Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#576 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by uglavnomja »

Avetinho wrote:
drugi profil wrote:Evo danas godisnjica krunisanja kralja. Narod koji postuje svoje danas bi imao neki sabor, svecanost, igrokaz...
Nema veze sa "piramidom", ali pokazuje koliko je nama samima bitna historija. Promocija kraljevstva i promjena nase svijesti da je TO sjeme nase drzave i nacije. U tom smislu svaka promocija je u nasme interesu a direktno je kontra interesa onih koji negiraju i ovu drzavu i njenu naciju.
Eto Svemirko kopa vec 8 godina. Kako je on doprinio da narod zna o godisnjici? Blage veze nema. Ali nekako po tvojoj prici i ostalih Svemiraca, on je kao glavni sto slavimo srednjevjekovnu Bosnu.

krunisanje je simbolican cin koji se odrzao u crkvi. bas nikakve veze nema sa kopanjem ili arheologijom.
drug_profi

#577 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Odustajem.
Ljudi mi prisivaju nesto sto niti zastupam niti govorim. Eto vas tamo. Uzivajte.
uglavnomja

#578 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by uglavnomja »

sad je svemirko kriv sto prosjecnog bosanca i pripadajucu mu vlast boli tuki za prvog kralja :-)

dakle, jedan dio objasnjenja je ovdje:

"Tvrtka je okrunio poglavar koji nije bio podložan ni katoličkoj ni pravoslavnoj crkvi, a kada je riječ o bošnjačkoj komponenti, koja još najviše polaže pažnju na takve događaje, onda ćemo vidjeti da nema političkih baštinika bosanskog srednjovjekovnog kraljevstva i bosanskog političkog suvereniteta", zaključio je Lovrenović."

a onda - show!!! hodza akademik istoricar areheolog ... strucnjak za pretvaranje bosanskog u bosnjacko, cak i kad je besmisleno da besmislenije ne moze biti.

"Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK) Mustafa Cerić posjetio je danas visočko naselje Arnautovići gdje je na današnji dan 1377. godine krunisan bosanski kralj Tvrtko I Kotromanić.

Obilježavanju tog datuma prisustvovao je manji broj ljudi, a Cerić je pozvao da narednih godina 26. oktobar okupi sve nosioce Zlatnog ljiljana, u Milima u Visokom, jer su, kako je kazao, ljiljani, nikli na tom mjestu.

"Osim što je Tvrtko I Kotromanić utemeljitelj kraljevstva, mene posebno impresionira što su ovdje nikli ljiljani koji su postali simbol nezavisnosti moderne države BiH od 1992. godine. Nakon referenduma zavijorila se zastava s ljiljanima koja je pokazala hiljadugodišnju nezavisnost države, a koja je i međunarodno priznata", rekao je Cerić. "

nikli ljiljani, tog dana i to bas tu, i zato su ginuli ljudi 90-ih godina ... :roll:

mislim, svemirko radi ono sto radi, mislim vise iz zeze, radoznalosti, uvjerenja, a ovaj premazani i namazani izofirani manipulator skuplja politicke poene i pare na izmisljotinama koje su besmislenije od najludje sesirkove price.
ali narod pusi sve, bitno je samo ko mu je dao da pusi ...
Avetinho

#579 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

uglavnomja wrote:sad je svemirko kriv sto prosjecnog bosanca i pripadajucu mu vlast boli tuki za prvog kralja :-)
{...} itd.
Kriv? Pa ovdje Svemiroljupci tvrde kako je zasluzan sto Bosnjo zna za Srednjevjekovnu Bosnu. Da ne bi Svemirka, ne bismo ni znali da ima Stari Grad na Visocici, jelde.

Onaj maloprije, sto odustaje od diskusije, koji ni sam ne vjeruje u Svemirkove lazi, i dalje misli kako je laganje dobra ideja: namami turiste na piramidiotluk, a onda im otkrij prave vrijednosti Bosne. Moj stari prijedlog i dalje stoji: nabavi pistolj, pa ih namami, pa u otimanje novcanika u mracnim ulicama. Na isto mu dodje.
uglavnomja

#580 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by uglavnomja »

Avetinho wrote:
uglavnomja wrote:sad je svemirko kriv sto prosjecnog bosanca i pripadajucu mu vlast boli tuki za prvog kralja :-)
{...} itd.
Kriv? Pa ovdje Svemiroljupci tvrde kako je zasluzan sto Bosnjo zna za Srednjevjekovnu Bosnu. Da ne bi Svemirka, ne bismo ni znali da ima Stari Grad na Visocici, jelde.

Onaj maloprije, sto odustaje od diskusije, koji ni sam ne vjeruje u Svemirkove lazi, i dalje misli kako je laganje dobra ideja: namami turiste na piramidiotluk, a onda im otkrij prave vrijednosti Bosne. Moj stari prijedlog i dalje stoji: nabavi pistolj, pa ih namami, pa u otimanje novcanika u mracnim ulicama. Na isto mu dodje.

malo brkas pojmove, menscini ...

kakva srednjovjekovna bosna sad u prici o sesirku odjednom? samo visoko i okolina piramida.

prosjecan bosanac zna za tvrtka! obaveza drzave je da obiljezava taj dan. zna se datum, mjesto i svi detalji vezani za krunisanje.

za stari grad u visokom nije znalo masa ljudi. mozda za pojam, ali za postojanje nekih kao iskopina, ne! e, tu je sesirkova zasluga za sirenje obrazovnih vidika prosjecnog bosanca. :D (a i to je obaveza drzave, ne sesirka)
Avetinho

#581 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

uglavnomja wrote:
Avetinho wrote:
{...} itd.

malo brkas pojmove, menscini ...

kakva srednjovjekovna bosna sad u prici o sesirku odjednom? samo visoko i okolina piramida.

prosjecan bosanac zna za tvrtka! obaveza drzave je da obiljezava taj dan. zna se datum, mjesto i svi detalji vezani za krunisanje.

za stari grad u visokom nije znalo masa ljudi. mozda za pojam, ali za postojanje nekih kao iskopina, ne! e, tu je sesirkova zasluga za sirenje obrazovnih vidika prosjecnog bosanca. :D (a i to je obaveza drzave, ne sesirka)
Tacno gdje vidis zaslugu Svemirka? Imas li neki link na clanak s njegove stranice o srednjevjekovnoj Bosni? Ili onako lupas bezveze. To sto covjek rovari po Visocici smatras dobrim potezom za upoznavanje bosanske istorije? A onda dodju ovdje i pricaju o glupim Amerikancima koji pohadjaju najbolje univerzitete na planeti, dok nama Bosnjama samo treba jednan Svemirko.
uglavnomja

#582 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by uglavnomja »

sto se palis bezze :shock:

smiri se i procitaj jos jednom.

ja ne kazem da je ovo dobar nacin za upoznavanje istorije, ali s obzirom da su zakazali oni koji su to trebali odraditi svemirko je ispao inicijator da je masa ljudi prvi put cula za stari grad u visokom. i nije svemirko pricao o tome, doslo je usput, najvise u vidu kritika onih koji su prvi ustali protiv svemirka, od budzetlija koji x godina znaju da iskopine propadaju, ali eto nema para u budzetu da se kupi bar najlona da se pokriju :roll: vazno je da ima za plate, to, regres, ... a semir je kriv za sve ostalo.

i nemoj siriti pricu na sredjovjekovnu bosnu, radi se samo o tom uskom lokalitetu i jednom nalazistu, spomeniku, ostacima, iskopini ... kako hoces.
Avetinho

#583 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

uglavnomja wrote:sto se palis bezze :shock:

ja ne kazem da je ovo dobar nacin za upoznavanje istorije, ali s obzirom da su zakazali oni koji su to trebali odraditi svemirko je ispao inicijator da je masa ljudi prvi put cula za stari grad u visokom. i nije svemirko pricao o tome, doslo je usput, najvise u vidu kritika onih koji su prvi ustali protiv svemirka, od budzetlija koji x godina znaju da iskopine propadaju, ali eto nema para u budzetu da se kupi bar najlona da se pokriju :roll: vazno je da ima za plate, to, regres, ... a semir je kriv za sve ostalo.

i nemoj siriti pricu na sredjovjekovnu bosnu, radi se samo o tom uskom lokalitetu i jednom nalazistu, spomeniku, ostacima, iskopini ... kako hoces.
Nema para izmedju ostalog zato sto ublehasi poput Svemirka pokupe lovu od korumpiranih politicara. Sjeca li se jos iko Mustafe Cerica, tadasnjeg reisa, sto si igrao kantice i lopatice po Visocici, ili Harisa Silajdjica koji je Svemirku porucio da se "ne obazire na kritike, dobro je za biznis". To je istsa banda koja prvo sebi gradi ville, a onda daje hohstaplerima da bagerisu po Starom Gradu, umjesto da obezbijede plate arheolozima i historicarima.

Arheolozi i historicari nisu biznismeni. Oni imaju samo jednu zadacu, da na svojoj bijednoj budjetskoj plati sacuvaju blago za sviju nas i nasu djecu i unuke i sve ostale koji ce poslije doci. Ti ljudi ne prodaju cevape i hamburgere i jeftine dzidze na pijaci. Za razliku od Svemirka koji je svoju doktorsku diplomu dobio po nepotizmu, ovi su je dobili po zelji za znanjem. Zemaljski Muzej nije zatvoren zato sto Zilka nema pojma, nego naprotiv, zato sto su tipusi poput Svemirka i Cerica i Silajdjica odlucili da je bolje ukrasti nego njegovati.
drug_profi

#584 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Avetinho wrote:

Obzirom da me prozivas na vrlo ruzan nacin, moram ti odgovoriti.
Ako je prevara i laz predstavljanje jedne definitvno interesantne destinacije (za alternativce) sa aspekta zvanicne nauke gdje ce jasno reci da se pored djelimicnih mjestimicno i vjestackih nasipa ne moze tvrditi da ima piramide, i da je sve vjerovatno bilo u svrhu odbrane kraljevskog grada, pa i ti tuneli, mada neki tvrde da je ima ali ne mogu dokazati, kako bi onda nazvao prodaju Koka kole, light cigara, sokova i vocnih bombona prepunih vjestackih boja i aroma, ili mozda religije? Sta je gore? Jel prevara kad ja gledam utakmicu, a bager mi zaklanja ekran?
Sad da zatrpas sve sto je Semir izrovio, ljudi ce dolaziti i otrpavati da vide i da pletu razne price globalne zavjere. Nece dolaziti zbog Tvrtkove rusevine nego zbog Semirovih rupa. Nema osnove za tvrdnju da nekog varas time sto mu pokusavas reci istinu iako je on dosao sa predubjedjenjem ili pretpostavkom ili iz radoznalosti bez cvrstog stava. Ne mozes ti to zaustaviti, zato budi pametan pa vidi kako to mozes iskoristiti na najbolji nacin. Nebitno je da li ih zanima Tvrtko, kraljevstvo i Bosna. Ostace mu negdje to i kreirace mu buduce stavove. Jel mislis da se sve one milijarde bacene na reklamiranja svega i svacega ne vracaju na neki nacin?
Ja ne mogu zaista biti jasniji, a sad stvarno prestajem sa naklapanjem jer sam rekao sto imam, a ko je kadar da razumije shvatio je vec.

J
Avetinho

#585 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Nekako mi lijepo pri dusi kad cujem da su Silajdzic i Ceric "alternativci".
uglavnomja

#586 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by uglavnomja »

Avetinho wrote:
uglavnomja wrote:sto se palis bezze :shock:

Nema para izmedju ostalog zato sto ublehasi poput Svemirka pokupe lovu od korumpiranih politicara. Sjeca li se jos iko Mustafe Cerica, tadasnjeg reisa, sto si igrao kantice i lopatice po Visocici, ili Harisa Silajdjica koji je Svemirku porucio da se "ne obazire na kritike, dobro je za biznis". To je istsa banda koja prvo sebi gradi ville, a onda daje hohstaplerima da bagerisu po Starom Gradu, umjesto da obezbijede plate arheolozima i historicarima.

Arheolozi i historicari nisu biznismeni. Oni imaju samo jednu zadacu, da na svojoj bijednoj budjetskoj plati sacuvaju blago za sviju nas i nasu djecu i unuke i sve ostale koji ce poslije doci. Ti ljudi ne prodaju cevape i hamburgere i jeftine dzidze na pijaci. Za razliku od Svemirka koji je svoju doktorsku diplomu dobio po nepotizmu, ovi su je dobili po zelji za znanjem. Zemaljski Muzej nije zatvoren zato sto Zilka nema pojma, nego naprotiv, zato sto su tipusi poput Svemirka i Cerica i Silajdjica odlucili da je bolje ukrasti nego njegovati.

ja govorim o periodu kad su prvi put spomenute piramide, prije reisa, harisa,... govorim o budzetskim arheolozima koji su kukali kako (zadnjih 15 godina prije pojave svemirka) nisu dobili ni marku da zastite spomenike. a nisu guzicom mrdnuli da nesto urade. ali im je semir dosao kao kec na 11 da ispa'nu u svim novinama. samo ih je budzet opet zahebao :mrgreen:

drugo, da li stvarno mislis da covjek sa ovakvom biografijom dolazi u bih da hapa sa budzeta neku crkavicu?

"Semir Osmanagić završio je u Sarajevu osnovnu školu te Drugu gimnaziju kao učenik generacije. U Sarajevu je stekao i visokoškolsko obrazovanje. Završio je uporedo dva fakulteta (Fakultet političkih nauka i Ekonomski fakultet), magistrirao međunarodnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu, te završio dvije godine Sociologije.

Poslovnu karijeru započeo je sredinom 1980-te u UNIS-u, korporaciji s 55.000 zaposlenih gdje je radio na poziciji istraživača u UNIS-ovom Institutu za strateško planiranje. Osnovao je 1999. godine vlastite kompanije za uvoz-izvoz u Sarajevu (Meteorit) i u Splitu (Meteorit 2).

Nakon preseljenja u Houston, radio je za proizvodnu kompaniju „Houston Protectors, Inc.“ kao generalni menadžer. Vlastitu kompaniju “Met Company, Inc.” osnovao je 1995. koja se bavi obradom i proizvodnjom metalnih dijelova za potrebe naftne, građevinske i ostalih industrija. Vlasnik je i „Met Holding Group, LLC“ u Houstonu. Bio je dugogodišnji član Odbora direktora neprofitne organizacije „Alliance for Multicultural Activities“ u Houstonu.[3]

Doktorsku disertaciju[4] odbranio je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na temu „Civilizacija Maja“. Disertacija je plod petogodišnjeg istraživanja civilizacije Maja u Hondurasu, Meksiku, Salvadoru, Belizeu i Gvatemali. U zaključku disertacije istakao je da „iskustva civilizacije Maja mogu ponuditi korisne modele razvoja Zapadnoj civilizaciji prije svega u pogledu balansiranog života na Planeti“.

Od 2009. član je Aleksandrijskog društva arheologa iz Egipta,[5] koje je osnovano 1895. i jedno je od najstarijih te vrste u svijetu.[6]

Primljen je 2009. za inozemnog člana Ruske akademije prirodnih nauka iz Moskve (RANS),[5] na osnovu otkrića bosanskih piramida i prahistorijskog tunelskog kompleksa u Visokom te dosljedne primjene multidisciplinarnih naučnih metoda u ovom geo-arheološkom projektu. Naučni tim Ruske Akademije prirodnih nauka obavio je detaljna geofizička, geohemijska i seizmička istraživanja na području Visokog, Vratnice i Zavidovića tokom 2007. i 2008. i o tome upoznao ruske akademike.[7]

Predaje na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini kao profesor antropologije[8], s posebnim osvrtom na prahistorijske megalitne fenomene na tlu BiH.[5]"

a da sad ocekujem komntare: 'ta ce on, kloc, hebo 2 fakulteta, magesterij i doktorat, i menadzersku poziciju, i akademska clanstva i profesorska zvanja ... :D

i vlastitu firmu koja se tamo nesto sa naftnom industrijom petlja, kokuzni je to pos'o :mrgreen:
VjecitiStudent

#587 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

Semirov smiješni narativ nazvan doktoratom nakon što ga je odbranio na Fakultetu političkih nauka (FPN i Maje :-) ) je samo još jedan od dokaza do koje je mjere krahirao naš obrazovni sistem i ništa više.
drug_profi

#588 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Avetinho wrote:Nekako mi lijepo pri dusi kad cujem da su Silajdzic i Ceric "alternativci".
Izvrces i sklapas kako tebi odgovara. To sam najcesce u raspravama sa zenama primjetio. Valjda nisi takva.
Uglavnom, tu negdje gore su i pitanja na koja nisi odgovorila i neke naznake za tebe da ti logika ne valja, odnosno da si namjerno nesto izvrnula, ali hajd.
Ne zamjeram, mozda su teski dani.
uglavnomja

#589 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by uglavnomja »

VjecitiStudent wrote:Semirov smiješni narativ nazvan doktoratom nakon što ga je odbranio na Fakultetu političkih nauka (FPN i Maje :-) ) je samo još jedan od dokaza do koje je mjere krahirao naš obrazovni sistem i ništa više.

ah, da ...

nema u bosni strucnjaka, osim forumskih, koji znaju da niko nista ne zna :D
drug_profi

#590 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

VjecitiStudent wrote:Semirov smiješni narativ nazvan doktoratom nakon što ga je odbranio na Fakultetu političkih nauka (FPN i Maje :-) ) je samo još jedan od dokaza do koje je mjere krahirao naš obrazovni sistem i ništa više.
Upravo. To je tek sramota.
Kopanje rupa i prodavanje prica nisu ni blizu .
Avetinho

#591 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Stvarno fino zvuci.

Predlazem ti da pazljivo provjeris linkove sa vikipedije. O Akademijama nauka i doktoratima. Narocito doktorat na temu civilizacije Maja na FPN u Sarajevu. Svugdje drugo naucna zajednica bi se pisala od smijeha na Svemirkov naucni rad. Ali valjda je nase seljacine lako ubijediti da si doktor.
uglavnomja

#592 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by uglavnomja »

drugi profil wrote:

znaci maje nisu postajele, izmislio ih semir, a ovi na fpn popusili :oops:
Avetinho

#593 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Ne nego Svemirkov mentor sa doktorske disertacije sve zna o Majama. Ili mozda zna Svemirkovog tatu. Ali to je isto.
Avetinho

#594 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Imam prijedlog. Ja sam procitao 3 svemirkove knjige, ne zato sto sam bio zaineresovan za njegove nebuloze, nego tek da znam o cemu pricam kad se upustim u diskusije poput ove.

Da li je iko drugi procitao ista? Bas me zanima, ako jeste, kakvi su utisci? Ja mislim da je lik idiot.
dustaban

#595 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

Stvarno covjek ovdje moze cuti nevjerovatne egzibicije!

"Osmanagic je zasluzan za pojacano interesovanje prema STVARNIM srednjovjekovnim spomenicima na podrucju Visokog"
:!: :!: :!:

How yes no, jednako kao sto je general Praljak zasluzan za pojacano interesovanje turista prema Starom mostu u Mostaru!
uglavnomja

#596 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by uglavnomja »

Avetinho wrote:Stvarno fino zvuci.

Predlazem ti da pazljivo provjeris linkove sa vikipedije. O Akademijama nauka i doktoratima. Narocito doktorat na temu civilizacije Maja na FPN u Sarajevu. Svugdje drugo naucna zajednica bi se pisala od smijeha na Svemirkov naucni rad. Ali valjda je nase seljacine lako ubijediti da si doktor.

a ti si upoznat sa njegovim doktoratom? procitao ga? nasao greske, nelogicnosti, neslaganje? inace ti si poznati autoritet u majologiji?
i naravno intimno poznajes druge naucne zajednice koje bi se pisale od smijeha :izet:

i ruska akademija nauka je grupa kloceva.

zavrsiti 2 faksa i magistrirati u onom sistemu, to je svaka budala mogla dok kazes keks, lakse nego danas kupit diplomu u kiseljaku.

i amerikanci, tamo nekom glupsonu dali da bude menadzer 8)
drug_profi

#597 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

uglavnomja wrote:
drugi profil wrote:

Ma kako ce braniti disertaciju na FPN u Sarajevu na temu o kojoj tu niko nema pojma? Sta god da je napisao njima je novost i otkirce.
A disertaciju nisam citao, a vjerujem da u njoj sigurno ima "energija", Plejada i sl.
drug_profi

#598 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Avetinho wrote:Imam prijedlog. Ja sam procitao 3 svemirkove knjige, ne zato sto sam bio zaineresovan za njegove nebuloze, nego tek da znam o cemu pricam kad se upustim u diskusije poput ove.

Da li je iko drugi procitao ista? Bas me zanima, ako jeste, kakvi su utisci? Ja mislim da je lik idiot.
Procitao sam mozda isto toliko. Slazem se u ovome sa tobom. Onu u kojoj pominej suplje planete i objasnjava gdje je ulaz, tu sam ostavio na pola,
Avetinho

#599 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

uglavnomja wrote:
Avetinho wrote:Stvarno fino zvuci.

a ti si upoznat sa njegovim doktoratom? procitao ga? nasao greske, nelogicnosti, neslaganje? inace ti si poznati autoritet u majologiji?
i naravno intimno poznajes druge naucne zajednice koje bi se pisale od smijeha :izet:

i ruska akademija nauka je grupa kloceva.

zavrsiti 2 faksa i magistrirati u onom sistemu, to je svaka budala mogla dok kazes keks, lakse nego danas kupit diplomu u kiseljaku.

i amerikanci, tamo nekom glupsonu dali da bude menadzer 8)
Kad vec pominjes rusku akademiju nauka, molim te provjeri o cemu se radi.

Niko mu nije "dao" da bude menadzer, i nije dobio posao na majologiji, nego zato sto je htio raditi. Ne razumijem o cemu pricas. Valjda mislis da se samo majolozi zaposljavaju po Americi. Nije. Njegov otac je bio neka zvecka prije, Svemirko je zavrsavao fakultete i nastelio "doktorat" na majologiji na FPN. Nidze veze, ali eto, ako ti mislis da su u nas najbolji strucnjaci za Maje, dobro.

Citao sam rad. Na nivou srednjoskolskog seminarskog. tipa -- bio sam tamo ukrao sam par artefakata, slikao sam kamerom gdje je zabranjeno, dizali su kamene blokove uz pomoc visokog C iz frulice.

Uostalom, nije da promovisem Svemirkove knjige, ali bar probaj procitati tri stranice bilo koje, pa ces vidjeti o kakvom se "strucnjaku" radi.
uglavnomja

#600 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by uglavnomja »

drugi profil wrote:
uglavnomja wrote:
drugi profil wrote: Upravo. To je tek sramota.

Ma kako ce braniti disertaciju na FPN u Sarajevu na temu o kojoj tu niko nema pojma? Sta god da je napisao njima je novost i otkirce.
A disertaciju nisam citao, a vjerujem da u njoj sigurno ima "energija", Plejada i sl.
aha, znaci vrtimo se u krug: ti znas da oni nista ne znaju, i istovremeno znas sta je pisalo u disertaciji, iako je nisi citao :D

logicno :P

gdje ce iko ista znati. u doba interneta, svega dostupnog ... ne prezentuje se doktorat na dotad "nevidjeno" profesorima. nego se dostavi puno ranije, da ljudi procitaju, nadju greske, isprave, provjere ... sam cin odbrane je rezultat svega toga.
zasto mislis da je bas svaki prof na fpn coban koji samo zna ovce brojati?
Post Reply