+1jeza u ledja wrote:Zbog svoje vrlo kvalitetne analize evropksih koeficijenata na drugoj temii zrijeba za EURO sljedece godine , nasao sam jos jedan razlog da navijam protiv Hrvatske
, jer ako pobjede obje prestizu nas na rang listi i izbacuju iz seeding pota za te kvalifikacije. Mogu proci i bez toga doduse.
![]()
Isto vazi i za Svedsku, samo da ih Portugalci bar jednom pobjede.
Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- DonVitoni
#576 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
- Idemedosumom
#577 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
A ja mislio da cu konacno moc opusteno ovaj baraz gledat 
- jeza u ledja
#578 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
nacicemo mi uvijek o necemu da brinemo 
- Bosanski_kralj
#579 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
jeza u ledja wrote:nacicemo mi uvijek o necemu da brinemo
Fakat.
- Kal El
#580 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Jebo si ježa u leđajeza u ledja wrote:Zbog svoje vrlo kvalitetne analize evropksih koeficijenata na drugoj temii zrijeba za EURO sljedece godine , nasao sam jos jedan razlog da navijam protiv Hrvatske
, jer ako pobjede obje prestizu nas na rang listi i izbacuju iz seeding pota za te kvalifikacije. Mogu proci i bez toga doduse.
![]()
Zaboravili ste na naše prijateljske tekme? I slabo će oni za Island poene dobiti (ako uopšte pobjede)
Sent from my LT26i using Tapatalk 4
- jeza u ledja
#581 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Za EURO kvalifikacije se koristi EURO koeficijent, a ne FIFA ranking. Mi smo po EURO koeficijentima trenutno deveti u Evropi (mada ta rang-lista izlazi tek jednom svake dvije godine u novembru, ali takva je racunica izgleda). U racunicu upadaju zadnja tri kvalifikaciona ciklusa za SP i/ili EP plus EP i SP, te barazi. Zadnja dva ciklusa vrijede 2x40% ukupne ocjene, te onaj anamo najstariji 20%. Prijateljske i sve ostale utakmice (tipa Kup Konfederacija ili kako se vec zove) se ne racunaju.Kal El wrote:Jebo si ježa u leđajeza u ledja wrote:Zbog svoje vrlo kvalitetne analize evropksih koeficijenata na drugoj temii zrijeba za EURO sljedece godine , nasao sam jos jedan razlog da navijam protiv Hrvatske
![]()
Zaboravili ste na naše prijateljske tekme? I slabo će oni za Island poene dobiti (ako uopšte pobjede)
Sent from my LT26i using Tapatalk 4
Kontam, dze necemo biti medju vodecima kada 3 ciklusa za redom zavrsavamo medju prve dvije ekipe u grupi. (ne vjerujem da ima puno takvih ekipa)
- šrilančananin
#582 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
@DaysleepeR
Jos jedan post koji dokazuje da ti nemas misljenje, da ti ga neko drugi kreira, svasta se ovdje moze procitati, eto sada i o preobracenju, normalnoga covjeka to ne brine, meni je npr. Zen zakon, pa sto me briga da li si ti vehabija, moras naprijed krenuti, ugusit ces se u zaostalosti i manje vaznim stvarima.Lik je poznatiji po aferi sa Alkom Vuicom i po diskoteci na Bolu nego po fudbalskoj struci. Preobraćenik od bludnika do "Obitelj prije svega", Međugorja, krunice i patriotizma. Klasični šupljak koji se skupo prodao levatima.
- Charuga
- Globalni moderator
#583 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma, vrijedjanje”šrilančananin wrote:@DaysleepeR
Jos jedan post koji dokazuje da ti nemas misljenje, da ti ga neko drugi kreira, svasta se ovdje moze procitati, eto sada i o preobracenju, normalnoga covjeka to ne brine, meni je npr. Zen zakon, pa sto me briga da li si ti vehabija, moras naprijed krenuti, ugusit ces se u zaostalosti i manje vaznim stvarima.Lik je poznatiji po aferi sa Alkom Vuicom i po diskoteci na Bolu nego po fudbalskoj struci. Preobraćenik od bludnika do "Obitelj prije svega", Međugorja, krunice i patriotizma. Klasični šupljak koji se skupo prodao levatima.
» šrilančananin
7 dana
Upozorim vise puta, pobrisem postove, nikog ne sankcionisem i samo sto ne molim da ne pisete o stvarima koji nisu za teme ali ne. Ti opet nadjes neki post prije upozorenja i odgovoris na njega.
- limeni
#584 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
velika bi stvar bila da zavrsimo u prvom sesiru za ep 2016..
ko bi rekao da cu nekada navijati za portugal u barazu
forcao portugalci i islandjani 
ko bi rekao da cu nekada navijati za portugal u barazu
- Idemedosumom
#585 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Mi smo bili u 3. sesiru kada su se pravile grupe za ove kv pa smo na kraju bili prvi.
Najbitnije je izbjeci Spaniju, Njemacku, Portugal i Holandiju, ostalo se sve moze
Najbitnije je izbjeci Spaniju, Njemacku, Portugal i Holandiju, ostalo se sve moze
- Co0l
#586 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Prve dvije u grupi idu direktno na Euro plus treca u baraz tako da i sa Spanijom,Njemackom i slicno u grupi opet su sanse za plasman velike.Idemedosumom wrote:Mi smo bili u 3. sesiru kada su se pravile grupe za ove kv pa smo na kraju bili prvi.
- studeni76
#587 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Jbg kad ti je nosioc grupe Njemačka, Holandija ili Španija odmah u startu znaš da se boriš za drugo mjesto. Bolje ih je izbjeć i prije izvlačenja. Zato navijam za sve ekipe koje će nam pomoći da ostanemo u prvom šeširu. Dres Portugala neću da skidam cijeli mjesecCo0l wrote:Prve dvije u grupi idu direktno na Euro plus treca u baraz tako da i sa Spanijom,Njemackom i slicno u grupi opet su sanse za plasman velike.Idemedosumom wrote:Mi smo bili u 3. sesiru kada su se pravile grupe za ove kv pa smo na kraju bili prvi.
- jeza u ledja
#588 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Da tacno tako.studeni76 wrote:Jbg kad ti je nosioc grupe Njemačka, Holandija ili Španija odmah u startu znaš da se boriš za drugo mjesto. Bolje ih je izbjeć i prije izvlačenja. Zato navijam za sve ekipe koje će nam pomoći da ostanemo u prvom šeširu. Dres Portugala neću da skidam cijeli mjesecCo0l wrote:Prve dvije u grupi idu direktno na Euro plus treca u baraz tako da i sa Spanijom,Njemackom i slicno u grupi opet su sanse za plasman velike.Idemedosumom wrote:Mi smo bili u 3. sesiru kada su se pravile grupe za ove kv pa smo na kraju bili prvi.
S jednom opaskom da se jos sa sigurnoscu ne zna da li ce jakosne skupine imati po 9 ekipa.
- ultima_palabra
#589 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Pa realno je da imaju... 54 ekipe sa Gibraltarom, 9x6... dvije najbolje po grupama to je 18, plus najbolja treća 19, plus osam ekipa u baraž - ostaju 4, to je 23... i Francuska 24. 
- Infaze Studio
#590 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Ide ga matematika, sto jes', jes'. 
- Idemedosumom
#591 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Iz godine u godinu mi biljezimo sve bolje i bolje rezultate. U kv za naredno EP iz grupa idu prva 2 direkto, a 3. u baraz. Cak da nas opet stave u treci sesir, mislim da bismo bez velikih teskoca izborili nastup na EP.
Ja vise razmisljam o tome kako cemo na SP, volio bih da se ne obrukamo, da barem uđemo u knockout fazu
Ja vise razmisljam o tome kako cemo na SP, volio bih da se ne obrukamo, da barem uđemo u knockout fazu
- Meho Kodro
#592 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
U pravu si 100%Idemedosumom wrote: Ponovicu svoje misljenje, smatram da je Igor Stimac najmanji krivac za lose partije Hrvatske nogometne reprezentacije
Kriv je iskljucivo Zdravko Mamic koji je napravio "deal" sa Štimcem te postavio hohstaplera i "prodavaca magle" za selektora iako ovaj u karijeri nije pokazao nikakvu zelju za trenerskim poslom nego samo za foteljama, nije se uspio docepati fotelje predsjednika HNS-a pa onda daj sto das, samo da je "pozicija"
2005 - Stimac je trenirao par utakmica Hajduka, smjenio Sliskovica i on cuvao mjesta za Blazevica koji je jos bio trener Varteksa
2006 - Nekoliko utakmica trener Cibalije pri kraju sezone
2009 - Suskalo se kako Bilic odlazi, pa je direktor Zagreba Medic svog pajdasa Stimca stavio za trenera, kao sto su i novine pisale "kao pripremu za mjesto izbornika", tu se Stimac zadrzao duze nego u prijasnjim poslovima, skoro cijelu sezonu, mada je i to bilo jedva, iako mu je predsjednik prijatelj nakon loseg niza Stico je bio na izlaznim vratima, na kraju su sluzbeno ispali iz lige (Zagreb je poslije ostao prvoligas jer drugoligaski klubovi koji su izborili plasman nisu dobili licenciju)
Nakon toga je bjezo od trenerskog posla ko vrag od tamjana, uhvatio se Markovica i njegove fotelje
Trenersko iskustvo - nula bodova, zelja za trenerskim poslom - nula bodova, Štico bi samo "celebrity" posao, on bi htio biti predsjednik, trenerski poso samo ako se radi o reprezentaciji ili nekom megaklubu (ne bi Reala odbio), ostalo ga ne zanima
..........................
http://www.slobodnadalmacija.hr/Nogomet ... fault.aspx
Razočaranje u Kranjčevićevoj:
Štimac na izlaznim vratima?
Osjećaj razočaranja prevladava u Kranjčevićevoj ulici. NK Zagreb nalazi se na rubu prvoligaškog ponora. S 19 bodova na 15. (pretposljednjem) je mjestu Prve HNL.
U dramatičnim uvjetima ugrožene egzistencije uvijek se u nogometu preispituje i postojanost trenerskog autoriteta.
Igor Štimac postao je trenerom Zagreba sredinom rujna prošle godine. Zagreb je imao sedam poraza iz sedam utakmica i dioptrijom statistike slovio je za naslabijeg prvoligaša u Europi. Dolazak Štimca pokrenuo je momčad iz letargije.
Čak se u Kranjčevićevoj dogodila i senzacija prvenstva: pao je Dinamo (1:0)! Doduše, ''ulica'' je pronašla objašnjenje za dogođeno čudo. ''Dežurni sveznadari'' tvrdili su kako je taktiku za tu utakmicu osobno posložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Zagreb je berbu bodova i uzlet prema mirnijoj zoni najavljivao u proljetnom dijelu prvenstva. Međutim najave i stvarnost nisu u dosluhu. U četiri proljetna ogleda (tri su odigrana u Kranjčevićevoj) nogometaši Zagreba osvojili su svega pet bodova. A slijedi im serija od pet velikih iskušenja (Cibalia, Hajduk, Šibenik, Karlovac, Dinamo).
Poslije skromne igre i 1:1 protiv Istre 1961 projekt ''spašavanja prvoligaškog Zagreba'' u velikoj je neizvjesnosti.
Koliko su danas čvrste niti suradnje i povjerenja između predsjednika Dražena Medića i trenera Igora Štimca?
Predsjednik odgovornost preuzima na sebe:
- Nemojte kritizirati trenera. Za krizu u klubu ja sam odgovoran. Dovođenje Igora Štimca isključivo je bila moja ideja – govori Medić.
Predsjednika Zagreba treneri su uvjerili kako ima mladu i perspektivnu momčad koja može biti među prvih pet u nacionalnom prvenstvu. Dolaskom Štimca priča je donekle revidirana. Klub je angažirao četvoricu iskusnih igrača (Skender, Jefthon, Ljubojević, Tokić).
No, Zagreb i dalje opasno ''visi''...
Hoće li Medić posegnuti za radikalnim mjerama i zahvaliti se prijatelju Štimcu na pokušaju? Medićev izbor (odluči li se za smjenu Štimca) bivši je trener Zagreba Mile Petković. Neke utjecajne osobe u klubu predsjedniku pak sugeriraju dovođenje Ilije Lončarevića.
- jeza u ledja
#593 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Pa tako se prica, medjutim Platini je spominjao neke radikalne promjene, tipa grupe sa samo 4 ekipe, valjda da bi se smanjio broj utakmica.ultima_palabra wrote:Pa realno je da imaju... 54 ekipe sa Gibraltarom, 9x6... dvije najbolje po grupama to je 18, plus najbolja treća 19, plus osam ekipa u baraž - ostaju 4, to je 23... i Francuska 24.
Inace, 54 ekipe sa Gibraltarom, ali Francuzi ne igraju, pa je onda 53, odnosno jedna grupa sa ekipom manje, kao za SP.
- ultima_palabra
#594 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Jeste, ali teško je to izvesti.jeza u ledja wrote:Pa tako se prica, medjutim Platini je spominjao neke radikalne promjene, tipa grupe sa samo 4 ekipe, valjda da bi se smanjio broj utakmica.ultima_palabra wrote:Pa realno je da imaju... 54 ekipe sa Gibraltarom, 9x6... dvije najbolje po grupama to je 18, plus najbolja treća 19, plus osam ekipa u baraž - ostaju 4, to je 23... i Francuska 24.
Inace, 54 ekipe sa Gibraltarom, ali Francuzi ne igraju, pa je onda 53, odnosno jedna grupa sa ekipom manje, kao za SP.
Znao sam da moram negdje zajebati
- cyprus
#595 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Ja koliko znam spominjale su se nekakve dvije faze kvalifikacija... Uglavnom nadam se da neće biti nekih novih vratolomija i da će biti baš tako kako vi kažete...
-
Itakoto
#596 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Auuuuuuu, eto baraza za sedmicu dana a mene libo gabri ko, gdje, protiv koga, s kojom ekipom...
Nikad mi nece bit lakse pratiti ove 4 utakmice.
p.s. srce ipak kuca za mali Island.
p.s. srce ipak kuca za mali Island.
- nKrkan
#597 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Mrzim Portugal,Grčku,Rumuniju,Francusku
-
Itakoto
#598 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Pa tako nekako. Najmrze mi je sto cemo na SP morati gledati ili Grke ili Rumune.
- Zatamnjena stakla
#599 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
A ko igra?
-
tm84
#600 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
maneken i ekipa - balkanski germanSorel wrote:A ko igra?
sudija "we need you help" - prostitutki
"where the hell are we on the map" - wannabe gospoda
"1 gol je dosta" - ciganija
biraj favorite