Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
radostan dan wrote:zimi smo voljeli igrati noćni fudbal, po snijegu kad dobro napada, pa ga utabaš preko dana i naveče dođeš...
one čini mi se jugoplastikine lopte - derby-, zvali smo ih derbuše, kafenkaste, ličile na vaterpolo lopte, e one su bile idealne za snijeg.
manjeg obima od polufudbala, lakše a više plastike u njima pa brže piče po snijegu...uhhh, to su bili okršaji do zadnjeg atoma.
Ali vazda ispuhane, samo u prodavnici tvrde
jebo sliku svoju, svega se sjećaš...
sjećaš li im se specifičnog mirisa?
Last edited by radostan dan on 24/01/2015 22:31, edited 1 time in total.
radostan dan wrote:zimi smo voljeli igrati noćni fudbal, po snijegu kad dobro napada, pa ga utabaš preko dana i naveče dođeš...
one čini mi se jugoplastikine lopte - derby-, zvali smo ih derbuše, kafenkaste, ličile na vaterpolo lopte, e one su bile idealne za snijeg.
manjeg obima od polufudbala, lakše a više plastike u njima pa brže piče po snijegu...uhhh, to su bili okršaji do zadnjeg atoma.
Ali vazda ispuhane, samo u prodavnici tvrde
jebo sliku svoju, svega se sjećaš...
sjećaš li im se specifičnog mirisa?
uh, on baš pamti džaju...ja tek kroz maglu, i to kad se vratio iz francuske, mislim da je odigrao još jedu sezonu u cz...dal 77-me ili 78-me slagaću, tek sam počeo da pratim fudbal.
uh, on baš pamti džaju...ja tek kroz maglu, i to kad se vratio iz francuske, mislim da je odigrao još jedu sezonu u cz...dal 77-me ili 78-me slagaću, tek sam počeo da pratim fudbal.
Ma jasta. Dzajic mu je bog. Mislim da vise njega voli nego mene
Pamti i reprezentativce i nastupe Jugoslavije, pravo dobro. Ne znam tacno koji je Mundijal prvi pratio. 1978 je bio student hehe.
Inace Ivici Osimu je licno rekao da misli da se Jugoslavija ne bi raspala da je Hadzibegic pogodio penal
moćno....
al nije samo hadžija fulao.
a fulao je i osim sa šabanom što ga nije mjenjao nakon prvog žutog...i fulao je još u par imena na toj utakmici, kao i sa nijemcima i kolumbijom.
to je sve. ostalo je dobro uradio, i prije i poslije sp...
a ko zna, možda je stari u pravu, kod nas su uvjek iracionalne stvari donosile prevagu.
edit-
argentina je bila 1978. mario kempes i ti fazoni...
radostan dan wrote: moćno....
a fulao je i osim sa šabanom što ga nije mjenjao nakon prvog žutog...i fulao je još u par imena na toj utakmici, kao i sa nijemcima i kolumbijom.
a ko zna, možda je stari u pravu, kod nas su uvjek iracionalne stvari donosile prevagu.
edit-
Kaze da se derao na tv da izvadi Sabanadzovica I kad je usao Brnovic da se Mali Zeleni nije vidio
edit-
Kaze da se derao na tv da izvadi Sabanadzovica I kad je usao Brnovic da se Mali Zeleni nije vidio
Veze nema ko ni ti. Sabanadovic je bio najbolji igrac poslje Piksija. Zuti i vadenje je nesto drugo
ja sam i shvatio da je zbog žutog -navijao- da da šaban izađe...
a jest činjenica da se -guto- nije vidio...dal je do njega ili do tandema šaban/brnović, ne bi znala kasti...
a vidi kako se to refiku vratilo...taj crveni, tragedija...a godinu dana kasnije, 91. nije bio standardan u cz, ispadne radinović (kartoni), i šaban odigra finale kupa šampiona.
a zamalo glavu ne izgubi u prvom meču protiv želja...
radostan dan wrote:ja sam i shvatio da je zbog žutog -navijao- da da šaban izađe...
a jest činjenica da se -guto- nije vidio...dal je do njega ili do tandema šaban/brnović, ne bi znala kasti...
a vidi kako se to refiku vratilo...taj crveni, tragedija...a godinu dana kasnije, 91. nije bio standardan u cz, ispadne radinović (kartoni), i šaban odigra finale kupa šampiona.
Radosni
Ma ja, kaze rista "smrdila je situacija zestoko na crveni karton"
Uvijek istice da je igrac koji je preuzeo cuvanje Maradone-Brnovic (hm je li to onaj Branko Brnovic sto je igrao 1998 u Francuskoj za SR Jugoslaviju koju je vodio Santrač?) bio na visini zadatka.
Za ostale pojedinosti ne znam, osim da je starom uvijek drago istaci cinjenicu da je Bajern nastradao od Crvene Zvezde, jer sam ja veliki navijac doticnog
_BataZiv_0809 wrote:
Uvijek istice da je igrac koji je preuzeo cuvanje Maradone-Brnovic (hm je li to onaj Branko Brnovic sto je igrao 1998 u Francuskoj za SR Jugoslaviju koju je vodio Santrač?) bio na visini zadatka.
ne, to mu je brat...taman se otarasili braće vujovića, eto ti braće brnovića...
Za ostale pojedinosti ne znam, osim da je starom uvijek drago istaci cinjenicu da je Bajern nastradao od Crvene Zvezde, jer sam ja veliki navijac doticnog
kako možeš za nijemce i i talijane navijati?
doduše, ovaj gvardiolin se i može gledati...
edit-
Veze nema ko ni ti. Sabanadovic je bio najbolji igrac poslje Piksija. Zuti i vadenje je nesto drugo
Kaze meni Englez (ono igrali bilijara) prije par godina, onaj vas trener je izgubio tekmu protiv Argentine, zato sto nije zamijenio onog igraca na Maradoni, poslije zutog kartona cega se oni sve sjecaju
ma izgubio je zbog toga, izgubio je što nije više koristio neke mlađe, itd, itd...
a opet, bez njega, niti bi vidjeli italiju, niti bi za ep 1992 drali u kvalifikacijama. tako da...iznivelisano je sve to.
a sjeća li se englez maura ravnića u beogradu i jebenog vujovića u londonu?
radostan dan wrote:ja sam i shvatio da je zbog žutog -navijao- da da šaban izađe...
bio sam na toj utakmici na Grbavici,kad su mu čupali jezik
radostan dan wrote:ma izgubio je zbog toga, izgubio je što nije više koristio neke mlađe, itd, itd...
a opet, bez njega, niti bi vidjeli italiju, niti bi za ep 1992 drali u kvalifikacijama. tako da...iznivelisano je sve to.
a sjeća li se englez maura ravnića u beogradu i jebenog vujovića u londonu?
Da su igrali ti mladi miljenici prosli bi ko u Spaniji. On je imao recept i on je gazio.
A Sabanadovic je fantasticno odigrao svjetsko.
P. S
I Elznera u Beogradu. Dotad frajer bio Barezi.
Zlatko u Londonu
bio sam na toj utakmici na Grbavici,kad su mu čupali jezik
igrači se za glavu hvatali
Bio sam i ja, u nesvjesti ga odvezli u bolnicu, srecom sve dobro ispade.
dva put sam povraćao od muke zbog fudbala...i oba puta je tu šaban.
jednom direktno, zbog ovog što sad pričamo...mislio sam -ode čovjek.
drugi put indirektno, zvezda -briž, šaban ušao i obrnuo utakmicu.
revanš - znači 4-0 za briž...nije problem u rezultatu, nego u bijednoj igri komplet tima.
radostan dan wrote:elsner bio bog dvije godine u yu ligi, al ne moŠ zajeca istrošenog preskočiti da si pita...i jeba ga to u beogradu, i kraj, ćao amore...
Da su igrali ti mladi miljenici prosli bi ko u Spaniji.
ne miljenici nego mlađi, ne svi nego par...uostalom, to je i on skontao odmah poslije 1-4 protiv danke dojčland, ali nije išao do kraja.
On je imao recept i on je gazio.
jeste...ja samo kažem da je trebao više rizikovati. isplatilo bi se. pogotovu protiv argentine.
Ne slazemo se ali haj. Lako je poslje bitke, nije to egzaktna nauka, pola je balans, feeling, psihologija. Kako bi ti drugi igraci uticali na grupu itd itd
Zajec je bio potrosen 83-e a ne tad
stakasa wrote:
Ne slazemo se ali haj. Lako je poslje bitke, nije to egzaktna nauka, pola je balans, feeling, psihologija. Kako bi ti drugi igraci uticali na grupu itd itd