Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#576 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Nisrin »

mali_balon wrote:Evo ja bi vani na skelu, moleraj, cistit, kopat, bilo sta, ali kako kad nemam nikog vani da me tih prvih dana malo pogura sa kaucom i kakvim poznanstvo u vidu poslovodje.
Nemam ni ja,ali ozbiljno razmisljam o prekvalifikaciji- da vanredno zavrsim medicinsku i odem vani...jer to je kadar koji uvijek traze, a onda kad dobijem papire, lako mi je traziti bolje...:D

Nazalost, doslo je vrijeme da je to traznijee zanimanje nego oblast u kojoj sam magistrirala :D
mali_balon

#577 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Nisrin wrote:
mali_balon wrote:Evo ja bi vani na skelu, moleraj, cistit, kopat, bilo sta, ali kako kad nemam nikog vani da me tih prvih dana malo pogura sa kaucom i kakvim poznanstvo u vidu poslovodje.
Nemam ni ja,ali ozbiljno razmisljam o prekvalifikaciji- da vanredno zavrsim medicinsku i odem vani...jer to je kadar koji uvijek traze, a onda kad dobijem papire, lako mi je traziti bolje...:D

Nazalost, doslo je vrijeme da je to traznijee zanimanje nego oblast u kojoj sam magistrirala :D
@swan
Sve i da hocu dati pare nemam ih :D

Eno kazu u Sirokom ima neka skola svega i svacega ima pa da kupimo sta, sto ide :D . Ja gledam hoce li biti gdje kakva obuka za varioca ili bravara da se prijavim.
jahh

#578 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by jahh »

Sto ces za bravara uciti, nauci sta korisno programirati i mozes uvijek naci posao bez problema. Cak mozes i od kuce raditi i zaradjivati X BiH prosjecnih plata.
mali_balon

#579 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

jahh wrote:Sto ces za bravara uciti, nauci sta korisno programirati i mozes uvijek naci posao bez problema. Cak mozes i od kuce raditi i zaradjivati X BiH prosjecnih plata.
ET vidis moze i to, ali moram ganjati besplatne kurseve, ima li gdje sta.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#580 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

jahh wrote:Sto ces za bravara uciti, nauci sta korisno programirati i mozes uvijek naci posao bez problema. Cak mozes i od kuce raditi i zaradjivati X BiH prosjecnih plata.
To se ne može naučiti...za to si kliker ili nisi.
jahh

#581 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by jahh »

mali_balon wrote:
Ima za sve, zavisi sta te tacno zanima.

@Lajkavikrelac: Donekle, mozes biti prosjecan programer bez da posebno klikeras. Naravno nikad ne znas hocel ti to ici od ruke dok ne pocnes sa tim.
Domaci izdajnik

#582 Re: Jadi nas nezaposlenih

Možeš biti prosječan, ništa poseban, ali takvih ima bruka :-? a za pisanje i rad u C++ i Jawa da si maher trebaš biti mozak za algebru i matiš. To još niko nije naučio ili jesi ili nisi nadaren za to :wink: Za fransuski ključ ti ne treba talenat za francuski rog već treba :)
Domaci izdajnik

#583 Re: Jadi nas nezaposlenih

Nisrin wrote:I voljela bih da se ljudi nekad ostave filozofije i price "SVI BISTE DA RADITE U KANCELARIJI DIREKTORSKI POSAO ZA PLATU OD 1000KM", ja ne znam nikoga (osim ako nije zavrsio medicinu, ETF, masinstvo) da trazi platu 1000 ili vise...
Neka vrate cijene hrane, dadžbina i goriva na nivo iz 1998 godine pa onda nek tako seru okolo :oops: Nekad sam sa 100 KM izvozio puna kolica iz marketa sad ni dvije šuplje kese...kako te nije sramota tražiti zaradu od koje možeš da živiš :-) :run:
mali_balon

#584 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Eh kad se sjetim nekad tamo 1997 ili 98 gorivo preslo 1KM po litru koji je to crnjak bio :D, a sa 10KM bio kvalitetan izalazak.

@jahh
jebi ga trebao bi krenuti od od dna, sto se kaze. Jesam tamo nekad 80ih isao na informatiku, BASIC na ZX Spectrumu bio, ono kucas cijeli dan da ti on sabere 2+3+5+5
Nisrin

#585 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Nisrin »

Lajavikrelac wrote:
Nisrin wrote:I voljela bih da se ljudi nekad ostave filozofije i price "SVI BISTE DA RADITE U KANCELARIJI DIREKTORSKI POSAO ZA PLATU OD 1000KM", ja ne znam nikoga (osim ako nije zavrsio medicinu, ETF, masinstvo) da trazi platu 1000 ili vise...
Neka vrate cijene hrane, dadžbina i goriva na nivo iz 1998 godine pa onda nek tako seru okolo :oops: Nekad sam sa 100 KM izvozio puna kolica iz marketa sad ni dvije šuplje kese...kako te nije sramota tražiti zaradu od koje možeš da živiš :-) :run:

Ma upravo mi to i treba.POSAO OD KOJEG MOGU DA ZIVIM, tj. prezivljavam u nasem slucaju...ali ako ja ne mogu mjesecno pokriti troskove rezija, hrane (kolikot-toliko kvalitetno da jedem), troskove prevoza do posla i nazad, topli obrok, neki najjednostavniji od 2 KM, onda stvarno ne vidim svrhu rada po 8-10h...:S
Iako muka covjeka natjera na svasta...

Ovim samo hocu da kazem, da nije sve ni do omladine, kad si kod mame/babe, otprilike ti je svejedno radis li za 200, 400 ili 800 KM...
Notime

#586 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Notime »

http://www.market.ba/posao/ostalo/hitno ... njera/8029

Ima li neko da zna o čemu je ovdje riječ ?
lolol

#587 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lolol »

.
Nisrin

#588 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Nisrin »

Notime wrote:http://www.market.ba/posao/ostalo/hitno ... njera/8029

Sta je bilo u pitanju???

U Bimbusu u BBIu traze 4 radnice, radnici iz BBIa kazu da tamo svi sto rade (u centru) znaju da je situacija u Bimbusu kriticna-da cesto traze nove radnike, da su plate niske, da se izivljavaju nad svojim radnicima i nazivaju ih pogrdnim imenima itd
Pa da znate vi sto trazite posao...
i_ja_na_forumu

#589 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by i_ja_na_forumu »

mali_balon wrote:
ako si iz Sa. Skoro su poceli kursevi iz informatike u KC Kralj Fahd.. bilo je popravljanje racunara, C++, joomla, i cini mi se Excel
Kursevi traju 6 sedmica, pa mislim da onda idu opet upisi
lolol

#590 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lolol »

Nisrin wrote:
Notime wrote:http://www.market.ba/posao/ostalo/hitno ... njera/8029

Sta je bilo u pitanju???

U Bimbusu u BBIu traze 4 radnice, radnici iz BBIa kazu da tamo svi sto rade (u centru) znaju da je situacija u Bimbusu kriticna-da cesto traze nove radnike, da su plate niske, da se izivljavaju nad svojim radnicima i nazivaju ih pogrdnim imenima itd
Pa da znate vi sto trazite posao...
Je li to prodaja djecije odjevće? Pa kako tako da su uslovi tako losi? Da li je to od vise osoba sigla informacija ili je jedna osoba rekla da su losi uslovi i to je to? Je li to vlasnik neko ovdasnji ili ...?
lolol

#591 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lolol »

i_ja_na_forumu wrote:
mali_balon wrote:
ako si iz Sa. Skoro su poceli kursevi iz informatike u KC Kralj Fahd.. bilo je popravljanje racunara, C++, joomla, i cini mi se Excel
Zar su tu kursevi besplatni??
topcam
Vozim: uzbrdo

#592 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by topcam »

i_ja_na_forumu wrote:
mali_balon wrote:
Jel "pranje mozga usput" ili cisto kurs?
Potočna pastrmka

#593 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Potočna pastrmka »

Kad su sljedeće prijave za upis ? Ako znaš ?
i_ja_na_forumu

#594 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by i_ja_na_forumu »

Svi kursevi su tamo besplatni..imaju engleski, arapski i informatiku..
i nije pranje mozga usput =) ( ako mislimo na isto) predavaci su vecinom mladji, normalno obuceni..
za informatiku znam da je pocela ove sedmice i da traje 6 sedmica.. vjerovatno ce poslije opet biti upisi, imaju stranicu preko koje se mozes prijaviti kada otvore opet konkurs
lolol

#595 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lolol »

Ja sam od jedne cure cula da engleski kosta 25KM ... kao nije besplatno ali je jeftinije? Jesi i isao/la vec tamo ili?
i_ja_na_forumu

#596 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by i_ja_na_forumu »

Nisam isla ja, ali ide dosta ljudi koje znam.. i znam 100% da je besplatno. Znam da trebaju imati knjigu i radnu svesku, koje trebaju sami platiti, pa je moguce da su na to mislili.
i_ja_na_forumu

#597 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by i_ja_na_forumu »

Ja sam doduse isla na testiranje za intermediate, i primili me, ali mi termin nije odgovarao jer sam u to vrijeme imala predavanja..
zbog toga mi sad nekako glupo da se opet prijavljujem =)
Nisrin

#598 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Nisrin »

lolol wrote:
Je li to prodaja djecije odjevće? Pa kako tako da su uslovi tako losi? Da li je to od vise osoba sigla informacija ili je jedna osoba rekla da su losi uslovi i to je to? Je li to vlasnik neko ovdasnji ili ...?

Da,jeste i vise ljudi iz BBIa kazu tako, da traze cesto nove radnice i mijenjaju postojece...:S To je "javna tajna" u BBIu, e sad...ko ne vjeruje nek pokusa! Nikad se ne zna :D
S druge strane, znam dosta radnji gdje djevojke rade i po nekoliko godina i prezadovoljne su platom, ophodjenjem nadredjenih, uslovima...
lavorpunvode

#599 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lavorpunvode »

lolol wrote:Ja sam od jedne cure cula da engleski kosta 25KM ... kao nije besplatno ali je jeftinije? Jesi i isao/la vec tamo ili?
svi kursevi su besplatni u KC Kralj Fahrd...
ne uslovljavaju ni da se knjige kod njih kupe, tvoje je hoces li i kako ces ih nabaviti, tako da ni na tome nemaju nikakvu zaradu :wink:
lavorpunvode

#600 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lavorpunvode »

Potočna pastrmka wrote:Kad su sljedeće prijave za upis ? Ako znaš ?
upis na kurs engleskog je zavrsen prije 3 dana, novi termin je za otprilike 2 mjeseca.. za informatiku i ostalo ne znam..
Post Reply