ti sve to znas ili sta?

Hahaha

Jesi isao u Grcko u Delfi.Pa gledao sudbinu Neuma
Sve je to tvoje "za 1000 godina", "mozda", "ako bude"...
U Neumu vas nema dovoljno da bi trazili tako nesto i to je kraj price.
Hafis

#598 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

"Djuro11"
Ocigledno da ti nisi izisao dalje van Mostara.Jer vidim ne znas ovo ne znas ono.Pricas da imas godina.A ne znas nista.Ja sve ti sela nabrajam veca.
Mea culpa :cry: Imam običaj obilaziti manja sela, pa su mi vjerojatno zbog toga događanja u većim selima promakla.
Ukoliko ]bude dovoljno Bosnjaka u Neumu. Ukoliko rijaset Islamske zajednice Bih kaze da ce biti tamo dzamija.Onda ce i biti dzamija.A Salem Dedovic Mostarski muftija je rekao tako da mu je plan dzamija

Sta ti nije jasno?
Pa nije mi jasno ukoliko ih ne bude dovoljno? I znaš li otprilike koliki bi minimalni broj bio neophodan, da možemo dalje raspraviti ovu situaciju?
exliberal-ex

#599 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by exliberal-ex »

Djuro...kolika ta djamija mora da bude...kolika munara I koje visine...ko je vjernik njemu je bog u glavi I dusi njemu netreba zgrada I prostor
homega

#600 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by homega »

exliberal-ex wrote:Djuro......ko je vjernik njemu je bog u glavi I dusi, njemu ne treba zgrada I prostor
Zar se neumska džamija planira zbog vjernika? :oops:
Locked