Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
- Qler
#576 Re: Nokia Lumia
Ali pazi, ovo je preko Nokia Software Update aplikacije, znaci zvanicno. Samo nije OTA nego preko nje, pa skida sa servera direktno... nisam nista cackao okolo 
-
otsam
#577 Re: Nokia Lumia
e ma vrh je ovo telefon, pogotovo ako ga uzmeš preko telekoma, al samo dok prvi put ne zaštopa i crkne.... 
-
SA 071
#578 Re: Nokia Lumia
Pa šta je bilo na kraju. Jesi li ga odnio u BHT ili Mobis? Mogu li ga popraviti ili ćeš dobiti novi? Jesi li dobio zamjenski?otsam wrote:e ma vrh je ovo telefon, pogotovo ako ga uzmeš preko telekoma, al samo dok prvi put ne zaštopa i crkne....
- Quaresma
#579 Re: Nokia Lumia
meni je juce bio prvi put zamrznuo, ali se dao restartovati nakon toga normala radi
ima li toga updatea, kod mene za rm821 jos nista
ali cudno mi to kako na nsu javlja da je dostupan upsate ali koliko vidim starija verzija od ove koje trenutno imam, cudno
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 4
ima li toga updatea, kod mene za rm821 jos nista
ali cudno mi to kako na nsu javlja da je dostupan upsate ali koliko vidim starija verzija od ove koje trenutno imam, cudno
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 4
- vukojebina
#580 Re: Nokia Lumia
A telefona i govana, platis ga milju, ogranicen ko balkon da bi dobro radio, i onda mrzne svaki dan po par sati..
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
- Joe McCarthy
#582 Re: Nokia Lumia
Pdv je uključen u tu cifricu.Maystor wrote:evo baš sam pogledao cijene u bhtelecomu i prijatno me iznenadila cijena za 920. Kome god se sviđa, neka mu je sa srećom, stvarno je povoljno. Nemam ništa protiv nokije, već protiv Qlerovih nebuloznih izjava.
BH Telecom:
HTC one 1479,20 +PDV (nisu normalni)
Lumia 920 661,40 +PDV
- LeonardoAC
#583 Re: Nokia Lumia
Jbt, čitajući ovg Qlera pomislio bi čovjek da je ova Nokia konačno u zadnjh par godina napravila nešto da valja... Fkt, je li radiš u NSN ili ? 
- Qler
#584 Re: Nokia Lumia
Ma nije napravila da valja, ali nije ni da ne valja. Wp je i dalje ogranicen, iako je wp8 daleko ispred wp7.x. Nokia pravi dobre telefone, ali ms zeza sa operativnim sistemom. A iskreno, probaj wp, ja i dalje tvrdim za prosjecnog, ne zahtjevnog korisnika, nije los izbor sekunde, ako ne i puno bolji u srednjoj i donjoj klasi mobitela, jer os radi super na svim monbitelima, od 520 do 1020.
-
frngla
#585 Re: Nokia Lumia
nokia smartphone 
- Qler
#586 Re: Nokia Lumia
samsung *phone

-
SA 071
#587 Re: Nokia Lumia
Zanimljivo, meni nije nijednom zamrznuo za ovih mjesec i nešto. A instalirao sam jedno 10 GB aplikacija, mapa i nekih igrica za dijete. Naravno sve besplatne, Nokia exclusive, neke od MS corporation i igrice od AE i ostalih. Telefon fura li fura, ne štopa nikad, nekih update stalno dobijam za aplikacije ali i manje neke za funkcionalnost telefona i čekam ovaj Amber koji bi trebao do kraja avgusta izaći i koji će donijeti dosta osvježenja. Pa do kraja godine bi opet trebalo nešto doći od update-a.vukojebina wrote:A telefona i govana, platis ga milju, ogranicen ko balkon da bi dobro radio, i onda mrzne svaki dan po par sati..
P.S. Preko telekoma ga, u zavisnosti od paketa na kojem si, platiš od 40 KM do 517 KM na 24 rate sa uključenim pdv-om u ovoj cijeni. A možeš uzeti i drugi telefon nekome na poklon po punoj cijeni na 24 rate, a puna cijena je 661 KM sa uključenim pdv-om. Tako da nema priče da je ovo best buy kupovina. Naravno ukoliko ih ima još u telekomu, jer prije 10-tak dana ih nije bilo u svim centrima, a sada im ne radi opcija provjere dostupnosti uređaja po centrima na telekomovoj stranici...
-
SA 071
#588 Re: Nokia Lumia
Nokija je zadnjih 2-3 godine napravila ili bolje reći izbacila strašno dobrih stvari, možda kvantitetom manje nego u prethodnom periodu ali odličnih stvari-PureView kamera, optička stabilizacija slike na telefonu, supersenzitivni displej (možeš u bilo kakvim rukavicama raditi po njemu), wireless punjenje, rebrendirana poboljšana navigacija sa "augmeted reality", city lens i sada navigacijom za šoping centre... Ali i propustila napraviti nekih drugih bazičnih poteza, koji su i doveli do ovoga do čega su doveli. A i brzina razvoja im više ne ovisi samo o njima već i o partnerima s kojima radi-na prvom mjestu MS i Qualcomm. Nije ništa ni crno ni bijelo. Ima tu uvijek pomiješano svega.LeonardoAC wrote:Jbt, čitajući ovg Qlera pomislio bi čovjek da je ova Nokia konačno u zadnjh par godina napravila nešto da valja... Fkt, je li radiš u NSN ili ?
- Quaresma
#589 Re: Nokia Lumia
http://www.wpcentral.com/htc-8xs-lockin ... te-reports
valjda lumie nece imati problem
valjda lumie nece imati problem
-
donaldx
#590 Re: Nokia Lumia
Instalirao GDR2+Amber preko Care Suite, svi najavljeni dodaci su tu, na wpcentral.com forumu ima uputstvo kako to napraviti, pa kome se igra, samo naprijed, ali oprezno: http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia ... -link.html 
-
donaldx
#591 Re: Nokia Lumia
Pa što ga više ne reklamiraš / pošalješ na servis?? Sa svom elektronikom, pa tako i telefonima, je očekivano da određeni procenat uređaja ima probleme, samo što je iz perspektive svakog korisnika priča tipa "o Bože, zašto baš ja?".vukojebina wrote:A telefona i govana, platis ga milju, ogranicen ko balkon da bi dobro radio, i onda mrzne svaki dan po par sati..
-
Nefs-i Mulhima
#592 Re: Nokia Lumia
Postajes naporan sa svojim "pametnim" kometarima i iskustvima sa wp 7 platforme. Predi vise preko toga da su te zakinuli i mani se pljuvanja svega veze WP.vukojebina wrote:A telefona i govana, platis ga milju, ogranicen ko balkon da bi dobro radio, i onda mrzne svaki dan po par sati..
hvala
- vukojebina
#593 Re: Nokia Lumia
Zasto je problem ako se konstatuje "činjenica" (obratiti pažnju, činjenica) da je wp karina, da telefoni zalede, iako je im je jedina namjena izgleda da rade "glatko"... jeste to i vi na platnoj listi kod Elopa?
-
Nefs-i Mulhima
#594 Re: Nokia Lumia
Opet ti kazem, prestani se praviti pametan i prihvati neke stvari kao čovjek. Niko te nije tjerao da kupujes wp7 i nema potrebe da ti misija u zivotu bude popljuvat sve vezano za wp, pogotovo wp8.vukojebina wrote:Zasto je problem ako se konstatuje "činjenica" (obratiti pažnju, činjenica) da je wp karina, da telefoni zalede, iako je im je jedina namjena izgleda da rade "glatko"... jeste to i vi na platnoj listi kod Elopa?
Jesam, na tri sam platne liste, al ne elopa nego Steva Ballmera, ipak je on veca macka...
De mi reci jos neku "cinjenicu" poslanu sa S4
- vukojebina
#595 Re: Nokia Lumia
Vidovita Dzemilo, odkud tebi ideja da sam ja kupio wp7?
A eto osjetio sam potrebu da mi zivotna misija bude pljuvanje lumia telefona, i zamisli radim to na mjestu koje je za to i predvidjeno (ili cemo ovdje pisat kako je sve sjajno, bajno)... I uostalom, odakle si sad ti iskocio ko padobranac, pa bi ovdje da određuješ sta ce ko pisat...ako ti se ne svidja, ima opcija oznaci kao gnjavatora i Allahimanet...
A eto osjetio sam potrebu da mi zivotna misija bude pljuvanje lumia telefona, i zamisli radim to na mjestu koje je za to i predvidjeno (ili cemo ovdje pisat kako je sve sjajno, bajno)... I uostalom, odakle si sad ti iskocio ko padobranac, pa bi ovdje da određuješ sta ce ko pisat...ako ti se ne svidja, ima opcija oznaci kao gnjavatora i Allahimanet...
-
Nefs-i Mulhima
#596 Re: Nokia Lumia
Volim kada pogodim u sridu sto se kazevukojebina wrote:Vidovita Dzemilo, odkud tebi ideja da sam ja kupio wp7?
http://www.klix.ba/forum/android-os-p71 ... 9#p7174369vukojebina wrote:danas dobih nokiu lumia 710 sa windows mobile, i tak sam danas vidio koliko je android los...
710 - wp7; da ne trazim temu koju si otvarao?
Kazem ti, nadi bolju zanimaciju ne lazi ljude po forumu, wp8 i nije los OS.
- Quaresma
#598 Re: Nokia Lumia
moracu i ja sestri uzeti, kod nje je jos glossy verzija
de vidi kako pase, nece li biti golem uredjaj kad stavis zastitu?
-
shandrprcSA
#599 Re: Nokia Lumia
ko saliven i cak sta vise mi se cini da je tel. jos manjiQuaresma wrote:moracu i ja sestri uzeti, kod nje je jos glossy verzija
EBAY LINK

- sema911s
#600 Re: Nokia Lumia
dobar ti oklop,.,ja ima 5 kom, za svaki dan nova bojaa,.,.
jel ti dosla folija uz oklop,., ako jee malo zna habat zbog senzora udaljenosti,.,. pa ces morat je skratitt
jel ti dosla folija uz oklop,., ako jee malo zna habat zbog senzora udaljenosti,.,. pa ces morat je skratitt