ah,nema veze, njen problemstakasa wrote:Da je nema trebalo bi je izmisliti. Forumska kanta za nabijanje, jednostavno se na svaku primaGooglerica wrote:KK,tebe opasno drmaju frustracija i kompleksi
Zasto dijasporci samo kukaju?
-
Googlerica
#576 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
- Tomos
#577 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Nema veće ciganije od našeg bošnje dijasporca najelo se hljeba pobjeglo izdalo državu, dezertirao do juče bilo bjeda sad gazdurina dođe tu ima pare, ali đaba sve lukavo do zla boga da ti šta pomogne ili bilo šta ma nema šanse samo kuka da mu nebi šta tražio, ili da ti nebi slučajno pomogao.
Njihov posjet ovamo nama nije potreban, ali imaju vile pa dođu malo sa dobrim autima ovamo da se foliraju i da naše ženske pokupe, a one za dobar auto i pare daju sve.Dođu da nam stvaraju gužvu, ne kontam te ljude nije im valjala bosna u ratu pa su zdimili sad im valja u miru.
Dobro je neko njih snimio u onom skeču dođu da naprave zube, izvade novi pasoš i da se nažderu ćevapa i mesine.
Njihov posjet ovamo nama nije potreban, ali imaju vile pa dođu malo sa dobrim autima ovamo da se foliraju i da naše ženske pokupe, a one za dobar auto i pare daju sve.Dođu da nam stvaraju gužvu, ne kontam te ljude nije im valjala bosna u ratu pa su zdimili sad im valja u miru.
Dobro je neko njih snimio u onom skeču dođu da naprave zube, izvade novi pasoš i da se nažderu ćevapa i mesine.
- stakasa
#578 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Zamolio bih te da ne generalizujesTomos wrote:Nema veće ciganije od našeg bošnje dijasporca najelo se hljeba pobjeglo izdalo državu, dezertirao do juče bilo bjeda sad gazdurina dođe tu ima pare, ali đaba sve lukavo do zla boga da ti šta pomogne ili bilo šta ma nema šanse samo kuka da mu nebi šta tražio, ili da ti nebi slučajno pomogao.
Njihov posjet ovamo nama nije potreban, ali imaju vile pa dođu malo sa dobrim autima ovamo da se foliraju i da naše ženske pokupe, a one za dobar auto i pare daju sve.Dođu da nam stvaraju gužvu, ne kontam te ljude nije im valjala bosna u ratu pa su zdimili sad im valja u miru.![]()
-
azea
#579 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
------KatarinaKosaca wrote:Zavisi šta podrazumjevaš pod pravdanje. Da sam na tvom mjestu jako bih se zabrinula oko pravdanja šovinizma, kao i relativizacije rasizma. Kad smo već kod pravdanja... to je puno opasnije i civilizacijski neprihvatljivo. Ali, tipično dijapsorskiGooglerica wrote:KK,kako se ne umoris sa vlastitim opravdanjima
Izvine molim te, mozda sam te pogresno shvatio - je li pokusavac reci da su neprihvatljive civilazaciske vrjednosti, te pravdanje (implicitno i prihvatanje) sovinizma i rasizma tipicne za dijasporu ?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#580 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Evo dijasporskog obrazovanja, prosvjećenosti, rječnika i kulture, tipični predstavnici. Jedna daje dijagnoze, drugi dijeli uvrede i proganja postove, o temi ništa o forumašici sve, a usput pita od čega živišstakasa wrote:Da je nema trebalo bi je izmisliti. Forumska kanta za nabijanje, jednostavno se na svaku primaGooglerica wrote:KK,tebe opasno drmaju frustracija i kompleksi
Svu teoriju koju nastojite oboriti u dva reda potvrdite.
- Tomos
#581 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Ima 5 do 10 % onih dobrih dijasporaca koji su i prije bili gazde i ljudine, ali većinom je tzo od zla oca od gore matere, otac mi često gleda OTV onu krkansku tv pa ia ja sa njim pogledam kakvim nepismenjacima i seljacima, i primitivcima su oni dali boravak i papire u NJemačkoj, pa on pozdravlja ženu koja je pored njega, haha pa to je nevjerovatno kakvih sve tu gluposti ima.stakasa wrote:Zamolio bih te da ne generalizujesTomos wrote:Nema veće ciganije od našeg bošnje dijasporca najelo se hljeba pobjeglo izdalo državu, dezertirao do juče bilo bjeda sad gazdurina dođe tu ima pare, ali đaba sve lukavo do zla boga da ti šta pomogne ili bilo šta ma nema šanse samo kuka da mu nebi šta tražio, ili da ti nebi slučajno pomogao.
Njihov posjet ovamo nama nije potreban, ali imaju vile pa dođu malo sa dobrim autima ovamo da se foliraju i da naše ženske pokupe, a one za dobar auto i pare daju sve.Dođu da nam stvaraju gužvu, ne kontam te ljude nije im valjala bosna u ratu pa su zdimili sad im valja u miru.![]()
- KatarinaKosaca
#582 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Ne, nego za forumašicu koja je mrtva hladana napisala da je šovinizam dječija bolest imigracije, da smo je svi pretpjeli i da je to normalno i da to treba razumjeti.azea wrote:------KatarinaKosaca wrote:Zavisi šta podrazumjevaš pod pravdanje. Da sam na tvom mjestu jako bih se zabrinula oko pravdanja šovinizma, kao i relativizacije rasizma. Kad smo već kod pravdanja... to je puno opasnije i civilizacijski neprihvatljivo. Ali, tipično dijapsorskiGooglerica wrote:KK,kako se ne umoris sa vlastitim opravdanjima
Izvine molim te, mozda sam te pogresno shvatio - je li pokusavac reci da su neprihvatljive civilazaciske vrjednosti, te pravdanje (implicitno i prihvatanje) sovinizma i rasizma tipicne za dijasporu ?
-
azea
#583 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
-------Tomos wrote:Nema veće ciganije od našeg bošnje dijasporca najelo se hljeba pobjeglo izdalo državu, dezertirao do juče bilo bjeda sad gazdurina dođe tu ima pare, ali đaba sve lukavo do zla boga da ti šta pomogne ili bilo šta ma nema šanse samo kuka da mu nebi šta tražio, ili da ti nebi slučajno pomogao.
Dakle dijaspora je kukavicki izdala drzavu i generalno su supci dok ste vi sasvim u redu face samo vas jebe sto su cure malo lagane i daju za turu u dobrom autu i besplatno pice dok gledaju u svjetlucave novopopravljene zube ??
-
forel
#584 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Pa jesu izdali, sta sad koji moj hocete pricat?Licno znam pola svog komsiluka koji se spakovao na prvi znak rata i uhvatio magle, a da ne pricam o onima sto su podrumarili i sakrivali se od mobilizacije dok ne skontaju kako ce preko grane i isparili.Ne generalizuje niko ovdje, ali je to cinjenica u 60% slucajeva.Svi se ovdje ko pravite fini, nemojte generalizovat bla bla bla, pa jasno se zna da je u periodu 92 - 95 gotovo milion ljudi napustilo svoju zemlju.I svi kukaju bio rat pa mi se spasavali, pa sta smo trebali svi da se isparimo, normalno je i logicno da vas neko gleda sa prezirom.Dok je neciji otac, brat, ginuo za ovu drzavu vi ovdje dodjete i pravite se vecim patriotama.Niko vas ne krivi sto ste otisli, i sto ste uspijeli, poznato je i bez rata da su nasi ljudi bili jedni od najuspijesnijih u svijetu.Sve okolo kole pricate, i kao da nam se pravdate u sistemu - napad je najbolja odbrana.Znamo mi koji smo tu na koga se odlicno odnose ove price i ova tema, ne odnosi se na onog sretnika ko je 4 godine rata prezivio pa otisao poslije rata da se snadje za porodicu.Takvi su se naucili u ratu siromastvu pa ih danas neces ni primjetit da se ponasaju ko da su ''Boga uhvatili za bradu''.Izbjeglice iz Visegrada su pjeske presli do Gorazda i mogli su ic vani, 70% ih se prijavilo u vojsku da idu oslobodit svoj kraj, prema tome te price, mene rat natjerao da bjezim preko grane su suplja prica.Ko je ovu drzavu ostavio na cjedilu u ratu, vala mozemo bez njih i u miru.Kazu zasto vise mladih i nasih hoce preko grane.Pa zasto i ne bi, uzimam prvog sebe za primjer, otac zlatni ljiljan, borac, od 1 dana rata pusku nosio, ranjavan, od drzave dobio bjednu penziju, dok neka pobjeglica koja je zamaglila na rijec rat se danas vise pita nego on koji je ovdje krvario, pa hocemo i mi da se nekad u ovoj drzavi pitamo pa smo skontali da trebas otic vani.azea wrote:-------Tomos wrote:Nema veće ciganije od našeg bošnje dijasporca najelo se hljeba pobjeglo izdalo državu, dezertirao do juče bilo bjeda sad gazdurina dođe tu ima pare, ali đaba sve lukavo do zla boga da ti šta pomogne ili bilo šta ma nema šanse samo kuka da mu nebi šta tražio, ili da ti nebi slučajno pomogao.
Dakle dijaspora je kukavicki izdala drzavu i generalno su supci dok ste vi sasvim u redu face samo vas jebe sto su cure malo lagane i daju za turu u dobrom autu i besplatno pice dok gledaju u svjetlucave novopopravljene zube ??
Sve nesto ko fol okolo kole, pratim temu, sve nesto pametni, nesto kao mi odredjujemo, oduzimamo nekome pravo bla bla bla prica za malu djecu.Prosto pitanje, gdje si bio kad te drzava trebala?Jel ti linija bila na Zuči ili na sred Berlina?
Last edited by forel on 10/06/2014 16:23, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#585 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
forel wrote:
Pa jesu izdali, sta sad koji moj hocete pricat?Licno znam pola svog komsiluka koji se spakovao na prvi znak rata i uhvatio magle, a da ne pricam o onima sto su podrumarili i sakrivali se od mobilizacije dok ne skontaju kako ce preko grane i isparili.Ne generalizuje niko ovdje, ali je to cinjenica u 60% slucajeva.Svi se ovdje ko pravite fini, nemojte generalizovat bla bla bla, pa jasno se zna da je u periodu 92 - 95 gotovo milion ljudi napustilo svoju zemlju.I svi kukaju bio rat pa mi se spasavali, pa sta smo trebali svi da se isparimo, normalno je i logicno da vas neko gleda sa prezirom.Dok je neciji otac, brat, ginuo za ovu drzavu vi ovdje dodjete i pravite se vecim patriotama.Niko vas ne krivi sto ste otisli, i sto ste uspijeli, poznato je i bez rata da su nasi ljudi bili jedni od najuspijesnijih u svijetu.Sve okolo kole pricate, i kao da nam se pravdate u sistemu - napad je najbolja odbrana.Znamo mi koji smo tu na koga se odlicno odnose ove price i ova tema, ne odnosi se na onog sretnika ko je 4 godine rata prezivio pa otisao poslije rata da se snadje za porodicu.Takvi su se naucili u ratu siromastvu pa ih danas neces ni primjetit da se ponasaju ko da su ''Boga uhvatili za bradu''.Izbjeglice iz Visegrada su pjeske presli do Gorazda i mogli su ic vani, 70% ih se prijavilo u vojsku da idu oslobodit svoj kraj, prema tome te price, mene rat natjerao da bjezim preko grane su suplja prica.Ko je ovu drzavu ostavio na cjedilu u ratu, vala mozemo bez njih i u miru.Kazu zasto vise mladih i nasih hoce preko grane.Pa zasto i ne bi, uzimam prvog sebe za primjer, otac zlatni ljiljan, borac, od 1 dana rata pusku nosio, ranajvan, od drzave dobio bjednu penziju, dok neka pobjeglica koja je zamaglila na rijec rat se danas vise pita nego on koji je ovdje krvario, pa hocemo i mi da se nekad u ovoj drzavi pitamo pa smo skontali da trebas otic vani.
Sve nesto ko fol okolo kole, pratim temu, sve nesto pametni, nesto kao mi odredjujemo, oduzimamo nekome pravo bla bla bla prica za malu djecu.Prosto pitanje, gdje si bio kad te drzava trebala?Jel ti linija bila na Zuči ili na sred Berlina?
-
Keiko
#586 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
@KK Zasto se ti uvijek osjecas pozvanom da komentarises i vrijedjas na temama o dijaspori? Mislim, nisi dijaspora, zivis u BiH, sta tebe kvalifikuje da odgovaras na pitanje 'Zasto dijasporci samo kukaju?'. Valjda samo ti isti 'dijasporci' mogu odgovorit', ostalo je sve nagadjanje. Ovo te dobronamjerno pitam jer imam dojam da ces si jos cir na zeludcu zaradit' na ovakvim temama.
Kako ocekujes da ostali ucesnici postuju i uvazavaju tvoj izbor i ne diraju u tvoje intimne stvari ako se ti non stop pacas u njihove? Najglasnija si u spocitavanju bilo cega pozitivnog u tudjim zivotima a ljutis se kad ti odgovore.
Ja sam sebi davno obecala da s' tobom necu na forumu raspravljat' ali eto bas mi nesto tvoji potovi 'upadaju u oci' po kolicini negativnosti u njima.
Usput receno, na svim ovim silnim starnicama, samo je Johntra / Johnnys ili neki od Johnny-a kukao za stanom na Skenderiji i burekom, cini mi se.
Kako ocekujes da ostali ucesnici postuju i uvazavaju tvoj izbor i ne diraju u tvoje intimne stvari ako se ti non stop pacas u njihove? Najglasnija si u spocitavanju bilo cega pozitivnog u tudjim zivotima a ljutis se kad ti odgovore.
Ja sam sebi davno obecala da s' tobom necu na forumu raspravljat' ali eto bas mi nesto tvoji potovi 'upadaju u oci' po kolicini negativnosti u njima.
Usput receno, na svim ovim silnim starnicama, samo je Johntra / Johnnys ili neki od Johnny-a kukao za stanom na Skenderiji i burekom, cini mi se.
-
DearJohn
#587 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Ha teme,
kakve veze ima ljudi ko ljudi bilo gdje da su. licno kada dodjem u posjetu svojoj zemlji niti kukam niti se razmecem (mada me mjesec i nesto preko dana kosta dobro). Medjutim, kakve veze ima sto ja platim nekome pice i hranu ako mi je lijepo s ljudima koji su oko mene. Nije mi bilo nikada zao ni dinara. Mozda je neko i nesto prico sa strane ali ja nisam dosada tako nesto cuo a valjda ono sto ne cujes od toga te i ne boli glava.
Mogu da potvrdim da u zemlji u kojoj ja zivim ima dosta nase raje koja imaju lijepe i dobro placene poslove. To da neko kupuje auta ili uzima ovdje na iznajmljivanje da bi se p........o dole u bosni je mislim cista glupost. Recimo da neko kupi auto na kredit i ukoliko moze da placa ratu a ne boli ga glava od toga pa to je njegov licni izbor. Mozda te ljudi gledaju malo drugacije kada dodjes sa strane i ima takvih koji pokusavaju da izvuku neku korist ali takvi dalje od mene, licno mogu reci da malo sam se razocarao u neke ljude buduci da su rijetko digli slusalicu da pitaju kako sam i kada mi je zena bila trudna i kada smo ocekivali djecu. Onda sam se sam pitao koliko u stvari tu neke ljubavi ima umjesto da glumimo ljubav jedni drugima, kontam ako ja tebe zovem x puta pa mozda mozes i ti potrositi markicu na mene samo da cujes kako sam. Da li bi ja onda trebao generalizovati sve bosance i hercegovce koji zive dole po tome? pokusas da sagledas malo realno stvari i skontas s kime ti je lijepo i s kime da odrzavas redovan kontakt i to je to. Krkana ovdje ima nije da nema ali i ovdje kao sto bi vjerovatno i u SA organizujes sebi zivot i druzis se sa ljudima koji ti odgovaraju, ostali vozdra.
A i kako bi mi bilo zao potrositi i ostaviti konobaru baksis kada ovdje placam dupli espresso nerijetko vise od 6 KM a dole me kosta puno manje i konobar dodje i lijepo donese a ovdje stani sa tacnom u red pa cekaj ko u express restoranu.
Pustite neka svako zivi svoj zivot i pomozite drugima ako mozete.
kakve veze ima ljudi ko ljudi bilo gdje da su. licno kada dodjem u posjetu svojoj zemlji niti kukam niti se razmecem (mada me mjesec i nesto preko dana kosta dobro). Medjutim, kakve veze ima sto ja platim nekome pice i hranu ako mi je lijepo s ljudima koji su oko mene. Nije mi bilo nikada zao ni dinara. Mozda je neko i nesto prico sa strane ali ja nisam dosada tako nesto cuo a valjda ono sto ne cujes od toga te i ne boli glava.
Mogu da potvrdim da u zemlji u kojoj ja zivim ima dosta nase raje koja imaju lijepe i dobro placene poslove. To da neko kupuje auta ili uzima ovdje na iznajmljivanje da bi se p........o dole u bosni je mislim cista glupost. Recimo da neko kupi auto na kredit i ukoliko moze da placa ratu a ne boli ga glava od toga pa to je njegov licni izbor. Mozda te ljudi gledaju malo drugacije kada dodjes sa strane i ima takvih koji pokusavaju da izvuku neku korist ali takvi dalje od mene, licno mogu reci da malo sam se razocarao u neke ljude buduci da su rijetko digli slusalicu da pitaju kako sam i kada mi je zena bila trudna i kada smo ocekivali djecu. Onda sam se sam pitao koliko u stvari tu neke ljubavi ima umjesto da glumimo ljubav jedni drugima, kontam ako ja tebe zovem x puta pa mozda mozes i ti potrositi markicu na mene samo da cujes kako sam. Da li bi ja onda trebao generalizovati sve bosance i hercegovce koji zive dole po tome? pokusas da sagledas malo realno stvari i skontas s kime ti je lijepo i s kime da odrzavas redovan kontakt i to je to. Krkana ovdje ima nije da nema ali i ovdje kao sto bi vjerovatno i u SA organizujes sebi zivot i druzis se sa ljudima koji ti odgovaraju, ostali vozdra.
A i kako bi mi bilo zao potrositi i ostaviti konobaru baksis kada ovdje placam dupli espresso nerijetko vise od 6 KM a dole me kosta puno manje i konobar dodje i lijepo donese a ovdje stani sa tacnom u red pa cekaj ko u express restoranu.
Pustite neka svako zivi svoj zivot i pomozite drugima ako mozete.
Keiko wrote:@KK Zasto se ti uvijek osjecas pozvanom da komentarises i vrijedjas na temama o dijaspori? Mislim, nisi dijaspora, zivis u BiH, sta tebe kvalifikuje da odgovaras na pitanje 'Zasto dijasporci samo kukaju?'. Valjda samo ti isti 'dijasporci' mogu odgovorit', ostalo je sve nagadjanje. Ovo te dobronamjerno pitam jer imam dojam da ces si jos cir na zeludcu zaradit' na ovakvim temama.
-
DearJohn
#588 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
"Keiko" greska je bila nisam mislio da citiram tebe.
- KatarinaKosaca
#589 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Što se tiče čira na želudcu, ne brini, kad osjetim da mi forumanje preuzima raspoloženje zaklopim računar, ne unosim se i ne dajem emocije. Godine iskustvaKeiko wrote:@KK Zasto se ti uvijek osjecas pozvanom da komentarises i vrijedjas na temama o dijaspori? Mislim, nisi dijaspora, zivis u BiH, sta tebe kvalifikuje da odgovaras na pitanje 'Zasto dijasporci samo kukaju?'. Valjda samo ti isti 'dijasporci' mogu odgovorit', ostalo je sve nagadjanje. Ovo te dobronamjerno pitam jer imam dojam da ces si jos cir na zeludcu zaradit' na ovakvim temama.
A glede toga šta i gdje komentiram, moj problem. Kad sam na temi o Avazu, što o Avazu, kad sam ovdje što ovdje, kad sam na SDP, uvijek će onaj ko nema argumenata, rječnika, sposobnosti i argumenta da se hvata za te gluposti limitacije nečijeg surfanja. Ja sam jedom dijaspori napisala po čemu su kompetentni da diskutiraju o BIH kad tu ne plaćaju poreze i bilo je kolektivno kmečanje kako ja nekome moš mislit branim forumat. Dakle, kao i obično dupli aršini dijapore.
Keiko wrote:Kako ocekujes da ostali ucesnici postuju i uvazavaju tvoj izbor i ne diraju u tvoje intimne stvari ako se ti non stop pacas u njihove? Najglasnija si u spocitavanju bilo cega pozitivnog u tudjim zivotima a ljutis se kad ti odgovore.
Na primjer? Citiraj. Evo citiraću ja tebi koliko dijaspora dopušta pravo izbora
Pa dalje o tome kako netko želi da živi u svojoj zemlji dijasporska tolerancijajefferson wrote:Ili sto je nekad to Zabranjeno Pusenje fino opisalo: ko igra za raju i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku!Hendrix wrote: Život je kratak da bi se proveo u nerviranju, dok čitav svijet napreduje mi nazadujemo, nisu svi spremni prihvatiti ovako stanje radi neke sreće što si u svojoj mahali, jebe mi se za mahalu ba ako ću robovat čitav život.
A onda ide red preptostavki kako su svi ovdje luzeri, a sva dijaspora pametna, lijepa i bogatadezurni_ucenik wrote:Sto se preseravamo,standardno![]()
![]()
Googlerica wrote: Izabrala si "liniju manjeg otpora" ,i naravno,uvijek kazem,zivot u inostrnastvu nije za svakoga
Googlerica wrote:ali mnogi nisu,i trebas ih podrzavati u odlasku iz BiH![]()
Hell.is.here wrote:Ako ti je dobro u BiH zasto si uopste isao iz iste?
Hell.is.here wrote: A ti ocigledno si nesto zajebala , da li poslovno ili drugo nesto, ne bitno je , austrijanci,njemci te sigurno ne vi provocirali da im nesto nisi uradila...
Tako ne preseravaj se nego priznaj da si pokusala i nisi uspjela, a ne prepadati narod koji smislja nacin da pobjegne...
:
Onda malo relativizacije rasizma, šovinizma i priznanje da se gutaju knedle na istu
Hell.is.here wrote:
Jedina je istina ali ne potpuna , kada dodjes da radis , ne znas njihov maternji jezik, stranac si, a uzela si domacinu mjesto, naravno da ce te "maltretirati"]:
A onda malo zaklanjanja iza kolektivitetaGooglerica wrote:moram priznati,na pocetku smo svi imali negativna isksutva,i to je dio procesa,krzo koji svaki imigrant mora proci
Jako zanimljivo da u mojim postovima tobože vidiš nešto negativno, a u ovakvim ne:stakasa wrote:Katarina, haj napisi koju na temi gdje dijaspora skuplja pare nastradalim od poplava. Ti kojoj je BiH toliko na srcu.
Od koga tu ima vise koristi, dijaspore ili Vucica?
stakasa wrote:Da je nema trebalo bi je izmisliti. Forumska kanta za nabijanje, jednostavno se na svaku primaGooglerica wrote:KK,tebe opasno drmaju frustracija i kompleksi
Trebala si na tome ostati. Helem je principijelnije, helem bi ti bilo pametnije, jer si se samo provalila. Čekam još uvijek citat gdje ja to nekome analiziram život i čekam da nešto istinito i konkretno kažeš umjesto lažne solidarnosti po dezerterskoj liniji koja ništa dobro u sebi nema. Lažna solidarnost bez principa etike je loša osobina univerzalnog karaktera. Jedino što si uspjela prekršenjem svog obećanja sebi da me natjeraš da odvojim 5 minuta vremena i dokažem ti tvoju napisanu lažKeiko wrote:Ja sam sebi davno obecala da s' tobom necu na forumu raspravljat' ali eto bas mi nesto tvoji potovi 'upadaju u oci' po kolicini negativnosti u njima.
-
omar little
#590 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
septicka jama i djeriz.
-
pearlica
#591 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Keiko wrote:@KK Zasto se ti uvijek osjecas pozvanom da komentarises i vrijedjas na temama o dijaspori? Mislim, nisi dijaspora, zivis u BiH, sta tebe kvalifikuje da odgovaras na pitanje 'Zasto dijasporci samo kukaju?'. Valjda samo ti isti 'dijasporci' mogu odgovorit', ostalo je sve nagadjanje. Ovo te dobronamjerno pitam jer imam dojam da ces si jos cir na zeludcu zaradit' na ovakvim temama.
Ja nisam srela (niti citala) skolovaniju i pismeniju osobu da vise generalizira od ove KK. Tebi su svi losi ljudi, primitivni i neskolovani cim predu granice BiH. Kao da to nisu isti ljudi koji zive u BiH samo sa debljim novcanikom
Plus svaka druga ti da neko to svoje skolovanje pokaze na forumu. Kako majketi jedan prof. matematike, programer ili arhitekt tebi da to svoje znanje pokaze na forumu sarajevo-x.dijaspora. To jos nigdje nisam cula, a vjeruj mi svasta sam cula.
- KatarinaKosaca
#592 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
U školi se ne uči samo matematika i informatika. tijekom godina školovanja se nauči i da je rasizam rasizam, da je šovinizam štetan i kažnjiv, kao i da je primjenjivanje duplih standarda loše. Tako se i te kako pokazuje školovanje i civilizacija, sigurno ne rečenicom "Ja imam velike škole"pearlica wrote:Plus svaka druga ti da neko to svoje skolovanje pokaze na forumu. Kako majketi jedan prof. matematike, programer ili arhitekt tebi da to svoje znanje pokaze na forumu sarajevo-x.dijaspora. To jos nigdje nisam cula, a vjeruj mi svasta sam cula.
Ili da vadimo tvoj post o generaliziranju ljudi u zemlji i njihovom fizičkom izgledu?
- stakasa
#593 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
To se zove jalovo znanje i u praksi je generator frustracijapearlica wrote:Keiko wrote:@KK Zasto se ti uvijek osjecas pozvanom da komentarises i vrijedjas na temama o dijaspori? Mislim, nisi dijaspora, zivis u BiH, sta tebe kvalifikuje da odgovaras na pitanje 'Zasto dijasporci samo kukaju?'. Valjda samo ti isti 'dijasporci' mogu odgovorit', ostalo je sve nagadjanje. Ovo te dobronamjerno pitam jer imam dojam da ces si jos cir na zeludcu zaradit' na ovakvim temama.
Usput receno, na svim ovim silnim starnicama, samo je Johntra / Johnnys ili neki od Johnny-a kukao za stanom na Skenderiji i burekom, cini mi se.![]()
Ja nisam srela (niti citala) skolovaniju i pismeniju osobu da vise generalizira od ove KK. Tebi su svi losi ljudi, primitivni i neskolovani cim predu granice BiH. Kao da to nisu isti ljudi koji zive u BiH samo sa debljim novcanikomEvo ovamo "na zapad" dolaze Spanci zadnjh godina kazu da je tamo nezaposlenost preko 30%.
Plus svaka druga ti da neko to svoje skolovanje pokaze na forumu. Kako majketi jedan prof. matematike, programer ili arhitekt tebi da to svoje znanje pokaze na forumu sarajevo-x.dijaspora. To jos nigdje nisam cula, a vjeruj mi svasta sam cula.
-
El malagueño
#594 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Tema se pretvorila u obicnu svadju. Dajte malo cinjenica jbg. Ja sam dijasporac i priznajem da ima govana od ljudi vani. Kao djetetu od 6 godina su mi se gadili oni satro patrioti u izbjeglistvu sto su samo pricale sa mrznjom, mrzili neke ljude koji su govorili sandzackim naglaskom (jer su to "cetnici") kitili se bh zastavama itd. Meni je to i kao djetetu sve sega bila. Pa sam znao reci kao dijete pa brate sto si pobjegao? Idi se bori dole. Pa me jos izmarisu a ja nesmijem starcima reci da ne bih dobio i od niih jer rekoh mozda sam nesto pogresno rekao. Sve patriotr A pojma nisu imali niti imaju o bosni. Takvih ima koliko hoces i dan danas. Sve patriote na baterije. On je veliki bosanac jer ide na tekme bih. Sto je najgore takvi krkani su najglasniji. Onaj s njemackim registracijama koji vozi 120 dje smije 50 je upadniji od onoga sto dodje sa nekim obocnim autom i lijepo se ponasa. Tog zadnjeg jednostavno niko ne primjeti. Zato izgleda kao da su svi dijasporci krkani. S druge strane kad vidim sta sve zivi i zivotari u mojoj carsiji (nisam iz sarajeva) dodje mi da placem. Ali vjerovatno nisam kompetentan da se zalim na to. Jer su to ljudi koji su branili grad. Najcesce tako sto su jedva docekali da napuste svoje brdo da sljegnu u grad i jos ako ima nesto opljackat merak pravi. Ti tkzv branitelji su nasoj familiji opljackali kuce. Druga vojska je spalila iste te kuce. Pogodi sta su nam poslije rata rekli kad smo trazili bilo kakvu vrstu nadoknade? Ako sam ja i moji dezerteri: neka smo. Bolje biti dezerter u ocima profitera al imat za zivot nego biti zlatni ljiljan i invalid bez penzije dok se bakir voza u limuzinama.
- stakasa
#595 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Imas li ikakav pozitivan primjer iz dijaspore?El malagueño wrote:Tema se pretvorila u obicnu svadju. Dajte malo cinjenica jbg. Ja sam dijasporac i priznajem da ima govana od ljudi vani. Kao djetetu od 6 godina su mi se gadili oni satro patrioti u izbjeglistvu sto su samo pricale sa mrznjom, mrzili neke ljude koji su govorili sandzackim naglaskom (jer su to "cetnici") kitili se bh zastavama itd. Meni je to i kao djetetu sve sega bila. Pa sam znao reci kao dijete pa brate sto si pobjegao? Idi se bori dole. Pa me jos izmarisu a ja nesmijem starcima reci da ne bih dobio i od niih jer rekoh mozda sam nesto pogresno rekao. Sve patriotr A pojma nisu imali niti imaju o bosni. Takvih ima koliko hoces i dan danas. Sve patriote na baterije. On je veliki bosanac jer ide na tekme bih. Sto je najgore takvi krkani su najglasniji. Onaj s njemackim registracijama koji vozi 120 dje smije 50 je upadniji od onoga sto dodje sa nekim obocnim autom i lijepo se ponasa. Tog zadnjeg jednostavno niko ne primjeti. Zato izgleda kao da su svi dijasporci krkani. S druge strane kad vidim sta sve zivi i zivotari u mojoj carsiji (nisam iz sarajeva) dodje mi da placem. Ali vjerovatno nisam kompetentan da se zalim na to. Jer su to ljudi koji su branili grad. Najcesce tako sto su jedva docekali da napuste svoje brdo da sljegnu u grad i jos ako ima nesto opljackat merak pravi. Ti tkzv branitelji su nasoj familiji opljackali kuce. Druga vojska je spalila iste te kuce. Pogodi sta su nam poslije rata rekli kad smo trazili bilo kakvu vrstu nadoknade? Ako sam ja i moji dezerteri: neka smo. Bolje biti dezerter u ocima profitera al imat za zivot nego biti zlatni ljiljan i invalid bez penzije dok se bakir voza u limuzinama.
- KatarinaKosaca
#596 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Nije baš svađa. Netko piše citatima, a netko osobnim uvredama.. nego, ti spadaš među dijasporu koju si opisao u drugom izdanju. Ne razmećeš se (sticajem okolnosti znam da znaš odlično drugi jezik i preptostavljam engleski) pa nikada nisi napisao kao si školovan, nemaš običaj vrijeđati ljude na forumu, bosanski ti je na zavidnom nivou, a ne pišeš o velikim školama, uspjesima itd.. U tome je i te kako razlika. Stoga ti ličiš na civiliziranog Europejca, to zaista jesi, a @staksa na primjer i goolerica liče na dijasporku koja dođe na odmor sa registarskim pločicama "Amela3"El malagueño wrote:Tema se pretvorila u obicnu svadju. Dajte malo cinjenica jbg. Ja sam dijasporac i priznajem da ima govana od ljudi vani. Kao djetetu od 6 godina su mi se gadili oni satro patrioti u izbjeglistvu sto su samo pricale sa mrznjom, mrzili neke ljude koji su govorili sandzackim naglaskom (jer su to "cetnici") kitili se bh zastavama itd. Meni je to i kao djetetu sve sega bila. Pa sam znao reci kao dijete pa brate sto si pobjegao? Idi se bori dole. Pa me jos izmarisu a ja nesmijem starcima reci da ne bih dobio i od niih jer rekoh mozda sam nesto pogresno rekao. Sve patriotr A pojma nisu imali niti imaju o bosni. Takvih ima koliko hoces i dan danas. Sve patriote na baterije. On je veliki bosanac jer ide na tekme bih. Sto je najgore takvi krkani su najglasniji. Onaj s njemackim registracijama koji vozi 120 dje smije 50 je upadniji od onoga sto dodje sa nekim obocnim autom i lijepo se ponasa. Tog zadnjeg jednostavno niko ne primjeti. Zato izgleda kao da su svi dijasporci krkani. S druge strane kad vidim sta sve zivi i zivotari u mojoj carsiji (nisam iz sarajeva) dodje mi da placem. Ali vjerovatno nisam kompetentan da se zalim na to. Jer su to ljudi koji su branili grad. Najcesce tako sto su jedva docekali da napuste svoje brdo da sljegnu u grad i jos ako ima nesto opljackat merak pravi. Ti tkzv branitelji su nasoj familiji opljackali kuce. Druga vojska je spalila iste te kuce. Pogodi sta su nam poslije rata rekli kad smo trazili bilo kakvu vrstu nadoknade? Ako sam ja i moji dezerteri: neka smo. Bolje biti dezerter u ocima profitera al imat za zivot nego biti zlatni ljiljan i invalid bez penzije dok se bakir voza u limuzinama.
-
El malagueño
#597 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Nikakav. Sve to treba protjerat' :pstakasa wrote:Imas li ikakav pozitivan primjer iz dijaspore?El malagueño wrote:Tema se pretvorila u obicnu svadju. Dajte malo cinjenica jbg. Ja sam dijasporac i priznajem da ima govana od ljudi vani. Kao djetetu od 6 godina su mi se gadili oni satro patrioti u izbjeglistvu sto su samo pricale sa mrznjom, mrzili neke ljude koji su govorili sandzackim naglaskom (jer su to "cetnici") kitili se bh zastavama itd. Meni je to i kao djetetu sve sega bila. Pa sam znao reci kao dijete pa brate sto si pobjegao? Idi se bori dole. Pa me jos izmarisu a ja nesmijem starcima reci da ne bih dobio i od niih jer rekoh mozda sam nesto pogresno rekao. Sve patriotr A pojma nisu imali niti imaju o bosni. Takvih ima koliko hoces i dan danas. Sve patriote na baterije. On je veliki bosanac jer ide na tekme bih. Sto je najgore takvi krkani su najglasniji. Onaj s njemackim registracijama koji vozi 120 dje smije 50 je upadniji od onoga sto dodje sa nekim obocnim autom i lijepo se ponasa. Tog zadnjeg jednostavno niko ne primjeti. Zato izgleda kao da su svi dijasporci krkani. S druge strane kad vidim sta sve zivi i zivotari u mojoj carsiji (nisam iz sarajeva) dodje mi da placem. Ali vjerovatno nisam kompetentan da se zalim na to. Jer su to ljudi koji su branili grad. Najcesce tako sto su jedva docekali da napuste svoje brdo da sljegnu u grad i jos ako ima nesto opljackat merak pravi. Ti tkzv branitelji su nasoj familiji opljackali kuce. Druga vojska je spalila iste te kuce. Pogodi sta su nam poslije rata rekli kad smo trazili bilo kakvu vrstu nadoknade? Ako sam ja i moji dezerteri: neka smo. Bolje biti dezerter u ocima profitera al imat za zivot nego biti zlatni ljiljan i invalid bez penzije dok se bakir voza u limuzinama.
- stakasa
#598 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Daj malo cinjenica jbgEl malagueño wrote:Nikakav. Sve to treba protjerat' :pstakasa wrote:Imas li ikakav pozitivan primjer iz dijaspore?El malagueño wrote:Tema se pretvorila u obicnu svadju. Dajte malo cinjenica jbg. Ja sam dijasporac i priznajem da ima govana od ljudi vani. Kao djetetu od 6 godina su mi se gadili oni satro patrioti u izbjeglistvu sto su samo pricale sa mrznjom, mrzili neke ljude koji su govorili sandzackim naglaskom (jer su to "cetnici") kitili se bh zastavama itd. Meni je to i kao djetetu sve sega bila. Pa sam znao reci kao dijete pa brate sto si pobjegao? Idi se bori dole. Pa me jos izmarisu a ja nesmijem starcima reci da ne bih dobio i od niih jer rekoh mozda sam nesto pogresno rekao. Sve patriotr A pojma nisu imali niti imaju o bosni. Takvih ima koliko hoces i dan danas. Sve patriote na baterije. On je veliki bosanac jer ide na tekme bih. Sto je najgore takvi krkani su najglasniji. Onaj s njemackim registracijama koji vozi 120 dje smije 50 je upadniji od onoga sto dodje sa nekim obocnim autom i lijepo se ponasa. Tog zadnjeg jednostavno niko ne primjeti. Zato izgleda kao da su svi dijasporci krkani. S druge strane kad vidim sta sve zivi i zivotari u mojoj carsiji (nisam iz sarajeva) dodje mi da placem. Ali vjerovatno nisam kompetentan da se zalim na to. Jer su to ljudi koji su branili grad. Najcesce tako sto su jedva docekali da napuste svoje brdo da sljegnu u grad i jos ako ima nesto opljackat merak pravi. Ti tkzv branitelji su nasoj familiji opljackali kuce. Druga vojska je spalila iste te kuce. Pogodi sta su nam poslije rata rekli kad smo trazili bilo kakvu vrstu nadoknade? Ako sam ja i moji dezerteri: neka smo. Bolje biti dezerter u ocima profitera al imat za zivot nego biti zlatni ljiljan i invalid bez penzije dok se bakir voza u limuzinama.
- animals
#599 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Pa normalno da u dijaspori ima svasta..na pocetku ,70- god su emigrirali najvise nizi stalezi, dakle nepismeni ljudi..tokom rata je nastala masovna emigracija, i normalno da ima nekulturni ljudi..vidjam to svaki dan..skroman covjek i kulturan ce ostati takav , gdje god bio i sta radio..tako i njegove suprotnosti..to je sve normalno,ne mogu svi biti kulturni i fini, a posebno svijet iz BIH je poznat po kulturi 
-
prometheus
#600 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?
Generalizacija, kukanje, kurcenje... Ko od ucesnika na temi nije upao u ovu zamku?
Slabo ko od vas cita vlastite postove i posmatra sam sebe kriticki kao da se radi o nekoj nepoznatoj osobi.
Guglerice, sunce te obasjalo, oci me zapeku kada citam tvoje infantilnosti u nadi da ces nekada nesto korisno pametno izjaviti. Odi sa Zvizom na turu samouzvisenja pa se osjecaj tako mocno kao on. Sve ti je svejedno, ti si cool i nista od recenog ovdje ne ide tebi jer kao orbitiras iznad, a zapravo anksioznost ti ne dozvoljava da propustis ni jednu.
Zaboli me djon za tebe i tvoje velicanstvo, ali mi ide na zilu kada, igrom slucajnosti, uvijek kritiziras, ismijavas i omalovazavas osobe koje smatram s daleko vecim integritetom i vrlinama od tebe i tebi slicnih. Razliciti smo, necemo se naci, razligu s petljanjem njuske svugdje gdje tvoj (odnosno vas) moderni mentalitet se ne uklapa.
Slabo ko od vas cita vlastite postove i posmatra sam sebe kriticki kao da se radi o nekoj nepoznatoj osobi.
Guglerice, sunce te obasjalo, oci me zapeku kada citam tvoje infantilnosti u nadi da ces nekada nesto korisno pametno izjaviti. Odi sa Zvizom na turu samouzvisenja pa se osjecaj tako mocno kao on. Sve ti je svejedno, ti si cool i nista od recenog ovdje ne ide tebi jer kao orbitiras iznad, a zapravo anksioznost ti ne dozvoljava da propustis ni jednu.
Zaboli me djon za tebe i tvoje velicanstvo, ali mi ide na zilu kada, igrom slucajnosti, uvijek kritiziras, ismijavas i omalovazavas osobe koje smatram s daleko vecim integritetom i vrlinama od tebe i tebi slicnih. Razliciti smo, necemo se naci, razligu s petljanjem njuske svugdje gdje tvoj (odnosno vas) moderni mentalitet se ne uklapa.