Samsung Galaxy S4
Moderator: Benq
-
dado_
#577 Re: Samsung Galaxy S4
Pozdrav raja, ima li ko iskustva sa S4 mini verzijom... Svidja mi se S4 ali mi je prevelik kao i S3, pa kontam uzet minija, znam da je s3 mini bezveze, ali citao sam recenzije za s4 mini i kazu uglavnom da je dobar, nije kao S4 ali koliko sam shvatio otprilike tu je sa s3... Molim za pomoc, hvala 
-
jahh
#578 Re: Samsung Galaxy S4
Iskreno ja bih radije S2 uzeo od S4 mini, sigurnije nekako. Da ne spominjem cijenu.
- aj_ba
#579 Re: Samsung Galaxy S4
istog sam misljenja...Bolje je uzeti S2 nego tu mini verziju. Prelosa je. 
-
GoodTaste
#580 Re: Samsung Galaxy S4
Nece kompjuter da mi prepozna S4 preko usb ...
Prikaze na mobitelu da se puni, sto znaci da radi kabl ...
Na "device and printers" mi pokaze da je skopcan pod nazivom "samsung android", a preko Kies3 mi samo ono vrti connecting i nece dalje ...
Instalirani svi driveri ...
Ukljucena developer opcija ...
Rjesenje ?
Na "device and printers" mi pokaze da je skopcan pod nazivom "samsung android", a preko Kies3 mi samo ono vrti connecting i nece dalje ...
Rjesenje ?
-
lajkujMe
#581 Re: Samsung Galaxy S4
Restartuj i komp i mobitel, plus stavi kabl u drugi usb port na racunaruGoodTaste wrote:Nece kompjuter da mi prepozna S4 preko usb ...
Rjesenje ?
-
GoodTaste
#582 Re: Samsung Galaxy S4
Uradjeno i jedno i drugo ... opet je ista stvar
Instalirao drivere, restartovo, upalio kies3 i onda prikopcao mobitel al nista ... mjenjao i usb portove al djaba ...
Instalirao drivere, restartovo, upalio kies3 i onda prikopcao mobitel al nista ... mjenjao i usb portove al djaba ...
- vukojebina
#583 Re: Samsung Galaxy S4
Koji ti je os na računaru?
Nego ljudi ovo fakat vise nema smisla, žena maloprije dobila 4.3 update na s3, kod mene jos nista...fakat ne kontam gdje je zapelo..
Sent from my GT-I9505
Nego ljudi ovo fakat vise nema smisla, žena maloprije dobila 4.3 update na s3, kod mene jos nista...fakat ne kontam gdje je zapelo..
Sent from my GT-I9505
- aj_ba
#585 Re: Samsung Galaxy S4
Pa imas gore linkove za download od bhtelecoma 4.3 update...ja sam prvo instalirao njemacku verziju, pa sad ovu iz bht. 
-
GoodTaste
#586 Re: Samsung Galaxy S4
Mozete pokusati i sa drugim kablovima, moci cete, mozda, rijesiti ... jer ima kao neki problem sa tim, hajmo reci, defulat kablovima sto dodju uz samsung uredjaj.GoodTaste wrote:Nece kompjuter da mi prepozna S4 preko usb ...
Rjesenje ?
Ono sto je meni pomoglo jeste to sto sam kucao *#0808# , i onda izabrao AP (to mi je vec bilo izabrano) i pod USB izabrao MTP i restartovo telefon. Nakon toga je sve bilo OK
- Quaresma
#587 Re: Samsung Galaxy S4
kako se ponasa 4.3 JB na S4, da li ima kakvih problema, za S3 je bio poprilicno bugovit
-
GoodTaste
#588 Re: Samsung Galaxy S4
GoodTaste wrote:"your device has been modified software updates are not available"
Pise mi u "status uredjaja" da je modifikovan, a treba da je official, kako rijesiti to, a i ovo prvo navedeno ?
S4 i9505 je mobitel, da sta ne zeznem, neko detaljno uputstvo, ili ako treba jos kakav podatak o mobitelu ... ?
- vivax
#589 Re: Samsung Galaxy S4
Neki dan sam radio benchmark preko antutu benchmark aplikacije. Prilikom pokretanja aplikacije imao sam 50 % baterije, kad sam pokrenuo test naon mozda pola minute telefon se restartovao.Kad se upalio stajalo je upozorenje da je baterija prazna i da je ostalo jos 1% baterije.:O Hajd kontam mora to tako i ukljucim da se puni telefon. Veceras sjedim na kafi i vidim ostalo mi jos 7 % baterije.Kad sam htio da udjem na fb, telefon se ugasio ( nestalo baterije ).Pokusam da ga upalim i nece kao prazna baterije.Moje pitanje bi bilo: Jel' se kome od vas desavalo da se prilikom testiranja na benchmarku tako baterija "izvuče".. I da li neko zna razlog zasto se telefon ugasio a pokazuje da ima jos 7 % baterije?? ..:S
EDIT:Evo jos jos nesto..jel' vam mozda nesto cudno ovdje..

EDIT:Evo jos jos nesto..jel' vam mozda nesto cudno ovdje..

-
GoodTaste
#590 Re: Samsung Galaxy S4
Koja je najbolja navigacija za S4 ?
-
axe22
#591 Re: Samsung Galaxy S4
igo + zadnje mape za nase prostore
- Quaresma
#592 Re: Samsung Galaxy S4
odi u settings, apps, i u tab running, vidi aplikacije koje rade i pogasi neke sto ti ne trebaju, ja sam znao imati golem battery drain upravo zbog toga
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
-
axe22
#593 Re: Samsung Galaxy S4
google service ima trenutno bug, koji vuce bateriju.
meni je pomoglo to sto sam ugasio Location reporting i Turn off Location History (uvijek je bilo upaljeno)
i ocistio trenutnu memoriu servisa.
meni je pomoglo to sto sam ugasio Location reporting i Turn off Location History (uvijek je bilo upaljeno)
i ocistio trenutnu memoriu servisa.
- vivax
#594 Re: Samsung Galaxy S4
Ne znam fakat sta je, evo od jucer ga malo forsiram i testiram..Desilo mi se par puta da udjem u kameru i stavim na burst mode, kad zarafala one slike telefon se samo ugasi.( 78% baterije prethodno imao ). Kad hocu da ga upalim samo dodje do onog samsung zavrti jedan krug oko njega i restartuje se.Prikljucim na punjac normala sve krene, i pokaze da ima 1 % baterije.Nije mi se to desavalo na 4.2.2. Stavio sam bio onaj njemački 4.3 pa se prebacio na telekomov.Nisam primjetio da mi se nesto slicno tome na njemačkom desavalo.Moguce je da je do ovog telekomovog roma. Evo upravo vracam na svapski 4.3 pa cemo vidjeti..Stata sto nisam koji screenshut postavio da mozete vidjeti kakve su to oscilacije na bateriji.I nije mi jasno ( a to se vidi na prethodnom postu) zasto se baterija diže a telefon nije prikljucen na punjac..Nemam mi logike.:S
-
axe22
#595 Re: Samsung Galaxy S4
vivax wrote:Ne znam fakat sta je, evo od jucer ga malo forsiram i testiram..Desilo mi se par puta da udjem u kameru i stavim na burst mode, kad zarafala one slike telefon se samo ugasi.( 78% baterije prethodno imao ). Kad hocu da ga upalim samo dodje do onog samsung zavrti jedan krug oko njega i restartuje se.Prikljucim na punjac normala sve krene, i pokaze da ima 1 % baterije.Nije mi se to desavalo na 4.2.2. Stavio sam bio onaj njemački 4.3 pa se prebacio na telekomov.Nisam primjetio da mi se nesto slicno tome na njemačkom desavalo.Moguce je da je do ovog telekomovog roma. Evo upravo vracam na svapski 4.3 pa cemo vidjeti..Stata sto nisam koji screenshut postavio da mozete vidjeti kakve su to oscilacije na bateriji.I nije mi jasno ( a to se vidi na prethodnom postu) zasto se baterija diže a telefon nije prikljucen na punjac..Nemam mi logike.:S
moze se desiti malo povisenje na diagramu, to kod svakog mob se moze desiti (hladno - vruce, pa baterija kao da se dopuni, sjecam se jos da sam kod simensa c55 vadio bateriju, malo ugrijem u rukama i vratim, i mob proradi jos par minuta)
kod mene rom od bhtelecom radi bez problema, baterija traje duze nego na verziji 4.2.2.
jedini problem je pravio ovaj google servis ali sam i njega sredio.
Wipe data/Factory Reset ???
Provjerio da ne spadas u grupu korisnika koja losu bateriju???
Read on if you think you have a bad battery.
Likely symptoms of a bad battery
Serial number starts with BD (Could it be short for BAD? Illuminati! Just kidding )
Phone randomly shuts off completely at the slightest increase of load
Phone refuses to power on again for a few minutes (Turning it back on usually causes it to shut off before/during boot)
The phone constantly looses signal
The phone gets extremely hot when not being used
- saiks
#596 Re: Samsung Galaxy S4
ako ima garanciju,nosi u servis
- vivax
#597 Re: Samsung Galaxy S4
Ovaj seriski broj mi pocinje sa RF..xDaxe22 wrote:vivax wrote:Ne znam fakat sta je, evo od jucer ga malo forsiram i testiram..Desilo mi se par puta da udjem u kameru i stavim na burst mode, kad zarafala one slike telefon se samo ugasi.( 78% baterije prethodno imao ). Kad hocu da ga upalim samo dodje do onog samsung zavrti jedan krug oko njega i restartuje se.Prikljucim na punjac normala sve krene, i pokaze da ima 1 % baterije.Nije mi se to desavalo na 4.2.2. Stavio sam bio onaj njemački 4.3 pa se prebacio na telekomov.Nisam primjetio da mi se nesto slicno tome na njemačkom desavalo.Moguce je da je do ovog telekomovog roma. Evo upravo vracam na svapski 4.3 pa cemo vidjeti..Stata sto nisam koji screenshut postavio da mozete vidjeti kakve su to oscilacije na bateriji.I nije mi jasno ( a to se vidi na prethodnom postu) zasto se baterija diže a telefon nije prikljucen na punjac..Nemam mi logike.:S
moze se desiti malo povisenje na diagramu, to kod svakog mob se moze desiti (hladno - vruce, pa baterija kao da se dopuni, sjecam se jos da sam kod simensa c55 vadio bateriju, malo ugrijem u rukama i vratim, i mob proradi jos par minuta)
kod mene rom od bhtelecom radi bez problema, baterija traje duze nego na verziji 4.2.2.
jedini problem je pravio ovaj google servis ali sam i njega sredio.
Wipe data/Factory Reset ???
Provjerio da ne spadas u grupu korisnika koja losu bateriju???
Read on if you think you have a bad battery.
Likely symptoms of a bad battery
Serial number starts with BD (Could it be short for BAD? Illuminati! Just kidding )
Phone randomly shuts off completely at the slightest increase of load
Phone refuses to power on again for a few minutes (Turning it back on usually causes it to shut off before/during boot)
The phone constantly looses signal
The phone gets extremely hot when not being used
Ima problema sa signalom ali ga ne gubi nikad..( moze biti da mu to izvlaci baterjiu ali ne na ovaav nacin kao sto sam gore opisao )
Sto se tice grijanja, nisam imao problema sa tim..
Uvijek kad sam stavljao ove romove radio sam wipe data..Doduše kad sam nabacciv'o ovaj bht nije mi htio iz prve da nabaci preko odina.
Evo sad sam opet uradio wipe data i nabacio ovaj njemački..zasad je normalan..Pustit cu ga skroz da se istrosi baterija..Da vidim kako ce se ponasati pa se javim opet..
-
MrShadow
#598 Re: Samsung Galaxy S4
jel mi moze samo neko reci na sta da obratim paznju kad kupujem s4 da mi ne uvale kopiju ?
neda mi se googlati a vidim ima dosta kopija ? Koja je kod nas realna cijena za s4 jer vidim da po radnjama kostaju od 700 pa do 1000 km.
neda mi se googlati a vidim ima dosta kopija ? Koja je kod nas realna cijena za s4 jer vidim da po radnjama kostaju od 700 pa do 1000 km.
-
febo_acm
#599 Re: Samsung Galaxy S4
Instaliras Kies na loptop i poneses ga sa sobom. Kada dodjes do prodavaca spojis na usb i otvoris kies i ako je orginal ima da ga procita. To ti je najbolje sto mozes uraditi. Ako nemas ti laptop povedi nekoga ko ima.
1000 km je glupost, novi su 800-830 km kod prodavaca. Polovni idu od 600-650 KM. Imas jos jednu varijantu kupiti mobitel u telekomu ili kod ovlastenog distributera za Samsung. Vidim i Imtec prodaje S4 ovih dana...
Sent from my HTC One using Tapatalk
1000 km je glupost, novi su 800-830 km kod prodavaca. Polovni idu od 600-650 KM. Imas jos jednu varijantu kupiti mobitel u telekomu ili kod ovlastenog distributera za Samsung. Vidim i Imtec prodaje S4 ovih dana...
Sent from my HTC One using Tapatalk
- vivax
#600 Re: Samsung Galaxy S4
O tome se radi..:S
Pokazuje da mi je gps upaljen, a nije..:S

Pokazuje da mi je gps upaljen, a nije..:S