ja bih cak igrao 4-2-3-1 sa Lulicem i Hajrovicem na krilima koji mogu brzim prodorima proci kod odbranu i uposliti Dzeku. Najvaznije je da ne primimo gol u prvih 20 minuta jer onda citava taktika pada u voduDonVitoN wrote:Recept za Papeta.
Begovic-4-DM-4-1
Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Itakoto
#576 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
-
cindrlimindrli
#577 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Pa dobra bi Amerika bila za pripremne utakmice i aklimatizaciju, onaj St. Louis i jeste k'o djungla, ljeti ne mozes da
dises od sparine.
dises od sparine.
-
Itakoto
#578 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ok USA ali zasto protiv USA? Niko u nasoj grupi ne igra ni slican fudbal kao Ameri.
-
cindrlimindrli
#579 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Pa ne mora protiv Amera, moze opet Mexico i jedna sa Ganom. Taman.Itakoto wrote:Ok USA ali zasto protiv USA? Niko u nasoj grupi ne igra ni slican fudbal kao Ameri.
- DonVitoN
#580 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
DM plus Medunjanin ili Salihovic.Itakoto wrote:ja bih cak igrao 4-2-3-1 sa Lulicem i Hajrovicem na krilima koji mogu brzim prodorima proci kod odbranu i uposliti Dzeku. Najvaznije je da ne primimo gol u prvih 20 minuta jer onda citava taktika pada u voduDonVitoN wrote:Recept za Papeta.
Begovic-4-DM-4-1
Misimovic ce poceti protiv Argentine ako bude spreman a tako ne mozemo ni jedne kontre istrcati, svaku uspori da ne pricam o Nigeriji.. jedino gdje bi ovakav Misimovic bio koristan je iza napadaca ali da onda Pjanic igra sa DM tj. taj CM ili da glumi DM ali i to je gusenje Pjanica.. Izet u zadnje vrijeme nije bas u formi ali valjda se spusti na zemlju pa pred SP vrati formu od pocetka sezone, Lulic je trkac 90 min kako u def. tako i off. helem ako neko moze da istrci u kontru po lijevoj strani to je on.
Vidim Ibisevica na desnom boku a Miske u sredini luta.. Pape to ne mjenja ni protiv Liht ni Spanije
-
Itakoto
#581 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Pape je selektor i on zna najbolje. Ja samo pisem kako bih ja to kao laik odradio.DonVitoN wrote:DM plus Medunjanin ili Salihovic.Itakoto wrote:ja bih cak igrao 4-2-3-1 sa Lulicem i Hajrovicem na krilima koji mogu brzim prodorima proci kod odbranu i uposliti Dzeku. Najvaznije je da ne primimo gol u prvih 20 minuta jer onda citava taktika pada u voduDonVitoN wrote:Recept za Papeta.
Begovic-4-DM-4-1
Misimovic ce poceti protiv Argentine ako bude spreman a tako ne mozemo ni jedne kontre istrcati, svaku uspori da ne pricam o Nigeriji.. jedino gdje bi ovakav Misimovic bio koristan je iza napadaca ali da onda Pjanic igra sa DM tj. taj CM ili da glumi DM ali i to je gusenje Pjanica.. Izet u zadnje vrijeme nije bas u formi ali valjda se spusti na zemlju pa pred SP vrati formu od pocetka sezone, Lulic je trkac 90 min kako u def. tako i off. helem ako neko moze da istrci u kontru po lijevoj strani to je on.
Vidim Ibisevica na desnom boku a Miske u sredini luta.. Pape to ne mjenja ni protiv Liht ni Spanije
-
palermo
#582 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
ma to na papiru to izgleda solidno, ali ja se nikako ne mogu oteti utisku da to jednostavno nije naša igra, da bi igrali nešto što ovi igrači nisu ni naučili, niti im je baš prirođeno...Itakoto wrote:ja bih cak igrao 4-2-3-1 sa Lulicem i Hajrovicem na krilima koji mogu brzim prodorima proci kod odbranu i uposliti Dzeku. Najvaznije je da ne primimo gol u prvih 20 minuta jer onda citava taktika pada u voduDonVitoN wrote:Recept za Papeta.
Begovic-4-DM-4-1
-
Itakoto
#583 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Opet se slazem. Ali igrati sa dvije spice protiv Argentine od samog pocetka i bez defanzivnijeg desnog krila je ravno samoubistvu. Ukoliko fasujemo gol u prvih 20-25 minuta nema nam druge vec igrati ofanzivnije pa i sa dvije spice. Samo se onda bojim da nam ne gine petarda.palermo wrote:ma to na papiru to izgleda solidno, ali ja se nikako ne mogu oteti utisku da to jednostavno nije naša igra, da bi igrali nešto što ovi igrači nisu ni naučili, niti im je baš prirođeno...Itakoto wrote:ja bih cak igrao 4-2-3-1 sa Lulicem i Hajrovicem na krilima koji mogu brzim prodorima proci kod odbranu i uposliti Dzeku. Najvaznije je da ne primimo gol u prvih 20 minuta jer onda citava taktika pada u voduDonVitoN wrote:Recept za Papeta.
Begovic-4-DM-4-1
-
cindrlimindrli
#584 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Sto je samoubistvo, a sta ako ga uvalimo? Pa malo je falilo da zabijemo dva u prijateljskoj prije njih, ko zna kako bi seItakoto wrote:Opet se slazem. Ali igrati sa dvije spice protiv Argentine je ravno samoubistvu. Ukoliko fasujemo gol u prvih 20-25 minuta nema nam druge vec igrati ofanzivnije pa i sa dvije spice. Samo se onda bojim da nam ne gine petarda.
kasnije sve zavrsilo.
-
Itakoto
#585 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Zato sto u tom trenutku nemamo defanzivne kvalitete da zadrzimo pozitivan rezultat protiv jedne velesile kao sto je Argentina. Ja se ne bih usudio nadigravati sa njima.cindrlimindrli wrote:Sto je samoubistvo, a sta ako ga uvalimo? Pa malo je falilo da zabijemo dva u prijateljskoj prije njih, ko zna kako bi seItakoto wrote:Opet se slazem. Ali igrati sa dvije spice protiv Argentine je ravno samoubistvu. Ukoliko fasujemo gol u prvih 20-25 minuta nema nam druge vec igrati ofanzivnije pa i sa dvije spice. Samo se onda bojim da nam ne gine petarda.
kasnije sve zavrsilo.
-
palermo
#586 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ali još manje imamo defanzivne kvalitete da održimo 0:0, mada slažem se, treba igrati opreznije, ali mislim da je to više do taktike nego do samog odabira igrača...Itakoto wrote:
Zato sto u tom trenutku nemamo defanzivne kvalitete da zadrzimo pozitivan rezultat protiv jedne velesile kao sto je Argentina. Ja se ne bih usudio nadigravati sa njima.
-
cindrlimindrli
#587 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ako cemo realno, mi nemamo defanzivne kvalitete nikako, nezavisno od trenutka. Nasa jedina sansa je da napadItakoto wrote:Zato sto u tom trenutku nemamo defanzivne kvalitete da zadrzimo pozitivan rezultat protiv jedne velesile kao sto je Argentina. Ja se ne bih usudio nadigravati sa njima.
anulira deficit u odbrani. Dokazali smo x puta da se ne znamo braniti.
-
Itakoto
#588 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ti mislis da je protiv Argentine napad najbolja odbrana, ja ne. Cak smatram da smo vec vise puta "pali" na takvim testovima jer se jednostavno ne mozemo nositi i nadigravati sa jacim ekipama. A zamisli da oni navale i mi iz kontre povedemo 1-0, slicno onome iz Pariza.palermo wrote:Ali još manje imamo defanzivne kvalitete da održimo 0:0, mada slažem se, treba igrati opreznije, ali mislim da je to više do taktike nego do samog odabira igrača...Itakoto wrote:
Zato sto u tom trenutku nemamo defanzivne kvalitete da zadrzimo pozitivan rezultat protiv jedne velesile kao sto je Argentina. Ja se ne bih usudio nadigravati sa njima.
-
cindrlimindrli
#589 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
A zamisli da se odbranimo k'o sa Portugalom u uzvratu?Itakoto wrote:A zamisli da oni navale i mi iz kontre povedemo 1-0, slicno onome iz Pariza
-
Itakoto
#590 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
A kad smo se to branili? Pa i protiv Portugala smo igrali sa dvije spice, koliko se sjecam.cindrlimindrli wrote:Ako cemo realno, mi nemamo defanzivne kvalitete nikako, nezavisno od trenutka. Nasa jedina sansa je da napadItakoto wrote:Zato sto u tom trenutku nemamo defanzivne kvalitete da zadrzimo pozitivan rezultat protiv jedne velesile kao sto je Argentina. Ja se ne bih usudio nadigravati sa njima.
anulira deficit u odbrani. Dokazali smo x puta da se ne znamo braniti.
Bojim se da i Safet ovako razmislja i da ce krenuti sa dvije spice i bez defanzivnog veznog radi posjeda lopte. Hmmmm, deja-vue. Ali on najbolje zna i volio bih da mu upali.
-
Itakoto
#591 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ja se ne sjecam da smo tamo igrali defanzivno i samo sa jednom spicom? Ako grijesim, pardon.cindrlimindrli wrote:A zamisli da se odbranimo k'o sa Portugalom u uzvratu?Itakoto wrote:A zamisli da oni navale i mi iz kontre povedemo 1-0, slicno onome iz Pariza
-
palermo
#592 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Pa mi u Parizu nismo iz kontre poveliItakoto wrote: Ti mislis da je protiv Argentine napad najbolja odbrana, ja ne. Cak smatram da smo vec vise puta "pali" na takvim testovima jer se jednostavno ne mozemo nositi i nadigravati sa jacim ekipama. A zamisli da oni navale i mi iz kontre povedemo 1-0, slicno onome iz Pariza.
Imali smo mi par tih uspješnih bunkeraških utakmica, Španija 1.1, Španija 0:0, pa možda Portugal 0:0 (prva u Zenici u prošlom baražu).....ali svaki put nas je sreća mnogo mazila....
Mislim, jača ekipa je jača ekipa, uglavnom je to razlog zašto smo te utakmice gubili....e, sad možda bude opcija da prvu utakmicu ono odigramo samo sa željom da izgubimo sa što manjom razlikom, ono da ne bi psihološki pali.....al nekako mi to malo glupo
-
Itakoto
#593 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Doduse, nismo iz kontre ali jesmo na buku.
Mislio sam vise na postavu iz Pariza. 
-
Itakoto
#594 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
@Palermo, vidi se da si dijete Veleza. Udri ofanzivu pa sta bude, bude...
Meni bi bilo glupo da fasujemo petaka pa da se moramo pognute glave izvlaciti protiv Nigerije i Irana.
Meni bi bilo glupo da fasujemo petaka pa da se moramo pognute glave izvlaciti protiv Nigerije i Irana.
-
cindrlimindrli
#595 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Itakoto wrote:Ja se ne sjecam da smo tamo igrali defanzivno i samo sa jednom spicom? Ako grijesim, pardon.cindrlimindrli wrote:A zamisli da se odbranimo k'o sa Portugalom u uzvratu?Itakoto wrote:A zamisli da oni navale i mi iz kontre povedemo 1-0, slicno onome iz Pariza
Ne vidim Ibisevica.
-
palermo
#596 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Pa ne bi valjalo da primimo petaka, ali nisam siguran da su nam manje šanse da primimo petaka sa jednim špicem nego sa dva....Itakoto wrote:@Palermo, vidi se da si dijete Veleza. Udri ofanzivu pa sta bude, bude...![]()
Naravno,defanzivni vezni je pod moranje, tu valjda postoji konzensuz na čitavom forumu
-
Itakoto
#597 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ne vidim youtube (ili sliku) jarane. Na poslu sam. Ako je tako, vjerujem ti.
- Romanista 101%
#598 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Argentina je ta koja ce biti pod pritiskom, tu je nasa sansa. Sto vrijeme bude prolazilo oni ce biti nervozniji. Ako izdrzimo prvo poluvrijeme bez primljenog sve je moguce.
-
Itakoto
#599 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Upravo tako. S kojom postavom je vjerovatnoca veca da cemo se uspjesno odbraniti? Sa Vedom ili sa Hajrovicem? Ja mislim sa Izetom jer Vedo ima krv golgetera i njega automatski vuce u napad (pa i u sredinu) ostavljajuci na desnoj strani propuh koji ce Argentinci itekako znati iskoristiti.Romanista 101% wrote:Argentina je ta koja ce biti pod pritiskom, tu je nasa sansa. Sto vrijeme bude prolazilo oni ce biti nervozniji. Ako izdrzimo prvo poluvrijeme bez primljenog sve je moguce.
-
palermo
#600 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Možda.....ali ja ne vidim Hajrovića u defanzivnim zadacima, ako ćemo tako, onda bolje Vranješa na beka, a Mujdžu na krilo....pa kasnije pojačavati napadItakoto wrote:Upravo tako. S kojom postavom je vjerovatnoca veca da cemo se uspjesno odbraniti? Sa Vedom ili sa Hajrovicem? Ja mislim sa Izetom jer Vedo ima krv golgetera i njega automatski vuce u napad (pa i u sredinu) ostavljajuci na desnoj strani propuh koji ce Argentinci itekako znati iskoristiti.Romanista 101% wrote:Argentina je ta koja ce biti pod pritiskom, tu je nasa sansa. Sto vrijeme bude prolazilo oni ce biti nervozniji. Ako izdrzimo prvo poluvrijeme bez primljenog sve je moguce.