Alfa 159 kupovina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Lolobrigida

#576 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Lolobrigida »

mizantrop wrote:
nedims wrote:Kupio bi Alfu 159... 2010-2011 godiste. Cvrsta odluka i nema kolebanja.
Sugestije, preporuke, linkovi...jako bi mi koristili.
Gledao sam Kramarove slike sa posebnim osvrtom na crnu. Da li iskusni korisnici Alfe mogu ovo prokomentarisati.
http://www.askramar.com/ponuda_lager.aspx
U slucaju da ti je promaklo: http://www.klix.ba/forum/alfa-159-kupov ... #p10111222

Kao sto @f_ar rece, ovaj motor od 120KS je slabasan za nju, 150KS je optimum (a njega kad chipujes... 8-) ). Takodjer, bilo je i nekih zalbi na ovu v2 navigaciju, ali to detaljnije istrazi na forumima koje sam pomenuo ranije, kod mene je v1. Sta te jos zanima, samo pitaj. :thumbup:

Inace, u Kramaru rijetko kada imaju ovu sa jacim 1.9 motorom, znam jer sam dugo pratio 159ke kod njih, a i momci iz Kramara su mi u razgovoru potvrdili isto (svoju sam uzeo kod njih).

Sto se tice boje, poslije Rosso Rubino (nije sto je moja 8-) ), crna joj najbolje stoji.
Image

Jesi musterija? :D
http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=3453

Jesi ti ovu uzeo?
lavic

#577 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by lavic »

f_ar wrote:
GaRGa wrote:Kod Alfe 80 hiljada KM jedinio vrijedi Zagato Roadster a 159 ni nova nije bila 80 milja
Hahahahah :)
Dobro, necu potezati classic modele kao sto je tipo 33 stradale, ili ultra-sport 8c...
Doduse, 159 TI je nova bila nesto preko 70.000km koliko znam, mozda malo grijestim, ali mozda je i do 80.000km mogla ici.
Ali, 159 Q4 2.4JTDm je nova bila nesto malo preko 100.000km. Ako koga zanima kako izgleda Alfa 159 Q4, javite pa da dovezem ;-)[/quote]

Jos malo pa ce 159-ka biti skuplja od A6, BMW 5 i Merc E.
Don Zivconi

#578 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

lavic wrote:
f_ar wrote:
GaRGa wrote:Kod Alfe 80 hiljada KM jedinio vrijedi Zagato Roadster a 159 ni nova nije bila 80 milja
Hahahahah :)
Dobro, necu potezati classic modele kao sto je tipo 33 stradale, ili ultra-sport 8c...
Doduse, 159 TI je nova bila nesto preko 70.000km koliko znam, mozda malo grijestim, ali mozda je i do 80.000km mogla ici.
Ali, 159 Q4 2.4JTDm je nova bila nesto malo preko 100.000km. Ako koga zanima kako izgleda Alfa 159 Q4, javite pa da dovezem ;-)[/quote]

Jos malo pa ce 159-ka biti skuplja od A6, BMW 5 i Merc E.
Nije skuplja i nikad nece biti i tako treba da ostane :mrgreen: sto jeftinija to bolje, samo bi hajvan mogao dati 100.000 za bilo kakvo auto a narocito ako zivotaris u Bosni. Sve vise skupih auta i sve vise vozaca na pastetama :mrgreen: pilka je zakon :lol: . Nema ljepseg osjecaja kad poderes pastetu na haubi sa pet kifli ko da si u ribi :mrgreen: a audi od 100milja sija na suncu.
GaRGa

#579 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by GaRGa »

johntra wrote:
idi, bacaj ga na uber A3 sedan, nemaš pojma...pardon, nije A3 sedan, nego SEAT Toledo...ups, opet pardon, nije A3 sedan, nego Škoda Rapid...

izvini sto sam te uvrijedi nije bilo najmenro aj sad popij nesto za smirenje ;)
lavic

#580 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by lavic »

Jos malo pa ce 159-ka biti skuplja od A6, BMW 5 i Merc E.[/quote]

Nije skuplja i nikad nece biti i tako treba da ostane :mrgreen: sto jeftinija to bolje, samo bi hajvan mogao dati 100.000 za bilo kakvo auto a narocito ako zivotaris u Bosni. Sve vise skupih auta i sve vise vozaca na pastetama :mrgreen: pilka je zakon :lol: . Nema ljepseg osjecaja kad poderes pastetu na haubi sa pet kifli ko da si u ribi :mrgreen: a audi od 100milja sija na suncu.[/quote][/quote]

I, sta i kome je pisac zelio da kaze?
Stvarno vas ovdje ima bolesnika. Zar zaista mislis to sto govoris, da ljudi jedu pastetu a voze auta od sto milja KM.
Ako si ipak siguran u to sto tvrdis, mozes li onda reci sta jedu vozaci jeftinih alfi, ako vozaci skupih Svaba jedu pastetu.
hladan.preminger

#581 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by hladan.preminger »

lavic wrote: mozes li onda reci sta jedu vozaci jeftinih alfi, ako vozaci skupih Svaba jedu pastetu.
Spagete bez ičega..... :D :D :D
GaRGa

#582 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by GaRGa »

hladan.preminger wrote:
lavic wrote: mozes li onda reci sta jedu vozaci jeftinih alfi, ako vozaci skupih Svaba jedu pastetu.
oni jedu govna po forumima ;)
Don Zivconi

#583 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

lavic wrote:Jos malo pa ce 159-ka biti skuplja od A6, BMW 5 i Merc E.
Nije skuplja i nikad nece biti i tako treba da ostane :mrgreen: sto jeftinija to bolje, samo bi hajvan mogao dati 100.000 za bilo kakvo auto a narocito ako zivotaris u Bosni. Sve vise skupih auta i sve vise vozaca na pastetama :mrgreen: pilka je zakon :lol: . Nema ljepseg osjecaja kad poderes pastetu na haubi sa pet kifli ko da si u ribi :mrgreen: a audi od 100milja sija na suncu.[/quote][/quote]

Stvarno vas ovdje ima bolesnika. Zar zaista mislis to sto govoris, da ljudi jedu pastetu a voze auta od sto milja KM.
Ako si ipak siguran u to sto tvrdis, mozes li onda reci sta jedu vozaci jeftinih alfi, ako vozaci skupih Svaba jedu pastetu.[/quote]

Nemam sta misliti nego znam, imam par pacjenata kao primjer. Navest cu dva primjera i vise necu, lik ima Audi A8, zivi u jednoj sobi sa zenom i djetetom, posjeduje veliku plazmu :lol:, par zlatnih lancica i ostalih djidja kao sto je prstenje a sobu je uzeo u najam :-) . Drugi pacjent posjeduje BMW neki opak model oko 30k e jebe ga samo sto mu je ciknuo blok motora, pa nakon svakog kruga oko dobrinje dize haubu i dosipa vodu a platiti kafu sam sebi mu je misaona imenica :mrgreen:

to su vozaci skupih auta u bosni :-)
Revolver

#584 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Revolver »

GaRGa wrote:
hladan.preminger wrote:
jeste, ko onaj Golfaš što postavlja teme na forumu i sam sebi odgovara :lol:
Don Zivconi

#585 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

GaRGa wrote:
hladan.preminger wrote:
Boli pasteta.. pardon istina jel tako grga :D
lavic

#586 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by lavic »

Don Zivconi wrote:
Nije skuplja i nikad nece biti i tako treba da ostane :mrgreen: sto jeftinija to bolje, samo bi hajvan mogao dati 100.000 za bilo kakvo auto a narocito ako zivotaris u Bosni. Sve vise skupih auta i sve vise vozaca na pastetama :mrgreen: pilka je zakon :lol: . Nema ljepseg osjecaja kad poderes pastetu na haubi sa pet kifli ko da si u ribi :mrgreen: a audi od 100milja sija na suncu.
[/quote]

Ako si ipak siguran u to sto tvrdis, mozes li onda reci sta jedu vozaci jeftinih alfi, ako vozaci skupih Svaba jedu pastetu.[/quote]

Nemam sta misliti nego znam, imam par pacjenata kao primjer. Navest cu dva primjera i vise necu, lik ima Audi A8, zivi u jednoj sobi sa zenom i djetetom, posjeduje veliku plazmu :lol:, par zlatnih lancica i ostalih djidja kao sto je prstenje a sobu je uzeo u najam :-) . Drugi pacjent posjeduje BMW neki opak model oko 30k e jebe ga samo sto mu je ciknuo blok motora, pa nakon svakog kruga oko dobrinje dize haubu i dosipa vodu a platiti kafu sam sebi mu je misaona imenica :mrgreen:

to su vozaci skupih auta u bosni :-)[/quote]
Tvoj problem je sto takve poredis sa onim koji kupe takvo auto novo, poenta je bila na alfi 159 za 100 milja i premuim u tom rangu. Ali ti sve vidis kako tebi odgovara, ovi sto si ti naveo su u rasponu 10-15 milja.
Evo i tebi jedan primjer, alfa 156 1.8 ts, kupljena nova ovdje, i na jedno 100 000km crko motor i gazda je bacio.
Don Zivconi

#587 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

lavic wrote:
Don Zivconi wrote:

to su vozaci skupih auta u bosni :-)[/quote]
Tvoj problem je sto takve poredis sa onim koji kupe takvo auto novo, poenta je bila na alfi 159 za 100 milja i premuim u tom rangu. Ali ti sve vidis kako tebi odgovara, ovi sto si ti naveo su u rasponu 10-15 milja.
Evo i tebi jedan primjer, alfa 156 1.8 ts, kupljena nova ovdje, i na jedno 100 000km crko motor i gazda je bacio.[/quote]

Evo u tebi, mercedes e350 na 12 milja crkao motor gazda htio zapaliti mercedesa mi ga odgovorili da ne pali jer moze traziti novog :grin:

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Lolobrigida

#588 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Lolobrigida »

Vala Zivconi ti si izgleda neki opasan kompleksaš, cijelu temu lupaš po Maksim po diviziji, a primjeri i priča su ti, blago rečeno, na razini napaljenih 18-to godišnjaka. Kao kad slušam mlade navijače Sarajeva i Želje kako se jeftino prepucavaju. Drži se ti tema koje ti idu od ruke , auta očigledno nisu jedna od njih.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#589 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by bitanga_sa_otesa »

Don Zivconi wrote: Nemam sta misliti nego znam, imam par pacjenata kao primjer. Navest cu dva primjera i vise necu, lik ima Audi A8, zivi u jednoj sobi sa zenom i djetetom, posjeduje veliku plazmu :lol:, par zlatnih lancica i ostalih djidja kao sto je prstenje a sobu je uzeo u najam :-) . Drugi pacjent posjeduje BMW neki opak model oko 30k e jebe ga samo sto mu je ciknuo blok motora, pa nakon svakog kruga oko dobrinje dize haubu i dosipa vodu a platiti kafu sam sebi mu je misaona imenica :mrgreen:

to su vozaci skupih auta u bosni :-)
sve je tacno sta si napisao,imam i ja par primjera,ali ne bi da ih spominjem,dovoljno je provesti pola sata na nekoj od sarajevskih benzinskih pumpi i sve se samo kaze ....nebitna je marka automobila...sipaju plina za 7 maraka,dizela za 12,benzina za 19....a sve ljute masine stare po 4-5 god i preko 2500 ccm ......
sema911s

#590 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

po nekima ispade da samo oni koje voze svabe, japance isl. su kokuzi a da najvise para imaju vozaci alfi(pogotovo ako je jtd) pugova i citrasa hdi(zeleno i)
madner

#591 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by madner »

Naravno, samo bogati ljudi mogu toliko love dati mehanicarima. :D
Don Zivconi

#592 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

Lolobrigida wrote:Vala Zivconi ti si izgleda neki opasan kompleksaš, cijelu temu lupaš po Maksim po diviziji, a primjeri i priča su ti, blago rečeno, na razini napaljenih 18-to godišnjaka. Kao kad slušam mlade navijače Sarajeva i Želje kako se jeftino prepucavaju. Drži se ti tema koje ti idu od ruke , auta očigledno nisu jedna od njih.
Ako ti smeta moja prica fino imas ignor listu i na nju smjestis sve koji imaju komplekse te one koji ti smetaju. Svaki od ovih primjera sto sam naveo je istinit i samo sam ga glatko i u kratkim crtama naveo bez uljepsavanja i pjesnickih dorada, pa mozda izgleda kao da je prica jednog 18-to godisnjaka. A posto sam po tvome napaljen mogao bi se drzati ja teme koja mi ide od neke stvari al moram takvu temu otvoriti, cim otvorim ti ce mi biti prvi gost :izet:
A sad odkaci hljeba ti :D
sema911s

#593 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

madner wrote:Naravno, samo bogati ljudi mogu toliko love dati mehanicarima. :D
jebga imao sam i ja alfu (5-6mjeeci i svaki odlazak mehanicaru je skupo placen) ko i za sva ostala auta nista manje me nije odrala ni od vw, ni od payera, ni merca ni skode,
Walther

#594 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Walther »

lavic wrote:islis to sto govoris, da ljudi jedu pastetu a voze auta od sto milja KM.
Ako si ipak siguran u to sto tvrdis, mozes li onda reci sta jedu vozaci jeftinih alfi, ako vozaci skupih Svaba jedu pastetu.
U prosjeku puno bolje... jako rijetko ces sresti vozaca Alfe koji pati zbog toga sto trosi vise od 5l ili zbog toga sto ce izgubiti 1000KM na vrijednosti ;-) Nije zbog toga sto su prebogati vec je mentalitet drugaciji.
Walther

#595 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Walther »

lavic wrote:Evo i tebi jedan primjer, alfa 156 1.8 ts, kupljena nova ovdje, i na jedno 100 000km crko motor i gazda je bacio.
i to je cudno zbog? kod svih brandova je takav auto ekonomska totalka i popravka nema smisla osim ako je auto u garancija i neko drugi plati

inace previse posla i previse troskova....
lavic

#596 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by lavic »

Walther wrote:
lavic wrote:islis to sto govoris, da ljudi jedu pastetu a voze auta od sto milja KM.
U prosjeku puno bolje... jako rijetko ces sresti vozaca Alfe koji pati zbog toga sto trosi vise od 5l ili zbog toga sto ce izgubiti 1000KM na vrijednosti ;-) Nije zbog toga sto su prebogati vec je mentalitet drugaciji.
Na osnovu ceka tvrdite da oni koji voze "svabe" jedu pastetu, a vozaci alfi bar oradu, natur snicle,,,,, i bas ih briga za troskove vozila.
Walther

#597 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Walther »

lavic wrote:
Walther wrote:
Na osnovu ceka tvrdite da oni koji voze "svabe" jedu pastetu, a vozaci alfi bar oradu, natur snicle,,,,, i bas ih briga za troskove vozila.
Na osnovu izbora automobila... Puno puno govori o karakteru covjeka (u prosjeku naravno) i nije samo metalna kutija. Nikome nije "svejedno" za troskove automobila ali nekima je to pocetak i kraj svijeta. Drugima nije. Kao sto si u ovoj temi vidio u toj populaciji se vec unaprijed racuna koliko ce prositi, u kojem sljiviku ce ga servisirati, za koliko ce ga prodati...
Last edited by Walther on 03/06/2014 15:00, edited 1 time in total.
lavic

#598 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by lavic »

Walther wrote:
lavic wrote:Evo i tebi jedan primjer, alfa 156 1.8 ts, kupljena nova ovdje, i na jedno 100 000km crko motor i gazda je bacio.
i to je cudno zbog? kod svih brandova je takav auto ekonomska totalka i popravka nema smisla osim ako je auto u garancija i neko drugi plati

Zanimljivo stajaliste, previse posla napraviti motor, ili je ipak ovo u pitanju, ne isplativo popraviti alfu?
Motori su potrosna roba, i na zapadu se ne zavode u saobracajnu, zar ne?

PS. Bivsi vlasnik Alfe kupio Svabu.
sema911s

#599 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by sema911s »

Na osnovu izbora automobila... Puno puno govori o karakteru covjeka (u prosjeku naravno) i nije samo metalna kutija. Nikome nije "svejedno" za troskove automobila ali nekima je to pocetak i kraj svijeta. Drugima nije. Kao sto si u ovoj temi vidio u toj populaciji se vec unaprijed racuna koliko ce prositi, u kojem sljiviku ce ga servisirati, za koliko ce ga prodati...[/quote]

ova ti vrijedi 2gajbe pivee
Walther

#600 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Walther »

lavic wrote:
Walther wrote:

Zanimljivo stajaliste, previse posla napraviti motor, ili je ipak ovo u pitanju, ne isplativo popraviti alfu?
Motori su potrosna roba, i na zapadu se ne zavode u saobracajnu, zar ne?

PS. Bivsi vlasnik Alfe kupio Svabu.
Na zapadu se generalke ne rade vec dugo......
U biti vecina mehanicara izbjegava sve osim redovnog servisa (po mogucnosti malog). Nov motor kosta za svaki brand kosta vise od polovine auto za svaki brand + rad. Kod polovnog je potrebno motor naci i onda stvar moze biti ista ili gora nego prije. Nece ti niko garantirati za polovan motor nepoznatog izvora.

1.8ts motor je bar 4000€, dodaj u to rad i gdje si onda?

p.s.: na bivsoj Alfi sam sa 1.8ts (8v) napravio 400.000km, auto jos uvijek radi bp i mislim da ce sve drugo otici prije motora :lol:
Post Reply