Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
Black111

#576 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Hafis wrote:Meni se čini da nisu svjesni da su upravo oni ti koji bi trebali kmečati :)
Pa ja sta rade nego kmece. Kmece na Cetnitet, kmece na Hercegovce, kmece na puno vise stvari od bilo kog drugog.
Samo stvar je u tome kad Hrvati kazu da su im prava negdje ugrozena onda je to od Bosnjaka okarakterizirano kao "kmecanje", a kad su Bosnjacima negdje ugrozena prava onda je to borba protiv fasizma i borba za postenje. :D

Eno ti primjeri skola. Dok kmece kako im djeca moraju uciti na srpskom, od srpskih nastavnika, niko ne vidi problem sto ne bosnjacka djeca uce bosanski od bosnjackih nastavnika. Dok im je, da stvar bude jos ludja, pak "fasizam" u Hercegovini gdje postoje "dvije skole pod jednim krovom" i gdje svako uci ono sto zeli. Kme, kme, kme... :D
Itakoto

#577 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

:shock:

Ovdje se vise ne zna nit' ko pije nit' ko placa. Totalna balkanizacija teme, dakle u se' i u svoje kljuse. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#578 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Chmoljo »

Mister Yes wrote:Iskoristio bih ovu prigodu da pozdravim odluku našeg štovanog moderatora da dopusti ovakav priliv mladeži sa juga. Otkako su ovdje njihov matični forum je praktično zamro. Mislim da se radi o dobroj strateškoj odluci jer ovdje su bar koliko toliko kulturni u izričaju što globalno gledano doprinosi povećanoj kulturi interneta kao takvog.

Chmoljo 12 points :thumbup:
ne baš... nekoliko trolova je odstranjeno. a i mnijem da forum takvima neće biti podoban dok ne bude šahara u pozadini. i dok ne dođe jutra i dana...

samo jebiga, forum nije predmet ustavnih promjena, ni političkih ucjena, a i malo sam nagluh, pa se ne čuju krikovi. tako da me živo zaboli šta momci sa juga misle.

:stidljiv:
Memory

#579 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Memory »

Bez uvrede za kolegu koji je otvorio ovu temu ali...

nisam upoznao i vidio veće licemjere od ovih Hrvata na bateriju u BiH. O kakvoj toj ugroženosti pričaju? Živim u Mostaru, ako je iko ugrožen onda su to Bošnjaci. Koje licemjerstvo prosipa Čović je za malu djecu. Procentualno ih ima najmanje u BiH, 10 - 15% koliko već i oni hoće da se svugdje upliću. Po toj logici će uskoro rat izbiti u Francuskoj ili Španiji. Svako ko živi u Mostaru, Čapljini, Širokom Brijegu itd može vidjeti ko je tu ugrožen, a ko ne. U Mostaru jedna strana Kalifornija, druga Pojas Gaze.

Krivo im što Bošnjaci biraju Komšića, wow, sigurno bi ona plavka nešto promijenila.

Makar Srbi otvoreno kažu da ne vole BiH, a ne kao ovi licemjeri koji svako malo čekaju da ti nož u leđa zabiju. Vuk dlaku menja ali ćud nikada, bilo i biće.

I na kraju svega ovo je čisto prosipanje šuplje priče kao referendum legendarnog debeljka Krmenka dodika sa malim d. Narod se hrani politikom samo da se ne priča o nezaposlenosti i važnijim stvarima.
Black111

#580 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Memory wrote:Bez uvrede za kolegu koji je otvorio ovu temu ali...

nisam upoznao i vidio veće licemjere od ovih Hrvata na bateriju u BiH. O kakvoj toj ugroženosti pričaju? Živim u Mostaru, ako je iko ugrožen onda su to Bošnjaci. Koje licemjerstvo prosipa Čović je za malu djecu. Procentualno ih ima najmanje u BiH, 10 - 15% koliko već i oni hoće da se svugdje upliću. Po toj logici će uskoro rat izbiti u Francuskoj ili Španiji. Svako ko živi u Mostaru, Čapljini, Širokom Brijegu itd može vidjeti ko je tu ugrožen, a ko ne. U Mostaru jedna strana Kalifornija, druga Pojas Gaze.

Krivo im što Bošnjaci biraju Komšića, wow, sigurno bi ona plavka nešto promijenila.

Makar Srbi otvoreno kažu da ne vole BiH, a ne kao ovi licemjeri koji svako malo čekaju da ti nož u leđa zabiju. Vuk dlaku menja ali ćud nikada, bilo i biće.

I na kraju svega ovo je čisto prosipanje šuplje priče kao referendum legendarnog debeljka Krmenka dodika sa malim d. Narod se hrani politikom samo da se ne priča o nezaposlenosti i važnijim stvarima.
Jebote, pa ovo je smijesno. :D Alo, mi pricamo o politickoj ugorozenosti i preglasavanju. To sto "vasa" strana izgleda kao pojas Gaze nije do "Hrvata na baterije" vec nesposobnosti patriJota na baterije. Manje dzamijanja, a vise rada pa mozda nece liciti na pojas Gaze. :wink:

to nije mjesanje krusaka i jabuka, vez jabuka i baba.
Black111

#581 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

Chmoljo wrote:
Mister Yes wrote:Iskoristio bih ovu prigodu da pozdravim odluku našeg štovanog moderatora da dopusti ovakav priliv mladeži sa juga. Otkako su ovdje njihov matični forum je praktično zamro. Mislim da se radi o dobroj strateškoj odluci jer ovdje su bar koliko toliko kulturni u izričaju što globalno gledano doprinosi povećanoj kulturi interneta kao takvog.

ne baš... nekoliko trolova je odstranjeno. a i mnijem da forum takvima neće biti podoban dok ne bude šahara u pozadini. i dok ne dođe jutra i dana...

samo jebiga, forum nije predmet ustavnih promjena, ni političkih ucjena, a i malo sam nagluh, pa se ne čuju krikovi. tako da me živo zaboli šta momci sa juga misle.

Posteno i objektivno. :D Zivjela modratura! :D a ovi sto ljude non stop vrijedjaju i nazivaju kockoglavim to nikom nista, oni valjda doprinose kvalitenoj raspravi.
Memory

#582 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Memory »

Kakve džamije spominješ? Niti jedna džamija se nije napravila u Mostaru nakon rata, samo se obnovila, jasno Harvey Dent ili ti ga Two - face 8-)

Mostar je jedan grad i sve treba da bude ravnopravno. Jesu li ti patrioti gradili pluseve po brdima i crkve na koju mnogi svećenici nisu ponosni jer se "u inat" gradila. Plus se napravio radi tolerancije, plakao sam na komentar nacionaliste koji se predstavlja kao veliki vjernik i zaštitnik katoličke crvke u Mostaru.

Momak je pravi pokazatelj njihove "priče".

Političke ugroženost, 1 Bošnjak, 1 Srbin, 1 Hrvat. Najmanje Hrvata i većina ih je zaposlena. Tu šuplju priču koju učiš na skupovima hdz-a malim slovima of course prosipaj nekom drugom :wink:
mO k3

#583 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by mO k3 »

Chmoljo wrote:

Cijenjeni, pokvariste nam PARTY :D

A tek počelo zabavno da bude :)
Black111

#584 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Black111 »

nisam mislio doslovno na gradjenje dzamija, vec manje price u prazno a vise rada i nece liciti na pojas Gaze. Dakle, ti brkas pricu o polticikoj ugrozenosti (preglasavanje, nametanje itd.) s ekonomskom situacijom Bosnjaka u istocnom Mostaru itd...

Ne znam sta bi, hoces da vam neko novce salje? Proslo je vrijeme sadake. Nema vise. Sta se samo slilo u Srebrenicu i sl. mjesta pa i danas izgledaju, 20 godina nakon rata kao da su prosla nuklearnu katastrofu. Treba raditi. tu su Hercegovci, tj. Hrvati Hercegovine (a i Bosne) ipak u elementu. Jos jedan razlog za Trecim. :D
Memory

#585 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Memory »

Odličan ti je smajli na kraju. S njim si objasnio svoj post u cijelosti!
Skijaš

#586 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

Black111 wrote:nisam mislio doslovno na gradjenje dzamija, vec manje price u prazno a vise rada i nece liciti na pojas Gaze. Dakle, ti brkas pricu o polticikoj ugrozenosti (preglasavanje, nametanje itd.) s ekonomskom situacijom Bosnjaka u istocnom Mostaru itd...

Ne znam sta bi, hoces da vam neko novce salje? Proslo je vrijeme sadake. Nema vise. Sta se samo slilo u Srebrenicu i sl. mjesta pa i danas izgledaju, 20 godina nakon rata kao da su prosla nuklearnu katastrofu. Treba raditi. tu su Hercegovci, tj. Hrvati Hercegovine (a i Bosne) ipak u elementu. Jos jedan razlog za Trecim. :D
Spominjanjem Trećeg otežavaš Hrvatima, ne možeš ljudima gurati prst u oko a očekivati da uvaže ono što tebe žulja.
Hafis

#587 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

"Memory"
Bez uvrede za kolegu koji je otvorio ovu temu ali...

Vidiš, imali smo ovje jednog hercegovca_emila pravog, poslijeratnog naturaliziranog Mostarca, koji je pričao sasvim drugu priču. Po njegovim izjavama patriotsko preuzimanja te ''Kalofornije'' , to jest tih tzv. 25% je pitanje mjeseci. I čovjek kaže da inače sve to nekako preživljava nadničenjem i dikelanjem u Opuzenu i mistrijanjem u Dubrovniku. Tako da ja ne bih baš to gledao tako jednoobrazno.
Da uozbiljim: dosta se stvari zaista može pripisati i nejednakoj startnoj poziciji dijelova gradau obnovi nakon rata. Međutim, pošto je prošlo ipak 20 godina, uzrok se u velikoj mjeri može i pripisati i mentalitetu ali i razlici u poslovnoj umješnosti, i osjećaju za biznis...i na žalost - pomalo zabrinjavajućoj psihologiji svojevoljnog geta.
Misliš li ti da bi Titova ulica(kao Hirošima) i onih nekoliko, već godinama ''započetih'' objekata i danas onako izgledali da su kojim slučajem na ''desnoj'' strani? ili barem da se steknu normalni politički uvjeti da se kapital bez ikakvog ''štrecanja'' od ''ekstraturbopatriota'' prebaci s jedne strane na drugu.
Barem bi bio mir u kući, i ako ništa ne bi Čova imao ovako jake karte u rukama, koje fakat ima, slagali se ili ne ovi likovi ovdje .
Hvala na mišljenju.
Last edited by Hafis on 28/01/2014 00:03, edited 1 time in total.
Memory

#588 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Memory »

Evo ludog konja, bez uvrede samo sam mu preveo nik na naš, bosanski jezik :)
Aspekt

#589 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Aspekt »

Hlapoje wrote:
bh.tornjak wrote:citam ..citam...i mislim na ona vremena kad mi se rodjaci spremise i zapucase u Hrvatsku ...dobrovoljno odose (zamalo i ja sa njima)...
jedan izadje iz rata kao bojnik HV-a...a drugi kao invalid,nasla ga granata u Vukovaru...odvali mu junacku desnicu ruku,braneci Hrvatski grad-heroj....a BOSNJACI :shock: :shock: :shock:
bijahu tada dobri,ne bijahu tada ni islamisti,ni fundamentalisti...niti pogani, prljavi,lojavi TURCI......
kao i HILJADE drugih BOSNJAKA...koji stadose na branik R.Hrvatske kao pripdnici HV,HOS-a,ZNG-e....i odbranise,oslobodise R.Hrvatsku....jerbo je trebalo pomoci susjedima .

Sada bi zelio da pitam:
Gdje bijahu tada ovi Internet pametnjakovici, veliki Hrvati,"branioci"....koji pljuju po bilo cemu (i svacemu) sto asocira na Bosnjaka....gdje ste bili ...misevi...ha....?

sram da vas bude.....pljujete po narodu koji je dao veliki doprinos u osamosaljenju,oslobadjanju i odbrani REPUBLIKE HRVATSKE...
Kažu da se Izet Nanić istakao u borbama za Vukovar.
A ja cuo da je Janko Bobetko izgubio jaje i obraz braneci Gornji Vakuf od Kineza
Memory

#590 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Memory »

@Hafis

Nema na čemu, samo sam istinu napisao.

Makar mir u kući :) Svi da popuštaju, da se udovolje strasti Čovića kao da je BiH Sharon Stone pa je mogu "oplođivati" kako žele, ma daj drug, ne budi naivan.

Kolega, uvažavam tvoje mišljenje, prvi si od mog prvog posta na ovoj temi koji je to uspio. Vidim da pokušavaš biti objektivan ali i sam znaš da je Mostar specifičan po mnogim stvarima, gradonačelnik pa dalje. Prvo i osnovno, u Mostaru nisu svi ravnopravni, u Mostaru se ne gledaju ljudi, nego imena, prezimena i vjera što je pokazatelj da i dalje živimo u srednjem vijeku.
Aspekt

#591 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Aspekt »

Black111 wrote:
Hafis wrote:Meni se čini da nisu svjesni da su upravo oni ti koji bi trebali kmečati :)
Pa ja sta rade nego kmece. Kmece na Cetnitet, kmece na Hercegovce, kmece na puno vise stvari od bilo kog drugog.
Samo stvar je u tome kad Hrvati kazu da su im prava negdje ugrozena onda je to od Bosnjaka okarakterizirano kao "kmecanje", a kad su Bosnjacima negdje ugrozena prava onda je to borba protiv fasizma i borba za postenje. :D

Eno ti primjeri skola. Dok kmece kako im djeca moraju uciti na srpskom, od srpskih nastavnika, niko ne vidi problem sto ne bosnjacka djeca uce bosanski od bosnjackih nastavnika. Dok im je, da stvar bude jos ludja, pak "fasizam" u Hercegovini gdje postoje "dvije skole pod jednim krovom" i gdje svako uci ono sto zeli. Kme, kme, kme... :D

uuuh jebote koji tekst , smrzoh se od ovoga brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hallo Dretelj ovdje Heliodrom sta ima u Ahmicima , ima li koja beba da je prezivjela :evil:
vee-jay

#592 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by vee-jay »

izbori :| :( :run:
Skijaš

#593 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

Crazy Horse wrote:
Skijaš wrote:
Black111 wrote:nisam mislio doslovno na gradjenje dzamija, vec manje price u prazno a vise rada i nece liciti na pojas Gaze. Dakle, ti brkas pricu o polticikoj ugrozenosti (preglasavanje, nametanje itd.) s ekonomskom situacijom Bosnjaka u istocnom Mostaru itd...

Spominjanjem Trećeg otežavaš Hrvatima, ne možeš ljudima gurati prst u oko a očekivati da uvaže ono što tebe žulja.
O kakvom guranju prsta u oko pricas? Kakve su ovo teze uopce? Spominjanje temeljnog prava guranje prsta u oko??
Treći nije temeljno pravo. Ako si se ti odrekao dijelova zemlje, ne možeš to očekivati i od drugih.
Aspekt

#594 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Aspekt »

Black111 wrote:
Memory wrote:Bez uvrede za kolegu koji je otvorio ovu temu ali...

Jebote, pa ovo je smijesno. :D Alo, mi pricamo o politickoj ugorozenosti i preglasavanju. To sto "vasa" strana izgleda kao pojas Gaze nije do "Hrvata na baterije" vec nesposobnosti patriJota na baterije. Manje dzamijanja, a vise rada pa mozda nece liciti na pojas Gaze. :wink:

to nije mjesanje krusaka i jabuka, vez jabuka i baba.
Ovi su meni ,, legende ,, sto covjeka oslojavljavaju sa VI -----ne kao postovanje nego kao NAROD . Heeeej torane jednog covjeka zvati narodom . Vi Kinezi ....a ima ih bilion i pol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tito ustani i rikni nesto
hazbi

#595 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by hazbi »

neće biti 3 entiteta i TOČKA

a ako ipak bidne jer ovdje se često do podne mislilo OVAKO a od podne ONAKO ima da skupim raju iz mahale i da se odcjepimo do sabaha od ostatka BiH.....

pa cete nam svi zajedno placati i drumarinu,kisik koji udisete dok prolazite,ima da vam talimo i vinjete,naplacivacemo vam i pogled dok prolazite kroz mahalu....a o carinskom pregledu gepeka,vozila,kamiJona i da ne govorim......

:izet: naravno nejma govora da ce neko moc dobit u nasoj mahali radnu jal turisticku vizu...
Itakoto

#596 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

Nijedan konstruktivan prijedlog, pokusaj kompromisa... samo supljak, prosipanje zuci, dizanje tenzija, spominjanje zlocina. :roll:
Aspekt

#597 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Aspekt »

Meni svaki dan stanovnici Listice uplate na conto tisucu BOSANSKIH Maraka . Ali, kazu pod uvjetom da na sljedecim izborima glasam za treci . Hocu velim , nema problema , tri prsta , treci prst , treci .....a nikad kraj mojoj sreci :twisted: :P
Hafis

#598 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Memory wrote:@Hafis

Nema na čemu, samo sam istinu napisao.

Makar mir u kući :) Svi da popuštaju, da se udovolje strasti Čovića kao da je BiH Sharon Stone pa je mogu "oplođivati" kako žele, ma daj drug, ne budi naivan.

Kolega, uvažavam tvoje mišljenje, prvi si od mog prvog posta na ovoj temi koji je to uspio. Vidim da pokušavaš biti objektivan ali i sam znaš da je Mostar specifičan po mnogim stvarima, gradonačelnik pa dalje. Prvo i osnovno, u Mostaru nisu svi ravnopravni, u Mostaru se ne gledaju ljudi, nego imena, prezimena i vjera što je pokazatelj da i dalje živimo u srednjem vijeku.
Na žalost tako je.
vidiš, ponekad se uhvatim u razmišljanju da mi ono predratno sjećanje samo smeta...to jest samo mi nanosi određenu bol. Lako je danas ovoj generaciji stasaloj nakon rata..njima je ovo sve normalno jer i ne znaju za drugačije. Možda je tako i bolje. Dok nas jebe prošlost i stalno uspoređivanje s nečim od ranije...a ni nalik na ono. Danas materijalno Kudikamo bolje živim, ali bih sutra pristao da se vrati ono staro, pa makar sve ispočetka pravio.
U mene ti je ona Bajagina: Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu...neke stvari jednostavno ne možeš nadoknaditi. džaba skajpovi, whats app, viberi...samo ti razbiju i ono malo romantike koje gajiš negdje duboko u sebi.

E jest me puklo nešto noćas (za forumaše iz visinskih krajeva - noćas je mirna, zvjezdana i relativno blaga noć u Mostaru). Gdje smo ono stali...aha treći :)
Skijaš

#599 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

Crazy Horse wrote:
Skijaš wrote: Treći nije temeljno pravo. Ako si se ti odrekao dijelova zemlje, ne možeš to očekivati i od drugih.
Jest u krivu sam, jer je puno samoopredjeljenje to, a ovo je manje od toga
Ne možeš se ti samoopredjeljivati oko statusa nečeg što je zajedničko, a Stolac, Livno i Glamoč su zajednički. Kao i Kiseljak, Fojnica, Vitez itd.
Naravno da sam se odrekao
I to je OK. Ali nemaš pravo druge tjerati na to. Ti možeš recimo reći kako Bugojno više nije tvoje koliko i nekog Bošnjaka, to je pogrešno ali možeš. Ono što ne možeš je reći nekom Bošnjaku u Stocu da Stolac nije jednako njegov koliko i tvoj. Razumiješ ?
Aspekt

#600 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Aspekt »

hazbi wrote:neće biti 3 entiteta i TOČKA

a ako ipak bidne jer ovdje se često do podne mislilo OVAKO a od podne ONAKO ima da skupim raju iz mahale i da se odcjepimo do sabaha od ostatka BiH.....

pa cete nam svi zajedno placati i drumarinu,kisik koji udisete dok prolazite,ima da vam talimo i vinjete,naplacivacemo vam i pogled dok prolazite kroz mahalu....a o carinskom pregledu gepeka,vozila,kamiJona i da ne govorim......

:izet: naravno nejma govora da ce neko moc dobit u nasoj mahali radnu jal turisticku vizu...
Treci stize skupa sa 30 - tim februarom , u sestak , godine nemoguc, i dana izmisljenoga . A to je prekjucer . :P
Post Reply