Evo opet ću citirati.udrch wrote:Roland_Of_Gilead wrote:Otkuda tebi i sličnima pravo da se pozivate na demokraciju a ubili biste svakoga ko se usudi reći da Allah nije bog a Muhamed nije njegov poslanik?![]()
ti si izgleda neki novi stručnjak za šerijatsko pravo..
upiši u google "stav islama prema demokratiji" jer ja ne mogu postati link sa stranice "---NO LINKS---".
"Sto se pak tice slobode vjerovanja, i da covjek u okrilju demokratije moze vjerovati sto mu je volja, to je obicna prevara i nikako se ne slaze s nasom vjerom, islamom. Primjera radi, ako musliman promjeni svoje islamsko vjerovanja te postane jehovin svjedok, krscanin tj. kafir, ne mozemo mu reci da je to sto je ucinio u redu jer je on slobodan vjerovati sto mu je volja. Naprotiv, ko napusti islam smatra se otpadnikom nad kojim se treba izvrsiti momentalna egzekucija. U slucaju ako se pokaje bice osloboden ove kazne, ali ako ustraje na svom kufru i zabludi, treba ga udariti sabljom po vratu. Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, kaze:
"Ko napusti vjeru (islam), ubijte ga!" (Prenosi Buhari)
"Naredeno mi je da se borim protiv ljudi sve dok ne posvjedoce da nema boga osim Allaha i da obavljaju namaz!" (Prenose Buhari i Muslim)
"Poslat sam pred Sudnji dan sa sabljom, sve dok (ljudi) ne robuju samo Jedinom Uzvisenom Allahu koji Sebi ravna nema; moja se opskrba nalazi ispod sjenke mojeg koplja a ponizenje pogada one koji mi se suprotstave; i ko se postovjeti s nekim narodom, onda je on jedan od njih!" (Prenosi Ahmed)
Dalje, institucija slobode izrazavanja u demokratiji nije isto sto i sloboda izrazavanja u islamu. Islam dozvoljava slobodu izrazavanja samo kada je lijep i dozvoljen govor u pitanju, govor koji koristi muslimanima i ne razdvaja ih sijuci neslogu i smutnju medu njima. Uzviseni kaze:......."
Opet vam govorim da se nemate pravo pozivati na demokraciju , a u isto vrijeme i na režim u kojem su sve demokratske vrijednosti ( sloboda govora, vjeroispovijesti...) sotonizirane.