PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

ultima_palabra

#576 Re: PROTESTI!!!

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
zao mi je ali ja se ne sjecam da sam ikad pisao kako treba spaliti zgradu sodaso i austrijske ljepotice u sarajevu... mozda sam nekad bio pijan, pa nesto slicno izvalio u afektu
Slab i mlak spin...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#577 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

A ovo garant niko nece objaviti, jer ne uklapa se u sliku koja je u pokusaju stvaranja spram raje na protestima.
Last edited by -LIBERO- on 08/02/2014 18:11, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#578 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
Alfons Kauders wrote: nevezano za NS i sarajevo... pricam s tuzlom i cujem kako je jedan lik iz male stranke (a nije ni NS ni BOSS) u cetvrtak najavio da ce se u petak pravo zakuhati a da ce biti belaj u subotu... i ne radi se o forumskom tracu, vec o ozbiljnom covjeku kojem vjerujem i kojeg politika nimalo ne zanima (cak nije znao ni tacno ime stranke dok ga nisam podsjetio)

ocito je krenulo bolje no sto su se neki nadali
Vjerujem ti jarane. Ja sam od nanine prijateljice cuo da je proteste organizovao nekakav Zec i LDSa. Neki kazu da i Bojan Bajic ima umijesane prste, al sam se razuvjerio kada sam vidio da Ajanovic vadi onog momka iz tvorza. :D
ja sam se iznenadio, da li je lik znao da se planira nesto ozbiljnije ili je samo jebeno dobro pogodio ne znam...
Shtela

#579 Re: PROTESTI!!!

Post by Shtela »

Jah eto izbrisat ce BiH jer se zapalilo nekoliko papira,a da niko ne zna ni kojih.Nesto sumnjam da je rodni list BiH tamo bio :D
Objektivni navijac

#580 Re: PROTESTI!!!

Post by Objektivni navijac »

Alfons Kauders wrote:
Objektivni navijac wrote:
tataćusak wrote:UUUUUUUUU pun forum stranačko-državnih plaćenika. Šta je ba prpa izmače se penzija ispod guzice, zove Vas kapitalizam koji vi hvalite, urla za vama.
Budzetlijama kapitalizam jos nije stigao,oni zive jos u komunizmu,uzivaju u svim radnickim pravima iz tog zlocestoga komunizma. Kapitalizam je vazio samo za radnike,no nadajmo se da ce i budzetlije stici njihov ljubljeni kapitalizam i da ce osjetiti,sta je to :izet: :D
e pa nadam se da onda nece faliti ljudi kad se bude trazilo kresanje plata u javnom sektoru

recimo 10% svima u kantonima gdje je gorilo... dok se sve ne obnovi...

al nesto ne vidim da je neko trazio nesto slicno... samo se prica o platama visokih funkcionera... a sta cemo s ostalim

ja glasam za 10% svima, linearno, pa nek se solidarisu izmedju sebe ako smatraju da nekom treba vise a nekom manje
Kakvih 10 % :? :? Sve budzetlije na federalni minimalac :izet: :D :D Ako im se ne svidja ,neka daju otkaz,ima na birou nezaposlenih. Ponuda radne snage diktira cijene rada :izet: :D KAPITALIZAM za svakoga u ovoj nesretnoj zemlji !!
Nero Histrion

#581 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

Genije wrote:imal dje hareta da nas ope 100% spasava ko kad je sa dodikom oborio paket reformi policije

stvarno sta li ono tamo radi u turskoj godinama
ima se more se
A ima i svoju televiziju ovdje, neka ga ba nek se dijete igra malo. :skoljka:
Butmiran

#582 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

-LIBERO- wrote:
A ovo garant niko nece objaviti, jer ne uklapa se u sliku koja je u pokusaju stvaranja spram raje na protestima.
Naravno da neće. Nevjerovatno sam se razočarao u pojedine medije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#583 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

Shtela wrote:
Pusti nas da se igramo bolan :lol:
samo se nemojte zaigrati ;)
BegA_

#584 Re: PROTESTI!!!

Post by BegA_ »

Butmiran wrote:
-LIBERO- wrote:
Naravno da neće. Nevjerovatno sam se razočarao u pojedine medije.
Hajde placenici objavite ovo!
StupskaBitanga

#585 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Nero Histrion wrote:
Genije wrote:imal dje hareta da nas ope 100% spasava ko kad je sa dodikom oborio paket reformi policije

ima se more se
ta televizija je trenutno na SDP platnom spisku jer je Hare u ljubavi sa Zlajom
staradis

#586 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

Zna on zasto je pobjega a siguran sam da su ga pare vec cekale na nekom od racuna.
Nero Histrion

#587 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

julisiz es grant wrote:
Nero Histrion wrote:Jel' ovo istina? Uteko Lipovaca? :?:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/potvrdje ... /140208063
Vidi, fakat zbris'o!
Otkud vila kod Zadra? Bezbeli naslijedio od svojih Pozderaca (koji su je pošteno stekli kao ovi danas), komunisti su voljeli te jadranske destinacije za razonodu :D
Kome li je povjerio onih 35 000 biraca sto ga izabrase? Kuko sve do jutros da nece podnijeti ostavku jer ih nema kome ostaviti, zato nece nikud ici iz Bihaca. :skoljka:
julisiz es grant

#588 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

-LIBERO- wrote:
Šta, čovjek skočio u potok, Nedeljko Čabrinović style :D
Banksy

#589 Re: PROTESTI!!!

Post by Banksy »

Nero Histrion wrote:

ima se more se
TV1 tehničko-tehnološka baza za realizaciju programa uspostavljena je u objektu Vila Park u Sarajevu.

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija izjavio je sinoć na vanrednoj konferenciji za novinare kako su današnji događaji u Sarajevu, Tuzli, Zenici. Mostaru i ostalim gradovima u BiH predstavljali rušenje države.
Konferencija za novinare, međutim, nije organizirana u Centrali SDP-a, već u stambeno-poslovnom objektu “Villa Park”.
34sf4drgu67d25

#590 Re: PROTESTI!!!

Post by 34sf4drgu67d25 »

StupskaBitanga

#591 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Bansky to sam maloprije i rekao
Butmiran

#592 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

Ja se od Klixa ne nadam uopšte da će objaviti ove slike. Od početka protesta su toliko promijenili priču da mi se zgadio portal.
Eniac

#593 Re: PROTESTI!!!

Post by Eniac »

Shtela wrote:Jah eto izbrisat ce BiH jer se zapalilo nekoliko papira,a da niko ne zna ni kojih.Nesto sumnjam da je rodni list BiH tamo bio :D
Zamisli da tebi neko provali u kucu i zapali dokumentaciju tvoje porodice. Recimo imas jednu jedinu fotografiju nekog pretka sa kraja 19-og ili pocetka 20-og vijeka i neko ti je zapali. Ili ti zapali povelju koju je tvoj cukundeda nekada primio za neko dobro djelo. Ili... Da li bi ti nastavio zivjeti i poslije toga. Naravno da bi. Da li bi ti bilo svjedeno? Naravno da ne bi. Da li bi to osiromasilo istoriju tvoje porodice? Naravno da bi.

Ali sta te briga, nije tvoje, a ko jebe drzavu i njenu istoriju, zar ne?
Last edited by Eniac on 08/02/2014 18:21, edited 2 times in total.
gnjev

#594 Re: PROTESTI!!!

Post by gnjev »

Posaljite Radoncicu slike
Janjicar

#595 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Butmiran wrote:Ja se od Klixa ne nadam uopšte da će objaviti ove slike. Od početka protesta su toliko promijenili priču da mi se zgadio portal.
I meni ako vjerujes.
Havatar

#596 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

Eniac wrote:
Shtela wrote:Jah eto izbrisat ce BiH jer se zapalilo nekoliko papira,a da niko ne zna ni kojih.Nesto sumnjam da je rodni list BiH tamo bio :D
Zamisli da tebi neko provali u kucu i zapali dokumentaciju tvoje porodice. Recimo imas jednu jedinu fotografiju nekog pretka sa kraja 19-og ili pocetka 20-og vijeka i neko ti je zapali. Ili ti zapali povelju koju je tvoj cukundeda nekada primio za neko dobro djelo. Ili... Da li bi ti nastavio zivjeti i poslije toga. Naravno da bi. Da li bi ti bilo svjedeno? Naravno da ne bi. Da li bi to osiromasilo istoriju tvoje porodice? Naravno da bi.

Ali sta te briga, nije tvoje, a ko jebe drzavu i njenu istoriju, zar ne?
Jeste njegovo ali on to ne shvata
Nero Histrion

#597 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

Banksy wrote:
Nero Histrion wrote:

ima se more se
TV1 tehničko-tehnološka baza za realizaciju programa uspostavljena je u objektu Vila Park u Sarajevu.

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija izjavio je sinoć na vanrednoj konferenciji za novinare kako su današnji događaji u Sarajevu, Tuzli, Zenici. Mostaru i ostalim gradovima u BiH predstavljali rušenje države.
Konferencija za novinare, međutim, nije organizirana u Centrali SDP-a, već u stambeno-poslovnom objektu “Villa Park”.
:lol: :lol: :lol: Logicno!
Butmiran

#598 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

gnjev wrote:Posaljite Radoncicu slike
Ja mu mogu samo sliku ki*e poslati. :D
staradis

#599 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

klix je opet zakao, dosta laznih informacija, nedostupan je bio dosta i slicno
hAZNADAR

#600 Re: AW: PROTESTI!!!

Post by hAZNADAR »

IDontCare wrote:
newlevel wrote:Ko ce snositi nastalu stetu, hoceli oni sto su razbijali, ili ce to opet obicni narod, tako sto ce smanjiti broj stipendija, poskupiti struju, vodu, plin, hranu par procenata ?

Sent from my Nokia 3310
stisnut malo tuzilastvo da radi svoj posao, dosta da jedan 'ugledni' politicar vrati ono ukradeno i eto ti obnove tih zgrada.
Joj sto ti racunica i ekonomija idu od ruke,... i te pokradene pare su kao dovoljne da se pomogne armiji nezaposlenih,.. koliko je to para pokradeno,... da nije slucajno plata od par milja i da svaki funkcioner vrati odredjeni procent za ovih godina pa je sve to kao brdo love koja ce preporoditi zemlju i industriju?

Mojne ekonomski razloga jer su protesti samo bosnjacki i odraz bosnjacke svijesti. I drugima je ekonimija u qrcu pa ne ruse svoje zgrade.

I neprestano isticanja plata funkcionera samo pokazuje da vam je zavist glavni motiv.

Prica o ekonomiji ne pije vode dokle god su protesti samo bosnjacki. Razlozi su dakle specijalno bosnjacke prirode.
Post Reply