OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#576 Re: PIK.ba-all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

hairlija_sa wrote:Nisu ukinuli. Sada je pod opcijom vauceri i samo izaberi SMS i sve po starom
hvala
kakavdanakneiskustvu

#577 Re: PIK.ba-all about

de podsjetite me kako se ono brise artikal koji je prodat?
beni-bu-man

#578 Re: PIK.ba-all about

Post by beni-bu-man »

kakavdanakneiskustvu wrote:de podsjetite me kako se ono brise artikal koji je prodat?
ukloni artikal
kakavdanakneiskustvu

#579 Re: PIK.ba-all about

beni-bu-man wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:de podsjetite me kako se ono brise artikal koji je prodat?
ukloni artikal

jbg nema toga kod mene a prije je cini mi se bilo
beni-bu-man

#580 Re: PIK.ba-all about

Post by beni-bu-man »

kakavdanakneiskustvu wrote:
beni-bu-man wrote:
ukloni artikal

ma tako nekako je bilo nisam ni ja siguran sad cu bas da pogledam kod sebe :D
beni-bu-man

#581 Re: PIK.ba-all about

Post by beni-bu-man »

beni-bu-man wrote:
ukloni artikal

et ga

udjes na svoje aktivne artikle i imas opcije UREDI IZDVOJI OBNOVI ZAVRŠI PRODAJU :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#582 Re: PIK.ba-all about

beni-bu-man wrote:
ukloni artikal

et ga

udjes na svoje aktivne artikle i imas opcije UREDI IZDVOJI OBNOVI ZAVRŠI PRODAJU :mrgreen:[/quote]

da ali nema obriši
beni-bu-man

#583 Re: PIK.ba-all about

Post by beni-bu-man »

da ali nema obriši
ma zavrsi prodaju :D

lafo meni prodas i jos ti ostavim koji dobar komantar :lol:
kakavdanakneiskustvu

#584 Re: PIK.ba-all about

beni-bu-man wrote:

da ali nema obriši
ma zavrsi prodaju :D

lafo meni prodas i jos ti ostavim koji dobar komantar :lol:
:thumbup:
Kiki_Musampa

#585 Re: PIK.ba-all about

Post by Kiki_Musampa »

Sta mu ga znaci neuspjesna dostava kod premium dostave? Jel to pise ako kupac odbije, ili ako ga ne nadju na adresi?
Mehemed
Vozim: automobil

#586 Re: PIK.ba-all about

Post by Mehemed »

Uspješno realizovana prva premium dostava. 20og kupac poslao zahtjev za narudžbom preko Premium dostave, ja navečer prihvatio. 21. predao pošiljku kuriru na slanje, svidjelo mi se što nisam morao da popunjavam išta, kao ni da čekam da kurir popuni, već je sve bilo spremno, zalijepio naljepnicu i to je to. Jučer pošiljka uručena, a danas mi stigao novac. Manje od 48h od predavanja pošiljke do prijema novca, tako da sam zadovoljan brzinom. Još jedna prednost je što se ne plača ništa prilikom slanja, poštarinu naplačuju kupcu kada dostave artikal, a ako ne prihvati prodavac ne plača poštarinu, besplatan povrat. PIK Premium dostava ima veliku budućnost.
victom

#587 Re: PIK.ba-all about

Post by victom »

Mehemed wrote:Uspješno realizovana prva premium dostava. 20og kupac poslao zahtjev za narudžbom preko Premium dostave, ja navečer prihvatio. 21. predao pošiljku kuriru na slanje, svidjelo mi se što nisam morao da popunjavam išta, kao ni da čekam da kurir popuni, već je sve bilo spremno, zalijepio naljepnicu i to je to. Jučer pošiljka uručena, a danas mi stigao novac. Manje od 48h od predavanja pošiljke do prijema novca, tako da sam zadovoljan brzinom. Još jedna prednost je što se ne plača ništa prilikom slanja, poštarinu naplačuju kupcu kada dostave artikal, a ako ne prihvati prodavac ne plača poštarinu, besplatan povrat. PIK Premium dostava ima veliku budućnost.
koliko KM plaća kupac za premium dostavu ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:55, edited 2 times in total.
Smaakaro

#588 Re: PIK.ba-all about

Post by Smaakaro »

victom wrote:
Mehemed wrote:Uspješno realizovana prva premium dostava. 20og kupac poslao zahtjev za narudžbom preko Premium dostave, ja navečer prihvatio. 21. predao pošiljku kuriru na slanje, svidjelo mi se što nisam morao da popunjavam išta, kao ni da čekam da kurir popuni, već je sve bilo spremno, zalijepio naljepnicu i to je to. Jučer pošiljka uručena, a danas mi stigao novac. Manje od 48h od predavanja pošiljke do prijema novca, tako da sam zadovoljan brzinom. Još jedna prednost je što se ne plača ništa prilikom slanja, poštarinu naplačuju kupcu kada dostave artikal, a ako ne prihvati prodavac ne plača poštarinu, besplatan povrat. PIK Premium dostava ima veliku budućnost.
koliko KM plaća kupac za premium dostavu ?
• dostava i naplata unutar 1-2 radna dana - 9 KM
• dostava i naplata unutar 5 radnih dana - 7,20 KM
HardcoreMX

#589 Re: PIK.ba-all about

Post by HardcoreMX »

Jesu li ovo originalne tene sto prodaju ovi na piku, adidas, nike i sl...? Neki nesto odskacu od cijene vecine, ali opet je za neke skuplje modele dosta jeftinije od cijena po prodavnicama?!
beni-bu-man

#590 Re: PIK.ba-all about

Post by beni-bu-man »

HardcoreMX wrote:Jesu li ovo originalne tene sto prodaju ovi na piku, adidas, nike i sl...? Neki nesto odskacu od cijene vecine, ali opet je za neke skuplje modele dosta jeftinije od cijena po prodavnicama?!
daj link da vidimo
HardcoreMX

#591 Re: PIK.ba-all about

Post by HardcoreMX »

beni-bu-man wrote: daj link da vidimo
Tko vi? :-D Ima ih dosta da nekoga posebno (ne)izdvajam i kod svih je ista roba, gotovo sa istom cijenom, osim naravno oficijelnih prodavnica gdje je drugacije...opet po slici ne mozes zakljuciti na prvu je li ili nije original, haman da ih skidaju i sa neta...je li netko kod bilo kojih od ovih likova uzimo, narucivo i ima pozitivnih iskustava?!
beni-bu-man

#592 Re: PIK.ba-all about

Post by beni-bu-man »

HardcoreMX wrote:
beni-bu-man wrote: daj link da vidimo
Tko vi? :-D Ima ih dosta da nekoga posebno (ne)izdvajam i kod svih je ista roba, gotovo sa istom cijenom, osim naravno oficijelnih prodavnica gdje je drugacije...opet po slici ne mozes zakljuciti na prvu je li ili nije original, haman da ih skidaju i sa neta...je li netko kod ovih likova uzimo, narucivo i ima pozitivnih iskustava?!
pa mi, raja s foruma :mrgreen:

ako mislis na one likove sto po 50 markica nudi tene, bjazi od njih, moja preporuka ako hos tene da valjaju BUZZ u BBI centru :mrgreen:
GVIP

#593 Re: PIK.ba-all about

Post by GVIP »

prodajem iphone5s na olxu/piku i obratio mi se neki na engleskom stranac neki pretpostavljam, pise da je iz sarajeva,nesto mi je sumnjivo
kolike su sanse da je neka zafrkancija ili neki tip prevare
Drvosjeca iz Dejcica

#594 Re: PIK.ba-all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

GVIP wrote:prodajem iphone5s na olxu/piku i obratio mi se neki na engleskom stranac neki pretpostavljam, pise da je iz sarajeva,nesto mi je sumnjivo
Do sada svi stranci koji su mi se obraćali na PIK-u su prevaranti iz Afrike. Svi imaju istu priču, kao oni su diplomate ili neki radnici na platformama i kao da li bih mogao da pošaljem (laptop, telefon...itd) na neku adresu u Londonu ili u Africi a on bi meni kao prije toga platio paypalom. :D Slali mi fake mailove kao od PayPal-a da neko hoće da pošalje novac...pa mi onda tražili podatke za PayPal jer kao pare ne mogu da stignu dok ja ne pošaljem...itd. :mrgreen: Dakle budi oprezan.
drndalo

#595 Re: PIK.ba-all about

Post by drndalo »

Sanse? Realne?

Da, ako je u SA, nek donese pare, ili jos bolje, neka primi premium dostavom...
eeeeeee

#596 Re: PIK.ba-all about

Post by eeeeeee »

GVIP wrote:prodajem iphone5s na olxu/piku i obratio mi se neki na engleskom stranac neki pretpostavljam, pise da je iz sarajeva,nesto mi je sumnjivo

100% prevare nemoj da se upecaš.
Ja sam se tako s par njih upustio se u razgovor čisto da vidim dokle to lažiranje ide. Lažiraju mail domene, lažiraju lafo bankarske uplate sve pokušavaju da lažiraju.

Ako se i upustiš u avanturu samo traži paypal i čim vidiš pare na svom računu salješ robu garantujem ti nikad više ti se neće javiti tada je priča završena.

svima koji rade prodaju ili kupovinu ovako 1 na 1 samo radite s paypal-om jer svi oni znaju šta je paypal i to se prekida odmah s njihove strane ako su prevaranti.
Mehemed
Vozim: automobil

#597 Re: PIK.ba-all about

Post by Mehemed »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Do sada svi stranci koji su mi se obraćali na PIK-u su prevaranti iz Afrike. Svi imaju istu priču, kao oni su diplomate ili neki radnici na platformama i kao da li bih mogao da pošaljem (laptop, telefon...itd) na neku adresu u Londonu ili u Africi a on bi meni kao prije toga platio paypalom. :D Slali mi fake mailove kao od PayPal-a da neko hoće da pošalje novac...pa mi onda tražili podatke za PayPal jer kao pare ne mogu da stignu dok ja ne pošaljem...itd. :mrgreen: Dakle budi oprezan.
Meni je jedan uspio da pošalje SMS poruku preko emaila, samo piše RENE, ne piše ni email, ni broj nit išta, nema informacija o pošiljaocu, a kad pošalju poruku na PIKu jednostavno blokiram i prijavim
GVIP

#598 Re: PIK.ba-all about

Post by GVIP »

Ostavio je on meni broj i ja odzvonim da ga lakse u kontakt dodam kad pise da je iz nigerije
eeeeeee

#599 Re: PIK.ba-all about

Post by eeeeeee »

GVIP wrote:Ostavio je on meni broj i ja odzvonim da ga lakse u kontakt dodam kad pise da je iz nigerije
Hajd molim te me poslušaj

reci evo ti moj paypal account de mi uplati pare za robu pa da vidimo hoće li ti se javiti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#600 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

najmoćnije mi je bilo kad lik kupuje najcrnju propagandu...knjigu koju sam htio zapaliti... i kuka kako danas narod ne zna za pravu literaturu
:mrgreen:
Post Reply