Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- KiSSgirl
#576 Re: Unicredit banka, all about
E da sam barem znala.
Ne razumijem kako mogu toliku proviziju uzeti? Koliko je u drugim bankama?
-
Eki-bb
#577 Re: Unicredit banka, all about
Mislim da je krajnje vrijeme za Iphone mobilno bankarstvo kod Unicredit banke. Godinama sam to koristio to na androidu, a sada na Iphone-u nista...
- _Reds_
#578 Re: Unicredit banka, all about
Pa digle sve banke.
Ali mislim da je besplatno kad uplacujete nekome direktno na račun otvoren u unicreditu ili se varam ?'
Tipa dodjete na salter i hocu da uplati na taj i tja račun toliko i toliko para.
Ili bi bar bilo logicno da su minimane provizije na uplate na račune koji su u toj banci.
Inace prkeo ebakinga je 60 kf, a 30kf za račune u unicreditu.
Ali mislim da je besplatno kad uplacujete nekome direktno na račun otvoren u unicreditu ili se varam ?'
Tipa dodjete na salter i hocu da uplati na taj i tja račun toliko i toliko para.
Ili bi bar bilo logicno da su minimane provizije na uplate na račune koji su u toj banci.
-
doktor78
#579 Re: Unicredit banka, all about
Zar nije besplatno za uplatu na racune u unicredit banci?_Reds_ wrote:Pa digle sve banke.
- _Reds_
#580 Re: Unicredit banka, all about
Meni naplacauje 30 kf, kad placam recimo račune za mob ili struju na račune u UC.doktor78 wrote:Zar nije besplatno za uplatu na racune u unicredit banci?_Reds_ wrote:Pa digle sve banke.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#581 Re: Unicredit banka, all about
Pa nisu to uplate... ti plaćaš račune i to naplaćuju. Uplate na račun su besplatne (ja odem i hoću da uplatim nekome na račun određen iznos).
- JohnnyS
#582 Re: Unicredit banka, all about
Koliko znam to se odavno marku naplaćivalo
- dingosp0
#583 Re: Unicredit banka, all about
nedavno sam kupio nesto preko interneta sa jedne americke stranice svojom unikredit bankovnom karticom (visa electron)...
nakon sto sam zavrsio transakciju, odem za dan dva na bankomat provjerim stanje.. sve ok .. po kursnoj listi skinuto mi tacno koliko treba para u KM...
prosle je skoro 2 sedmice od te kupovine, sinoc odem na bankomat da dignem para.. izbaci mi da nema para na racunu a trebalo je biit oko 90KM ... izvadim stanje racuna kad pise -362.13KM ....
nista mi nije jasno? na kartici nemam limita, kad sam kupovao online imao sam pare i ostalo mi jos oko 600KM nakon te kupvine.. kako sad odjednom taj minus na kartici? sta je to? jeli unicredit naplacuje nekakve usuloge za online kupovinu.. ovi gdje sam kupovao mi nisu dva puta naplatili .. jer nije neka ublehaska radnja, mislim da vrsi milionske transakcije svaki mjesec ... jeli se ovo bilo kome desavalo osim meni? sta da uradim?
nakon sto sam zavrsio transakciju, odem za dan dva na bankomat provjerim stanje.. sve ok .. po kursnoj listi skinuto mi tacno koliko treba para u KM...
prosle je skoro 2 sedmice od te kupovine, sinoc odem na bankomat da dignem para.. izbaci mi da nema para na racunu a trebalo je biit oko 90KM ... izvadim stanje racuna kad pise -362.13KM ....
nista mi nije jasno? na kartici nemam limita, kad sam kupovao online imao sam pare i ostalo mi jos oko 600KM nakon te kupvine.. kako sad odjednom taj minus na kartici? sta je to? jeli unicredit naplacuje nekakve usuloge za online kupovinu.. ovi gdje sam kupovao mi nisu dva puta naplatili .. jer nije neka ublehaska radnja, mislim da vrsi milionske transakcije svaki mjesec ... jeli se ovo bilo kome desavalo osim meni? sta da uradim?
-
StupskaBitanga
#584 Re: Unicredit banka, all about
pitam i na ovoj temi
šta je s ovom bankom jer na jednoj prethodnoj temi su kod nas Stupu odlučili zatvoriti poslovnicu i nije mi jasno jer apsolutno nema nikakvog ekonomskog razloga za to jer je banka uvijek puna a u +- koji kilometar nema niti jedna banka a tu je svakako mnogo poslovnih i fizičkih lica
šta je s ovom bankom jer na jednoj prethodnoj temi su kod nas Stupu odlučili zatvoriti poslovnicu i nije mi jasno jer apsolutno nema nikakvog ekonomskog razloga za to jer je banka uvijek puna a u +- koji kilometar nema niti jedna banka a tu je svakako mnogo poslovnih i fizičkih lica
-
channel10
#585 Re: Unicredit banka, all about
Samo ti u banci mogu reci otkud ti u minusu. Ako ti je neko iskoristio karticu, ti samo trebas da trazis svoje pare do nule na racunu. To sto je u minusu i otkud u minusu, to oni trebaju da se zapitaju jer ti kazes da nemas limita. Ja da sam na tvom mjestu, cim bi to sve rijesio, odmah bi zatvorio racun i presao u drugu banku.dingosp0 wrote:nedavno sam kupio nesto preko interneta sa jedne americke stranice svojom unikredit bankovnom karticom (visa electron)...
- iceman ze
#586 Re: Unicredit banka, all about
@dingosp0
Imam internet bankarstvo i tacno vidim troskove preko svih racuna koje imam u banci. Ako nemas, otidji do obiteljskog bankara (npr. Midhat, Kovacici ili u nekoj dr.poslovnici). Nek ti ob.bankar uradi izvod za protekli period racuna preko kojeg si imao transakcije i vidi sa njim da ti eventualno objasni troskove koje si imao vezano za navedenu kupovinu.
Imam internet bankarstvo i tacno vidim troskove preko svih racuna koje imam u banci. Ako nemas, otidji do obiteljskog bankara (npr. Midhat, Kovacici ili u nekoj dr.poslovnici). Nek ti ob.bankar uradi izvod za protekli period racuna preko kojeg si imao transakcije i vidi sa njim da ti eventualno objasni troskove koje si imao vezano za navedenu kupovinu.
- iceman ze
#587 Re: Unicredit banka, all about
E sad i jedna kritika......
Unutar banke imam tekuci i stedni racun. Ako zelim online prebaciti sa tekuceg na stedni racun, ne mogu to uraditi u okviru ponude prijenos sredstava. Banka brani prijenos sredstava sa jednog BAM racuna na drugi unutar iste banke. Da bi to uradio moram izvrsiti klasicnu uplatu na sta zaracunavaju troskove transakcije.
Mislim da je to bezveze naplacivati jer imam vise racuna u banci, zasto onda naplacivati korisnicima troskove ako u istoj banci vrsim transfer?!
Unutar banke imam tekuci i stedni racun. Ako zelim online prebaciti sa tekuceg na stedni racun, ne mogu to uraditi u okviru ponude prijenos sredstava. Banka brani prijenos sredstava sa jednog BAM racuna na drugi unutar iste banke. Da bi to uradio moram izvrsiti klasicnu uplatu na sta zaracunavaju troskove transakcije.
Mislim da je to bezveze naplacivati jer imam vise racuna u banci, zasto onda naplacivati korisnicima troskove ako u istoj banci vrsim transfer?!
- dingosp0
#588 Re: Unicredit banka, all about
Odoh sutra da vidim sta se dešava... Negdje sam čitao da su momku isto ovako naplatili duplu tranzakciju (unicredit) pa su mu poslje to skinuli.. Totalno neozbiljno, cak cu sutra kad odem da ovo riješim ugasiti račun i preci na drugu banku
-
razonoda
#589 Re: Unicredit banka, all about
dingosp0 wrote:Odoh sutra da vidim sta se dešava... Negdje sam čitao da su momku isto ovako naplatili duplu tranzakciju (unicredit) pa su mu poslje to skinuli.. Totalno neozbiljno, cak cu sutra kad odem da ovo riješim ugasiti račun i preci na drugu banku
-
Android Knego
#590 Re: Unicredit banka, all about
po kojoj formuli obracunavaslokalni_razdjevicar wrote:bolje ti je kupi kamp kućicu.kakavdanakneiskustvu wrote:kolike su otprilike kamate na stambene kredite?
ako ces kupiti stan na 50000 vratis 102000 .
na to koliko ces vratiti vise utice na koliko je godina kredit nego kolika je kamata...
-
Saka
#591 Re: Unicredit banka, all about
Meni nisu zaračunavali proviziju kad prebacujem sa tekućeg na štedni i obratno. Samo kad radim uplatu koristim onaj interni broj sa 11 cifri. Tako su mi rekli kad sam ih pitao isto pitanje i rekli su nema provizije. Doduše nisam odavno pokušavao, jedino da nisu skoro uveli provizije i na to.iceman ze wrote:E sad i jedna kritika......
-
channel10
#592 Re: Unicredit banka, all about
Sta su ti rekli u banci ?dingosp0 wrote:nedavno sam kupio nesto preko interneta sa jedne americke stranice svojom unikredit bankovnom karticom (visa electron)...
- _Reds_
#593 Re: Unicredit banka, all about
Pa otiđi uzmi izvod. Ne naplaćuje se ništa dodatno pri placanju računa, moža maksimalno 1 posto provizije konverzije, ali mislim da ne naplacuju ni to, nego ti naplate onu cujenu za kupoviu deviza koja je malo veca od prosjecnog kursa, pa tu uracunaju svoju proviziju.channel10 wrote:Sta su ti rekli u banci ?dingosp0 wrote:nedavno sam kupio nesto preko interneta sa jedne americke stranice svojom unikredit bankovnom karticom (visa electron)...
Placam preko interneta 5 godina i nikad nisam imao problema. Dodushe ja placam paypalom u 95 posto slucajeva.
-
Ammarzinho
#594 Re: Unicredit banka, all about
Pozz, da li neko ima iskustva sa uplatom novca preko bankomata, danas sam uplatio 50 KM, sve uredno bankomat očitao novčanicu i dobio potvrdu o uplati, i onda pogledam stanje a ono ostalo i dalje nepromijenjeno. Da li je potrebno neko vrijeme dok legne novac ili šta već ? Jednom mi se prije isto desilo i bukvalno mi je pojeo 50 km nikad ih nisam ugledao na računu, a ja sve cekao mislio leci ce mi na racun nekad, jos sto je najgore potvrdu o uplati bacim slucajno
...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#595 Re: Unicredit banka, all about
To se i meni desavalo kad god bih kupovao preko ebaya. Ali odes kod sluzbenika na salter i on ti iscita stanje koje treba biti. Potraje taj minus 2-3 dana.dingosp0 wrote:nedavno sam kupio nesto preko interneta sa jedne americke stranice svojom unikredit bankovnom karticom (visa electron)...
-
akcija007
#596 Re: Unicredit banka, all about
@Ammarzinho, ja uplacujem redovno novac na bankomatu I isto bude nakon uplate ostanje stanje isto. I to je sve uredu. To je zato sto se uplate na racun ne evidentiraju momentalno kao na salteru vec kroz nekih sat-dva . Ako uplacujes radnim danima od 8 do 19 h I subotom do 13 h isti dan ce ti biti raspolozivo na racunu jroz nekih par sati a mimo ovih termina I nedjeljom na racunu ce ti biti slkedeci radni dan
- _Reds_
#597 Re: Unicredit banka, all about
Lece ti kasnije.Ammarzinho wrote:Pozz, da li neko ima iskustva sa uplatom novca preko bankomata, danas sam uplatio 50 KM, sve uredno bankomat očitao novčanicu i dobio potvrdu o uplati, i onda pogledam stanje a ono ostalo i dalje nepromijenjeno. Da li je potrebno neko vrijeme dok legne novac ili šta već ? Jednom mi se prije isto desilo i bukvalno mi je pojeo 50 km nikad ih nisam ugledao na računu, a ja sve cekao mislio leci ce mi na racun nekad, jos sto je najgore potvrdu o uplati bacim slucajno![]()
...
Meni je se jednom desilo da mi je aprat naopisao, vas niovac je zadrzan i nije mi dao papir uopce.
Nakon par dana, nista na racunu, odem u banku ispricam sta se desilo oni otvore bankomat, i vrate mi novac na racun.
Btw, zna li neko kolika je prvozija ako se uzima keš sa wisa classic karticom ?
-
Ammarzinho
#598 Re: Unicredit banka, all about
Hvala najljepša ljudi, za ovo sto sam zijanio prije 2 mjeseca sad je kasno da se žalim pogotovo jer nemam nikakve potvrde, al haj reko makar da mi ne propadne ovo od danas

- JohnnyS
#599 Re: Unicredit banka, all about
_Reds_ wrote: Btw, zna li neko kolika je prvozija ako se uzima keš sa wisa classic karticom ?
Mislim da je 3% ili minimalno 10 maraka.
-
vanjki
#600 Re: Unicredit banka, all about
Ukoliko zelite sada produziti limit na kartici ili uvesti novi morate potpisati svu trazenu papirologiju kao da podizete kredit..Znaci morate potpisati mjenicu i vazi vam samo 6 mjeseci..Naravno da sam odustao od ove gluposti i banke